Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/459
Başlık: | Аналіз методів консервування продуктів |
Diğer Başlıklar: | Analysis methods of canning products |
Yazarlar: | Юкало, Володимир Глібович Гащук, Олександра Ізидорівна Yukalo, V. Haschuk, A. |
Bibliographic description (Ukraine): | Юкало В.Г. Аналіз методів консервування продуктів / Юкало В.Г., Гащук О.І. // Вісник ТДТУ. — 2010. — Том 15. — № 1. — С. 210-218. — (хімія. хімічна, біологічна та харчова технології) |
Yayın Tarihi: | 10-Şub-2010 |
Date of entry: | 1-Haz-2010 |
Yayıncı: | Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя |
Place of the edition/event: | Тернопіль, Україна |
UDC: | 664.8.03 |
Anahtar kelimeler: | консервант методи консервування клітина біологічні системи мікроорганізми спори methods canning cage biology systems microorganisms spores canning |
Özet: | Консервувати харчові продукти можна за допомогою фізико-хімічних методів, які ізолюють продукт від навколишнього середовища, сприяючи знищенню у ньому бактерій і спор, запобігаючи розвитку мікроорганізмів через зниження активності метаболічних процесів або руйнуючи їхні мембрани. При цьому консервований продукт слід захищати від дії високих температур і сонячних променів. Крім того, консервуючі речовини зупиняють процеси розкладання, що протікають у неживих клітинах, а також знижують активність метаболічних процесів у живих клітинах. Canning food products can be carried out by means physical and chemical methods, which secure a product isolation from environment, assisting to elimination in him of bacteria and spores, preventing a development of microorganisms by humiliation of activity of metabolic processes or destroying their membranes. The thus canned product must be protected from action of high temperatures and sunbeams. The in addition canning matters stop decomposition processes that flow in the unloving cages, and also lower activity of metabolic processes in the living cages. |
URI: | http://elartu.tstu.edu.ua/handle/123456789/459 |
ISSN: | 1727-7108 |
Copyright owner: | © „Вісник Тернопільського національного технічного університету“ |
Publications status : | Опубліковано раніше |
Content type: | Article |
Koleksiyonlarda Görünür: | Вісник ТДТУ, 2010, Том 15, № 1 |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
TSTUB_2010_v15_No1-Yukalo_V_Haschuk_A-Analysis_methods_of_canning_products__210.djvu | 180,21 kB | DjVu | Göster/Aç | |
TSTUB_2010_v15_No1-Yukalo_V_Haschuk_A-Analysis_methods_of_canning_products__210.pdf | 208,4 kB | Adobe PDF | Göster/Aç |
DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.