Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44086
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorДудкін, Павло Дмитрович-
dc.contributor.advisorDudkin, Pavlo-
dc.contributor.authorІваник, Наталія Михайлівна-
dc.contributor.authorIvanyk, Nataliia-
dc.date.accessioned2024-01-26T14:34:46Z-
dc.date.available2024-01-26T14:34:46Z-
dc.date.issued2022-06-
dc.date.submitted2022-06-
dc.identifier.citationІваник Н.М. Формування та розвиток ринку готельно-ресторанних послуг в Україні (на прикладі ПрАТ «Тернопіль-Готель»): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / Н.М. Іваник — Тернопіль: ТНТУ, 2022. — 70 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44086-
dc.description.abstractІваник Н.М. Формування та розвиток ринку готельно-ресторанних послуг в Україні (на прикладі ПрАТ «Тернопіль-Готель»). Кваліфікаційна робота бакалавра ( 70 с., 8 рис., 11 табл., 42 літ. джерел) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2022. Дана кваліфікаційна робота присвячена розгляду питань забезпечення ефективного формування та розвитку ринку готельно рестораних послуг в Україні в умовах його функціонування. У процесі дослідження розглянуто питання щодо особливостей формування та функціонування ринку готельно-ресторанної сфери країни. У роботі проаналізовано організаційно-управлінську та фінансову діяльність ПрАТ «Тернопіль-Готель». Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми забезпечення ефективного формування та розвитку підприємства готельно-ресторанного бізнесу.uk_UA
dc.description.abstractIvanyk N.M. Formation and development of the market of hotel and restaurant services in Ukraine (on the example of "Ternopil-Hotel"). Qualifying work of the bachelor (70 p., 8 fig., 11 tab., 42 lit.) on a specialty 241 “Hotel-restaurant business”. – Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2022. This qualification work is devoted to the issues of ensuring the effective formation and development of the market of hotel and restaurant services in Ukraine in the conditions of its functioning. In the course of the research the question of the peculiarities of the formation and functioning of the market of hotel and restaurant sphere of the country is considered. The paper analyzes the organizational, managerial and financial activities of "Ternopil-Hotel". Practical significance of the work. The results of the study provide a basis for further research and practical solutions to the problem of ensuring the effective formation and development of the hotel and restaurant business.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП .................................................................................................................. 8 РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ РИНКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ ПОСЛУГ .......................................................... 11 1.1. Економічна сутність діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу .................................................................................................................. 11 1.2. Основні фактори впливу на функціонування ринку готельно-ресторанних послуг ................................................................................................................... 15 1.3. Сучасні тенденції функціонування і розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні ................................................................................................. 20 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ РИНКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ ПОСЛУГ НА ПРИКЛАДІ ПрАТ ГОТЕЛЬ ТЕРНОПІЛЬ ........................................................ 28 2.1. Характеристика готельного закладу "Тернопіль-Готель" .......................... 28 2.2. Аналізування фінансових результатів діяльності ПрАТ Готель Тернопіль ............................................................................................................. 32 2.3. Коефіцієнтний аналіз рентабельності підприємства .................................. 38 РОЗДІЛ 3 ПРОЄКТНІ ПРОПОЗИЦІЇ УДОСКОНАЛЕННЯ РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ ПОСЛУГ .......................................................... 43 3.1. Проблематика та перспективи інноваційної діяльності готельного бізнесу України ................................................................................................................ 43 3.2Розробка інновації для удосконалення діяльності готельного підприємства 46 3.3 Заходи щодо підвищення фінансового результату від операційної діяльності та підвищення рентабельності досліджуваного підприємства ....... 52 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ56 4.1. Організація проведення інструктажів з питань охорони праці ................ 56 4.2. Пожежна безпека .......................................................................................... 59 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ ......................................................................... 63 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ........................................................... 67 ДОДАТКИuk_UA
