Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26610
Назва: Інформаційне забезпечення системи для контролю геометричних поршневих кілець
Автори: Парадюк, Назар Васильович
Бібліографічний опис: Парадюк Н.В. автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „152 — метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка“/ Н.В. Парадюк. — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 7 с.
Дата публікації: гру-2018
Дата внесення: 24-гру-2018
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Зелінський, Ігор Микитович
УДК: 62-523.8
Теми: 152
метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка
Короткий огляд (реферат): Дипломна робота магістра. 152 - Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка. Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль 2018. Дипломна робота магістра присвячена актуальним питанням підвищення ефективності, оптимізації та застосування інформаційно-вимірювальних систем, орієнтованих на різні предметні області, зокрема, розробці є установка для контролю геометричних розмірів поршневих кілець, яка працює на основі фотометричного методу контролю. В даній роботі розроблено установку для контролю геометричних розмірів поршневих кілець. Створено і описано математичну модель динамічних характеристик фотодіода з синтезом моделі у середовищі Matlab і виведенням результатів у графічному вигляді. Спроектовано функціональну схему керування з використанням мікропроцесорної техніки, з автоматичним визначенням переміщення вимірювального зразка та виведенням результату вимірювання через послідовний інтерфейс на персональний комп’ютер за допомогою електронного блоку. В роботі розглянуто процес керування установкою, описано модель пристрою керування.
Зміст: У вступі проведено огляд сучасного стану приладобудівної галузі та охарактеризовані основні задачі, які необхідно вирішити. В дослідницько-конструкторському розділі проведено аналіз розглядуваного питання, спроектовано установку для контролю геометричних розмірів поршневих кілець, здійснено вибір вимірювального елементу, проведено розрахунки параметрів складових вузлів установки. У розділі основ наукових досліджень та математичного моделювання розроблено і описано математичну модель динамічних характеристик фотодіода з синтезом моделі у середовищі Matlab і виведенням результатів у графічному вигляді, а також побудовано графічні залежності похибки від струму та залежності похибки від частоти. В розділі електроніки, мікропроцесорної техніки та САПР описано спосіб отримання та обробки вимірювального сигналу, спроектовано функціональну схему керування з використанням мікропроцесорної техніки, з автоматичним визначенням переміщення вимірювального зразка та виведенням результату вимірювання через послідовний інтерфейс за допомогою електронного блоку. В частині “Обґрунтування економічної ефективності” розглянуто питання організації виробництва і проведено розрахунки техніко-економічної ефективності даної установки. В частині “Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях” зображено заходи електробезпеки при роботі з ПК, розглянуто питання про основні технічні та організаційні заходи щодо профілактики виробничого травматизму та професійної захворюваності, описано заходи та способи боротьби з пожежами. В частині “Екологія” розглянуто питання про гранично допустимі викиди та забруднення довкілля, а також описано шумове забруднення навколишнього середовища.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26610
Власник авторського права: ТНТУ імені Івана Пулюя
URL-посилання пов’язаного матеріалу: http://www.atmel.com
Тип вмісту: Thesis Abstract
Розташовується у зібраннях:152 — метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат.pdf270,79 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора