Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17821
Název: Навчально-методичний посібник з німецької мови для аспірантів
Autoři: Паласюк, Михайло Іванович
Дутка, Марія Василівна
Bibliographic description (International): Н 15 Навчально-методичний посібник з німецької мови для аспірантів/ Укладачі: Паласюк М. І., Дутка М. В. - Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. - 116 с.
Datum vydání: 14-zář-2016
Date of entry: 14-zář-2016
UDC: 43
BBK: 81.2 НіМ
Klíčová slova: Німецька мова
Аспіранти
Abstrakt: Навчально-методичний посібник з німецької мови призначений для підготовки до вступу в аспірантуру та роботи з аспірантами при підготовці до складання кандидатського іспиту з німецької мови. Мета навчально-методичного посібника – вдосконалення навичок та вмінь розуміння німецькомовних джерел інформації, ведення монологічного та діалогічного мовлення, реферування та анотування в межах „Програми курсу для підготовки аспірантів та пошукувачів до кандидатського іспиту з іноземної мови”, створеної авторським колективом вчених: док. філол. наук, проф. О. Чередниченко, док. філол. наук, проф. Р. Зорівчак, з урахуванням власного досвіду та досвіду колективів інших вузів.
Popis: Сучасні процеси глобалізації та інтеграції України в європейське співтовариство вимагають від молодих спеціалістів високого рівня володіння іноземними мовами. Знання іноземних мов стали „ключовою кваліфікацією“ і в професійному, і у приватному житті людини. Високий рівень іншомовної підготовки аспірантів як майбутніх науковців підвищуватиме їх конкурентоздатність та сприятиме їхній мобільності на світовому ринку праці. Навчально-методичний посібник з німецької мови призначений для підготовки до вступу в аспірантуру та роботи з аспірантами при підготовці до складання кандидатського іспиту з німецької мови. Тернопільський національний технічний університет готує всебічно освічених, висококваліфікованих наукових та науково-інженерних кадрів, в тому числі і в аспірантурі, яка входить в його структуру. Знання іноземної мови для них – вимога часу, показник їх культурного рівня, професійної компетенції, можливість участі в міжнародних наукових семінарах, конференціях та симпозіумах. Мета навчально-методичного посібника – вдосконалення навичок та вмінь розуміння німецькомовних джерел інформації, ведення монологічного та діалогічного мовлення, реферування та анотування в межах „Програми курсу для підготовки аспірантів та пошукувачів до кандидатського іспиту з іноземної мови”, створеної авторським колективом вчених: док. філол. наук, проф. О. Чередниченко, док. філол. наук, проф. Р. Зорівчак, з урахуванням власного досвіду та досвіду колективів інших вузів. При підготовці навчальних текстів використано аутентичні фахові, довідкові та інформаційні джерела, а також Інтернет-ресурси. Коментарі до текстів основного курсу значно полегшать сприйняття оригінальних німецькомовних текстів. Наприкінці посібника знаходиться додаток із переліком словосполучень та скорочень, які часто зустрічаються у німецькій науково-технічній літературі, таблиці із поясненнями правил читання математичних та хімічних знаків і формул, а також мір та ваги та основних форм сильних та неправильних дієслів. Додаток містить також важливі адреси для тих, хто вивчає німецьку мову, інформацію про стипендійні програми DAAD, список німецьких фондів, які сприяють освіті обдарованої молоді, пропозиції Гете – Інституту щодо вивчення німецької мови тощо.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17821
Copyright owner: © Паласюк М. І., Дутка М. В., 2016 © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя 2016
References (Ukraine): 1. Басова Н. В., Ватлина Л. И., Гайвоненко Т. Ф., Лысогорская Л. Е., Тимошенко В. Я., Шупляк Л. В. Немецкий для технических вузов. 2-е изд. – Ростов-на-Дону: Феникс, 2002. – 512 с. 2. Журавський В.С., Згуровський М.З. Болонський процес: головні принципи входження в Європейський простір вищої освіти. – К.: Політехніка. – 2003. – 200 с. 3. Загальноєвропейські рекомендації з мовної освіти: вивчення, викладання, оцінювання / Наук. ред. д. пед. н. проф. С.Ю. Ніколаєва. – К.: Ленвіт, 2003. – 273 c. 4. Рамкова Програма з німецької мови для професійного спілкування для вищих навчальних закладів України. Колектив авторів: Амеліна С.М. та інш. – К.: Ленвіт, 2006. – 90 с. 5. Хайрова Н.В., Синельщикова Л.В., Бондарева В.Я. Немецкий Язык для технических колледжей. – Рос¬тов-на-Дону: Феникс, 2006. – 384 с. 6. Brockhaus im Text und Bild. Digitalversion. – Mannheim: Bibliographisches Institut & F.A. Brockhaus, 2002. 7. Duden – Deutsches Universalwörterbuch, Digitalversion, © 2002 Bibliographisches Institut & F.A. Brockhaus, Mannheim, 2002. 8. Duden – Richtiges und gutes Deutsch. Wörterbuch der sprachlichen Zweifelsfälle. 5. Auflage, Band 9. Dudenverlag, Mannheim, Leipzig, Wien, Zürich. – 2001. – 983 S. 9. Funk H. Berufsbezogener Deutschunterricht mit Jugendlichen. In: Fremdsprache Deutsch Zeitschrift für die Praxis des Deutschunterrichts, Sondernummer, 1992. S.4-16. 10. Grüner M., Hassert T. Computer im Deutschunterricht. – Berlin …: Langenscheidt, 2000. 11. Jatel G.P., Gilenko I.O., Marynenko L.J., Myronenko T.S. Fortgeschrittenes Deutsch. Ein Lehrbuch für Studenten der technischen Hochschulen. – К.: Вища школа. – 2002. 12. Levy-Hillerich D., Krajewska-Markiewicz R.: Mit Deutsch in Europa studieren – arbeiten – leben. – Plzen: Verlag Fraus, 2004. 13. www.goethe.de 14. www.dialang.org 15. www. linguanet-europa.org 16. http://www.deutsch-perfekt.com/ 17. www.wikipedia.de
Content type: Learning Object
Vyskytuje se v kolekcích:Навчальна література кафедри української та іноземних мов

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
ASPIRANT_2016pdf.PDF1,56 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

Nástroje administrátora