Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17965

Назва: Управління проектами в підприємницькій діяльності (опорний конспект лекцій для студентів спеціальності 7.03060101 «Менеджмент підприємницької діяльності» усіх форм навчання)
Автори: Федишин, Ірина Богданівна
Бібліографічний опис: Управління проектами в підприємницькій діяльності (опорний конспект лекцій для студентів спеціальності 7.03060101 «Менеджмент підприємницької діяльності» усіх форм навчання) / укл. : І.Б. Федишин. - Тернопіль : ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 161 с.
Дата публікації: 25-вер-2016
Дата внесення: 25-вер-2016
Теми: управління проектами
підприємництво
Кількість сторінок: 161
Короткий огляд (реферат): Головні завдання курсу «Управління проектами в підприємницькій діяльності»: доведення поширеності проектної діяльності підприємств і організацій за умов мінливого ринкового середовища і необхідності використання специфічних методів та інструментів в управлінні проектами; характеристика узагальненої моделі управління проектами як системи взаємопов’язаних цілей, функцій і інструментів, що визначаються, реалізуються і використовуються під час виконання проектів; формування сукупності теоретичних знань і практичних навиків ефективного здійснення основних функцій управління проектами.
Опис: Метою вивчення дисципліни «Управління проектами в підприємницькій діяльності» є знайомство студентів із сутністю та інструментами проектного менеджменту, що дозволяє кваліфіковано приймати рішення з управління командою проекту, координуванню обладнання, матеріалів, фінансових засобів і графіків для виконання певного проекту в заданий час в межах бюджету. Предметом вивчення є процес управління проектами. Процес управління проектом включає всі основні його етапи, починаючи з науково-дослідних робіт і закінчуючи освоєнням (комерціалізацією) на ринку. Завданнями вивчення дисципліни є: • ознайомлення слухачів з історією розвитку методів управління проектами; • дослідження наукових, теоретичних і методичних основ системи управління проектами; • оволодіння методичними підходами до прийняття рішень з вироблення концепції проекту, його структуризації та оцінці; • вивчення ролі і функцій проектного менеджера на різних етапах життєвого циклу проекту; • знайомство з організаційними формами управління проектами та методами їх розробки та оптимізації; • освоєння інструментарію планування і контролю ходу виконання проекту; • придбання і розвиток навичок дослідницької та творчої роботи, економічного моделювання проектів із застосуванням програмних засобів.
Розглянуто та рекомендовано до друку на засіданні кафедри інноваційного менеджменту та підприємництва, протокол No1 від 27 серпня 2015 року. Схвалено та рекомендовано до друку на засіданні методичної комісії факультету управління та бізнесу у виробництві Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, протокол No6 від 26 лютого 2016 року.
Зміст: Тема 1. Проект як об’єкт управління. 1.1. Предмет, головна мета дисципліни «управління проектами в підприємницькій діяльності». 1.2. Поняття «проект», види проектів та їх загальні ознаки. Тема 2. Основи управління проектами в підприємницькій діяльності. 2.1. Історія управління проектами. 2.2. Фази життєвого циклу проекту. 2.3. Структура і оточення проекту. 2.4. Учасники проекту. Тема 3. Оцінка ефективності проектів 3.1. Ініціація і розробка концепції проекту. 3.2 . Види аналізу проектів. 3.3 . Показники ефективності проектів. 3.4 . Види ефекту від реалізації проектів. Тема 4. Методи і технологія управління проектами 4.1. Організаційні структури управління проектами. 4.2. Аутсорсинг та офшоринг в управлінні проектами Тема 5. Планування реалізації проекту. 5.1 . Сутність планування проекту, цілі, призначення і види планів. 5.2. Сіткове планування. Тема 6. Проектно-кошторисна документація. Кошторис і бюджет проекту. 6.1 . Розробка проектно -кошторисної документації (тендери на розробку, вимоги до документації, експертиза та затвердження проектів). 6.2. Призначення кошторисів. Методи визначення кошторисної вартості. 6.3. Типи кошторисів. 6.4 . Структура кошторисної вартості. 6.5. Розробка бюджету проекту 6.6. Основні завдання бюджетного контролю. Тема 7. Інвестування і бізнес-планування проектів. 7.1. Джерела фінансування проектів. 7.2. Бізнес-планування проектів. Тема 8. Управління ризиками проектів. 8.1. Основні принципи управління проектними ризиками. 8.2. Ідентифікація ризиків. 8.3. Типові ризики проекту. Тема 9. Методи контролю ризиків проектів. 9.1. Методи кількісного аналізу проектних ризиків. 9.2 . Методи та засоби впливу на ризик. 9.3 страхування як метод впливу на ризик. Тема 10. Інструменти захисту інтересів замовника і виконавця проекту. 10.1. Контракти, їх структура і функції. Міжнародні контракти. 10.2. Гарантія за контрактами на виконання проекту. 10.3. Захист інтересів виконавця. Тема 11. Інструментальні засоби автоматизованого управління проектами. 11.1 . Автоматизоване управління проектами. 11.2 . Програмні комплекси автоматизованого управління проектами. 11.3 . Інструменти управління портфелем проектів. 11.4 автоматизоване робоче місце керівника проектів. Тема 12. Міжнародні та національні стандарти із управління проектами. 12.1. Загальні підходи до стандартизації в області управління проектами. 12.2. Професійні організації із управління проектами. 12.3. Міжнародні стандарти управління проектами. 12.4. Національні стандарти управління проектами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17965
Власник авторського права: © Федишин І.Б., 2015
Перелік літератури: 1. Управління проектами: Підручник / За заг. ред. Л. В. Ноздріної. — К.: Центр учбової літератури, 2010. — 432 с.
2. Державне управління інвестиційними проектами : метод. рек. / А. О. Дегтяр, М. А. Латинін, Т. М. Лозинська та ін. - К. : НАДУ, 2009. - 24 с.
3. Стешин А. И. Оценка коммерческой состоятельности инвестиционного проекта / А. И. Стешин. - М. : Издат.-конс. компания “Статус-Кво 97”, 2001.- 280 с.
4. Про порядок затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх комплексної державної експертизи : Постанова Кабінету Міністрів України від 11 квіт. 2002 р. № 483. - Режим доступу : http:// www.kmu.gov.ua
5. Про затвердження регламенту розгляду та погодження Держбудом України інвестиційних програм і проектів будівництва, які затверджуються Кабінетом Міністрів України: Наказ Державного комітету України з будівництва та архітектури від 16 лип. 2003 № 112. - Режим доступу : http://www.kmu.gov.ua
6. Про затвердження переліку об’єктів, затвердження проектів, будівництво яких у межах законодавства України не потребує висновку комплексної державної експертизи : Наказ Державного комітету України з будівництва та архітектури від 12 листоп. 2003 р. № 187. - Режим доступу : http:// www.kmu.gov.ua
7. Управление проектами: учебник для бакалавров / А. И. Балашов, Е. М. Рогова, М. В. Тихонова, Е. А. Ткаченко; под ред. Е. М. Роговой. — М. : Издательство Юрай, 2013. — 383 с. — Серия : Бакалавр. Базовый курс
Тип вмісту: Learning Object
Розташовується у зібраннях:Навчальна література кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора