Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41899
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Микулик, Петро Миколайович | - |
dc.contributor.advisor | Mykulyk, Petro | - |
dc.contributor.author | Андреїв, Арсен Анатолійович | - |
dc.contributor.author | Andreiv, Arsen | - |
dc.date.accessioned | 2023-06-26T18:20:52Z | - |
dc.date.available | 2023-06-26T18:20:52Z | - |
dc.date.issued | 2023-06-20 | - |
dc.date.submitted | 2023-06-20 | - |
dc.identifier.citation | Андреїв А. А. Розробка автоматизованої системи сепарації хлібопекарських дріжджів : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю «151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / А. А. Андреїв. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 73 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41899 | - |
dc.description | Робота виконана на кафедрі автоматизації технологічних процесів і виробництв факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України. Захист відбудеться «23» червня 2023р. о 9.00год. на засіданні екзаменаційної комісії №21 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя. | uk_UA |
dc.description.abstract | Об’єктом проектування є автоматизована система сепарації хлібопекарських дріжджів. У роботі проведено аналіз технологічних процесів при виробництві дріжджів та факторів, які впливають на їх якість. Розглянуто види обладнання, що використовуються при сепарації дріжджів. Розроблена система контролю технологічних параметрів процесу сепарації дріжджів із використанням програмованого логічного контролера, який має здатність сумісно працювати з пристроями контролю суміжних відділень, та сучасного вимірювального обладнання й виконавчих механізмів. | uk_UA |
dc.description.abstract | The design object is an automated system for separating baker's yeast. The paper analyzes technological processes in the production of yeast and factors affecting their quality. Types of equipment used in yeast separation are considered. A system for controlling the technological parameters of the yeast separation process has been developed using a programmable logic controller, which has the ability to work compatible with the control devices of adjacent departments, and modern measuring equipment and executive mechanisms. | uk_UA |
dc.description.tableofcontents | Вступ 6 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 7 1.1 Основні поняття про хлібопекарські дріжджі 7 1.2 Вимоги до хлібопекарських дріжджів 11 1.3 Огляд сепараторів дріжджової суспензії 13 2 ПРОЄКТНА ЧАСТИНА 17 2.1 Сировина для виробництва дріжджів 17 2.2 Технологія виробництва хлібопекарських дріжджів 18 2.3 Розроблення автоматизованої системи сепарації дріжджів 22 2.3.1 Розроблення автоматизованої системи виготовлення сухих дріжджів 22 2.3.2 Розроблення функціональної схеми автоматизації сепарації хлібопекарських дріжджів 25 2.3.3 Вибір обладнання автоматизованої системи сепарації дріжджів 29 2.3.3.1 Пристрої автоматичного вимірювання тиску 29 2.3.3.2 Пристрої автоматичного вимірювання температури 30 2.3.3.3 Пристрої автоматичного вимірювання ваги та рівня 31 2.3.3.4 Пристрої автоматичного вимірювання витрати 33 2.3.3.5 Виконавчі пристрої 37 2.3.3.6 Програмований логічний контролер 40 2.3.3.7 Перетворювачі сигналів 41 3 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 47 3.1 Методи програмування ПЛК 47 3.2 Використання системи SCADA для автоматизації виробництва 52 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 59 4.1 Промислова санітарія 59 4.2 Аналіз імовірних аварій на дріжджовому заводі 61 4.3 Вибір технічних засобів запобігання техногенних аварій 65 Висновки 69 Перелік посилань 70 | uk_UA |
dc.format.extent | 1-73 | - |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв | uk_UA |
dc.subject | автоматизація | uk_UA |
dc.subject | дріжджі | uk_UA |
dc.subject | сепарація | uk_UA |
dc.subject | система автоматичного керування | uk_UA |
dc.subject | програмований логічний контролер | uk_UA |
dc.subject | промислова мережа | uk_UA |
dc.subject | automation | uk_UA |
dc.subject | yeast | uk_UA |
dc.subject | separation | uk_UA |
dc.subject | automatic control system | uk_UA |
dc.subject | programmed logic controller | uk_UA |
dc.subject | industrial network | uk_UA |
dc.title | Розробка автоматизованої системи сепарації хлібопекарських дріжджів | uk_UA |
dc.title.alternative | Development of an automated baker's yeast separation system | uk_UA |
dc.type | Bachelor Thesis | uk_UA |
dc.rights.holder | © Андреїв А.А., 2023 | uk_UA |
dc.contributor.committeeMember | Тотосько, Олег Васильович | - |
dc.contributor.committeeMember | Totosko, Oleh | - |
dc.coverage.placename | Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв. | uk_UA |
dc.subject.udc | 62-519 | uk_UA |
thesis.degree.grantor | ЕК №21, 2023 р. | - |
dc.relation.references | 1. Автоматизація виробничих процесів: Навчальний посібник / Я.І.Проць, В.Б.Савків, О.К.Шкодзінський, О.Л.Ляшук. За ред. І.Я.Проця - Тернопіль: ТНТУ, - 344 с. | uk_UA |
dc.relation.references | 2. Автоматизація виробничих процесів: Навчальний посібник / Я.Проць, О.Данилюк, В.Савків - ТДТУ. 2005. -264с. | uk_UA |
dc.relation.references | 3. Автоматизація періодичних технологічних процесів: Типова програма, методичні вказівки, теорія та практика. Лабораторний практикум / Укладачі: Проць Я.І., Данилюк О.А.. Федорів П.С. - Тернопіль: ТДТУ, 2005 -135 с. | uk_UA |
dc.relation.references | 4. Автоматизація технологічних процесів і виробництв харчової промисловості: Підручник/ Ладанюк А.П.,Трегуб В.Г., Ельперін І.В., Цюцюра В.Д. – К.: Аграрна освіта, 2001 – 224 с. | uk_UA |
dc.relation.references | 5. Благовєщенська М. М. Автоматика та автоматизація харчових виробництв. - К.: Агропромвидавництво, 1991. – 239 с. | uk_UA |
dc.relation.references | 6. Автоматизація виробничих процесів: навчальний посібник / Б.М. Гончаренко, С.І. Осадчий, Л.Г. Віхрова та ін.; Кіровоградський національний університет. – Кіровоград: Вид. В.Ф. Лисенко, 2016. -352 с. | uk_UA |
dc.relation.references | 7. Виконавчі пристрої систем автоматизації. Васильківський І. С., Фединець В. О., Юсик Я. П. – Львів.: Вид. Львівська політехніка, 2020. – 220 с. | uk_UA |
dc.relation.references | 8. Кравченко В.П., Сімкін О.І. Виконавчі механізми та регулюючі органи: навчальний посібник. – Маріуполь: ПДТУ, 2014. | uk_UA |
dc.relation.references | 9. Невлюдов І. Ш. Комп’ютерні технології автоматизованого виробництва: навч. посібник/ І.Ш. Невлюдов, М.А. Бережна. – Харків: Компанія СМІТ, 2007. – 368 с. | uk_UA |
dc.relation.references | 10. І.В. Коноваленко, П.С. Федорів. Системне програмування у Windows з прикладами на Delphi. — Тернопіль: ТНТУ. — 2012. — Режим доступу: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/1557 | uk_UA |
dc.relation.references | 11. BAKERpedia. URL: https://bakerpedia.com. | uk_UA |
dc.relation.references | 12. PLC Academy. URL: https://www.plcacademy.com. | uk_UA |
dc.relation.references | 13. What are the Most Popular Types of PLC Programming Languages?. The Easiest Way to Learn Industrial Automation. URL: https://realpars.com/plc-programming-languages/ | uk_UA |
dc.relation.references | 14. Antonsen T. M. PLC Controls with Structured Text: IEC 61131-3 and best practice ST programming. Books on Demand, 2019. 130 p. | uk_UA |
dc.relation.references | 15. Borden T. R. Technician's guide to programmable controllers. 6th ed. Clifton Park, NY : Delmar, Cengage Learning, 2013. 468 p. | uk_UA |
dc.relation.references | 16. Методичні вказівки для написання розділу «Безпека життєдіяльності, основи охорони праці» в кваліфікаційних роботах здобувачів освітнього рівня ,,бакалавр”. Для студентів всіх форм навчання рівень вищої освіти перший (бакалаврський)/ укл.: О. Я. Гурик , І. Б. Окіпний. – Тернопіль: ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. - 20 с. | uk_UA |
dc.relation.references | 17. Кирич Н.Б. Безпека життя й охорона праці: Посібник/ Під заг. ред. Б.М.Андрушківа.- К.: Друкарня журналу "Охорона праці", 2000.-576 с. | uk_UA |
dc.relation.references | 18. Капаціла Ю.Б., Михайлишин Р.І., Савків В.Б., Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи бакалавра спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Тернопіль.: Видавництво ТНТУ. 2021. 40 с. | uk_UA |
dc.relation.references | 19. Платформа .NET та мова програмування C# 8.0: навчальний посібник / Коноваленко І.В., Марущак П.О. – Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2020 – 320 с. /Рекомендовано до друку Вченою радою Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. Протокол № 10 від 20 жовтня 2020 року | uk_UA |
dc.relation.references | 20. Проектування мікропроцесорних систем керування: навчальний посібник / І.Р. Козбур, П.О. Марущак, В.Р. Медвідь, В.Б. Савків, В.П. Пісьціо. – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2022. – 324 с. /(Рекомендовано до друку вченою радою Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя протокол № 9 від 4 жовтня 2022 р. | uk_UA |
dc.identifier.citationen | Andreyiv A.A., Development of an automated system for the separation of baker's yeast.: bachelor's qualification work in the specialty "151 - automation and computer-integrated technologies" / A.A. Andreev – Ternopil: TNTU, 2023. — 73 p. | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії (ФПТ) | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв | uk_UA |
dc.citation.epage | 73 | - |
dc.coverage.country | UA | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | 151 — Автоматизація та компʼютерно-інтегровані технології (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Avtorsyka_dovidka Андреїв.doc | Авторська довідка | 49,5 kB | Microsoft Word | Переглянути/відкрити |
Andreyiv_AA KAs_41.pdf | Кваліфікаційна робота бакалавра | 1,76 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора