Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/459
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Юкало, Володимир Глібович | - |
dc.contributor.author | Гащук, Олександра Ізидорівна | - |
dc.contributor.author | Yukalo, V. | - |
dc.contributor.author | Haschuk, A. | - |
dc.date.accessioned | 2010-06-01T08:27:23Z | - |
dc.date.available | 2010-06-01T08:27:23Z | - |
dc.date.issued | 2010-02-10 | - |
dc.identifier.citation | Юкало В.Г. Аналіз методів консервування продуктів / Юкало В.Г., Гащук О.І. // Вісник ТДТУ. — 2010. — Том 15. — № 1. — С. 210-218. — (хімія. хімічна, біологічна та харчова технології) | uk |
dc.identifier.issn | 1727-7108 | - |
dc.identifier.uri | http://elartu.tstu.edu.ua/handle/123456789/459 | - |
dc.description.abstract | Консервувати харчові продукти можна за допомогою фізико-хімічних методів, які ізолюють продукт від навколишнього середовища, сприяючи знищенню у ньому бактерій і спор, запобігаючи розвитку мікроорганізмів через зниження активності метаболічних процесів або руйнуючи їхні мембрани. При цьому консервований продукт слід захищати від дії високих температур і сонячних променів. Крім того, консервуючі речовини зупиняють процеси розкладання, що протікають у неживих клітинах, а також знижують активність метаболічних процесів у живих клітинах. | uk |
dc.description.abstract | Canning food products can be carried out by means physical and chemical methods, which secure a product isolation from environment, assisting to elimination in him of bacteria and spores, preventing a development of microorganisms by humiliation of activity of metabolic processes or destroying their membranes. The thus canned product must be protected from action of high temperatures and sunbeams. The in addition canning matters stop decomposition processes that flow in the unloving cages, and also lower activity of metabolic processes in the living cages. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя | uk |
dc.subject | консервант | uk |
dc.subject | методи консервування | uk |
dc.subject | клітина | uk |
dc.subject | біологічні системи | uk |
dc.subject | мікроорганізми | uk |
dc.subject | спори | uk |
dc.subject | methods canning | uk |
dc.subject | cage | uk |
dc.subject | biology systems | uk |
dc.subject | microorganisms | uk |
dc.subject | spores | uk |
dc.subject | canning | uk |
dc.title | Аналіз методів консервування продуктів | uk |
dc.title.alternative | Analysis methods of canning products | uk |
dc.type | Article | uk |
dc.rights.holder | © „Вісник Тернопільського національного технічного університету“ | en |
dc.coverage.placename | Тернопіль, Україна | uk |
dc.status | Опубліковано раніше | uk |
dc.subject.udc | 664.8.03 | uk |
Розташовується у зібраннях: | Вісник ТДТУ, 2010, Том 15, № 1 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
TSTUB_2010_v15_No1-Yukalo_V_Haschuk_A-Analysis_methods_of_canning_products__210.djvu | 180,21 kB | DjVu | Переглянути/відкрити | |
TSTUB_2010_v15_No1-Yukalo_V_Haschuk_A-Analysis_methods_of_canning_products__210.pdf | 208,4 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.