Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17859

Назва: Механізація переробки та зберігання сільськогосподарської продукції: методичні вказівки для виконання лабораторних робіт для студентів денної та заочної форм навчання спеціальності «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва»
Автори: Хомик, Надія Ігорівна
Довбуш, Анатолій Дмитрович
Рубінець, Наталія Андріївна
Бібліографічний опис: Методичні вказівки до лабораторних робіт. Механізація переробки та зберігання сільськогосподарської продукції / Н.І. Хомик, А.Д. Довбуш, Н.А. Рубінець. – Тернопіль : ФОП Паляниця В.А., 2016. – 52 с.
Дата публікації: 4-вер-2015
Дата внесення: 15-вер-2016
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
УДК: 631.36(075.3)
ББК: 36.81я722
Теми: обладнання
машини
культури
Кількість сторінок: 52
Серія/номер: Х;76
Короткий огляд (реферат): Збереження і раціональне використання усього вирощеного врожаю, отримання максимальної кількості виробів із сільськогосподарської сировини − одна з основних задач переробної галузі промисловості. У зв’язку із сезонністю сільськогосподарського виробництва виникає необхідність збереження с/г продукції для її використання на різні потреби протягом року і довше. Розвиток науки про збереження с/г продуктів і широке впровадження механізації дозволили ввести в практику удосконалені нові технологічні прийоми, що забезпечують скорочення втрат продуктів і зниження витрат при зберіганні. Кожен фахівець сільського господарства повинен добре орієнтуватися в питаннях якості продукції рослинництва і тваринництва й шляхах її підвищення, знати природу втрат цих продуктів і організацію їхнього зберігання, а також раціональні способи обробки і переробки сільськогосподарської сировини. Сільське господарство виробляє основні харчові продукти, а також сировину для харчової і деяких галузей легкої промисловості, що випускають товари народного споживання. Від кількості і якості цих продуктів, розмаїття їхнього асортименту багато в чому залежать здоров’я, працездатність і настрій людей. Тому створення в країні достатньої кількості с/г продуктів високої якості − одна з умов розвитку суспільства. Поряд зі збільшенням виробництва с/г продукції необхідним є підвищення її якості, а також економічності машин і устаткування, з її переробки і зберігання.
Опис: Збереження і раціональне використання усього вирощеного врожаю, отримання максимальної кількості виробів із сільськогосподарської сировини − одна з основних задач переробної галузі промисловості. У зв’язку із сезонністю сільськогосподарського виробництва виникає необхідність збереження с/г продукції для її використання на різні потреби протягом року і довше. Розвиток науки про збереження с/г продуктів і широке впровадження механізації дозволили ввести в практику удосконалені нові технологічні прийоми, що забезпечують скорочення втрат продуктів і зниження витрат при зберіганні. Кожен фахівець сільського господарства повинен добре орієнтуватися в питаннях якості продукції рослинництва і тваринництва й шляхах її підвищення, знати природу втрат цих продуктів і організацію їхнього зберігання, а також раціональні способи обробки і переробки сільськогосподарської сировини. Сільське господарство виробляє основні харчові продукти, а також сировину для харчової і деяких галузей легкої промисловості, що випускають товари народного споживання. Від кількості і якості цих продуктів, розмаїття їхнього асортименту багато в чому залежать здоров’я, працездатність і настрій людей. Тому створення в країні достатньої кількості с/г продуктів високої якості − одна з умов розвитку суспільства. Поряд зі збільшенням виробництва с/г продукції необхідним є підвищення її якості, а також економічності машин і устаткування, з її переробки і зберігання.
Зміст: Вступ... 4 Порядок проведення лабораторних робіт... 4 Лабораторна робота No1. Устаткування для очищення і сушіння зерна... 5 Лабораторна робота No2. Вивчення конструкції і процесу лущення гречки на лущильній установці. Пристрій для шліфування ядра... 14 Лабораторна робота No3. Комплект обладнання для переробки насіння соняшника в рослинну олію... 20 Лабораторна робота No 4. Обладнання для обрушення насіння соняшника при отриманні рослинної олії... 25 Лабораторна робота No 5. Обладнання для виділення олії з насіння соняшника... 30 Лабораторна робота No 6. Обладнання для термічної обробки ковбасних виробів... 35 Лабораторна робота No7. Обладнання для сушіння харчових продуктів... 42 Перелік використаних і рекомендованих літературних джерел... 51
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17859
Власник авторського права: © Хомик Н.І., Довбуш А.Д., Рубінець Н. А., 2016
Перелік літератури: ДЖЕРЕЛ 1. Бутковский В.А., Мерко А.И., Меншиков Е.М. Технологии зерноперерабатывающих производств. – М.: Интеграф сервис, 1999. – 472 с. 2. Бутковский В.А., Мельников Е.М. Технология мукомольного, крупяного и комбикормового производства. – М.: Агропромиздат, 1989. 3. Галкина Л.С., Бутковский В.А., Птушкина Г.Е. Техника и технология производства муки на комплектном оборудовании. – М.: Агропромиздат, 1987. – 191 с. 4. Горбатюк В.И. Процессы и аппараты пищевых производств. – М.: Колос, 1999. – 335 с. 5. Демский А.Б. Комплектные зерноперерабатывающие установки малой мощности. – М.: ДеЛипринт, 2004. – 264 с. 6. Демский А.Б., Борискин М.А., Тамаров Е.В., Чернолихов А. С. Оборудование для производства муки и крупы: Справочник. – М.: ВО «Агроиромиздат», 1990. – 320 с. 7. Емельянова Ф.Н., Кириллов Н.К. Организация переработки сельскохозяйственной продукции. Учебное пособие и практикум. – М.: ЭКМОС, 2000.– 384 с. 8. Жидко В.И., Резников В.А., Укалов B.C. Зерносушение и зерносушилки. – К.: Колос, 1982. 9. Кавецкий Г.Д., Васильев Б.В. Процессы и аппараты пищевой технологии. – М.: Колос, 2000. – 551 с. 10. Корнюшко Л.М. Оборудование для производства колбасных изделий: Справочник. – М.: Колос, 1993. – 304 с. 11. Лабораторный практикум по процессам и аппаратам пищевых производств / Под ред. А.С. Гизбурга. – М.: Агропромиздат, 1990. – 256 с. 12. Лесик Б.В., Трисвятський Л.О., Сніжко В.Л. Зберігання і технологія сільськогосподарських продуктів. – К.: Вища школа, 1980. 13. Обладнання підприємств переробної і харчової промисловості / І.С. Гулий, М.М. Пушанко, Л.О. Орлов та ін. – Вінниця: Нова книга, 2001. – 576 с. 14. Оборудование для производства муки и крупы: Справочник. – М.: Агропромиздат, 1990. – 351 с. 15. Павловский Г.Т., Птіцин С.Д. Очищення, сушіння й активне вентилювання зерна. – К.: Вища школа, 1972. 16. Подирятов Г.І., Скалецька Л.Ф., Соньков А.М., Хилевич В.С. Зберігання і переробка продукції рослинництва. – К.: Мета, 2002. – 495 с. 17. Практикум по хранению и технологии сельскохозяйственных продуктов. /Под. ред. Л.А. Трисвятского – М.: Колос, 1981. 18. Птушкина Г.Е., Товбин Л.И. Высокопроизводительное оборудование мукомольных заводов. – М.: Агропромиздат, 1987. 19. Справочник по оборудованию зерноперерабатывающих предприятий / А.Б. Деменский, М.А. Борискин, Е.В. Тамаров и др. – М.: Колос, 1980. – 383 с. 20. Технологическое оборудование предприятия по хранению и переработке зерна / Под ред. А.Я. Соколова. – М.: Колос, 1984. – 440 с. 21. Трисвятский Л.А., Лесик Б.В., Кудина В.Н. Хранение и технология сельскохозяйственных продуктов. – М.: Агропромиздат, 1991. 22. Трисвятский Л.А. Хранение и переработка сельскохозяйственного сырья. – М.: Агропромиздат, 1991. – 363 с. 23. Филин В.М., Филин Д.В. Щелушение зерна крупяных культур. Совершенствование технологического оборудования. – М.: ДеЛипринт, 2002. – 135 с. 24. Хомик Н.І., Довбуш А.Д. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу «Механізація переробки та зберігання с/г продукції». – Тернопіль 2010. – 55 с. 25. Щербаков В.Г. Технология получения растительных масел. – М.: Колос, 1992.
51 1. Бутковский В.А., Мерко А.И., Меншиков Е.М. Технологии зерноперерабатывающих производств. – М.: Интеграф сервис, 1999. – 472 с. 2. Бутковский В.А., Мельников Е.М. Технология мукомольного, крупяного и комбикормового производства. – М.: Агропромиздат, 1989. 3. Галкина Л.С ., Бутковский В.А., Птушкина Г.Е. Техника и технология производства муки на комплектном оборудовании. – М.: Агропромиздат, 1987. – 191 с. 4. Горбатюк В.И. Процессы и аппараты пищевых производств. – М.: Колос, 1999. – 335 с. 5. Демский А.Б. Комплектные зерноперерабатывающие установки малой мощности. – М.: ДеЛипринт, 2004. – 264 с. 6. Демский А.Б., Борискин М.А., Тамаров Е.В., Чернолихов А. С. Оборудование для производства муки и крупы: Справочник. – М.: ВО «Агроиромиздат», 1990. – 320 с. 7. Емельянова Ф.Н., Кириллов Н.К. Организация переработки сельскохозяйственной продукции. Учебное пособие и практикум. – М .: ЭКМОС, 2000.– 384 с. 8. Жидко В.И., Резников В.А., Укалов B.C. Зерносушение и зерносушилки. – К.: Колос, 1982. 9. Кавецкий Г.Д., Васильев Б.В. Процессы и аппараты пищевой технологии. – М.: Колос, 2000. – 551 с. 10. Корнюшко Л.М . Оборудование для производства колбасных изделий: Справочник. – М.: Колос, 1993. – 304 с. 11. Лабораторный практикум по процессам и аппаратам пищевых производств / Под ред. А.С. Гизбурга. – М.: Агропромиздат, 1990. – 256 с. 12. Лесик Б.В., Трисвятський Л.О., Сніжко В.Л. Зберігання і технологія сільськогосподарських продуктів. – К.: Вища школа, 1980. 13. Обладнання підприємств переробної і харчової промисловості / І.С. Гулий, М.М. Пушанко, Л.О. Орлов та ін. – Вінниця: Нова книга, 2001. – 576 с. 14. Оборудование для производства муки и крупы: Справочник. – М.: Агропромиздат, 1990. – 351 с. 15. Павловский Г.Т., Птіцин С.Д. Очищення, сушіння й активне вентилювання зерна. – К.: Вища школа, 1972. 16. Подирятов Г.І., Скалецька Л.Ф., Соньков А.М., Хилевич В.С. Зберігання і переробка продукції рослинництва. – К.: Мета, 2002. – 495 с. 17. Практикум по хранению и технологии сельскохозяйственных продуктов. /Под. ред. Л.А. Трисвятского – М.: Колос, 1981. 18. Птушкина Г.Е., Товбин Л.И. Высокопроизводительное оборудование мукомольных заводов. – М.: Агропромиздат, 1987. 19. Справочник по оборудованию зерноперерабатывающих предприятий / А.Б. Деменский, М.А. Борискин, Е.В. Тамаров и др. – М.: Колос, 1980. – 383 с. 20. Технологическое оборудование предприятия по хранению и переработке зерна / Под ред. А.Я. Соколова. – М.: Колос, 1984. – 440 с. 21. Трисвятский Л.А., Лесик Б.В., Кудина В.Н. Хранение и технология сельскохозяйственных продуктов. – М.: Агропромиздат, 1991. 22. Трисвятский Л.А. Хранение и переработка сельскохозяйственного сырья. – М.: Агропромиздат, 1991. – 363 с. 23. Филин В.М., Филин Д.В. Щелушение зерна крупяных культур. Совершенствование технологического оборудования. – М.: ДеЛипринт, 2002. – 135 с. 24. Хомик Н.І., Довбуш А.Д. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу «Механізація переробки та зберігання с/г продукції». – Тернопіль 2010. – 55 с. 25. Щербаков В.Г. Технология получения растительных масел. – М.: Колос, 1992.
Тип вмісту: Learning Object
Розташовується у зібраннях:Навчальні матеріали кафедри ТХ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
a6.PDF3,26 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
a6.djvu2,92 MBDjVuПереглянути/відкрити
a6__COVER.png106,44 kBimage/pngПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора