Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23737
Назва: Дослідження впровадження технологій 4G в мережах операторів мобільного зв’язку
Автори: Палагута, Олександр Сергійович
Приналежність: ТНТУ імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Палагута О.С. Дослідження впровадження технологій 4G в мережах операторів мобільного зв'язку : автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „124 — системний аналіз“/ О.С. Палагута. — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 8 с.
Дата публікації: лют-2018
Дата внесення: 19-лют-2018
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль
Науковий керівник: Марценко, Сергій Володимирович
Члени комітету: Гладьо, Юрій Богданович
УДК: 004.72
Теми: 124
системний аналіз
Короткий огляд (реферат): У роботі проведено дослідження впровадження технологій 4G в мережах операторів мобільного зв’язку. В першому розділі дипломної роботи проведено огляд існуючих технологій передачі даних у мережах мобільних операторів. Визначено технічні умови для впровадження нових широкосмугових послуг. Описано сфери застосування технології LTE. Проведено аналіз доступних частотних смуг для LTE. Запропоновано шляхи для впровадження LTE в мережах мобільних операторів. В другому розділі здійснено вибір архітектури для функціонування технологій четвертого покоління в мережах GSM та CDMA. Запропоновано оптимізацію роботи мережі провайдера телекомунікаційних послуг за рахунок технологій VoLTE. В третьому розділі дипломної роботи здійснено соціологічний аналіз впровадження нових послуг. Проведено розрахунок кількості базових станцій в залежності від кількості потенційних абонентів. Здійснено дослідження ринку телекомунікаційних послуг провідних операторів стільникового зв’язку. Запропоновано визначати коефіцієнт платоспроможності користувачів в залежності від доходів громадян для формування відповідних тарифних планів для впровадження технологій 4G. Метою дослідження є аналіз технічних рішень впровадження нових послуг з використанням технологій широкосмугової передачі даних 4G, що дадуть змогу оператору стільникового зв’язку покращити обслуговування існуючих абонентів та залучити потенційних. Для досягнення поставленої мети необхідно виконати наступні завдання: провести аналіз та порівняння існуючих технологій широкосмугової передачі даних, що дасть змогу визначити технічні аспекти впровадження нових послуг; дослідити розподіл існуючих радіо частот, які доступні для операторів стільникового зв’язку України, що дасть змогу оцінити фізичні можливості розгортання сучасних технологій обслуговування абонентів; на основі проведеного аналізу розробити перспективну сучасну архітектуру для впровадження нових послуг з використанням технологій широкосмугової передачі даних, що якомога більше буде відповідати умовам роботи оператора стільникового зв’язку; провести соціологічне дослідження з питання впровадження нових послуг широкосмугової передачі даних, що дасть підстави обґрунтувати доцільність надання додаткових сервісів; проаналізувати сучасні підходи обслуговування абонентів з використанням широкосмугової передачі даних на ринку операторів стільникового зв’язку України та світу, для визначення перспектив розробки та реалізації нових сервісів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23737
Власник авторського права: © Палагута О.С., 2018
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:124 — системний аналіз

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtoreferat_Palaguta.doc79,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
Avtorska_dovidka_Palahuta.doc60 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора