Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48986
Назва: Проблеми та перспективи управління ресторанним бізнесом в сучасних умовах (на прикладі ресторану “Вінстон Черчіль”)
Інші назви: Challenges and prospects of restaurant business management under current conditions ("Winston Churchill" Restaurant as a case of study)
Автори: Ходачок, Анастасія Олегівна
Khodachok, Anastasiia
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Ходачок А.О. Проблеми та перспективи управління ресторанним бізнесом в сучасних умовах (на прикладі ресторану “Вінстон Черчіль”) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. І. Б. Федишин. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 77 с.
Дата публікації: чер-2025
Дата подання: чер-2025
Дата внесення: 22-чер-2025
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Федишин, Ірина Богданівна
Fedyshyn, Iryna
Теми: ресторанний бізнес
управління
озеленення
контент-план
контент-стратегія
restaurant business
management
landscaping
content plan
content strategy
Діапазон сторінок: 1-77
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота бакалавра на тему “Проблеми та перспективи управління ресторанним бізнесом в сучасних умовах (на прикладі ресторану “Вінстон Черчіль”)” виконана на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2025. Кваліфікаційна робота бакалавра: 77 сторінок, 10 рисунків, 12 таблиць, 32 літературних джерел. Об'єкт дослідження  підприємство у сфері ресторанного бізнесу “Вінстон Черчіль”. Предмет дослідження  підвищення привабливості та ефективності управління рестораном “Вінстон Черчіль”. Метою роботи є пропозиції щодо формування привабливості ресторану “Вінстон Черчіль” та розробка контент стратегії досліджуваного ресторану для підвищення управління рестораном у сучасних умовах. Методи дослідження − спостереження, порівняння, групування, аналіз і синтез, табличний. У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні основи управління підприємством ресторанного бізнесу; подана aгaльнa xaрaктериcтикa ресторану та здійснено аналіз показників відвідуваності ресторану “Вінстон Черчіль”; запропоновано напрями підвищення підвищення привабливості та ефективності управління рестораном “Вінстон Черчіль”. Результати дослідження рекомендовано до впровадження в діяльність досліджуваного підприємства – ресторану “Вінстон Черчіль”.
Bachelor's qualification work on the topic "Challenges and Prospects of Restaurant Business Management under Current Conditions ("Winston Churchill" Restaurant as a case of study)" was performed to obtain the educational qualification level "bachelor" in the specialty 241 "Hotel and restaurant business". - Ternopil Ivan Puluj National Technical University, Faculty of Economics and Management. - Ternopil, 2025. Bachelor's qualification work: 77 pages, 10 figures, 12 tables, 32 refferences. Object of research - enterprise in the field of restaurant business "Winston Churchill". Subject of the study - increasing the attractiveness and efficiency of the "Winston Churchill" restaurant management. The purpose of the study is to make recomendations for the attractiveness formation of the restaurant "Winston Churchill" and to develop a content strategy for the restaurant to enhance restaurant`s management in modern conditions. Research methods - observation, comparison, grouping, analysis and synthesis, tabular. The qualification work examines the theoretical foundations of restaurant business enterprise management; provides an aggregate description of the restaurant and analyzes the attendance indicators of the "Winston Churchill" restaurant; suggests directions for increasing the attractiveness and efficiency of the "Winston Churchill" restaurant management. The results of the study are recommended for implementation in the activities of the researched enterprise - the restaurant "Winston Churchill".
Зміст: ЗМICТ ВCТУП…………………………………………………………………………7 РOЗДIЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ ..………………………..……………………………..8 1.1. Основні теоретичні концепції управління підприємством ……………8 1.2. Основні поняття що стосуються діяльності підприємств ресторанного бізнесу ……………………………………………………………………………….13 1.3. Роль інновацій у менеджменті підприємства ресторанного бізнесу в сучасних умовах…………………………………………………..................……20 РOЗДIЛ 2. АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ РЕСТОРАННОГО ПІДПРИЄМСТВА………………………………………………………………......27 2.1. Загальна характеристика ресторану “Вінстон Черчіль”..…………….27 2.2. Аналіз показників відвідуваності ресторану “Вінстон Черчіль”..……33 2.3. Дослідження проблеми управління ресторанним бізнесом у глобальному і локальному масштабі в сучасних умовах………………..……….38 РOЗДIЛ 3. ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ПРИВАБЛИВОСТІ ТА ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ РЕСТОРАНОМ “ВІНСТОН ЧЕРЧІЛЬ”…..48 3.1. Роль озеленення у формуванні привабливості ресторану “Вінстон Черчіль”…………………………………………………………………..48 3.2. Контент-стратегія, як засіб просування досліджуваного ресторану у соцмережах…………………………………………………………………………59 РOЗДIЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ……………………………………………………………………………....68 4.1. Запобігання нещасним випадкам у ресторані…………………………68 4.2. Профілактика професійних захворювань у харчовій промисловості……………………………………………………………..……….71 ВИСНОВКИ…………………………………………………………………74 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ……………………………….75
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48986
Власник авторського права: © Ходачок А.О., 2025
Перелік літератури: 1. Архіпов В. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства. К. : Центр навчальної літератури, 2021. 342 с.
2. Бурцева Т.А., Сизов В.С., Цень О.А. Управління маркетингом: Учбовий посібник. 2005. 271 с.
3. Василенко В.О., Шматько В.Г. Інноваційний менеджмент: Навчальний посібник. За редакцією В.О. Василенко. Київ: Центр навчальної літератури, 2005. 440с.
4. Готельно-ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1. / [Б. М. Андрушків, Л. Я. Малюта, Г. Й. Островська та ін.]. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с.
5. Готельно-ресторанна справа: навчальний посібник для аудиторної та позааудиторної роботи студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа / автори: Матвійчук Л.Ю., Чепурда Л.М., Лютак О.М., Сидорук С.В.,.Смаль Б.А., Лепкий М.І., Подоляк В.М., Зубехіна Т.В, Громик О.М., Дащук Ю.Є. Луцьк: РВВ Луцького НТУ, 2023. 356 с.
6. Державна служба статистики України. URL: https://www.ukrstat.gov.ua/
7. Кількість відкритих ресторанів у США в 2023 році перевищила цифри до пандемії. URL: https://horeca-ukraine.com/kilkist-vidkritih-restoraniv-u-ssha-v- 2023-roci-perevishhila-cifri-do-pandemii/
8. Краснокутська Н.В. Інноваційний менеджмент : навч. посібн. / Н.В. Краснокутська. К.: Вид-во КНЕУ, 2003. 504 с.
9. Мельник Л.М. Концептуальні засади механізму формування та реалізації стратегії інноваційного розвитку закладу харчування. ICBuTS-2022, 23-24 листопада 2022 р. Т. : ФОП Паляниця В.А., 2022. С. 162–163
10. Наука і молодь в XXI сторіччі: збірник тез доповідей Н34 IV Міжнародної молодіжної науково-практичної інтернет-конференції (м. Полтава, 30 листопада 2018 року). Полтава: ПУЕТ, 2018. 454 с.
11. Стойко І.І., Мартинова Д.Ю. Інноваційні тенденції в ресторанній індустрії у сьогочасних умовах. Матеріали Ⅹ I Всеукраїнської науково- практичної конференції пам’яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка: „Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку“, 26 травня 2023 року. Т. : ФОП Паляниця В. А., 2023. С. 74–75
12. Управління інноваційною діяльністю: магістерський курс: підручник / Б.М. Андрушків та ін. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 1146 с.
13. Федишин І. Дослідження впливу криз на маркетингову стратегію підприємств сфери обслуговування. Галицький економічний вісник. Т.: ТНТУ, 2022. Том 78-79. № 5-6. С. 16–23.
14. Федишин І., Бойко А. Забезпечення конкурентоспроможності підприємств індустрії гостинності. Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 2 (29). С. 90-101. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23fibpih.pdf
15. Шумпетер Й. А. Теорія економічного розвитку: дослідж. прибутків, капіталу, кредиту, відсотка та економічного циклу. пер. [з англ.] Василя Старка. - К. : Києво-Могилянська академія, 2011. 242 с.
16. "ISO 56000:2020(en) Innovation management - Fundamentals and vocabulary". ISO. 2020 a. Eves, P. Dervisi. Experiences of the implementation and operation of hazard analysis and critical control points in the foodservice sector
17. Caterers in Europe - Market Size, Industry Analysis, Trends and Forecasts (2024-2029). URL: https://www.ibisworld.com/europe/industry/caterers/200626/
18. COVID-19: Implications for business in 2020. URL: https://www.mckinsey.com/capabilities/risk-and-resilience/our-insights/covid-19- implications-for-business-2020
19. Despite Covid: 38% Pass on Food Delivery. URL: https://www.statista.com/chart/26683/delivery-service-types-used-in-the-us/
20. Duncan R.B. Characteristics of organizational environments and perceived environmental uncertainty. Adm. Sci. Q., 17 1972, pp. 313-327
21. Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) URL: https://www.fao.org/home/en
22. Gambardella, Alfonso & Camuffo, Arnaldo & Pignataro, Andrea. Theory- Driven Strategic Management Decisions. CEPR Discussion Papers 17664, 2022
23. Glushchenko, V. V. Scientific and practical significance of the paradigm of the development of scientific support of the 10th technological order in the world economy. ASEAN Journal of Science and Engineering Education, 3(3), 2022, рр. 245-264
24. Glushchenko, V. V., and Glushchenko, I. I. Integration of tourism and museum business within the methodology of servicology. Bulletin of Science and Practice Electron Journal, 4(2), 2018, рр. 287-302
25. Information provided by respective governments in response to the ILO questionnaire for the Second Session of the Food and Drink Industries Committee
26. Online Food Delivery – Worldwide. URL: https://www.statista.com/outlook/emo/online-food-delivery/worldwide
27. OSHA, USDL: All About OSHA (Washington, D.C., 1985)
28. Restaurants surpassed pre-pandemic employment peak in September. URL: https://restaurant.org/research-and-media/research/restaurant-economicinsights/ analysis-commentary/restaurants-surpassed-pre-pandemic-employment-peakin- september/
29. Schumpeter, Joseph A., 1883–1950. The theory of economic development: an inquiry into profits, capital, credit, interest, and the business cycle. Opie, Redvers,, Elliott, John E. New Brunswick, New Jersey. ISBN 0-87855-698-2.
30. Supporting ‘good work’ in active labour market policies. URL: https://www.employment-studies.co.uk/resource/supporting-%E2%80%98goodwork% E2%80%99-active-labour-market-policies
31. US Bureau of Labor Statistics. URL: https://www.bls.gov/
32. Weber, Max. “Political Writings”. Cambridge University Press, 1994, p. 288
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_ Khodachok A_O_2025.pdf1,95 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Ходачок.docx19,51 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора