Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41851
Назва: Обґрунтування доцільності впровадження у виробництво нової продукції, на прикладі Приватного підприємства ПСП «Аметист»
Інші назви: Substantiation of reasonability of new products introduced into production (PE “Ametyst” as a case study)
Автори: Барчук, Станіслав Ігорович
Barchuk, Stanislav
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Барчук С. І. Обґрунтування доцільності впровадження у виробництво нової продукції, на прикладі Приватного підприємства ПСП «Аметист» : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю 073 "Менеджмент" / С. І. Барчук. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 77 с.
Bibliographic description: Barchuk S.I. Substantiation of reasonability of new products introduced into production (PE “Ametyst” as a case study): bachelor degree thesis on speciality 073 "Management". Ternopil: TNTU, 2023. 77 p.
Дата публікації: 25-чер-2023
Дата подання: 9-чер-2023
Дата внесення: 25-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сороківська, Олена Анатоліївна
Члени комітету: Островська, Галина Йосипівна
УДК: 658.015
Теми: сільськогосподарське підприємство
аграрний сектор
нові види продукції
органо-мінеральні добрива
внутрішнє вертикальне землеробство
agricultural enterprise
agricultural sector
new types of products
organic-mineral fertilizers
internal vertical farming
Короткий огляд (реферат): Предмет дослідження - процес управління впровадженням у виробництво нової продукції. Об'єкт дослідження - Приватне підприємство ПСП «Аметист». Метою роботи є дослідження теоретичних засад та розроблення практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності управління впровадженням у виробництво нової продукції. Методи дослідження – статистичне дослідження, аналізу та синтезу, експертне опитування, методи згладжування шляхом використання середніх величин. Розроблено проектні пропозиції щодо виготовлення органо-мінеральних добрив із власної вторинної сировини ПСП «Аметист», вирощування сільськогосподарської продукції підприємства за допомогою використання технології внутрішнього вертикального землеробства.
The subject of research is the process of managing the introduction of new products into production. Object of research - Private enterprise PSP "Amethyst". The purpose of the work is to research the theoretical foundations and develop practical recommendations for increasing the efficiency of managing the introduction of new products into production. Research methods – statistical research, analysis and synthesis, expert survey, methods of smoothing by using average values. Project proposals have been developed for the production of organic-mineral fertilizers from the own secondary raw materials of PSP "Amethyst", the cultivation of agricultural products of the enterprise using the technology of internal vertical farming.
Опис: У кваліфікаційній роботі бакалавра розроблено проектні пропозиції щодо виготовлення органо-мінеральних добрив із власної вторинної сировини ПСП «Аметист», вирощування сільськогосподарської продукції підприємства за допомогою використання технології внутрішнього вертикального землеробства.
Зміст: Вступ. Розділ 1. Теоретичні засади впровадження виробництва нової продукції. 1.1 Проектний підхід до розробки нових видів продукції на сучасному підприємстві. 1.2 Світовий досвід господарювання та впровадження нових видів продукції в аграрному секторі. Розділ 2. Аналіз господарської діяльності ПСП «Аметист» та можливостей впровадження у виробництво нової продукції. 2.1 Загальна характеристика підприємства, аналіз його організаційної структури. 2.2 Дослідження витрат та ресурсного забезпечення діяльності сільськогосподарського підприємства. 2.3 Аналіз фінансових можливостей впровадження нових видів продукції на ПСП «Аметист». Розділ 3. Обґрунтування доцільності впровадження у виробництво нової продукції. 3.1 Виготовлення органо-мінеральних добрив із власної вторинної сировини ПСП «Аметист». 3.2 Вирощування сільськогосподарської продукції підприємства за допомогою використання технології внутрішнього вертикального землеробства. Розділ 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці. 4.1 Вплив кольору на покращення умов праці та підвищення продуктивності. 4.2 Стихійні лиха та їх класифікація. Висновки. Бібліографія. Додаток.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41851
Власник авторського права: "© Барчук Станіслав Ігорович, 2023"
Перелік літератури: 1. Галущак О.Я., Зіліневич Г.П. Вплив інновацій на виробничі процеси національних промислових підприємств. Соціальні та економічні вектори інноваційного розвитку бізнес-структур: Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ імені Івана Пулюя, академіка НАН України М.Г. Чумаченка Тернопіль: ТНТУ, 2020 р. С. 35.
2. Майорова І., Гарматюк, О. Вибір і управління інноваційною стратегією промислового підприємства Соціально- економічні проблеми і держава. 2019. Вип. 1 (20). С. 78-87.
3. Кужда Т. І. Особливості планування інноваційного розвитку підприємства. Соціально-економічні проблеми і держава. 2018. Вип. 2 (19). С. 26-36. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/27156
4. Юрик Н.Є. Розвиток інноваційного рівня вітчизняних підприємств як одного з елементів антикризового управління. Інноваційна економіка, №7-8, 2017. С. 85-93.URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/inek_2017_7-8_13
5. Коваль Д.В. Основні заходи з впровадження у виробництво нової продукції. Матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми та перспективи розвитку підприємств в умовах світової економічної інтеграції». Х.: ХНУБА, 2022. С.120-123.
6. Піскун С.М. Американський досвід впроваження агроінновацій. Ефективна економіка. 2019. №8. С. 23-39.
7. Інновації у пустелі: як і чому Ізраїль став «колискою» агростартапів. URL: https://agravery.com/uk/posts/show/innovacii-u-pusteli-ak-i-comu-izrail-stav-koliskou-agrostartapiv.
8. Інноваційне забезпечення аграрного сектору економіки: аналіз стану. Мазуренко О. В., Столярчук Н. М. Економіка АПК. 2019. № 12. С. 37-43. URL: http://eapk.org.ua/contents/2019/12/37.
9. Крихітний гігант. URL: https://magazine.nv.ua/ukr/journal/3245-journal-no-32/krikhitnij-hihant.html.
10. Мазур І.І., Піменова О.В. Інституалізація сучасних форм господарювання в аграрному секторі економіки: монографія. К.: Видавничо-поліграфічний центр “Київський університет”, 2019. 239 с.
11. На стику традицій та інновацій: 5 заміток про АПК Японії. URL: http://surl.li/ffkiu.
12. Харчова долина в Нідерландах. URL: http://surl.li/ffkjy.
13. Світові моделі підтримки сільського господарства. URL: http://surl.li/ffkka.
14. Трейсі М. Сільське господарство та його продукція в економіці розвинутих країн. К.: Лібра, 2019. 290 с.
15. «Розумні» інструменти сільського господарства. URL: http://surl.li/ffkkp.
16. Черняков Б. Модернізація аграрного сектора США. Сільське та лісове господарство. 2020. С.538-542. URL: http://surl.li/ffkkz.
17. Making the most of smart farming. URL: http://surl.li/ffkle.
18. Food Valley NL. URL: https://www.foodvalley.nl/
19. What research can do for organic farming URL: http://surl.li/ffklr.
20. Основи охорони праці : підручник / М.С. Одаренко, А.М. Одаренко, В.І. Степанов, Я.М. Черненко. Х.: Стиль-Видав., 2017. 334 с.
21. Основи охорони праці: підручник / К.Н. Ткачук, М.О. Халімовський, В.В. Запарний та ін. К.: Основи, 2006. 448 с.
22. Безпека життєдіяльності [текст] : підручник. / [О. І. Запорожець, Б. Д. Халмурадов, В. І. Применко та ін.]. К. : «Центр учбової літератури», 2013. 448 с.
23. Безпека життєдіяльності /Є.П. Желібо, Н. М. Заверуха, В.В. Зацарний. За ред. Є.П. Желібо: Навч. посібник. Львів: Новий Світ: 2000, 2001. 320 с.
24. Кінець світу близько. Про стихійні лиха та їх вплив на суспільство [текст] : книга. / [Генрик Свенсен]. К.: Ніка Центр, 2014. 108 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:073 — Менеджмент (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КРБ_Барчук.pdfКваліфікаційна робота бакалавра1,23 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Барчук.pdfАвторська довідка237,48 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора