Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23652
Назва: Методика сертифікації програмного забезпечення на прикладі автоматизованої системи керування транспортними потоками
Автори: Іщук, Вадим Ігорович
Бібліографічний опис: Іщук В.І. Методика сертифікації програмного забезпечення на прикладі автоматизованої системи керування транспортними потоками : автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „124 — системний аналіз“/ В.І. Іщук. — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 6 с.
Дата публікації: лют-2018
Дата внесення: 18-лют-2018
Країна (код): UA
Науковий керівник: Гром'як, Роман Сильвестрович
Теми: 124
системний аналіз
якість програмного забезпечення
модель якості
сертифікація програмного забезпечення
метрика
Короткий огляд (реферат): В області створення і застосування нових інформаційних технологій вже давно ведуться дослідження, присвячені оцінюванню якості відповідної продукції. Результати вказаних досліджень знаходять своє віддзеркалення у відповідних Міжнародних стандартах і вітчизняних ДСТУ. Наприклад, в міжнародному стандарті ISO 9126:1991 «Інформаційна технологія. Оцінка програмного продукту. Характеристики якості і керівництво по їх застосуванню» і подальших стандартах, що його розвивають (ISO 9126:1-4, ISO 14598 – 1-6: 1998-2000), приводяться моделі і метрики якості програмних продуктів. Аналіз отриманих в даній області результатів показує, що до теперішнього часу для рівня машинної моделі (програми); існують методичні засоби, що дозволяють оцінювати її якість. Потрібна розробка такого ж роду засобів оцінювання якості моделей (методів, моделей, алгоритмів і методик), але тепер уже для більш ранніх етапів моделювання об'єктів-оригіналів. Більш того, потрібна розробка моделей, методів, алгоритмів і методик оцінювання якості самих технологій моделювання. Провідним поняттям є поняття якості моделі, під котрим (по аналогії з ДСТУ та Міжнародними стандартами) ми в подальшому розумітимемо властивість або сукупність властивостей моделі, що обумовлюють її придатність для використання за призначенням. Відносно оцінювання якості необхідно враховувати наступне: самі моделі є основним предметом розробки і створюються як з метою аналізу вже існуючих об'єктів-оригіналів, так і з метою їх синтезу. Даний аспект визначає необхідність узгодження позицій оцінювання якості продукції взагалі. Це є предметом одного з напрямів подальших досліджень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23652
Перелік літератури: Іщук В.І. Сертифікація програмного забезпечення на основі моделі якості [Текст] / В.І. Іщук, І.О. Боднарчук Актуальні задачі сучасних технологій : зб. тез доповідей міжнар. наук.-техн. конф. Молодих учених та студентів, (Тернопіль, 16–17 листоп. 2017.) / М-во освіти і науки України, Терн. націон. техн. ун-т ім. І. Пулюя [та ін]. – Тернопіль : ТНТУ, 2016. Том. 2. – с. 73 – 74.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:124 — системний аналіз

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат.pdf275,17 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора