Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42982
Назва: | Визначення розрахункових навантажень виробничих механізмів і машин та технологічні розрахунки виробництва борошняних виробів |
Автори: | Гаврилко П. Піддубний В. Стадник І. Гуштан Т. Краєвська С. Каганець-Гаврилко Л. |
Бібліографічний опис: | Визначення розрахункових навантажень виробничих механізмів і машин та технологічні розрахунки виробництва борошняних виробів /колектив авторів: Гаврилко П., Піддубний В., Стадник І., Гуштан Т., Краєвська С., Каганець-Гаврилко Л. Ужгород: РІК-У, 2023. 468 с. |
Дата публікації: | 18-сер-2023 |
Дата внесення: | 5-гру-2023 |
Видавництво: | РІК-У |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Ужгород |
УДК: | 664.6/.7(075.8) |
Короткий огляд (реферат): | Мета навчально-методичного посібника – надати поглиблене засвоєння студентом основних правил з набуття навичок виконання конструктивних та технологічних розрахунків. Задачі, наведені у посібнику, охоплюють всі основні типові розрахунки, які проводяться у галузевому машинобудуванні та хлібопекарському виробництві. Адже залежно від мети розрахунку, задачі скомпоновані в окремі розділи посібника. У кожному розділі викладені стислі теоретичні відомості щодо процесів, яким присвячено задачі, основні розрахункові формули, методичні вказівки до розв'язання типових задач, наведені приклади розрахунків і контрольні задачі. В першій частині посібника розглянуто основи навантажень виробничих механізмів: двигуни машин та їх характеристики, визначення сил статичних опорів, кінематичний і силовий аналіз механізмів, динамічні навантаження приводу, співвідношення сил (моментів) в механізмах і вузлах машин. В другій частині наведено короткий аналіз виробництва борошняних виробів, основні властивості сировини та методику встановлення її якості й розрахунки виробничих рецептур. Кожна чстина посібника має методику обгрунтування прийнчтих рішень. Така подача матеріалу допоможе студенту закріпити теоретичні знання з відповідного розділу та краще засвоїти методику конструктивних та технологічних розрахунків, що виконуються у курсових та дипломних проектах. Посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів І–IV кваліфікаційних рівнів, які навчаються за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування» та 181 «Харчові технології», а також може бути корисним для аспірантів, магістрів, студентів відповідних спеціальностей та інженерно-технічних працівників, які займаються створенням, модернізацією й експлуатацією технологічного обладнання у хлібопекарській, кондитерській та інших галузях промисловості. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42982 |
ISBN: | 978-617-8276-41-6 |
Тип вмісту: | Посібник |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні матеріали кафедри обладнання харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Визначення розрахункових навантажень виробничих механізмів і машин та технологічні розрахунки виробництва борошняних виробів.pdf | 3,37 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора