Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41899
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorМикулик, Петро Миколайович-
dc.contributor.advisorMykulyk, Petro-
dc.contributor.authorАндреїв, Арсен Анатолійович-
dc.contributor.authorAndreiv, Arsen-
dc.date.accessioned2023-06-26T18:20:52Z-
dc.date.available2023-06-26T18:20:52Z-
dc.date.issued2023-06-20-
dc.date.submitted2023-06-20-
dc.identifier.citationАндреїв А. А. Розробка автоматизованої системи сепарації хлібопекарських дріжджів : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю «151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / А. А. Андреїв. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 73 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41899-
dc.descriptionРобота виконана на кафедрі автоматизації технологічних процесів і виробництв факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України. Захист відбудеться «23» червня 2023р. о 9.00год. на засіданні екзаменаційної комісії №21 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя.uk_UA
dc.description.abstractОб’єктом проектування є автоматизована система сепарації хлібопекарських дріжджів. У роботі проведено аналіз технологічних процесів при виробництві дріжджів та факторів, які впливають на їх якість. Розглянуто види обладнання, що використовуються при сепарації дріжджів. Розроблена система контролю технологічних параметрів процесу сепарації дріжджів із використанням програмованого логічного контролера, який має здатність сумісно працювати з пристроями контролю суміжних відділень, та сучасного вимірювального обладнання й виконавчих механізмів.uk_UA
dc.description.abstractThe design object is an automated system for separating baker's yeast. The paper analyzes technological processes in the production of yeast and factors affecting their quality. Types of equipment used in yeast separation are considered. A system for controlling the technological parameters of the yeast separation process has been developed using a programmable logic controller, which has the ability to work compatible with the control devices of adjacent departments, and modern measuring equipment and executive mechanisms.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ 6 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 7 1.1 Основні поняття про хлібопекарські дріжджі 7 1.2 Вимоги до хлібопекарських дріжджів 11 1.3 Огляд сепараторів дріжджової суспензії 13 2 ПРОЄКТНА ЧАСТИНА 17 2.1 Сировина для виробництва дріжджів 17 2.2 Технологія виробництва хлібопекарських дріжджів 18 2.3 Розроблення автоматизованої системи сепарації дріжджів 22 2.3.1 Розроблення автоматизованої системи виготовлення сухих дріжджів 22 2.3.2 Розроблення функціональної схеми автоматизації сепарації хлібопекарських дріжджів 25 2.3.3 Вибір обладнання автоматизованої системи сепарації дріжджів 29 2.3.3.1 Пристрої автоматичного вимірювання тиску 29 2.3.3.2 Пристрої автоматичного вимірювання температури 30 2.3.3.3 Пристрої автоматичного вимірювання ваги та рівня 31 2.3.3.4 Пристрої автоматичного вимірювання витрати 33 2.3.3.5 Виконавчі пристрої 37 2.3.3.6 Програмований логічний контролер 40 2.3.3.7 Перетворювачі сигналів 41 3 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 47 3.1 Методи програмування ПЛК 47 3.2 Використання системи SCADA для автоматизації виробництва 52 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 59 4.1 Промислова санітарія 59 4.2 Аналіз імовірних аварій на дріжджовому заводі 61 4.3 Вибір технічних засобів запобігання техногенних аварій 65 Висновки 69 Перелік посилань 70uk_UA
dc.format.extent1-73-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництвuk_UA
dc.subjectавтоматизаціяuk_UA
dc.subjectдріжджіuk_UA
dc.subjectсепараціяuk_UA
dc.subjectсистема автоматичного керуванняuk_UA
dc.subjectпрограмований логічний контролерuk_UA
dc.subjectпромислова мережаuk_UA
dc.subjectautomationuk_UA
dc.subjectyeastuk_UA
dc.subjectseparationuk_UA
dc.subjectautomatic control systemuk_UA
dc.subjectprogrammed logic controlleruk_UA
dc.subjectindustrial networkuk_UA
dc.titleРозробка автоматизованої системи сепарації хлібопекарських дріжджівuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of an automated baker's yeast separation systemuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Андреїв А.А., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberТотосько, Олег Васильович-
dc.contributor.committeeMemberTotosko, Oleh-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв.uk_UA
dc.subject.udc62-519uk_UA
thesis.degree.grantorЕК №21, 2023 р.-
dc.relation.references1. Автоматизація виробничих процесів: Навчальний посібник / Я.І.Проць, В.Б.Савків, О.К.Шкодзінський, О.Л.Ляшук. За ред. І.Я.Проця - Тернопіль: ТНТУ, - 344 с.uk_UA
dc.relation.references2. Автоматизація виробничих процесів: Навчальний посібник / Я.Проць, О.Данилюк, В.Савків - ТДТУ. 2005. -264с.uk_UA
dc.relation.references3. Автоматизація періодичних технологічних процесів: Типова програма, методичні вказівки, теорія та практика. Лабораторний практикум / Укладачі: Проць Я.І., Данилюк О.А.. Федорів П.С. - Тернопіль: ТДТУ, 2005 -135 с.uk_UA
dc.relation.references4. Автоматизація технологічних процесів і виробництв харчової промисловості: Підручник/ Ладанюк А.П.,Трегуб В.Г., Ельперін І.В., Цюцюра В.Д. – К.: Аграрна освіта, 2001 – 224 с.uk_UA
dc.relation.references5. Благовєщенська М. М. Автоматика та автоматизація харчових виробництв. - К.: Агропромвидавництво, 1991. – 239 с.uk_UA
dc.relation.references6. Автоматизація виробничих процесів: навчальний посібник / Б.М. Гончаренко, С.І. Осадчий, Л.Г. Віхрова та ін.; Кіровоградський національний університет. – Кіровоград: Вид. В.Ф. Лисенко, 2016. -352 с.uk_UA
dc.relation.references7. Виконавчі пристрої систем автоматизації. Васильківський І. С., Фединець В. О., Юсик Я. П. – Львів.: Вид. Львівська політехніка, 2020. – 220 с.uk_UA
dc.relation.references8. Кравченко В.П., Сімкін О.І. Виконавчі механізми та регулюючі органи: навчальний посібник. – Маріуполь: ПДТУ, 2014.uk_UA
dc.relation.references9. Невлюдов І. Ш. Комп’ютерні технології автоматизованого виробництва: навч. посібник/ І.Ш. Невлюдов, М.А. Бережна. – Харків: Компанія СМІТ, 2007. – 368 с.uk_UA
dc.relation.references10. І.В. Коноваленко, П.С. Федорів. Системне програмування у Windows з прикладами на Delphi. — Тернопіль: ТНТУ. — 2012. — Режим доступу: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/1557uk_UA
dc.relation.references11. BAKERpedia. URL: https://bakerpedia.com.uk_UA
dc.relation.references12. PLC Academy. URL: https://www.plcacademy.com.uk_UA
dc.relation.references13. What are the Most Popular Types of PLC Programming Languages?. The Easiest Way to Learn Industrial Automation. URL: https://realpars.com/plc-programming-languages/uk_UA
dc.relation.references14. Antonsen T. M. PLC Controls with Structured Text: IEC 61131-3 and best practice ST programming. Books on Demand, 2019. 130 p.uk_UA
dc.relation.references15. Borden T. R. Technician's guide to programmable controllers. 6th ed. Clifton Park, NY : Delmar, Cengage Learning, 2013. 468 p.uk_UA
dc.relation.references16. Методичні вказівки для написання розділу «Безпека життєдіяльності, основи охорони праці» в кваліфікаційних роботах здобувачів освітнього рівня ,,бакалавр”. Для студентів всіх форм навчання рівень вищої освіти перший (бакалаврський)/ укл.: О. Я. Гурик , І. Б. Окіпний. – Тернопіль: ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. - 20 с.uk_UA
dc.relation.references17. Кирич Н.Б. Безпека життя й охорона праці: Посібник/ Під заг. ред. Б.М.Андрушківа.- К.: Друкарня журналу "Охорона праці", 2000.-576 с.uk_UA
dc.relation.references18. Капаціла Ю.Б., Михайлишин Р.І., Савків В.Б., Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи бакалавра спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Тернопіль.: Видавництво ТНТУ. 2021. 40 с.uk_UA
dc.relation.references19. Платформа .NET та мова програмування C# 8.0: навчальний посібник / Коноваленко І.В., Марущак П.О. – Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2020 – 320 с. /Рекомендовано до друку Вченою радою Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. Протокол № 10 від 20 жовтня 2020 рокуuk_UA
dc.relation.references20. Проектування мікропроцесорних систем керування: навчальний посібник / І.Р. Козбур, П.О. Марущак, В.Р. Медвідь, В.Б. Савків, В.П. Пісьціо. – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2022. – 324 с. /(Рекомендовано до друку вченою радою Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя протокол № 9 від 4 жовтня 2022 р.uk_UA
dc.identifier.citationenAndreyiv A.A., Development of an automated system for the separation of baker's yeast.: bachelor's qualification work in the specialty "151 - automation and computer-integrated technologies" / A.A. Andreev – Ternopil: TNTU, 2023. — 73 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.contributor.affiliationФакультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії (ФПТ)uk_UA
dc.contributor.affiliationКафедра автоматизації технологічних процесів і виробництвuk_UA
dc.citation.epage73-
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:151 — Автоматизація та компʼютерно-інтегровані технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtorsyka_dovidka Андреїв.docАвторська довідка49,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
Andreyiv_AA KAs_41.pdfКваліфікаційна робота бакалавра1,76 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора