Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26627
Назва: Розробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва квасу
Автори: Ковальчук, Василь Васильович
Бібліографічний опис: Ковальчук В.В. Розробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва квасу: автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/ В. В. Ковальчук — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 7 с.
Дата публікації: 24-гру-2018
Дата подання: 24-гру-2018
Дата внесення: 24-гру-2018
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Левицький, Віталій Васильович
УДК: 681.5
Теми: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
Короткий огляд (реферат): В магістерській роботі було розроблено систему автоматизації технологічного процесу ділянки виробництва квасного сусла. Виробництво включає такі стадії технологічного процесу: – приготування квасного сусла; – приготування квасного сусла; – бродіння сусла. Розглянуті основні стадії виробництва, а також технологічні машини і агрегати, які використовуються у виробництві даного типу. Визначено параметри, які регулюються при виробництві квасу. Вибрані і реалізовані технічні засоби для автоматизації даної лінії. Керування всього технологічного процесу забезпечується за допомогою контролера ADAM 4000. Це підвищить оперативність регулювання параметрів у всіх режимах роботи і представлення робочому персоналу достовірної і своєчасної інформації про хід технологічного процесу і стан устаткування, полегшуючи тим самим його обслуговування. Були розглянуті всі можливі небезпеки з точки зору охорони праці і екологічної безпеки навколишнього середовища.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26627
Перелік літератури: 1. Ермолаева Г. А., Колчева Р. А. Технология и оборудование производства пива и безалкогольных напитков. - М.: ИРПО; Изд. центр «Академия», 2000. - 416 с. 2. Ковалевский К.А. Технология бродильных производств. Учебное пособие. - Киев: Фирма «ИНКОС», 2004. - 340 с. 3. Помозова В.А. Производство кваса и безалкогольных напитков. Учебное пособие. - СПб: ГИОРД, 2006. - 192 с. 4. Домашние пиво и квас / авт.-сост. Любовь Смирнова. - Минск: Харвест, 2007. - 288 с. 5. ГОСТ 28538-90. Концентрат квасного сусла, концентраты и экстракты квасов. Технические условия = Kvas wort concentrate, kvas concentrates and extracts. Specifications. - Переизд. Апр. 2010 с изм. - Взамен ОСТ 10-53-84, ОСТ 10-54-87, ТУ 10-04-06-56-87. - М.: ФГУП «Стандартинформ», 2005. -- 11 с. 6. ГОСТ 28188-89. Напитки безалкогольные. Общие технические условия = Non-alcoholic drinks. General specification. - Переизд. Апр. 2010 с изм. - Взамен ОСТ 18-117-82, ОСТ 18-118-82, ОСТ 18-307-81. - М.: ФГУП «Стандартинформ», 2007. -- 10 с. 7. Дж.Фрайден Современные датчики. – М.:Техносфера, 2005. – 592с. 8. Справочник. Промышленые приборы и средства автоматизации / Под ред. Черенкова В.В. – М.: Машиностроение, 1987. – 847 с. 9. Аш Ж. с соавторами Датчики измерительных систем: в 2-х книгах. Кн.1. Пер. с франц. – М.: Мир, 1992 – 480с. 10. Аш Ж. с соавторами Датчики измерительных систем: в 2-х книгах. Кн.2. Пер. с франц. – М.: Мир, 1992 – 424с. 11. Автоматизация технологических процессов пищевых производств. Под ред. Е.Б. Карпина. –М.: Агропромиздат.-1985. 12. Атабеков В.В., Покровский К.Д. Монтаж электрических сетей и силового оборудования.-М.:Высш.шк.,1979. 13. Бесекерский В.А., Попов Е.П. Теория автоматического регулирования. – М.: Наука, 1974. 14. Головко Д.Б., Рего К.Г., Скрипник Ю.О. Автоматика і автоматизація технологічних процесів. – К.: “Либідь”,1997. 15. Егоров К.В. Основи теорії автоматичного управління. – М.: “Енергія”, 1967. 16. Закалов І, Закалов О. Технологічне обладнання харчових виробництв. – Тернопіль, 2000. 17. Запольський А.К., Українець А.І. Екологізація харчових виробництв. – К.: Вища школа, 2005. 18. Охорона праці: навчальний посібник/ Я.І. Бедрій, В.С. Джигирей, А.І. Кидасюк та ін. – Львів, ПТВФ “Афіша”, 1997. 19. Пожежна безпека. Нормативні акти та інші документи. У 4-х томах. – К.:Основа, 1997-1998. 20. Попович М.Г., Ковальчук О.В. Теорія автоматичного керування. – К.: “Либідь”, 1997. 21. Розрахунок обладнання підприємств переробної і харчової промисловості // за ред. В.Г.Мирончука. – Вінниця, 2004. 22. Справочник. Промышленные приборы и средства автоматизации // под. ред. В.В.Черенкова – М.: Машиностроение, 1987.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
автореферат(Ковальчук).doc86,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора