Link lub cytat. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17859

Pełny rekord metadanych
Pole DCWartośćJęzyk
dc.contributor.authorХомик, Надія Ігорівна-
dc.contributor.authorДовбуш, Анатолій Дмитрович-
dc.contributor.authorРубінець, Наталія Андріївна-
dc.date.accessioned2016-09-15T06:14:22Z-
dc.date.available2016-09-15T06:14:22Z-
dc.date.issued2015-09-04-
dc.identifier.citationМетодичні вказівки до лабораторних робіт. Механізація переробки та зберігання сільськогосподарської продукції / Н.І. Хомик, А.Д. Довбуш, Н.А. Рубінець. – Тернопіль : ФОП Паляниця В.А., 2016. – 52 с.uk
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17859-
dc.descriptionЗбереження і раціональне використання усього вирощеного врожаю, отримання максимальної кількості виробів із сільськогосподарської сировини − одна з основних задач переробної галузі промисловості. У зв’язку із сезонністю сільськогосподарського виробництва виникає необхідність збереження с/г продукції для її використання на різні потреби протягом року і довше. Розвиток науки про збереження с/г продуктів і широке впровадження механізації дозволили ввести в практику удосконалені нові технологічні прийоми, що забезпечують скорочення втрат продуктів і зниження витрат при зберіганні. Кожен фахівець сільського господарства повинен добре орієнтуватися в питаннях якості продукції рослинництва і тваринництва й шляхах її підвищення, знати природу втрат цих продуктів і організацію їхнього зберігання, а також раціональні способи обробки і переробки сільськогосподарської сировини. Сільське господарство виробляє основні харчові продукти, а також сировину для харчової і деяких галузей легкої промисловості, що випускають товари народного споживання. Від кількості і якості цих продуктів, розмаїття їхнього асортименту багато в чому залежать здоров’я, працездатність і настрій людей. Тому створення в країні достатньої кількості с/г продуктів високої якості − одна з умов розвитку суспільства. Поряд зі збільшенням виробництва с/г продукції необхідним є підвищення її якості, а також економічності машин і устаткування, з її переробки і зберігання.uk
dc.description.abstractЗбереження і раціональне використання усього вирощеного врожаю, отримання максимальної кількості виробів із сільськогосподарської сировини − одна з основних задач переробної галузі промисловості. У зв’язку із сезонністю сільськогосподарського виробництва виникає необхідність збереження с/г продукції для її використання на різні потреби протягом року і довше. Розвиток науки про збереження с/г продуктів і широке впровадження механізації дозволили ввести в практику удосконалені нові технологічні прийоми, що забезпечують скорочення втрат продуктів і зниження витрат при зберіганні. Кожен фахівець сільського господарства повинен добре орієнтуватися в питаннях якості продукції рослинництва і тваринництва й шляхах її підвищення, знати природу втрат цих продуктів і організацію їхнього зберігання, а також раціональні способи обробки і переробки сільськогосподарської сировини. Сільське господарство виробляє основні харчові продукти, а також сировину для харчової і деяких галузей легкої промисловості, що випускають товари народного споживання. Від кількості і якості цих продуктів, розмаїття їхнього асортименту багато в чому залежать здоров’я, працездатність і настрій людей. Тому створення в країні достатньої кількості с/г продуктів високої якості − одна з умов розвитку суспільства. Поряд зі збільшенням виробництва с/г продукції необхідним є підвищення її якості, а також економічності машин і устаткування, з її переробки і зберігання.uk
dc.description.tableofcontentsВступ... 4 Порядок проведення лабораторних робіт... 4 Лабораторна робота No1. Устаткування для очищення і сушіння зерна... 5 Лабораторна робота No2. Вивчення конструкції і процесу лущення гречки на лущильній установці. Пристрій для шліфування ядра... 14 Лабораторна робота No3. Комплект обладнання для переробки насіння соняшника в рослинну олію... 20 Лабораторна робота No 4. Обладнання для обрушення насіння соняшника при отриманні рослинної олії... 25 Лабораторна робота No 5. Обладнання для виділення олії з насіння соняшника... 30 Лабораторна робота No 6. Обладнання для термічної обробки ковбасних виробів... 35 Лабораторна робота No7. Обладнання для сушіння харчових продуктів... 42 Перелік використаних і рекомендованих літературних джерел... 51-
dc.language.isoukuk
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk
dc.relation.ispartofseriesХ;76-
dc.subjectобладнанняuk
dc.subjectмашиниuk
dc.subjectкультури-
dc.titleМеханізація переробки та зберігання сільськогосподарської продукції: методичні вказівки для виконання лабораторних робіт для студентів денної та заочної форм навчання спеціальності «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва»uk
dc.typeLearning Objectuk
dc.rights.holder© Хомик Н.І., Довбуш А.Д., Рубінець Н. А., 2016uk
dc.format.pages52-
dc.subject.udc631.36(075.3)uk
dc.subject.bbk36.81я722uk
dc.relation.referencesДЖЕРЕЛ 1. Бутковский В.А., Мерко А.И., Меншиков Е.М. Технологии зерноперерабатывающих производств. – М.: Интеграф сервис, 1999. – 472 с. 2. Бутковский В.А., Мельников Е.М. Технология мукомольного, крупяного и комбикормового производства. – М.: Агропромиздат, 1989. 3. Галкина Л.С., Бутковский В.А., Птушкина Г.Е. Техника и технология производства муки на комплектном оборудовании. – М.: Агропромиздат, 1987. – 191 с. 4. Горбатюк В.И. Процессы и аппараты пищевых производств. – М.: Колос, 1999. – 335 с. 5. Демский А.Б. Комплектные зерноперерабатывающие установки малой мощности. – М.: ДеЛипринт, 2004. – 264 с. 6. Демский А.Б., Борискин М.А., Тамаров Е.В., Чернолихов А. С. Оборудование для производства муки и крупы: Справочник. – М.: ВО «Агроиромиздат», 1990. – 320 с. 7. Емельянова Ф.Н., Кириллов Н.К. Организация переработки сельскохозяйственной продукции. Учебное пособие и практикум. – М.: ЭКМОС, 2000.– 384 с. 8. Жидко В.И., Резников В.А., Укалов B.C. Зерносушение и зерносушилки. – К.: Колос, 1982. 9. Кавецкий Г.Д., Васильев Б.В. Процессы и аппараты пищевой технологии. – М.: Колос, 2000. – 551 с. 10. Корнюшко Л.М. Оборудование для производства колбасных изделий: Справочник. – М.: Колос, 1993. – 304 с. 11. Лабораторный практикум по процессам и аппаратам пищевых производств / Под ред. А.С. Гизбурга. – М.: Агропромиздат, 1990. – 256 с. 12. Лесик Б.В., Трисвятський Л.О., Сніжко В.Л. Зберігання і технологія сільськогосподарських продуктів. – К.: Вища школа, 1980. 13. Обладнання підприємств переробної і харчової промисловості / І.С. Гулий, М.М. Пушанко, Л.О. Орлов та ін. – Вінниця: Нова книга, 2001. – 576 с. 14. Оборудование для производства муки и крупы: Справочник. – М.: Агропромиздат, 1990. – 351 с. 15. Павловский Г.Т., Птіцин С.Д. Очищення, сушіння й активне вентилювання зерна. – К.: Вища школа, 1972. 16. Подирятов Г.І., Скалецька Л.Ф., Соньков А.М., Хилевич В.С. Зберігання і переробка продукції рослинництва. – К.: Мета, 2002. – 495 с. 17. Практикум по хранению и технологии сельскохозяйственных продуктов. /Под. ред. Л.А. Трисвятского – М.: Колос, 1981. 18. Птушкина Г.Е., Товбин Л.И. Высокопроизводительное оборудование мукомольных заводов. – М.: Агропромиздат, 1987. 19. Справочник по оборудованию зерноперерабатывающих предприятий / А.Б. Деменский, М.А. Борискин, Е.В. Тамаров и др. – М.: Колос, 1980. – 383 с. 20. Технологическое оборудование предприятия по хранению и переработке зерна / Под ред. А.Я. Соколова. – М.: Колос, 1984. – 440 с. 21. Трисвятский Л.А., Лесик Б.В., Кудина В.Н. Хранение и технология сельскохозяйственных продуктов. – М.: Агропромиздат, 1991. 22. Трисвятский Л.А. Хранение и переработка сельскохозяйственного сырья. – М.: Агропромиздат, 1991. – 363 с. 23. Филин В.М., Филин Д.В. Щелушение зерна крупяных культур. Совершенствование технологического оборудования. – М.: ДеЛипринт, 2002. – 135 с. 24. Хомик Н.І., Довбуш А.Д. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу «Механізація переробки та зберігання с/г продукції». – Тернопіль 2010. – 55 с. 25. Щербаков В.Г. Технология получения растительных масел. – М.: Колос, 1992.uk
dc.relation.references51 1. Бутковский В.А., Мерко А.И., Меншиков Е.М. Технологии зерноперерабатывающих производств. – М.: Интеграф сервис, 1999. – 472 с. 2. Бутковский В.А., Мельников Е.М. Технология мукомольного, крупяного и комбикормового производства. – М.: Агропромиздат, 1989. 3. Галкина Л.С ., Бутковский В.А., Птушкина Г.Е. Техника и технология производства муки на комплектном оборудовании. – М.: Агропромиздат, 1987. – 191 с. 4. Горбатюк В.И. Процессы и аппараты пищевых производств. – М.: Колос, 1999. – 335 с. 5. Демский А.Б. Комплектные зерноперерабатывающие установки малой мощности. – М.: ДеЛипринт, 2004. – 264 с. 6. Демский А.Б., Борискин М.А., Тамаров Е.В., Чернолихов А. С. Оборудование для производства муки и крупы: Справочник. – М.: ВО «Агроиромиздат», 1990. – 320 с. 7. Емельянова Ф.Н., Кириллов Н.К. Организация переработки сельскохозяйственной продукции. Учебное пособие и практикум. – М .: ЭКМОС, 2000.– 384 с. 8. Жидко В.И., Резников В.А., Укалов B.C. Зерносушение и зерносушилки. – К.: Колос, 1982. 9. Кавецкий Г.Д., Васильев Б.В. Процессы и аппараты пищевой технологии. – М.: Колос, 2000. – 551 с. 10. Корнюшко Л.М . Оборудование для производства колбасных изделий: Справочник. – М.: Колос, 1993. – 304 с. 11. Лабораторный практикум по процессам и аппаратам пищевых производств / Под ред. А.С. Гизбурга. – М.: Агропромиздат, 1990. – 256 с. 12. Лесик Б.В., Трисвятський Л.О., Сніжко В.Л. Зберігання і технологія сільськогосподарських продуктів. – К.: Вища школа, 1980. 13. Обладнання підприємств переробної і харчової промисловості / І.С. Гулий, М.М. Пушанко, Л.О. Орлов та ін. – Вінниця: Нова книга, 2001. – 576 с. 14. Оборудование для производства муки и крупы: Справочник. – М.: Агропромиздат, 1990. – 351 с. 15. Павловский Г.Т., Птіцин С.Д. Очищення, сушіння й активне вентилювання зерна. – К.: Вища школа, 1972. 16. Подирятов Г.І., Скалецька Л.Ф., Соньков А.М., Хилевич В.С. Зберігання і переробка продукції рослинництва. – К.: Мета, 2002. – 495 с. 17. Практикум по хранению и технологии сельскохозяйственных продуктов. /Под. ред. Л.А. Трисвятского – М.: Колос, 1981. 18. Птушкина Г.Е., Товбин Л.И. Высокопроизводительное оборудование мукомольных заводов. – М.: Агропромиздат, 1987. 19. Справочник по оборудованию зерноперерабатывающих предприятий / А.Б. Деменский, М.А. Борискин, Е.В. Тамаров и др. – М.: Колос, 1980. – 383 с. 20. Технологическое оборудование предприятия по хранению и переработке зерна / Под ред. А.Я. Соколова. – М.: Колос, 1984. – 440 с. 21. Трисвятский Л.А., Лесик Б.В., Кудина В.Н. Хранение и технология сельскохозяйственных продуктов. – М.: Агропромиздат, 1991. 22. Трисвятский Л.А. Хранение и переработка сельскохозяйственного сырья. – М.: Агропромиздат, 1991. – 363 с. 23. Филин В.М., Филин Д.В. Щелушение зерна крупяных культур. Совершенствование технологического оборудования. – М.: ДеЛипринт, 2002. – 135 с. 24. Хомик Н.І., Довбуш А.Д. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу «Механізація переробки та зберігання с/г продукції». – Тернопіль 2010. – 55 с. 25. Щербаков В.Г. Технология получения растительных масел. – М.: Колос, 1992.-
Występuje w kolekcjach:Навчальні матеріали кафедри ТХ

Pliki tej pozycji:
Plik Opis WielkośćFormat 
a6.PDF3,26 MBAdobe PDFPrzeglądanie/Otwarcie
a6.djvu2,92 MBDjVuPrzeglądanie/Otwarcie
a6__COVER.png106,44 kBimage/pngPrzeglądanie/Otwarcie


Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi

Narzędzia administratora