Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41673
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorАндрушків, Богдан Миколайович-
dc.contributor.advisorAndrushkiv, Bohdan-
dc.contributor.authorСякалюк, Ілона Дмитрівна-
dc.contributor.authorSiakaliuk, Ilona-
dc.date.accessioned2023-06-22T00:19:56Z-
dc.date.available2023-06-22T00:19:56Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationСякалюк І.Д. Удосконалення системи менеджменту підприємства готельно- ресторанного бізнесу (на прикладі ГРК Гетьман»): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / І.Д. Сякалюк . — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 51 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41673-
dc.description.abstractСякалюк І.Д. Удосконалення системи менеджменту підприємства готельно-ресторанного бізнесу (на прикладі ГРК «Гетьман») – Рукопис. Кваліфікаційна робота бакалавра зі спеціальності 241 – Готельно- ресторанна справа. Тернопільський національний технічний університет мені Івана Пулюя. Тернопіль. 2023. У роботі розглянуто теоретичні аспекти дослідження системи менеджменту у підприємницькій діяльності і особливості управління інноваційним процесами підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Досліджено діяльність готельно-ресторанного комплексу «Гетьман», проаналізовано його номерний фонд та основні показники його діяльності за звітний період. Запропоновано напрями удосконалення системи менеджменту підприємства на основі упровадження механізму активізації управління інноваційним процесами із використанням бенчмаркінгу та створення СПА- салону у діяльності готельного комплексу досліджуваного закладу індустрії гостинності.uk_UA
dc.description.abstractSiakaliuk І.D. Improvement of management system of a hotel-restaurant business establishment (HRC “Hetman” as a case study) - Manuscript. Bachelor's qualifying work on specialty 241 - Hotel and restaurant business.in specialty 241 – Hotel and restaurant business. Ivan Puluj National Technical University. Ternopil. 2023. The paper examines the theoretical aspects of researching the management system in entrepreneurial activity and features of managing innovative processes of hotel and restaurant business enterprises. The activity of the Hetman hotel-restaurant complex was studied, its room fund and the main indicators of its activity during the reporting period were analyzed. Directions for improving the management system of the enterprise based on the implementation of the mechanism for activating the management of innovative processes with the use of benchmarking and the creation of a SPA salon in the operation of the hotel complex of the researched institution of the hospitality industry are proposed.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП …………………………………………………………............ 8 1 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ У ПІДПРИЄМНИЦЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ………………………………………………………….. 11 1.1. Система менеджменту: сутність та основні елементи……………… 11 1.2. Особливості системи менеджменту підприємств готельно- ресторанного бізнесу із застосуванням інноваційних підходів……. 17 Висновки до 1 розділу………………………………………………… 24 2 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ТА ОЦІНКА ДІЯЛЬНОСТІ ГРК «ГЕТЬМАН»…………………………………….. 26 2.1. Загальна характеристика досліджуваного підприємства, оцінка його номерного фонду ……………………………………………….. 26 2.2. Аналізування доходів і витрат досліджуваного підприємства ГРК «Гетьман»………………………………………………………… 31 Висновки до 2 розділу………………………………………………… 33 3 РОЗДІЛ 3. УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ГРК «ГЕТЬМАН»……………………………………………………… 35 3.1. Механізм активізації управління інноваційним процесом із використанням бенчмаркінгу ……………………...………………… 35 3.2. Управління інноваційним процесом створення СПА в діяльності готелю «Гетьман» …………………………………………………….. 40 3.3. Упровадження стратегії інноваційної діяльності у контексті удосконалення системи менеджменту підприємства готельного господарства…………………………………………………………… 43 Висновки до 3 розділу………………………………………………… 49 4 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ. ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ………………… 51 4.1. Охорона праці і техніка безпеки в готелях …………………………. 51 ВИСНОВКИ …………………………………………………………... 57 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ……………………………. 60 ДОДАТКИ …………………………………………………………….. 64uk_UA
dc.format.extent1-51-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectготельно-ресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectбенчмаркінгuk_UA
dc.subjectтехнологіїuk_UA
dc.subjectінноваційна діяльність,uk_UA
dc.subjectстратегіяuk_UA
dc.subjecthotel and restaurant businessuk_UA
dc.subjectbenchmarkinguk_UA
dc.subjecttechnologiesuk_UA
dc.subjectinnovative activityuk_UA
dc.subjectstrategyuk_UA
dc.titleУдосконалення системи менеджменту підприємства готельно- ресторанного бізнесу (на прикладі ГРК Гетьман»)uk_UA
dc.title.alternativeImprovement of management system of a hotel-restaurant business establishment (HRC “Hetman” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Сякалюк І.Д., 2023uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.references1. Агафонова Л., Агафонова А. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання. К.: Знання України, 2015. 358 с.uk_UA
dc.relation.references2. Андренко І. Б., Кравець О. М., Писаревський І. М. Менеджмент готельно-ресторанного господарства: підручник. Харк. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. Х. : ХНУМГ, 2014. 431 с.uk_UA
dc.relation.references3. Андрушків Б., Кирич Н., Погайдак О., Ратинський В., Шерстюк Р. Діджитал-інструментарій відродження сервісної інфраструктури в умовах об’єднання територіальних громад у повоєнний період наблизить економіку України до європейських стандартів // МММТЕС, 22-23 листопада 2022 року. Т.: ФОП Паляниця В. А., 2022. С. 151–156.uk_UA
dc.relation.references4. Андрушків Б. М., Кузьмін О. Є.. Основи менеджменту: методичні положення та приклади, механізми: друге вид., перероб. і доп. Тернопіль: Лілея, 2007. 292 с.uk_UA
dc.relation.references5. Архіпов В.В., Русавська В.А. Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства: навчальний посібник. К.: Центр учбової літератури, 2012. 340 с.uk_UA
dc.relation.references6. Бенчмаркінг, як ефективна технологія впровадження інформаційного бізнесу. URL: https://pidru4niki.com/74015/marketing/benchmarking_efektivna_tehnologiya_vprov adzhennya_informatsiynogo_biznesuuk_UA
dc.relation.references7. Борисова О.В. Тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2012. Вип.1(2). С.331-338.uk_UA
dc.relation.references8. Владимир О. М. Основні тенденції розвитку підприємств готельно- ресторанного бізнесу та сфери туризму у 2019-2021 роках // Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації: тези доповідей VІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., Київ, 8-9 квіт., 2021 р., С. 311-315.uk_UA
dc.relation.references9. Владимир О.М. Бізнес-культура сфери міжнародного туризму та готельно-ресторанної справи //Феномен культури постглобалізму: зб. мат. І Міжнар. наук.-практ. конф., м. Маріуполь, 27 листопада 2020р.: у 2 ч. Маріуполь: МДУ, 2020. Ч. І. C.39-43.uk_UA
dc.relation.references10. Готельно-ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1. / [Б. М. Андрушків, Л. Я. Малюта, Г. Й. Островська та ін.]. Тернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с.uk_UA
dc.relation.references11. Іванова І. В. Менеджер – професійний керівник: навч. посібник. К.: Київ. нац. торг.-екон.ун-т, 2008. 207 с.uk_UA
dc.relation.references12. Жарко І.В. Менеджмент підприємств готельно-ресторанного господарства Навчальний посібник. Харків, 2008. 267 с. URL: https://lib.sale/restorangostinica-menedjment/meta-zavdannya-menedjmenturestorannogo. htmluk_UA
dc.relation.references13. Коротков Е.М. Менеджмент: навч. посібник. 2014. URL: https://stud.com.ua/58342/menedzhment/formuvannya_sistemi_menedzhmentu#26uk_UA
dc.relation.references14. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Вип. 3 (64). С.174-184.uk_UA
dc.relation.references15. Малюта Л.Я. Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Шерстюк Р.П. Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті. Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С.148-158.uk_UA
dc.relation.references16. Малюта Л.Я., Нагорняк Г.С., Шерстюк Р.П. Дослідження впливу управлінських чинників на рівень конкурентоспроможності вітчизняних закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу на сучасному етапі. Економіка і управління. 2016. №3 (71). С. 77-86.uk_UA
dc.relation.references17. Менеджмент ресторану. URL: https://www.freepapers.ru/68/ menedzhment-restoranuuk_UA
dc.relation.references18. Моргулець О. Б. Менеджмент у сфері послуг: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. К.: Центр учб. л-ри, 2012. URL: https://pidru4niki.com/13670306/menedzhment/skladovi_sistemi_menedzhmentu_pidpriyemstva_sferi_obslugovuvannyauk_UA
dc.relation.references19. Островська Г.Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу. Навчальний посібник. Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. 268 с.uk_UA
dc.relation.references20. Поплавський М.М. Готельно-ресторанний сервіс: навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів. К.: Макрос, 2011. 240 с.uk_UA
dc.relation.references21. П’ятницька Г.Т., П’ятницька Н.О. Інноваційні ресторанні технології: основи теорії: навч. посіб. для вищ. навч. закл. К.: Кондор, 2013. 250 с.uk_UA
dc.relation.references22. Стойко І.І. Шерстюк Р.П. Управління конкурентоспроможністю (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, термінологічний словник, тести). Навч.-метод. посібник. Тернопіль: ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. 156 с. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/35675/1/УК%20посібник%202020.pdfuk_UA
dc.relation.references23. Стойко І.І., Шерстюк Р.П. Управління інноваціями (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, тести). Навч.-метод. посібник. / І.І. Стойко, Р.П. Шерстюк /. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 200 с. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17290uk_UA
dc.relation.references24. Стойко І.І., Шерстюк Р.П. Стандартизація, сертифікація, метрологія (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, термінологічний словник, тести, нормативні документи). Навч.- метод. посібник. – Тернопіль: ТНТУ імені Івана Пулюя. 2023. – 224 с.uk_UA
dc.relation.references25. Стойко І.І., Шерстюк Р.П. 14 принципів Вільгельма Едвардса Демінга для управління якістю готельно-ресторанних послуг. [Електронний ресурс] / І.І. Стойко, Р.П. Шерстюк // Соціально-економічні проблеми і держава. 2020. Вип. 1(22). С. 66-78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2020/20siigrp.pdfuk_UA
dc.relation.references26. Шерстюк Р., Мельник Л., Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення. Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції . Тернопіль: ФО-П Шпак В.Б., 2021. С. 307-318.uk_UA
dc.relation.references27. Шпикуляк О.Г. Інноваційна діяльність у механізмі стимулювання агропромислового виробництва / О.Г. Шпикуляк, Г.Ф. Мазур // Збірник наукових праць Таврійського державного агротехнологічного університету (економічні науки). – 2014.uk_UA
dc.relation.references28. Ткачова С.С. Ткаченко О.П. Менеджмент підприємств ресторанного господарства: Навч. посібник / Харк. держ. університет 75 харчування та торгівлі. Харків, 2009. URL: https://docplayer.net/61535222- Menedzhmentpidpriiemstv-restorannogo-gospodarstva.htmluk_UA
dc.relation.references29. Устаткування закладів ресторанного господарства: навч. посібник для студ. вищих навч. закладів за заг. ред. І. О. Конвісера. К.: КНТЕУ, 2005. 324 с.uk_UA
dc.relation.references30. Яремко З.М., Тимошук С.В., Третяк О.І. Охорона праці: навч. посіб. Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2010. 234с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Siakaliuk I_D_2023.pdf883,45 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка _Сякалюк.doc39,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора