Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44093
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorВовк, Ірина Петрівна-
dc.contributor.advisorVovk, Iryna-
dc.contributor.authorГринчук, Оксана Романівна-
dc.contributor.authorHrynchuk, Oksana-
dc.date.accessioned2024-01-27T19:51:12Z-
dc.date.available2024-01-27T19:51:12Z-
dc.date.issued2022-06-
dc.date.submitted2022-06-
dc.identifier.citationГринчук О.Р. Формування та застосування концепцій антикризового менеджменту у закладах готельно-ресторанної сфери, на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”: дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / О.Р. Гринчук — Тернопіль: ТНТУ, 2022. — 71 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44093-
dc.description.abstractГринчук О.Р. “Формування та застосування концепцій антикризового менеджменту у закладах готельно-ресторанної сфери, на прикладі готельно- ресторанного комплексу “Тернозавр” Кваліфікаційна робота бакалавра (71 с., 4 рис., 29 табл., 33 літ. джерел) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2022. Кваліфікаційна робота бакалавра торкається розгляду та дослідження питань формування та застосування концепцій антикризового менеджменту у закладах готельно-ресторанної сфери. У процесі дослідження розглянуто проблеми в галузі ресторанної сфери та сучасні тенденції розвитку готельного бізнесу в Україні. У роботі проаналізовано організаційно-економічну та фінансову діяльність досліджуваного підприємства – готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”. З метою покращення формування та застосування концепцій антикризового менеджменту у діяльності досліджуваного підприємства запропоновано проект із впровадження борошняного цеху у діяльності готельно-ресторанного комплексу та проект із застосування сучасних інформаційних продуктів. Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми покращення управлінських процесів у діяльності підприємства готельно-ресторанної сфери за допомогою формування та застосування концепцій антикризового менеджменту. Запропоновані пропозиції можуть бути використані готельно-ресторанним комплексом “Тернозавр” у процесі покращення його управлінської та організаційно-економічної політики.uk_UA
dc.description.abstractGrinchuk O. Formation and application of concepts of anti-crisis management in the hotel and restaurant industry, on the example of the hotel and restaurant complex “Ternozavr”. Qualification work of a bachelor (71 pp., 4 fig., 29 tables, 33 literary sources) in the specialty 241 “Hotel and restaurant business”. – Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyuy. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2022. The qualification work of the bachelor concerns consideration and research of questions of formation and application of concepts of anti-crisis management in establishments of hotel and restaurant sphere. The study examines the problems in the restaurant industry and current trends in the hotel business in Ukraine. The paper analyzes the organizational, economic and financial activities of the researched enterprise – hotel and restaurant complex “Ternozavr”. In order to improve the formation and application of anti-crisis management concepts in the activities of the studied enterprise, a project on the implementation of the flour shop in the hotel and restaurant complex and a project on the use of modern information products. Practical significance of the work. The results of the study provide a basis for further research and practical solution to the problem of improving management processes in the hotel and restaurant industry through the formation and application of crisis management concepts. The proposed proposals can be used by the hotel and restaurant complex “Ternozavr” in the process of improving its management and organizational and economic policy.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП……………………………………………………………………..…………5 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНИЙ. ТЕОРЕТЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ ТА ЗАСТОСУВАННЯ КОНЦЕПЦІЇ АНТИКРИЗОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ЗАКЛАДІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СФЕРИ………………………….…….8 1.1. Дослідження проблем галузі ресторанної сфери в Україні у структурі споживання харчової продукції…………………………………………………….8 1.2. Формування сучасних тенденцій розвитку готельного бізнесу………….13 РОЗДІЛ 2. АНАЛІТИЧНИЙ. ДОСЛІДЖЕННЯ ФОРМУВАННЯ ТА ЗАСТОСУВАННЯ КОНЦЕПЦІЇ АНТИКРИЗОВОГО УПРАВЛІННЯ У ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ “ТЕРНОЗАВР”.19 2.1. Організаційно-економічна характеристика та дослідження основних засад діяльності готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”………………..……19 2.2. Оцінювання фінансової діяльності закладу…………………………….……31 РОЗДІЛ 3. РЕКОМЕНДАЦІЙНО-РОЗРАХУНКОВИЙ. ПРОПОЗИЦІЇ ФОРМУВАННЯ ТА ЗАСТОСУВАННЯ КОНЦЕПЦІЇ АНТИКРИЗОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ КОМПЛЕКСІ “ТЕРНОЗАВР”………………………………………………………………...……36 3.1. Рекомендації з впровадження борошняного цеху у діяльності готельно- ресторанного комплексу………………………………………………………...…36 3.2. Впровадження сучасних інформаційних продуктів у готельно- ресторанному закладі “Тернозавр”………………………………………..………53 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ….60 4.1. Забезпечення ефективної роботи персоналу при розробленні і реалізації заходів з евакуації персоналу та клієнтів готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”…………………………………………………………………………60 4.2. Організація охорони праці у готельно-ресторанному комплексі “Тернозавр” ВИСНОВКИ…………………………………………………………………...……61 БІБЛІОГРАФІЯ………………………………………………………………..……69 ДОДАТКИ………………………………………………………………..…………72uk_UA
dc.format.extent1-71-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectготельно-ресторанна індустріяuk_UA
dc.subjectмотиваціяuk_UA
dc.subjectстимулюванняuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjecthotel and restaurant industryuk_UA
dc.subjectmotivationuk_UA
dc.subjectincentivesuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.titleФормування та застосування концепцій антикризового менеджменту у закладах готельно-ресторанної сфери, на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”uk_UA
dc.title.alternativeFormation and application of the concept of anti-crisis management in the hotel and restaurant industry, on the example of the hotel and restaurant complex “Ternozavr”uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Гринчук О.Р., 2022uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc35.078.7uk_UA
dc.relation.references1. Андрушків Б. М. Криза взаємовідносин у загальній теорії криз // Журнал Європейської економіки. Червень 2011. Том 10 (№ 2). С. 121–131.uk_UA
dc.relation.references2. Білан М. О. Готельні ланцюги: стан і перспективи розвитку. Всё о туризме. Туристическая библиотека. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/bilan.htm.uk_UA
dc.relation.references3. Бойко М. Г., Гопкало Л. M. Організація готельного господарства: підручн. К.: Київ, нац. торг.-екон. ун-т, 2006. 448 с.uk_UA
dc.relation.references4. Бурий С. А. Антикризове управління та управлінські рішення – проблеми підприємств малого бізнесу: монограф. Хмельницький: ТОВ “Тріада- М”. 2006. 93 с.uk_UA
dc.relation.references5. Ваген Л. Готельний бізнес: навч. посіб. Ростов-на-Дону: Фенікс, 2006. 416 с.uk_UA
dc.relation.references6. Василенко В. А., Шостка В. І. Ситуаційний менеджмент: навч. посіб. К.: ЦУЛ, 2003. 285 с.uk_UA
dc.relation.references7. Войчак А. В. Маркетинговий менеджмент: навч.-метод. посіб. для самост. вивчення дисципліни. Київський національний економічний ун-т. К.: КНЕУ, 2000. 237 с.uk_UA
dc.relation.references8. Вудвуд В. В. Антикризове управління підприємством як засіб стабілізації його фінансового стану. Інноваційна економіка. 2009. № 5. С. 236– 239.uk_UA
dc.relation.references9. Галасюк К.А. Готельні ланцюги в сучасній індустрії гостинності. Науковий вісник ОНЕУ. 2012. №21(173). С.127-135.uk_UA
dc.relation.references10. Готельне господарство у Закарпатській області. URL: https://uareporter.com/uk/content/gotelne-gospodarstvo-v-zakarpatskiy-oblastiuk_UA
dc.relation.references11. Давидова О. Ю., Писаревський І. М. Сучасний стан та перспективи розвитку готельного бізнесу в Україні. Збірник наукових праць ХДУХТ “Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг”. 2008. Випуск 2(8), частина 2. С.215-219.uk_UA
dc.relation.references13. Дмитренко А. І. Стратегії антикризової діяльності промислових підприємств // Вісник Криворізького економічного інституту КНЕУ. 2013. № 4 (20). С. 49–53.uk_UA
dc.relation.references14. Дріневський Н. П. До концепції розвитку санаторно-курортної справи в Україні // Медична реабілітація, курортологія і фізіотерапія. 2002. №3(31). С. 39-42.uk_UA
dc.relation.references15. Зубков А. А., Чібісов С. І. Довідник працівника готельного господарства. К.: Вища школа, 1985. 272 с.uk_UA
dc.relation.references16. Іванова Л. О. Оцінка маркетингових можливостей підприємств готельного господарства в окремих регіонах України // Щорічник наукових праць, вип. ХІV. Львів: НАН України ІРД, 2003. С. 230-242.uk_UA
dc.relation.references17. Іванюта С. М. Антикризове управління: навч. посібн. К.:Ц ентр учбової літератури. 2007. 288 с.uk_UA
dc.relation.references18. Кирич Н. Б. Антикризова стратегія – умова стабільного розвитку підприємства // Всеукраїнський науково-виробничий журнал “Сталий розвиток економіки”. 2010. № 3. С. 57–62.uk_UA
dc.relation.references19. Кирич Н. Б. Антикризовий менеджмент: підруч. Тернопіль: ТНТУ ім. І. Пулюя. 2012. 159 с.uk_UA
dc.relation.references20. Косій Т. М. Сучасний стан розвитку готельного господарства України // Матеріали ІІІ міжнародної науково-практичної конференції “Індустрія гостинності в країнах Європи”. 4-6 грудня 2018 р. Сімферополь: ВіТроПринт, 2018. С.152-154.uk_UA
dc.relation.references21. Круль Г. Я. Основи готельної справи: навч. посіб. М-во освіти і науки України, Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича. К.: Центр учбової літератури, 2011. 367 с.uk_UA
dc.relation.references22. Кудлаєнко С. В. Особливості прояву кризових явищ на вітчизняних підприємствах. Вісник Хмельницького національного університету. 2009. № 6. T. 1. С. 83–86.uk_UA
dc.relation.references23. Кузнецова Н. М. Основи економіки готельного та ресторанного господарства. К.: Інститут туризму, 1997. 176 с.uk_UA
dc.relation.references24. Лігоненко Л. О. Антикризове управління підприємством: теоретико- методологічні засади та практичний інструментарій. К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т. 2011. 580 с.uk_UA
dc.relation.references25. Мальська М. П., Пандяк І. Р. Готельний бізнес: теорія та практика: підруч. М-во освіти і науки України, Львівський нац. ун-т ім. І. Франка. К.: Центр учбової літератури, 2012. 470 с.uk_UA
dc.relation.references26. Мунін Г. Б., Роглєв Х. Й. Управління сучасним готельним комплексом: навч. посіб. К.: Ліра. К, 2005. 520 с.uk_UA
dc.relation.references27. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес. Менеджмент: навч. посіб. К.: Центр навч. л-ри, 2003. 348с.uk_UA
dc.relation.references28. Головко О. Організація готельного господарства: навч. посіб.; М-во освіти і науки України, Мукачівський державний університет. К.: Кондор, 2011. 408 с.uk_UA
dc.relation.references29. Пуцентайло П. Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва: навч. посіб. К.: Центр навч л-ри, 2007. 344 с.uk_UA
dc.relation.references30. Роглєв Х. Менеджмент готелю: економіко-організаційні аспекти: навч. Посіб.; під ред. Георгій Мунін; Мукачівський державний університет. К.: Кондор, 2011. 442 с.uk_UA
dc.relation.references31. Семенов В. Ф., Бортник Л. В. Франчайзинг як метод організації і розвитку готельного бізнесу. Вісник соціально-економічних досліджень. 2016. Вип. 2 (1). С. 68-75.uk_UA
dc.relation.references32. Шапуров О. О. Сутність, завдання та принципи антикризового управління. Держава та регіони. 2017. № 1. С. 228–232.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
dyplom_ Hrynchuk O_R_2022.pdf725,91 kBAdobe PDFGöster/Aç
Авторська довідка_ Гринчук.docx18,44 kBMicrosoft Word XMLGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları