Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26799
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorМедвідь, Володимир Романович-
dc.contributor.authorЛопушняк, Юрій Богданович-
dc.date.accessioned2018-12-26T21:02:15Z-
dc.date.available2018-12-26T21:02:15Z-
dc.date.issued2018-12-27-
dc.date.submitted2018-12-21-
dc.identifier.citationЛопушняк Ю.Б., Дослідження автоматизованої установки вакуум-випаровування томатної пасти: автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/ Ю.Б. Лопушняк. — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 8с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26799-
dc.descriptionУ даній роботі однокорпусна вакуум–випарна установка розглянута як багатомірний об'єкт автоматичного керування й запропоновані нові модифікації лінеаризованих динамічних моделей цієї установки.uk_UA
dc.description.abstractВ дипломній роботі досліджено основну технологічну операцію згущення методом випарювання до певного змісту сухих речовин. Випарювання здійснюється у випарних апаратах при вакуумному розрідженні, що дозволяє вести процес при знижених температурах. При зниженій температурі кипіння продукту в умовах вакууму досягається значно більша різниця температур між нагріваючою парою і киплячою рідиною. Процес згущення при цьому протікає більш інтенсивно, а знімання пари з одиниці поверхні нагрівання набагато вище в порівнянні з атмосферним випарюванням. У даній роботі однокорпусна вакуум–випарна установка розглянута як багатомірний об'єкт автоматичного керування й запропоновані нові модифікації лінеаризованих динамічних моделей цієї установки. На відміну від відомих запропоновані моделі дозволяють урахувати коливання витрати й температури продукту на вході у вакуум–випарний апарат, а також зміну вакуумметричного тиску. Визначено збурюючі впливи на канал регулювання температури й отримані передавальні функції по цих впливах. Такі передавальні функції дозволяють вирішити завдання синтезу комбінованих систем регулювання температури й вакууму, а також обчислити оптимальні настроювання автоматичних регуляторі. Застосування таких систем у практиці регулювання дозволить підвищити ефективність використання теплоносіїв у вакуум–випарній установці. Запропоновані моделі застосовні для синтезу систем керування вакуум–випарними установками харчових виробництв. Досліджено реологічні і теплофізичні характеристики вихідних і концентрованих полікомпонентних овочевих сумішей. Вивчено основні закономірності тепло- і масообмінних процесів при вакуум-випарюванні полікомпонентних овочевих сумішей і розроблено нові способи виробництва полікомпонентних овочевих концентратів збалансованого складу; визначено раціональні технологічні режими процесу.uk_UA
dc.description.abstractIn qualifying work investigated the main technological operation of the condensation by evaporation to dry substance content. Evaporation is carried out in the apparatus when the vacuum pressure, which allows to carry out the process at low temperatures. When a lower boiling point product in vacuum conditions is achieved, a much bigger temperature difference between negrauxu steam and boiling liquid. The thickening process thus proceeds more intensively, and the removal of vapor from the surface unit heating is much higher in comparison with atmospheric evaporation. In this paper adenocarpus vacuum evaporation plant is considered as a multidimensional object automatic control and the proposed new modifications linearithmic dynamic models of the plant. In contrast to the known proposed model allows to take into account fluctuations in flow and temperature at inlet in the vacuum evaporation apparatus, and changing the vacuum pressure. Defined impact on the control channel temperature and the obtained transfer functions for these effects. Such a transfer function can solve the problem of synthesis of combined systems temperature control and vacuum, as well as to calculate the optimum settings for automatic controllers. The use of such systems in practice, the regulation will increase the efficiency of heat transfer in the vacuum-evaporation installation. The proposed model is applicable for the synthesis of control systems, vacuum evaporators food production. The rheological and thermo physical characteristics of the source and concentrated multicomponent vegetable mixtures. The main regularities of heat and mass transfer processes during the vacuum evaporation of multicomponent vegetable mixes and developed new ways of producing multicomponent vegetable concentrates balanced composition; defined rational technological regimes of the process.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИuk_UA
dc.description.tableofcontentsОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИuk_UA
dc.description.tableofcontentsВИСНОВКИuk_UA
dc.description.tableofcontentsСПИСОК ОПУБЛІКОВАНИХ АВТОРОМ ПРАЦЬ ЗА ТЕМОЮ РОБОТИuk_UA
dc.description.tableofcontentsПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬuk_UA
dc.description.tableofcontentsАНОТАЦІЯuk_UA
dc.description.tableofcontentsANNOTATIONuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет ім. І.Пулюя, ФПТ, кафедра Автоматизації технологічних процесів та виробництв.uk_UA
dc.subject151uk_UA
dc.subjectавтоматизація та комп’ютерно-інтегровані технологіїuk_UA
dc.subjectРЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІuk_UA
dc.subjectВ’ЯЗКІСТЬuk_UA
dc.subjectВАКУУМНЕ ВИПАРОВУВАННЯuk_UA
dc.subjectМЕТОДИ КОНТРОЛЮuk_UA
dc.subjectПЕРЕДАВАЛЬНА ФУНКЦІЯuk_UA
dc.subjectДИНАМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІuk_UA
dc.titleДослідження автоматизованої установки вакуум-випаровування томатної пастиuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holderЛопушняк Ю.Б.uk_UA
dc.contributor.committeeMemberБадищук, Василь Ігорович-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет ім. І.Пулюя, ФПТ, кафедра Автоматизації технологічних процесів та виробництв.uk_UA
dc.format.pages1-8-
dc.subject.udcУДК 681.5uk_UA
thesis.degree.grantorЕК №41-
dc.relation.referencesЮ.Б. Лопушняк, І.Р. Козбур, Дослідження автоматизованого процесу вакуум–випаровування харчових продуктів / Актуальні задачі сучасних технологій : зб. тез доповідей міжнар. наук.-техн. конф. Молодих учених та студентів, (Тернопіль, 28–29 листопад 2018.) / М-во освіти і науки України, Терн. націон. техн. ун-т ім. І. Пулюя [та ін]. – Тернопіль : ТНТУ, 2018. – 110–111.uk_UA
dc.contributor.affiliationЗдобувач освітнього ступеня магістр, спеціальність 151 "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології", ТНТУ, ФПТ, каф.АВuk_UA
dc.citation.spage1-
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtoreferat_Lopushniak.pdfАвтореферат Лопушняк Ю.Б.445,86 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора