Link lub cytat. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/459
Tytuł: Аналіз методів консервування продуктів
Inne tytuły: Analysis methods of canning products
Authors: Юкало, Володимир Глібович
Гащук, Олександра Ізидорівна
Yukalo, V.
Haschuk, A.
Cytat: Юкало В.Г. Аналіз методів консервування продуктів / Юкало В.Г., Гащук О.І. // Вісник ТДТУ. — 2010. — Том 15. — № 1. — С. 210-218. — (хімія. хімічна, біологічна та харчова технології)
Data wydania: 10-lut-2010
Date of entry: 1-cze-2010
Wydawca: Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя
Place edycja: Тернопіль, Україна
UDC: 664.8.03
Słowa kluczowe: консервант
методи консервування
клітина
біологічні системи
мікроорганізми
спори
methods canning
cage
biology systems
microorganisms
spores
canning
Abstract: Консервувати харчові продукти можна за допомогою фізико-хімічних методів, які ізолюють продукт від навколишнього середовища, сприяючи знищенню у ньому бактерій і спор, запобігаючи розвитку мікроорганізмів через зниження активності метаболічних процесів або руйнуючи їхні мембрани. При цьому консервований продукт слід захищати від дії високих температур і сонячних променів. Крім того, консервуючі речовини зупиняють процеси розкладання, що протікають у неживих клітинах, а також знижують активність метаболічних процесів у живих клітинах.
Canning food products can be carried out by means physical and chemical methods, which secure a product isolation from environment, assisting to elimination in him of bacteria and spores, preventing a development of microorganisms by humiliation of activity of metabolic processes or destroying their membranes. The thus canned product must be protected from action of high temperatures and sunbeams. The in addition canning matters stop decomposition processes that flow in the unloving cages, and also lower activity of metabolic processes in the living cages.
URI: http://elartu.tstu.edu.ua/handle/123456789/459
ISSN: 1727-7108
Właściciel praw autorskich: © „Вісник Тернопільського національного технічного університету“
Publikacja status : Опубліковано раніше
Typ zawartości: Article
Występuje w kolekcjach:Вісник ТДТУ, 2010, Том 15, № 1



Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi