Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44059
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorПаляниця, Віктор Анатолійович-
dc.contributor.advisorPalyanitsa, Victor-
dc.contributor.authorСемчишин, Єлизавета Ігорівна-
dc.contributor.authorSemchyshyn, Elizaveta-
dc.date.accessioned2024-01-25T12:40:57Z-
dc.date.available2024-01-25T12:40:57Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.date.submitted2023-12-
dc.identifier.citationСемчишин Є.І. Формування системи управління інновацйним розвитком підприємства ресторанного господарства (на прикладі ТОВ “Україна” ресторан) : дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / Є.І. Семчишин. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 97 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44059-
dc.description.abstractСемчишин Є. І. “Формування системи управління інновацйним розвитком підприємства ресторанного господарства (на прикладі ТОВ “Україна” ресторан)”. Кваліфікаційна робота бакалавра ( 97 с., 14 рис., 20 таб., 41 літ. дж.) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2023. Дана кваліфікаційна робота бакалавра присвячена обґрунтуванню теоретичних положень, розробленню науково-методичних і практичних рекомендацій з використання концепції покращення інноваційного розвитку у діяльності підприємства ресторанної сфери. У розрізі обраної теми було досліджено організаційно-економічні засади використання інноваційного потенціалу підприємствами ресторанного господарства; відображено аналітичні аспекти дослідження використання інноваційного потенціалу ТОВ “Україна” ресторан; рекомендовано використання концепції покращення інноваційного потенціалу у діяльності підприємства ресторанної сфери. Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень з практичного вирішення проблем використання інноваційного розвитку у діяльності підприємств ресторанної сфери.uk_UA
dc.description.abstractSemchyshyn E. I. “Formation of a management system for innovative development of a restaurant business enterprise (on the example of LLC “Ukraine” restaurant)”. Bachelor’s qualification work (97 p., 14 fig., 20 table, 41 literature of sources) in specialty 241 “Hotel and restaurant business”. – Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyuy. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2023. This bachelor’s qualification work is dedicated to the substantiation of theoretical provisions, the development of scientific-methodical and practical recommendations on the use of the concept of improving innovative development in the activities of the enterprise in the restaurant sector. In the context of the chosen topic, the organizational and economic principles of the use of innovative potential by the enterprises of the restaurant industry were investigated; the analytical aspects of the study of the use of the innovative potential of LLC “Ukraine” restaurant are reflected; it is recommended to use the concept of improving the innovative potential in the activities of the enterprise in the restaurant sector. Practical significance of the work. The results of the conducted research create a basis for further research on practical solutions to the problems of using innovative development in the activities of enterprises in the restaurant sector.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП………………………………………………………………………..………5 1. ТЕОРЕТИКО-ПРИКЛАДНІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВА………..9 1.1. Інновації як фактор розвитку підприємства ресторанного бізнесу…...…..…9 1.2. Дослідження проблем та перспектив інноваційного розвитку підприємств ресторанного господарства …………………………………………………..……19 2.. АНАЛІТИЧНІ АСПЕКТИ ДОСЛІДЖЕННЯ ВИКОРИСТАННЯ ІННОВАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ТОВ “УКРАЇНА” РЕСТОРАН………...…32 2.1. Загальна характеристика інноваційних процесів ресторанного закладу.….32 2.2. Дослідження факторів впливу на інноваційний розвиток ТОВ “Україна” ресторан ……………………………………………………………………….……46 2.3. Аналізування показників виробничої та фінансової діяльності підприємства……………………………………………………………………..…51 3. ПРОПОЗИЦІЇ ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМ РОЗВИТКОМ ТОВ “УКРАЇНА” РЕСТОРАН………..…57 3.1. Методичні підходи до калькулювання собівартості продукції ресторанного закладу та формування показника “фудкост”……………………………….……57 3.2. Обґрунтування системи ключових показників ефективності у ТОВ “Україна” ресторан ………………….......................................................................68 3.3. Підвищення ефективності ресурсу персоналу ресторанного закладу…..…80 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ….85 4.1. Забезпечення ефективної роботи персоналу при розробленні і реалізації заходів з евакуації персоналу та клієнтів ТОВ “Україна” ресторан……….……85 4.2. Організація охорони праці на ресторанному підприємстві…………………86 ВИСНОВКИ……………………………………………………………………...…91 БІБЛІОГРАФІЯ……………………………………………………………………..94uk_UA
dc.format.extent1-97-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectінноваціяuk_UA
dc.subjectуправління інноваціямиuk_UA
dc.subjectінноваційний розвитокuk_UA
dc.subjectінноваційний потенціалuk_UA
dc.subjectресторанuk_UA
dc.subjectресторанна сфераuk_UA
dc.subjectресторанна діяльністьuk_UA
dc.subjectготельно-ресторанна індустріяuk_UA
dc.subjectзаклад ресторанного господарстваuk_UA
dc.subjectпідприємство сфери харчуванняuk_UA
dc.subjectгромадське харчуванняuk_UA
dc.subjectinnovationuk_UA
dc.subjectinnovation managementuk_UA
dc.subjectinnovative developmentuk_UA
dc.subjectinnovative potentialuk_UA
dc.subjectrestaurantuk_UA
dc.subjectrestaurant industryuk_UA
dc.subjectrestaurant activityuk_UA
dc.subjecthotel and restaurant industryuk_UA
dc.subjectrestaurant business establishmentuk_UA
dc.subjectcatering companyuk_UA
dc.subjectpublic cateringuk_UA
dc.titleФормування системи управління інновацйним розвитком підприємства ресторанного господарства (на прикладі ТОВ “Україна” ресторан)uk_UA
dc.title.alternativeFormation of a management system for innovative development of a restaurant business enterprise (on the example of LLC “Ukraine” restaurant)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Семчишин Є.І., 2023uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc338.33uk_UA
dc.relation.references1. Александрова В., Скрипниченко М., Федулова JI. Прогнозування впливу інноваційних факторів на розвиток економіки України // Економіка та прогнозування. 2012. № 2. С. 9-26.uk_UA
dc.relation.references2. Бачевський Б. Є., Заблодська І. В., Решетняк О. О. Потенціал і розвиток підприємства. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с.uk_UA
dc.relation.references3. Ванієва А. Р. Методичні засади економічної оцінки виробничо- ресурсного потенціалу господарської діяльності // Агросвіт. 2013. № 9. С. 50-53.uk_UA
dc.relation.references4. Василенко В. О., Шматько В. Г. Інноваційний менеджмент: навч. посіб. К: ЦУЛ, Фенікс, 2011. 440 с.uk_UA
dc.relation.references5. Городянська Л. В. Відтворювальні економічні ресурси: теорія та методологія обліку і аналізу: монографія. Київ: КНЕУ, 2013. 259 с.uk_UA
dc.relation.references6. Давидова О. Особливості застосування інновацій у розвиток туристичної галузі України. Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Економіка. 2015. № 7 (172). С. 65-69.uk_UA
dc.relation.references7. Денисенко М. П. Інноваційний розвиток суспільства на основі інтелектуального капіталу. Наукові записки. Економіка. 2013. Вип. 23. С. 15-19.uk_UA
dc.relation.references8. Дзюбіна А. В. Розкриття змісту поняття “інноваційний потенціал” та визначення його складових // Вісник НУ “Львівська політехніка”. 2012. № 628: Проблеми економіки та управління. С. 72-77.uk_UA
dc.relation.references9. Замула О. О., Пітя В. С. Інноваційний менеджмент: консп. лекц. Харків: НТУ “ХПІ” 2012. 80 с.uk_UA
dc.relation.references10. Ілляшенко С. М. Інноваційні процеси в економіці. Порівняльний аналіз формальних методів генерації ідей інновацій // Механізм регулювання економіки. 2012. № 3. С. 66-76.uk_UA
dc.relation.references11. Ілляшенко С. М., Біловодська О. А. Управління інноваційним розвитком промислових підприємств: монограф. Суми: Університетська книга, 2010. 281 с.uk_UA
dc.relation.references12. Йохна М. А., Стадник В. В. Економіка і організація інноваційної діяльності: навч. посіб. К: Видавничий центр “Академія”, 2011. 400 с.uk_UA
dc.relation.references13. Касьяненко В. О. Зарубіжний досвід управління інноваційним потенціалом економіки та можливості його використання в Україні // Маркетинг і менеджмент інновацій. 2011. №4. Т. II. С. 200-204.uk_UA
dc.relation.references14. Колос І. В. Реінжиніринг бізнес-процесів торговельних підприємств: теоретичний аспект // Сталий розвиток економіки. 2012. № 5. С. 299.uk_UA
dc.relation.references15. Кравченко М. О. Кадрова складова інноваційного потенціалу промислових підприємств // НТУУ “КПІ” Маркетинг в Україні, 2011. №1 (7). - С. 36-39.uk_UA
dc.relation.references16. Кузнецова Н. М. Основи економіки готельного та ресторанного господарства. К.: Інститут туризму, 1997. 176 с.uk_UA
dc.relation.references17. Купчак Б. Ф. Напрями активізації інноваційних процесів у сфері малого підприємництва. Науковий вісник НЛТУ України. 2014. Вип. 10 С. 239- 244.uk_UA
dc.relation.references18. Любіцева О.О. Ринок туристичних послуг (геопросторові аспекти). 3- тє вид., переробл., доп. К.: Альтерпрес, 2005. 436 с.uk_UA
dc.relation.references19. Мазаракі А. А., Пересічний М. І., Шаповал С. Л. Проектування закладів ресторанного господарства та ін: навч. посіб.: для вищ. навч. закл. За ред. А. А. Мазаракі. 2-ге вид., переробл. та допов. К.: Київ. нац. торг.-екон. ун- т, 2010. 340 с.uk_UA
dc.relation.references20. Марущак Т. Управління підприємствами ресторанного господарства різних форм господарювання К., 2002. 320 с.uk_UA
dc.relation.references21. Мендела І.Я. Планування інноваційних стратегій підприємствами ресторанного бізнесу. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2013. Вип. 9 (1). С. 125-129.uk_UA
dc.relation.references22. Мікловда В. П., Брітченко І. Г., Кубіній Н. Ю., Дідович Ю. С. Ефективність стратегічного управління підприємствами: сучасні проблеми та перспективи їх вирішення: монограф. Полтава: ПУЕТ, 2013. 218 с.uk_UA
dc.relation.references23. Морщенок Т. С. Теоретичні аспекти управління бізнес-процесами в контексті реалізації стратегії розвитку підприємства. [Електронний ресурс]. URL: http://www.business-inform.net/pdf/2014/l 1 0/295 302.pdfuk_UA
dc.relation.references24. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес. Менеджмент: навч. посіб. К.: Центр навч. л-ри, 2003. 348 с.uk_UA
dc.relation.references25. Огляд українських готелів і ресторанів. URL: http://ukraine-for- business.com/ua/info-fortourists-in-ukraine/70-review-of-hotels-and-restaurants.uk_UA
dc.relation.references26. Ощипок І. М. Розвиток закладів ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій. Підприємництво і торгівля. 2017. Вип. 21. С. 101-105. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Torg_2017 21 20uk_UA
dc.relation.references27. Поплавська А. В. Національно-культурні традиції харчування в сучасних ресторанах: URL https://joumal-knukim.com. ua/index.php/culturology/article/download/60/226uk_UA
dc.relation.references28. П’ятницька Г. Т. Тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні. Вісник КНТЕУ. 2010. № 8. С. 24-32.uk_UA
dc.relation.references29. Рачинська Г. В., Лісовська Л. С. Визначення та оцінювання інноваційної привабливості підприємств. Вісник НУ ‘Львівська політехніка”, 2010. Вип. № 628 “Проблеми економіки та управління”. С. 272-276.uk_UA
dc.relation.references30. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Інноваційний потенціал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 31. С. 100-105.uk_UA
dc.relation.references31. Смирнов В. М. Проблеми переходу української економіки на інноваційний шлях розвитку. Прометей., 2011. Вип. № 1 (22). С. 253-256.uk_UA
dc.relation.references32. Стадник В.В., Йохна М.А. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства. Хмельницький: ХНУ, 2010. 320 с.uk_UA
dc.relation.references33. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Інноваційний потенціал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 31. С. 100-105.uk_UA
dc.relation.references34. Смоляр Л. Г., Здрилюк Л. А. Управління бізнес-процесами у сфері технологічних інновацій на підприємстві. Ефективна економіка № 12, 2013. URL: http: //www. economy. nayka. com.ua/?op= 1 &z=2599uk_UA
dc.relation.references35. Стадник В. В. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства / В. В. Стадник, М. А. Йохна. - Хмельницький: ХНУ, 2010. - 320 с.uk_UA
dc.relation.references36. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: навч. посіб., за заг. ред. О. М. Ястремської, Г. В. Верещагіної. X.: ВД “ІНЖЕК”, 2012. 340 с.uk_UA
dc.relation.references37. Федак В.І. Гостинність як технологічний елемент готельного та ресторанного обслуговування: тези допов. Міжн. наук.-практ. конф. “Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг”. 18 жовтня 2012 p., м. Харків. Ч. 1. С. 277-278.uk_UA
dc.relation.references38. Школа І. М. Менеджмент туристичної індустрії: навч. посібник / за ред. проф. І. М. Школи. Чернівці: Книги-ХХІ, 2005. 596 с.uk_UA
dc.relation.references39. Яворська О., Кравченко В., Сільченко О. Регіональний ринок туристичної сфери України в сучасних умовах соціалізації економіки. Сучасні особливості формування і управління інноваційним потенціалом регіонального розвитку туризму та рекреації: зб. тез доповідей міжнар. наук.-практ. конф. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А. 2015. С. 244-247.uk_UA
dc.relation.references40. Яворська О. Г. Специфіка функціонування інноваційної туристичної індустрії на регіональному рівні. Регіональна політика: історія, політико- правові засади, архітектура, урбаністика: Мат. міжнар. наук.-практ. конф. Київ, 2017. Ч. II. С. 291-296.uk_UA
dc.relation.references41. Язіна В.А. Теоретичні та методичні засади управління готельно- ресторанним господарством України в умовах глобалізації економіки. Управління соціально-економічним розвитком держави, регіону, підприємства: матеріали II Міжнародної наук.-практ. інтернет-конференції (01 листопада - 01 грудня 2014 року). Полтава: видавець ФОП Мирон І. А., 2014. С. 60-62.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
dyplom_Semchyshyn E_I_2023.pdf962,03 kBAdobe PDFGöster/Aç
Авторська довідка_Семчишин.doc49 kBMicrosoft WordGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları