Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42233
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorПаляниця, Віктор Анатолійович-
dc.contributor.advisorPalyanytsya, Viktor-
dc.contributor.authorГолик, Іван Русланович-
dc.contributor.authorGolik, Ivan-
dc.date.accessioned2023-07-20T21:11:44Z-
dc.date.available2023-07-20T21:11:44Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationГолик І.Р. Використання сучасних інструментів управління у галузі гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”) : дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / І.Р. Голик. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 100 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42233-
dc.description.abstractГолик І. Р. “Використання сучасних інструментів управління у галузі гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”)”. Кваліфікаційна робота бакалавра (100 с., 16 рис., 11 табл., 29 літ. джерел) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2023. Дана кваліфікаційна робота бакалавра присвячена обґрунтуванню теоретичних положень, розробленню науково-методичних і практичних рекомендацій з використання сучасних інструментів управління у діяльності підприємства галузі гостинності. У розрізі обраної теми було розкрито теоретичні засади дослідження сучасних інструментів управління у діяльності підприємства галузі гостинності; досліджено сучасні інструменти управління у діяльності готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр; рекомендовано покращення використання сучасних інструментів управління у діяльності готельно- ресторанного комплексу “Тернозавр”. Практичне значення отриманих результатів. У процесі дослідження запропоновано використовувати на підприємстві сучасні інформаційні системи, а також реалізувати концепцію позиціонування ресторану у складі готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”, що приведе до покращення управлінських процесів, а також матиме позитивний вплив на рівень розвитку даного підприємства.uk_UA
dc.description.abstractGolik I. R. “Use of modern management tools in the field of hospitality (hotelrestaurant complex “Ternozavr” as a case study)”. Bachelor’s thesis (100 pp., 16 fig., 11 table, 29 literary sources) in the specialty 241 “Hotel and restaurant business”. – Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyuy. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2023. This bachelor’s qualification work is assigned to the introduction of theoretical provisions, the development of scientific and methodological and practical recommendations for the development of modern management tools for the operation of the reception of the living room. In the context of the selected topic there was a theoretical ambush of the current management tools for the operation of the hotel room; the modern management tools have been completed for the duty of the hotel and restaurant complex “Ternozavr”; it is recommended to improve the use of current management tools at the activity of the hotel-restaurant complex “Ternozavr”. Practical significance of taking away the results. At the process of completion, it was proposed to win on the management of modern information systems, as well as to implement the concept of positioning the restaurant at the warehouse of the hotel-restaurant complex “Ternozavr”, which will lead to the reduction of management processes, as well as matime positive impact on the development of this enterprise.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП...5 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНА ЧАСТИНА. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ІНСТРУМЕНТІВ УПРАВЛІННЯ У ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ГАЛУЗІ ГОСТИННОСТІ...9 1.1. Послуги підприємств готельно-ресторанного господарства як об’єкт управління й економічних досліджень...9 1.2. Ресурсне забезпечення та загальні засади управлінських процесів на підприємствах готельно-ресторанної сфери...21 2. АНАЛІТИКО-ДОСЛІДНИЦЬКА ЧАСТИНА. ДОСЛІДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ІНСТРУМЕНТІВ УПРАВЛІННЯ У ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЬНО- РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ “ТЕРНОЗАВР”...33 2.1. Загальна характеристика управлінської діяльності закладу сфери гостинності...33 2.2. Аналізування показників господарської діяльності готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”...48 3. РЕКОМЕНДАЦІЙНО-РОЗРАХУНКОВА ЧАСТИНА. ПОКРАЩЕННЯ ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ІНСТРУМЕНТІВ УПРАВЛІННЯ У ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ “ТЕРНОЗАВР”..55 3.1. Рекомендації з просування послуг і продукції закладу гостинності за домогою сучасних інформаційних систем...55 3.2. Розроблення концепції позиціонування ресторану у складі готельно- ресторанного комплексу “Тернозавр”...73 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ...83 4.1. Вплив електричного обладнання готельно-ресторанного господарства на безпеку життєдіяльності працівників...83 4.2. Організація охорони праці у готельно-ресторанному комплексі “Тернозавр”...87 ВИСНОВКИ...93 БІБЛІОГРАФІЯ...98uk_UA
dc.format.extent1-100-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectуправлінська діяльністьuk_UA
dc.subjectуправлінський процесuk_UA
dc.subjectінструмент управлінняuk_UA
dc.subjectсфера сервісуuk_UA
dc.subjectсфера гостинностіuk_UA
dc.subjectресторанuk_UA
dc.subjectзаклад ресторанного господарстваuk_UA
dc.subjectресторанна діяльністьuk_UA
dc.subjectготельuk_UA
dc.subjectгостинністьuk_UA
dc.subjectготельно-ресторанна індустріяuk_UA
dc.subjectготельно-ресторанне господарствоuk_UA
dc.subjectmanagement businessuk_UA
dc.subjectmanagement processuk_UA
dc.subjectmanagement tooluk_UA
dc.subjectservice sectoruk_UA
dc.subjecthospitality industryuk_UA
dc.subjectrestaurantuk_UA
dc.subjectrestaurant governmentuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjecthoteluk_UA
dc.subjecthospitalityuk_UA
dc.subjecthotel-restaurant industryuk_UA
dc.subjecthotel-restaurant governmentuk_UA
dc.titleВикористання сучасних інструментів управління у галузі гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Тернозавр”)uk_UA
dc.title.alternativeUse of modern management tools in the field of hospitality (hotel-restaurant complex “Ternozavr” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Голик І.Р., 2023uk_UA
dc.subject.udc35.078uk_UA
dc.relation.references1. Аветисова А. О., Палій Н. С. Економіка ресторанного господарства: навч.-метод. посіб. Донецьк: ДонНУЕТ, 2010. 174 с.uk_UA
dc.relation.references2. Азарян Е. М. Споживчий ринок: становлення й розвиток: монограф. НАН України, Ін-т економіки пром-сти. Донецьк, 2012. 304 с.uk_UA
dc.relation.references3. Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства: навч. посіб. К.: Центр учбової літератури; Фірма “Інкос”, 2007. 280 с.uk_UA
dc.relation.references4. Банько В. Г. Будівлі, споруди та обладнання туристських комплексів: навч. посібн., 2-е вид. К.: Дакор, 2008. 328 с.uk_UA
dc.relation.references5. Бачевський Б. Є., Заблодська І. В., Решетняк О. О. Потенціал і розвиток підприємства: навч. посіб. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с.uk_UA
dc.relation.references6. Василенко А. В. Менеджмент сталого розвитку підприємств: монограф. Київ: Центр уч. літ., 2015. 648 с.uk_UA
dc.relation.references7. Герасимчук В. Г. У пошуках успішної моделі економічного розвитку. Стратегічне управління національним економічним розвитком: монограф.: в 2 т. За заг. ред. О. В. Кендюхова. Донецьк: ДВНЗ Доннту, 2013. Т. 1, С. 85-96.uk_UA
dc.relation.references8. Городянська Л. В. Відтворювальні економічні ресурси: теорія та методологія обліку і аналізу: монограф. Київ: КНЕУ, 2013. 259 с.uk_UA
dc.relation.references9. Давидова О. Особливості застосування інновацій у розвиток туристичної галузі України. Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Економіка. 2015. № 7 (172). C. 65–69.uk_UA
dc.relation.references10. Мазаракі А. А., Пересічний М. І., Шаповал С. Л. Проектування закладів ресторанного господарства та ін: навч. посіб.: для вищ. навч. закл. За ред. А. А. Мазаракі. 2-ге вид., переробл. та допов. К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2010. 340 с.uk_UA
dc.relation.references11. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент. URL: http://tourlib.net/books_ukr/nechauk22.htm.uk_UA
dc.relation.references12. Ощипок І. М. Розвиток закладів ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій. Підприємництво і торгівля, 2017. Вип. 21. С. 101-105. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Torg_2017_21_20uk_UA
dc.relation.references13. Поплавська А.В. Національно-культурні традиції харчування в сучасних ресторанах. URL: https://journalknukim. com.ua/index.php/culturology/article/download/60/226uk_UA
dc.relation.references14. П’ятницька Г. Т. Тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні. Вісник КНТЕУ. 2010. № 8. С. 24-32.uk_UA
dc.relation.references15. Романенко О. О., Яворська О. Г. Клієнтський капітал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності Одеської області. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 28 (2). С. 10-15.uk_UA
dc.relation.references16. Романенко О. О., Яворська О. Г. Соціальний капітал в умовах інтелектуалізації підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Економіка та держава. 2018. № 4. С. 26-31.uk_UA
dc.relation.references17. Рябінчук М. В. Соціальний капітал: структура та зміст. Вісник Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”. Філософія. Психологія. Педагогіка. 2012. № 2. С. 59-64.uk_UA
dc.relation.references18. Савчук В. І., Корж Д. А. Системи управління конкурентоспроможністю: підруч. Х.: Основа, 2013. 547 с.uk_UA
dc.relation.references19. Саух І. Оцінка наукових підходів до трактування сутності стратегії підприємства та її змістовні характеристики. Соціально-економічні проблеми і держава, 2016. Вип. 1 (14). С. 145-151.uk_UA
dc.relation.references20. Свистович М. Б. Сутність та основні поняття стратегічного планування. Державне управління: теорія та практика. 2013. №2. С. 37-43. URL:http://nbuv.gov.ua/UJRN/Dutp_2013_2_6.uk_UA
dc.relation.references21. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Інноваційний потенціал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 31. С. 100-105.uk_UA
dc.relation.references22. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Метасоціальна складова капіталів підприємств сфери туризму: людський, соціальний та клієнтський капітали. Вісник КрНУ імені Михайла Остроградського. 2018. Вип. 2 (109). Ч. 1. С. 112-118.uk_UA
dc.relation.references23. Тарасюк Р. М. Бізнес-план: розробка, обґрунтування та аналіз. Житомир: ЖДТУ, 2006. 419 с.uk_UA
dc.relation.references24. Фролова В. Ю. Стратегічний підхід в управлінні конкурентоспроможністю підприємства. Вісник Донецького національного університету, 2012. №1. С. 177-182.uk_UA
dc.relation.references25. Чернега О. Б. Керування конкурентоспроможністю в умовах трансформації економічних відносин: монограф. Донецьк: ІЕП НАН України, 2009. 448 с.uk_UA
dc.relation.references26. Шепеленко О. В., Антонова В. А. Напрямки розвитку ресторанного бізнесу в сучасних соціально-політичних умовах. Менеджер. Вісник Донецького державного ун-ту управління. Донецьк: Дондуу, 2014. № 3 (69). С. 206-211.uk_UA
dc.relation.references27. Школа І. М. Менеджмент туристичної індустрії: навчальний посібник / за ред. проф. І. М. Школи. Чернівці: Книги– ХХІ, 2005. 596 с.uk_UA
dc.relation.references28. Яворська О., Кравченко В., Сільченко О. Регіональний ринок туристичної сфери України в сучасних умовах соціалізації економіки. Сучасні особливості формування і управління інноваційним потенціалом регіонального розвитку туризму та рекреації: зб. тез доповідей міжнар. наук.- практ. конф. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А. 2015. С. 244-247.uk_UA
dc.relation.references29. Яворська О. Г. Специфіка функціонування інноваційної туристичної індустрії на регіональному рівні. Регіональна політика: історія, політико- правові засади, архітектура, урбаністика: Мат. міжнар. наук.-практ. конф. Київ, 2017. Ч. ІІ. С. 291-296.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Golik I_R_2023.pdf628,02 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Голик.docx20,12 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора