霂瑞霂��撘����迨��辣: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49685
摰����漯敶�
DC �������霂剛��
dc.contributor.advisorЗолотий, Роман Захарійович-
dc.contributor.advisorZolotyi, Roman-
dc.contributor.authorПрихідко, Любомир Ігорович-
dc.contributor.authorPrykhidko, Liubomyr-
dc.date.accessioned2025-07-09T12:43:56Z-
dc.date.available2025-07-09T12:43:56Z-
dc.date.issued2025-06-26-
dc.identifier.citationПрихідко Л.І. Розроблення автоматизованої системи для керування ресторацією.: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю «151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Л.І. Прихідко. – Тернопіль: ТНТУ, 2025. — 59 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49685-
dc.descriptionРоботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 26 червня 2025 р. о 09.00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 20 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 403uk_UA
dc.description.abstractБуло розроблено систему замовлення та управління ресторацією. Ця система була розроблена з метою задоволення потреб сучасної ресторанної індустрії та вирішення проблем низької ефективності та схильності до помилок у традиційному способі замовлення їжі. Система використовує Microsoft Visual Studio як середовище розробки, .NET Framework як фреймворк, а також комбінацію мови програмування C# та бази даних PostgreSQL для забезпечення ефективної обробки серверної логіки. Система складається з низки модулів, зокрема для управління меню та столами, обробки замовлень, управління інформацією про персонал та клієнтів, а також управління виставленням рахунків. Менеджери ресторанів можуть легко додавати, змінювати або видаляти інформацію про страви, офіціанти можуть своєчасно обробляти замовлення, а кухонний персонал може миттєво отримувати замовлення, забезпечуючи своєчасне приготування їжі. Крім того, система спрощує класифікацію та управління типами замовлень, а також обробку платежів за допомогою імітованих транзакцій. Впровадження цієї системи не лише підвищує операційну ефективність ресторану, але й значно покращує враження клієнтів від замовлень. A restaurant ordering and management system has been developed. This system was designed to meet the needs of the modern restaurant industry and solve the problems of low efficiency and error-proneness in the traditional way of ordering food. The system uses Microsoft Visual Studio as the development environment, .NET Framework as the framework, and a combination of the C# programming language and PostgreSQL database to ensure efficient processing of server logic. The system consists of a number of modules, including menu and table management, order processing, staff and customer information management, and billing management. Restaurant managers can easily add, modify, or delete dish information, waiters can process orders in a timely manner, and kitchen staff can instantly receive orders, ensuring timely food preparation. In addition, the system simplifies the classification and management of order types, as well as payment processing through simulated transactions. The implementation of this system not only improves the operational efficiency of the restaurant, but also greatly improves the customer experience of ordering.uk_UA
dc.description.tableofcontentsПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ, СИМВОЛІВ, ОДИНИЦЬ, СКОРОЧЕНЬ І ТЕРМІНІВ 6 ВСТУП 7 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 8 1.1. Аналіз вимог до створення системи керування ресторацією 8 1.2. Аналіз бізнес-процесів ресторану 12 2.3. Аналіз функціональних вимог до системи 13 2. ПРОЄКТНА ЧАСТИНА 15 2.1. Проектування системи, архітектурний дизайн 15 2.2. Загальний функціональний дизайн 16 2.3 .Функціональний дизайн модуля 19 2.4. Проектування бази даних 26 3 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 31 3.1 Впровадження системи 31 3.2. Реалізація входу. 32 3.3. Впровадження категорії 34 3.4. Впровадження продуктів 37 3.5. Впровадження персоналу 38 3.6. Реалізація таблиць 39 3.7. Виконання замовлень 40 3.8. Реалізація кухні 45 3.9. Результати тестування функціональності системи управління 48 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ХОРОНИ ПРАЦІ 51 4.1 Ергономічні проблеми безпеки життєдіяльності при роботі за комп'ютером 51 4.2 Організація безпечної роботи електроустаткування задіяного при роботі системи електронного навчання 54 ВИСНОВКИ 57 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ 58  uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопіль, ТНТУuk_UA
dc.subjectавтоматизована системаuk_UA
dc.subjectзапитuk_UA
dc.subjectрестораціяuk_UA
dc.subjectпрограмне забезпеченняuk_UA
dc.subjectбаза данихuk_UA
dc.subjectautomated systemuk_UA
dc.subjectrestaurantuk_UA
dc.subjectsoftwareuk_UA
dc.subjectqueryuk_UA
dc.subjectdatabaseuk_UA
dc.titleРозроблення автоматизованої системи для керування ресторацією.uk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of an Automated Restaurant Management Systemuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Прихідко Л.І., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberМарущак, Павло Орестович-
dc.contributor.committeeMemberMaruschak, Pavlo-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії. Кафедра комп’ютерно-інтегрованих технологійuk_UA
dc.format.pages59-
dc.subject.udc681.5uk_UA
thesis.degree.grantorЕК №20, 2025 р.-
dc.relation.references1. Bhargave, A., Jadhav, N., Joshi, A., Oke, P. та Lahane. Digital Ordering System for Restaurant Using Android [Електронний ресурс] // International Journal of Scientific and Research Publications. – 2013. – Т. 3, № 4. – Режим доступу: http://www.ijsrp.org/research-paper-0413/ijsrp-p1647.pdf.uk_UA
dc.relation.references2. Chong, K.L. Factors affecting the consumers’ embracement of manual self-ordering system (order chit) in restaurants // Journal of Foodservice Business Research. – 2022. – Т. 25, № 1. – С. 33–56. – DOI: 10.1080/15378020.2021.1911565.uk_UA
dc.relation.references3. Fujita, T., Hirata, M., Abe, K. та ін. Self-ordering system of restaurants for considering allergy information // Proceedings of the 2014 IEEE 11th Consumer Communications and Networking Conference (CCNC). – Las Vegas, 2014. – С. 179–184. – DOI: 10.1109/CCNC.2014.6866553.uk_UA
dc.relation.references4. ghogen. C# development with Visual Studio - Visual Studio (Windows) [Електронний ресурс]. – Без дати. – Режим доступу: https://learn.microsoft.com/en-us/visualstudio/get-started/csharp/?view=vs-2022.uk_UA
dc.relation.references5. Hospitality Technology. STUDY: Business Expansion, Automation to Address Staffing Challenges are Top of Mind for Restaurants [Електронний ресурс]. – 2024. – Режим доступу: https://hospitalitytech.com/news-briefs/2024-01-30?article=study-business-expansion-automation-address-staffing-challenges-are-top-mind-restaurants.uk_UA
dc.relation.references6. Gonzalez, V., Jung, G. Database SQL Injection Security Problem Handling with Examples // 2019 International Conference on Computational Science and Computational Intelligence (CSCI). – Las Vegas, 2019. – С. 145–149. – DOI: 10.1109/CSCI49370.2019.00031.uk_UA
dc.relation.references7. pgAdmin. ERD Tool — pgAdmin 4 6.20 documentation [Електронний ресурс]. – Без дати. – Режим доступу: https://www.pgadmin.org/docs/pgadmin4/development/erd_tool.html.uk_UA
dc.relation.references8. Методичні рекомендації з виконання, оформлення та захисту кваліфікаційних робіт бакалаврів спеціальності 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / ТНТУ ім. І. Пулюя; уклад. А.Г. Микитишин, В.В. Левицький, Р.І. Королюк – Тернопіль: ТНТУ, 2023. – 81с. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41603uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії. Кафедра комп’ютерно-інтегрованих технологійuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
�蝷箔����:151 — Автоматизація та компʼютерно-інтегровані технології, 174 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка (бакалаври)

��辣銝剔�﹝獢�:
獢�獢� ��膩 憭批���撘� 
KRB_Prykhidko_L_2025.pdfКваліфікаційна робота бакалавра3,04 MBAdobe PDF璉�閫�/撘��


�DSpace銝剜�������★��������雿��.

蝞∠�極