dc.format.extent1-70-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectготельuk_UA
dc.subjectформування та розвиток ринкуuk_UA
dc.subjectінноваційні заходи розвиткуuk_UA
dc.subjectресурсиuk_UA
dc.subjectтехнологіїuk_UA
dc.subjectфінансові показникиuk_UA
dc.subjecthoteluk_UA
dc.subjectmarket formation and developmentuk_UA
dc.subjectinnovative development measuresuk_UA
dc.subjectresourcesuk_UA
dc.subjecttechnologiesuk_UA
dc.subjectfinancial indicatorsuk_UA
dc.titleФормування та розвиток ринку готельно-ресторанних послуг в Україні (на прикладі ПрАТ «Тернопіль-Готель»)uk_UA
dc.title.alternativeFormation and development of the market of hotel and restaurant services in Ukraine (on the example of "Ternopil-Hotel")uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Іваник Н.М., 2022uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.references1. Байлик С.И. Гостиничное хозяйство. Организация, управление, обслуживание: [учеб. пособие] / С.И. Байлик. К.: Дакор, 2008. 288 с.uk_UA
dc.relation.references2. Бойко М.Г. Організація готельного господарства: [підручник] / М.Г. Бойко, Л.М. Гопкало. К.: КНТЕУ, 2006. 448 с.uk_UA
dc.relation.references3. Гоблик-Маркович Н.М. Теоретичні засади регіонального ринку готельно-ресторанного бізнесу / Н.М. Гоблик-Маркович, А.В. Грянило:. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/goblyk3.htm.uk_UA
dc.relation.references4. Головко О.М. Організація готельного господарства: [навч. посібник] / О.М. Головко, Н.С. Кампов, С.С. Махлинець. К.: Кондор-Видавництво, 2012. 338 с.uk_UA
dc.relation.references5. Калєнік К.В. Сучасні моделі управління багатофункціональним туристично-готельним комплексом / К.В. Калєнік, В.І. Федак:. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/kalenik.htm.uk_UA
dc.relation.references6. Корнілевська М.О. Управління готельним бізнесом та тенденції його розвитку / М.О. Корнілевська:. Режим досупу: https://tourlib.net/statti_ukr/kornilevska.htm.uk_UA
dc.relation.references7. Маначинська Ю.А. Сутність і специфіка готельних послуг, класифікація засобів розміщення туристів / Маначинська Ю.А. // Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. 2010. Вип.4. С.211-217.uk_UA
dc.relation.references8. Пуцентейло П.Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва: [навч. посібник] / П.Р. Пуцентейло. К.: Центр учбової літератури, 2007. 344 с.uk_UA
dc.relation.references9. Саак А.Э. Менеджмент в индустрии гостеприимства (гостиницы и рестораны): [учеб. пособие] / А.Э. Саак, М.В, Якименко. СПб.: Питер, 2007. 432 с.uk_UA
dc.relation.references10. Лупич О.О. Формування конкурентоспроможного готельного господарства регіону: дис. ... канд. екон. наук (докт. філософії): 08.00.05. —Ужгород: 2017. — 285 с.uk_UA
dc.relation.references11. Кушнірук Г.В. Резерви підвищення прибутковості туристичних підприємств // Туристичний, готельний і ресторанний бізнес: інновації та тренди. — 2016. — № 1. — С. 45—47.uk_UA
dc.relation.references12. Кацемир Я.В. Влияния качественного обслуживания на развитие туристической отрасли // Вісник Хмельницького національного університету. — 2015. — № 3. — С. 86—89.uk_UA
dc.relation.references13. Комліченко О.О. Фактори розвитку туристичної галузі // Науковий вісник Херсонського державного університету. — 2014. — № 8. — С. 75—79.uk_UA
dc.relation.references14. Матвийчук Л.Ю. Развитие гостиничного хозяйства в Украине // Туризм и гостеприимство. — 2016. — № 2. — С. 8—11.uk_UA
dc.relation.references15. Довгаль Д.В., Данько Н.І. Розвиток готельно-ресторанного та санаторно-курортного комплексу як складова інтенсифікації економіки України // Вісник Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. — 2013. — № 1042. — С. 115—118.uk_UA
dc.relation.references16. Пітак В.В., Коваленко Л.П. Фактори розвитку туристичної індустрії України // Розвиток сталого туризму: виклики і можливості для туристичного та готельно-ресторанного бізнесу. — 2017. — № 1. — С. 148—151.uk_UA
dc.relation.references17. Євдокименко В.К. Регіональна політика розвитку туризму. Методологія формування, механізм реалізації. Інт регіон. Дослідж. НАН України. Чернівці, 1995. 118 с.uk_UA
dc.relation.references18. Усік С.П. Аналіз ринку готельних послуг України / С.П. Усік [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.rusnauka.com/34_VPEK_2018/Economist/6_120118.doc.htm.uk_UA
dc.relation.references19. Кількість суб’єктів господарювання за видами економічної діяльності у 2018 році // Державна служба статистики України [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.uauk_UA
dc.relation.references20. Скібіцький О.М. Організація бізнесу: менеджмент підприємницької діяльності: [навч. посіб.] / [О.М. Скібіцький, В.В. Матвєєв, Л.І. Скібіцька] К.: ЦНЛ, 2006. 408 c. .uk_UA
dc.relation.references21. http://www.ukrstat.gov.ua – офіційний вебсайт Державної служби статистики України.uk_UA
dc.relation.references22. Діяльність підприємств сфери послуг: [статистичний бюлетень]. К.: ДССУ, 2018.88 с.uk_UA
dc.relation.references23. Даніалі Ф. Дослідження загальних тенденцій ринку ресторанного господарства України. Економіка промисловості. 2012. № 3–4. С. 31–32.uk_UA
dc.relation.references24. Посохов І. Сучасний стан і структура європейського ринку готельних послуг. Сучасні тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу: міжнародний та національний досвід: колективна монографія / за заг. ред. А.Ю. Парфіненка. Х.: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2017. с. 74 – 88.uk_UA
dc.relation.references25. Офіційний сайт Subway [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.subway.com/en-us.uk_UA
dc.relation.references26. Офіційний сайт МакДонадз Україна. [Електронний ресурс]. – Режим доступу http://www.mcdonalds.ua.uk_UA
dc.relation.references27. https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/14038383/uk_UA
dc.relation.references28. Тютюнник Ю.М. Фінансовий аналіз: навч. посібник. Частина ІІ; 2-ге вид., перероб. і доп. Полтава: РВВ ПДАА, 2014. 394 с.uk_UA
dc.relation.references29. Федорченко В.К., Мініч І.М. Готельне господарство: основні показники, оцінка якості послуг. – К.,2000. – 298 с.uk_UA
dc.relation.references30. Роглєв Х.Й. Основи готельного менеджменту. Навчальний посібник. - К.: Кондор, 2005. - 408 с.uk_UA
dc.relation.references31. Конференц-сервіс: Зал 2. Готель «Галичина» : веб-сайт. URL: http://hotelhalychyna.com/halls/room-2.html.uk_UA
dc.relation.references32. Конференц-сервіс: Зал 2. Готель «Галичина» : веб-сайт. URL: http://hotelhalychyna.com/halls/room-3.html.uk_UA
dc.relation.references33. Кава брейк. Готель «Галичина» : веб-сайт. URL: http://hotelhalychyna.com/coffee_break.html.uk_UA
dc.relation.references34. http://www.hotelhalychyna.com/uk_UA
dc.relation.references35. Буряк П.Ю, Римар М.В., Бець М.Т. Фінансово-економічний аналіз : підручник ; за заг. ред. П.Ю. Буряка, М.В. Римара. Київ: ВД «Професіонал», 2004. 528 с.uk_UA
dc.relation.references36. Грабовецький Б.Є. Економічний аналіз. Київ : Центр учбової літератури, 2009. 256 с.uk_UA
dc.relation.references37. Бутинець Ф.Ф., Чижевська Л.В., Береза С.Л. Бухгалтерський облік. Житомир : ЖІТІ, 2000. 672 с.uk_UA
dc.relation.references38. Тютюнник Ю.М., Дорогань-Писаренко Л.О., Тютюнник С.В. Фінансовий аналіз : навч. посіб. Полтава : Видавництво ПП «Астрая», 2020. 434 с.uk_UA
dc.relation.references39. Школьник І.О., Боярко І.М., Дейнека О.В. та ін. Фінансовий аналіз навчальний посібник / За заг. ред. Школьник І.О. Київ : Центр учбової літератури, 2016. 368 с.uk_UA
dc.relation.references40. Данько H. І. Оцінка економічної ефективності інвестицій у готельний бізнес / H. І. Данько, В. П. Новіков // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. – 2017. – Міжнародні відносини. Економіка. Країнознавство. Туризм; Вип. 6. – С. 153–160.uk_UA
dc.relation.references41. Берещак В. Як COVID-19 змінить готельний бізнес в Україні [Електронний ресурс] / В. Берещак // The Page. – 2020. – Режим доступу: https://thepage.ua/ua/exclusive/ sho-stanetsya-z-gotelyami-cherez-koronavirus.uk_UA
dc.relation.references42. Стратегія інноваційного розвитку України на період до 2030 року [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://www.businesslaw.org.ua/strategiya-innovaciinogo-rozvutku-ukraiuk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Ivanyk N_M_2022.pdf2,11 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Іваник.doc54 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора