Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41825
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorСтойко, Ігор Іванович-
dc.contributor.advisorStoyko, Igor-
dc.contributor.authorМартинова, Діана Юріївна-
dc.contributor.authorMartynova, Diana-
dc.date.accessioned2023-06-23T19:41:03Z-
dc.date.available2023-06-23T19:41:03Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationМартинова Д.Ю. «Шляхи підвищення інноваційної активності в індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Готель «Поділля»): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / Д.Ю. Мартинова. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 78 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41825-
dc.description.abstractМартинова Д.Ю. Шляхи підвищення інноваційної активності в індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Готель «Поділля»). Кваліфікаційна робота бакалавра: 78 сторінок, 24 рисунки, 12 таблиць, 30 літературних джерел. Предмет дослідження - процес підвищення інноваційної активності підприємства. Об’єкт дослідження - ПрАТ «Готель «Поділля», видами діяльності якого є надання послуг тимчасового розміщення та організація харчування. Метою роботи є розроблення рекомендацій щодо підвищення рівня інноваційної активності підприємства індустрії гостинності. Методи дослідження − аналіз і синтез; комплексний аналіз; порівняльний і економічний аналіз, метод опису. Практичне значення одержаних результатів. Рекомендації щодо покращення діяльності, запропоновані у роботі, можуть бути реалізованими у практичній діяльності ПрАТ «Готель «Поділля» з метою підвищення його інноваційної активності.uk_UA
dc.description.abstractMartynova D. Some ways of innovative activity increase in the hospitality industry (PJSC “Hotel “Podillya” as a case study). Bachelor degree thesis contains of 78 pages, 24 pictures, 12 tables, 30 references. The subject of investigation is the process of increasing the innovative activity of the enterprise. The object of investigation is PJSC “Hotel “Podillya”, the activities of which are the provision of temporary accommodation services and catering. The aim of the work is the development of recommendations for increasing the level of innovation activity of the hospitality industry enterprise. The methods of investigation are analysis and synthesis; comprehensive analysis; comparative and economic analysis, method of description. The practical significance of the results obtained. The recommendations for improving the activity proposed in the work can be implemented in the practical activities of PJSC “Hotel “Podillya” in order to increase its innovative activity.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП ...7 РОЗДІЛ 1. ІННОВАЦІЙНА АКТИВНІСТЬ В ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ ЯК ОБ’ЄКТ УПРАВЛІННЯ ... 10 1.1. Місце і роль індустрії гостинності в системі туристичної спеціалізації розвитку регіону ... 10 1.2. Зміст і значення інновацій в сучасних умовах управління підприємством ... 17 1.3. Сучасні методичні підходи до оцінювання рівня інноваційної активності підприємств індустрії гостинності ………………………….... 24 Висновок до розділу 1 ...30 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ СТАНУ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ПОТЕНЦІАЛУ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПРАТ «ГОТЕЛЬ «ПОДІЛЛЯ» ............. 31 2.1. Загальна характеристика діяльності ПрАТ «Готель «Поділля» . 31 2.2. Аналіз матеріально-технічного стану підприємства як умови забезпечення його інноваційного розвитку ... 39 2.3. Аналіз показників фінансово-економічної діяльності підприємства з метою виявлення потенціалу його інноваційного розвитку ... 44 Висновок до розділу 2 ...47 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ АКТИВНОСТІ ПРАТ «ГОТЕЛЬ «ПОДІЛЛЯ» ... 48 3.1. Використання бенчмаркінгу на підприємствах індустрії гостинності як напряму підвищення інноваційної активності ... 48 3.2. Розроблення проектної пропозиції інноваційного розвитку ПрАТ «Готель «Поділля» ... 56 Висновок до розділу 3 ...65 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 67 4.1. Отруєння препаратами побутової хімії ...67 4.2. Робоча зона та повітря робочої зони. Мікроклімат робочої зони 68 ВИСНОВКИ ...73 БІБЛІОГРАФІЯ ...76uk_UA
dc.format.extent1-78-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectінноваціїuk_UA
dc.subjectактивністьuk_UA
dc.subjectдіяльністьuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectпослугаuk_UA
dc.subjectзаклад розміщенняuk_UA
dc.subjectпроцесuk_UA
dc.subjectефективністьuk_UA
dc.subjectinnovationuk_UA
dc.subjectactivityuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectserviceuk_UA
dc.subjectfacilityuk_UA
dc.subjectprocessuk_UA
dc.subjectefficiencyuk_UA
dc.title«Шляхи підвищення інноваційної активності в індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Готель «Поділля»)uk_UA
dc.title.alternativeSome ways of innovative activity increase in the hospitality industry (PJSC “Hotel “Podillya” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Мартинова Д.Ю., 2023uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.references1. Адаменко О.А. Концептуальні засади інноваційного розвитку підприємств // Наукові праці Національного унівесритету харчових технологій. 2010. № 35. С. 5-10.uk_UA
dc.relation.references2. Андрушків Б.М., Мельник Л.М. Прикладні аспекти рину інновацій: навч.посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 108 с.uk_UA
dc.relation.references3. Андрушків Б.М. Інноваційна політика / Б.М. Андрушків, Ф.В. Бортняк, Ю.Я. Вовк та ін.; за заг. ред. Б.М. Андрушківа. Тернопіль: ТзОВ «Терно-Граф», 2012. 484 с.uk_UA
dc.relation.references4. Андрушків Б.М., Кирич Н.Б., Погайдак О.Б., Мельник Л.М., Шерстюк Р.П., Співак С.М. Стратегія розвитку консалтингу в системі управління інноваційним розвитком підприємства // Вісник Приазовського державного технічного університету. Серія: Економічні науки: 36. наук, праць. Маріуполь: ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», Вип. 32. Т.1, 2016. С. 141-149.uk_UA
dc.relation.references5. Бажал Ю.М. Інноваційна теорія економічного розвитку: М. Туган- Барановський, Й. Шумпетер і проблеми перехідної економіки України // Наукові записки. 2000. Т.18. Економічні науки. С. 3-7.uk_UA
dc.relation.references6. Бойко О.Б. Комбіновано-інноваційні підходи до формування організаційного механізму управління чинниками ефективної діяльності підприємства в умовах економічних ризиків: колективна монографія / О.Б. Бойко, Л.М. Мельник, В.А. Паляниця, О.Б. Погайдак, Р.П. Шерстюк; за заг. ред. Б.М. Андрушківа. Тернопіль: ТзОВ «Терно-граф», 2015. 408 с.uk_UA
dc.relation.references7. Ватченко О.Б., Ватченко Б.С., Черевко О.Л. Інноваційний розвиток підприємства: навч. посібник. Дніпро: Акцент ПП, 2017. 404 с.uk_UA
dc.relation.references8. Волосковець Н.Ю. Корпоративна соціальна відповідальність підприємств як основа інноваційного розвитку сучасної економіки // Наукові праці КНТУ. Серія: Економічні науки. 2010. Вип. 17. С. 125-131.uk_UA
dc.relation.references9. Гаркавенко С.С. Маркетинг: підручник. 5-е вид., доп. Київ: Лібра, 2007. 717 с.uk_UA
dc.relation.references10. Геєць В.М., Семиноженко В.П. Інноваційні перспективи України. Харків: Константа, 2006. 272 с.uk_UA
dc.relation.references11. Гринько Т.В. Формування системи управління інноваційним розвитком підприємств // Вісник Хмельницького національного університету. 2010. №4. Т.2. С. 39-43.uk_UA
dc.relation.references12. Гриньов А.В. Інноваційний розвиток промислових підприємств: концепція, методологія, стратегічне управління. Х.: ІНЖЕК, 2003. 308 с.uk_UA
dc.relation.references13. Іжевський В.В. Економічна суть інновації та інноваційної діяльності підприємств // Науковий вісник Національного лісотехнічного університету України. 2010. Вип. 20.3. С. 121-127.uk_UA
dc.relation.references14. Ілляшенко С.М., Біловодська О.А. Управління інноваційним розвитком промислових підприємств: монографія. Суми: Університетська книга, 2010. 281 c.uk_UA
dc.relation.references15. Інноваційний розвиток підприємства: навчальний посібник / За ред. П.П. Микитюка. Тернопіль: ПП «Принтер Інформ», 2015. 224 с.uk_UA
dc.relation.references16. Ємельянов О.Ю. Інноваційний розвиток підприємств: сутність, послідовність оцінювання та перешкоди на його шляху. Ефективна економіка. 2020. № 11. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8329 (дата звернення: 08.12.2022).uk_UA
dc.relation.references17. Захарченков О.С. Проблеми інноваційного розвитку промислових підприємств в Україні та формування стратегій інноваційних перетворень // Бізнес Інформ. № 2. 2012. С. 57-61.uk_UA
dc.relation.references18. Космидайло І. Інноваційна спрямованість як засіб економічного росту // Актуальні проблеми економіки. 2006. №6(60). С. 112-118.uk_UA
dc.relation.references19. Крикуненко Д.О. Проблеми впровадження інновацій на підприємствах // Маркетинг і менеджмент інновацій. 2011. №4. Т. І. С. 45-49.uk_UA
dc.relation.references20. Мазаракі А.А. Інноваційний потенціал України: монографія / за заг. ред. А.А. Мазаракі // А.А. Мазаракі, Т.М. Мельник, В.В. Юхименко, В.М. Костюченко, Л.П. Кудирко та ін. К.: Київ, нац. торг.-екон. ун-т, 2012. 592 с.uk_UA
dc.relation.references21. Марченко О.В. Визначення необхідних і достатніх умов для інноваційного розвитку підприємства // Актуальні проблеми економіки. 2008. №6. С. 158-164.uk_UA
dc.relation.references22. Мосій О., Кужда Т. Сталий розвиток економіки та пріоритетні напрями інноваційної діяльності [Електронний ресурс] // Соціально-екномічні проблеми і держава. Вип. 1(4). 2011. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2011/11mobnid.pdf.uk_UA
dc.relation.references23. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л., Шерстюк Р. Організаційно- економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С. 148-158. Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.uk_UA
dc.relation.references24. Найдюк В.С. Сутність та передумови інноваційного розвитку підприємств. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2013. № 4. С. 251-263.uk_UA
dc.relation.references25. Стойко І.І. Управління інноваціями (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, тести). Навч.-метод. посібник. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 200 с.uk_UA
dc.relation.references26. Трифилова А.О. Роль інновацій в процесі формування стратегії підприємства // Менеджмент в Україні і за кордоном. 2000. № 3. C. 34-38.uk_UA
dc.relation.references27. Федишин І.Б. Етимологічне походження та теоретичні засади категорії «інновація» та її класифікаційні ознаки // Вісник Вінницького політехнічного інституту. Вінниця, 2012. №3. С. 42-47.uk_UA
dc.relation.references28. Федулова І.В. Теоретичні положення з визначення категорій інноваційний процес і інноваційна діяльність // Проблеми науки: міжгалузевий науково-практичний журнал. 2007. №8. С. 2-7.uk_UA
dc.relation.references29. Харів П.С. Інноваційна діяльність підприємства та економічна оцінка інноваційних процесів: монографія. Тернопіль: «Економічна думка», 2003. 326 с.uk_UA
dc.relation.references30. Чорна М.В., Глухова С.В. Оцінка ефективності інноваційної діяльності підприємств: монографія. Харків: ХДУХТ, 2012. 210 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Martynova D_YU_2023.pdf1,14 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка _Мартинова.doc40,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора