Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/459
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЮкало, Володимир Глібович-
dc.contributor.authorГащук, Олександра Ізидорівна-
dc.contributor.authorYukalo, V.-
dc.contributor.authorHaschuk, A.-
dc.date.accessioned2010-06-01T08:27:23Z-
dc.date.available2010-06-01T08:27:23Z-
dc.date.issued2010-02-10-
dc.identifier.citationЮкало В.Г. Аналіз методів консервування продуктів / Юкало В.Г., Гащук О.І. // Вісник ТДТУ. — 2010. — Том 15. — № 1. — С. 210-218. — (хімія. хімічна, біологічна та харчова технології)uk
dc.identifier.issn1727-7108-
dc.identifier.urihttp://elartu.tstu.edu.ua/handle/123456789/459-
dc.description.abstractКонсервувати харчові продукти можна за допомогою фізико-хімічних методів, які ізолюють продукт від навколишнього середовища, сприяючи знищенню у ньому бактерій і спор, запобігаючи розвитку мікроорганізмів через зниження активності метаболічних процесів або руйнуючи їхні мембрани. При цьому консервований продукт слід захищати від дії високих температур і сонячних променів. Крім того, консервуючі речовини зупиняють процеси розкладання, що протікають у неживих клітинах, а також знижують активність метаболічних процесів у живих клітинах.uk
dc.description.abstractCanning food products can be carried out by means physical and chemical methods, which secure a product isolation from environment, assisting to elimination in him of bacteria and spores, preventing a development of microorganisms by humiliation of activity of metabolic processes or destroying their membranes. The thus canned product must be protected from action of high temperatures and sunbeams. The in addition canning matters stop decomposition processes that flow in the unloving cages, and also lower activity of metabolic processes in the living cages.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherТернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюяuk
dc.subjectконсервантuk
dc.subjectметоди консервуванняuk
dc.subjectклітинаuk
dc.subjectбіологічні системиuk
dc.subjectмікроорганізмиuk
dc.subjectспориuk
dc.subjectmethods canninguk
dc.subjectcageuk
dc.subjectbiology systemsuk
dc.subjectmicroorganismsuk
dc.subjectsporesuk
dc.subjectcanninguk
dc.titleАналіз методів консервування продуктівuk
dc.title.alternativeAnalysis methods of canning productsuk
dc.typeArticleuk
dc.rights.holder© „Вісник Тернопільського національного технічного університету“en
dc.coverage.placenameТернопіль, Українаuk
dc.statusОпубліковано ранішеuk
dc.subject.udc664.8.03uk
Розташовується у зібраннях:Вісник ТДТУ, 2010, Том 15, № 1



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.