Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26637
Назва: Соціально-економічний розвиток бібліотечної справи та її оцінка (на прикладі Тернопільської обласної бібліотеки для молоді)
Інші назви: Socio-economic development of the library business and his estimation (on an example, Ternopil regional library for young people)
Автори: Струк, Дмитро Петрович
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 46001, м. Тернопіль, вул. Танцорова, 2.
Бібліографічний опис: Струк Д.П. Соціально-економічний розвиток бібліотечної справи та її оцінка (на прикладі Тернопільської обласної бібліотеки для молоді) - Рукопис. Автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „051 — економіка“/ Д.П.Струк — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 8с.
Bibliographic description: Struk, Dmytro. Socio – economic development of the library business and his estimation (on an example, Ternopil regional library for young people).-Ternopil, 2018.
Дата публікації: 24-гру-2018
Дата внесення: 24-гру-2018
Країна (код): UA
Науковий керівник: Берестецька, Олена Михайлівна
УДК: УДК 334.021
Теми: Бібліотечна справа
бібліотечний фонд
цифровізація
книгозабезпеченість
коефіцієнт оновлюваності
Короткий огляд (реферат): Бібліотека створює умови для реалізації конституційних прав молодих громадян у сфері культурного та інформаційно-бібліотечного обслуговування, надає молодим користувачам вільний і рівноправний доступ до інформації, знань, досягнень світової науки і культури через фонди бібліотеки та за допомогою сучасних інформаційно-комунікативних технологій та засобів, які регулярно оновлюються, модернізуються і впроваджуються відповідно до розвитку нових світових інформаційних технологій.Використання нових інформаційних технологій у роботі значно підвищує рівень комфортності та якості обслуговування користувачів, змінює склад інформаційних ресурсів, оформлення наочного матеріалу бібліотеки, форми проведення масових заходів. Бібліотека втілює ряд тематичних проектів, спрямованих на формування правової культури особистості, навчання комп’ютерній та інтернет-грамотності, організацію іншомовного середовища, естетичне виховання молоді та змістовну організацію дозвілля.Для молоді такі заходи стають ефективними у набутті соціального досвіду в освіті, науці, культурі. Молодим важливо бачити перспективи розвитку, вміти застосувати зручну для використання інформацію, яка допомагає швидко зорієнтуватися в певній проблемі, визначити й усвідомити ступінь її значущості, що у кінцевому результаті сприяє прийняттю виважених управлінських рішень, а також знайти соціальні орієнтири, що можуть забезпечити їм достойне життя і гарантувати їм необхідні умови для розвитку і реалізації здібностей.
Зміст: ВСТУП РОЗДІЛ 1 МІСЦЕ БІБЛІОТЕКИ В СИСТЕМІ ІНФОРМАЦІЙНИХ КОМУНІКАЦІЙ 1.1.Зовнішнє середовище та його вплив на діяльність бібліотек в Україні 1.2.Роль бібліотечного фонду в системі наукових комунікацій 1.3.Проблеми адаптації бібліотек до цифрового обслуговування РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ БІБЛІОТЕКИ ДЛЯ МОЛОДІ 2.1.Загальна характеристика та розвиток Тернопільської обласної бібліотеки для молоді 2.2.Вдосконалення та розвиток інформаційних технологій та матеріально-технічної бази 2.3.Задоволення інформаційних потреб та інтересів молоді РОЗДІЛ 3 СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК БІБЛІОТЕЧНОЇ СПРАВИ ТА ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ БІБЛІОТЕК 3.1.Стратегічні напрями управління сучасною бібліотекою 3.2.Проблеми функціонування бібліотечної системи та роль державної підтримки в їх подоланні. РОЗДІЛ 4 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА РОЗДІЛ 5 ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ БІБЛІОТЕКИ ДЛЯ МОЛОДІ 5.1.Інновації в інформаційно-бібліографічній діяльності бібліотеки для молоді 5.2.Оцінювання ефективності діяльності бібліотек у соціальних мережах: методика, критерії, досвід 5.3.Соціальна ефективність діяльності бібліотеки для молоді РОЗДІЛ 6 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 6.1. Організація та проведення планування заходів цивільного захисту на об’єктах соціально - культурної сфери 6.2.Організація та проведення евакозаходів на об’єктах соціально-культурної сфери під час надзвичайних ситуацій мирного та воєнного часу 6.3.Охорона праці та безпека життєдіяльності в бібліотечних установах ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26637
Перелік літератури: 4. Воскобойнікова-Гузєва О.В. Сучасна бібліотека у швидкозмінюваному світі: моделі розвитку та партнерства. http://conference.nbuv.gov.ua/report/view/id/663
14. Колесникова Т. О. Впровадження інноваційної моделі бібліотеки університету як чинник глибокої інтелектуалізації бібліотечної професії. Ч. 2 / Т. О. Колесникова // Вісник Книжкової палати. – 2013. – № 1. – С. 19–24.
15. Колесникова Т. О. Впровадження інноваційної моделі бібліотеки університету як чинник глибокої інтелектуалізації бібліотечної професії. Ч. 1 / Т. О. Колесникова // Вісник Книжкової палати. – 2012. – № 11. – С. 21–22.
36. Bladgen J. Communication: a key to library management problems // Aslib. Proc. – 1975. – Vol. 27, № 8. – P. 319 – 326.
37. Kluth R. Grundiss der Bibliothekslehre. – Ewiesbaden, 1970. – 372 p.
References: 36. Bladgen J. Communication: a key to library management problems // Aslib. Proc. – 1975. – Vol. 27, № 8. – P. 319 – 326.
37. Kluth R. Grundiss der Bibliothekslehre. – Ewiesbaden, 1970. – 372 p.
Тип вмісту: Thesis Abstract
Розташовується у зібраннях:051 — економіка

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат_Струк1.pdf295,08 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора