Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41671
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorАндрушків, Богдан Миколайович-
dc.contributor.advisorAndrushkiv, Bohdan-
dc.contributor.authorСавчук, Катерина Сергіївна-
dc.contributor.authorSavchuk, Catherine-
dc.date.accessioned2023-06-21T23:29:46Z-
dc.date.available2023-06-21T23:29:46Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationСавчук К.С. Інноваційні напрями забезпечення розвитку підприємства індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер»): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / К.С. Савчук. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 86 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41671-
dc.description.abstractСавчук К.С. Інноваційні напрями забезпечення розвитку підприємства індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер»). Кваліфікаційна робота бакалавра: 85 сторінок, 8 рисунків, 27 таблиць, 59 літературних джерел. Предмет дослідження − інноваційні процеси для забезпечення розвитку підприємства індустрії гостинності. Об'єкт дослідження − підприємство у сфері готельного бізнесу ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер». Метою роботи є пошук і обґрунтування інноваційних напрямів забезпечення розвитку досліджуваного підприємства. Методи дослідження − спостереження, порівняння, групування, аналіз і синтез, табличний. У роботі досліджено теоретичні основи розвитку та впровадження інновацій підприємствами індустрії гостинності, інноваційні технології купівлі й продажу продукції та послуг в індустрії гостинності; проведено дослідження динаміки туристичного потоку Львівського регіону та міста Львова й визначено місце туристично-готельного комплексу «Дністер» на ринку надання готельних послуг, проаналізовано його доходи і витрати, конкурентне середовище та фактори впливу на ведення бізнесу; запропоновано інноваційні напрями забезпечення розвитку підприємства, проведено процедуру планування його доходів і витрат за рахунок оптимізації організаційної структури та ефективного використання конференц-залів; обґрунтовано впровадження інтернет-технологій для забезпечення зростання он-лайн продажів послуг ПрАТ ТРК «Дністер». Результати дослідження рекомендовано до впровадження в діяльність досліджуваного підприємства – ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер».uk_UA
dc.description.abstractSavchuk K.S. Innovative directions of a hospitality industry establishment development assurance (PJSC “Tourist-hotel complex “Dnister” as a case study) Bachelor's thesis: 85 pages, 8 figures, 27 tables, 8 appendices, 59 references. Subject of research − innovative processes to ensure the development of the hospitality industry enterprise. Object of research − enterprise in the field of hotel business, PJSC "Tourist and Hotel Complex "Dniester". The purpose of the work is to find and justify innovative ways of ensuring the development of the enterprise under study. Research methods − observation, comparison, grouping, analysis and synthesis, tabular. The theoretical foundations of the development and implementation of innovations by enterprises of the hospitality industry, innovative technologies of buying and selling products and services in the hospitality industry are explored in the work; the study of the dynamics of the tourist flow of the Lviv region and the city of Lviv was carried out and the place of the tourist and hotel complex "Dniester" in the hotel services market was determined, its income and expenses, competitive environment and factors influencing business were analyzed; innovative directions for ensuring the development of the enterprise were proposed, the procedure for planning its income and expenses was carried out due to the optimization of the organizational structure and effective use of conference halls; the implementation of Internet technologies to ensure the growth of online sales of hotel services PJSC TRK "Dniester" is substantiated. The results of the study are recommended for implementation in the activities of the company – PJSC "Tourist and Hotel Complex "Dniester".uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП...8 РОЗДІЛ 1 ІННОВАЦІЇ, ІННОВАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ ТА ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ СУЧАСНИХ ПІДПРИЄМСТВ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ 1.1.Теоретичні основи розвитку та впровадження інновацій підприємствами індустрії гостинності...11 1.2. Інноваційні технології купівлі й продажу продукції та послуг в індустрії гостинності...18 1.3. Дослідження динаміки туристичного потоку та тенденцій розвитку галузі індустрії гостинності Львівського регіону та м. Львова...23 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗУВАННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ТА ФІНАНСОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПрАТ ТГК «ДНІСТЕР» У КОНТЕКСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЙОГО РОЗВИТКУ 2.1. Загальна характеристика туристично-готельного комплексу «Дністер» на ринку надання послуг індустрії гостинності у Львівському регіоні...29 2.2. Аналізування доходів та витрат досліджуваного підприємства...34 2.3. Аналізування конкурентного середовища та факторів впливу на ведення бізнесу ПрАТ «ТГК «Дністер»....41 РОЗДІЛ 3 ІННОВАЦІЙНІ НАПРЯМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ ПрАТ «ТГК «ДНІСТЕР» 3.1. Планування доходів підприємства від оптимізації організаційної структури та ефективного використання конференц-залів ПрАТ «ТГК «Дністер»….53 3.2. Інтернет-технології як інноваційний напрям розвитку підприємств індустрії гостинності….59 3.3. Забезпечення зростання он-лайн продажів готельних послуг ПрАТ ТРК «Дністер» на основі упровадження інноваційного додатку….62 РОЗДІЛ 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ… 4.1. Організація та управління охороною праці досліджуваного підприємства....69 4.2. Удосконалення системи охорони праці ПрАТ «ТГК «Дністер»...71 ВИСНОВКИ…78 БІБЛІОГРАФІЯ…81uk_UA
dc.format.extent1-86-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectіндустрія гостинностіuk_UA
dc.subjectінноваціїuk_UA
dc.subjectінвестиціїuk_UA
dc.subjectмаркетингuk_UA
dc.subjecthospitality industryuk_UA
dc.subjectinnovationuk_UA
dc.subjectinvestmentuk_UA
dc.subjectmarketinguk_UA
dc.titleІнноваційні напрями забезпечення розвитку підприємства індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер»)uk_UA
dc.title.alternativeInnovative directions of a hospitality industry establishment development assurance (PJSC “Tourist-hotel complex “Dnister” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Савчук К.С., 2023uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.references1. Закон України “Про безпечність та якість харчових продуктів” від 23 грудня 1997 р. № 771/97-ВР // Відомості Верховної Ради України, 1998. № 19. Ст. 98.uk_UA
dc.relation.references2. Закон України “Про власність” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 20. Ст. 249.uk_UA
dc.relation.references3. Закон України “Про конкуренцію” // Відомості Верховної Ради України, 1997. № 36. Ст. 167.uk_UA
dc.relation.references4. Закон України «Про інвестиційну діяльність в Україні» // Відомості Верховної Ради. 1991. № 47.uk_UA
dc.relation.references5. Закон України “Про інноваційну діяльність” // Відомості Верховної Ради України, 2002. № 36. Ст. 266 (поточна редакція від 05.12.2012).uk_UA
dc.relation.references6. Закон України “Про охорону навколишнього середовища” // Відомості Верховної Ради України, 1991. № 41. Ст. 546.uk_UA
dc.relation.references7. Закон України “Про підприємництво” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991, № 14. Ст. 168 (втратив чинність, окрім ст. 4).uk_UA
dc.relation.references8. Закон України “Про підприємства” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991, № 24. Ст. 272.uk_UA
dc.relation.references9. Закон України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2004. № 9. Ст. 79.uk_UA
dc.relation.references10. Андрушків Б., Кирич Н., Погайдак О., Ратинський В., Шерстюк Р. Діджитал-інструментарій відродження сервісної інфраструктури в умовах об’єднання територіальних громад у повоєнний період наблизить економіку України до європейських стандартів // МММТЕС, 22-23 листопада 2022 року. Т.: ФОП Паляниця В. А., 2022. С. 151–156.uk_UA
dc.relation.references11. Кузь Т.І., Малюта Л.Я., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Вип. 4 (71). С. 85-91.uk_UA
dc.relation.references12. Малюта Л.Я., Островська Г.Й., Шерстюк Р.П. Event-менеджмент в індустрії гостинності. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2021. Вип. 6(39). С. 114-127.uk_UA
dc.relation.references13. Малюта Л., Федишин І. Вплив криз на розвиток туристичного бізнесу. Електронне наукове фахове видання" Соціально-економічні проблеми і держава". 2020. Вип.1 (22). С. 36-47.uk_UA
dc.relation.references14. Малюта Л.Я., Ратинський В., Шерстюк Р. Застосування комплексу маркетингу в сфері туризму. Інструментально-методичний апарат дослідження Електронне наукове фахове видання «Соціально-економічні проблеми і держава». 2020. Вип.2 (23). С. 57-65.uk_UA
dc.relation.references15. Малюта Л., Сорокопуд Г. Онлайн продажі продукції та послуг у готельно-ресторанному бізнесі // Збірник тез доповідей ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Трансформація бізнесу для сталого майбутнього: дослідження, діджиталізація та інновації» (м.Тернопіль, 23–24 листопада 2022 р.). Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. 217с. С. 56-58.uk_UA
dc.relation.references16. Малюта Л. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства : навч. посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2016. 232 с.uk_UA
dc.relation.references17. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Погайдак О.Б. Концептуальна модель управління інноваціями: орієнтація на ринок // «Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування. 2015. Випуск 2 (72). С.139-145.uk_UA
dc.relation.references18. Мельник Л.М., Паляниця В.А. До програми розвитку туризму в післякризовий період // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах». Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. С.30-32.-
dc.relation.references19. Стойко І.І. Індустрія туризму: проблеми і перспективи відновлення та оновлення готельного бізнесу після пандемії коронавірусу // Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 221-233. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21siippk.pdfuk_UA
dc.relation.references20. Стойко І.І. Управління інноваціями: навч.-метод. посіб. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 220с.uk_UA
dc.relation.references21. Готельно-ресторанний бізнес: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Лідія Нечаюк, Наталія Нечаюк. – 3-тє вид. К. : Центр учбової літератури, 2009. 343с.uk_UA
dc.relation.references22. Готельний бізнес: теорія та практика: підручник / Марта Мальська, Ігор Пандяк ; М-во освіти і науки України, Львівський нац. ун-т ім. І. Франка. К. : Центр учбової літератури, 2012. 470 с.uk_UA
dc.relation.references23. Лібанова Е.М. Людський розвиток в Україні: інноваційний вимір : колективна монографія. К. : Ін-т демографії та соціальних досліджень НАН України, 2018. 316 с.uk_UA
dc.relation.references24. Лапко О. Інноваційна діяльність в системі державного регулювання : монографія. К. : Ін-т економ, прогнозування НАН України, 1999. 254 с.uk_UA
dc.relation.references25. Микитюк П. Інноваційний розвиток промислового підприємства // Економічний аналіз. 2013. Вип. 12, ч. 3. С. 339-343.uk_UA
dc.relation.references26. Корнух О. В. Необхідність розмежування категорій "інновація" та "інновація підприємства" // Інвестиції : практика та досвід. 2013. №24. С. 31-37.uk_UA
dc.relation.references27. Корнух О. В., Турило А.М. Інтелектуальний капітал – основа інноватизації, еффективності і корпоративної стратегії підприємства : монографія. Кривий Ріг: Видавничий дім, 2012. 228 с.uk_UA
dc.relation.references28. Довбенко В.І., Мельник В.М. Потенціал і розвиток підприємства: навчальний посібник . 2-е вид., випр. і доп. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2010. 232 с.uk_UA
dc.relation.references29. Статистичний щорічник України за 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 р.р. URL: https://ukrstat.gov.ua/druk/publicat/kat_uuk_UA
dc.relation.references30. Статистичний Львівської області за 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 р.р. // Головне управління статистики у Львівській області, 2021. URL: https://www.lv.ukrstat.gov.ua/ukr/publ/2022/2021.pdfuk_UA
dc.relation.references31. Львівська міська рада інформує: URL: https://city-adm.lviv.ua/news/tourism/290625-yak-zminyvsia-turystychnyi-lviv-v-2021-rotsi-u-tsyfrakhuk_UA
dc.relation.references32. Офіційний сайт підприємства ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер» (Premier Hotel Dnister) URL: https://dnister-hotel.phnr.com/uk_UA
dc.relation.references33. Фінансова звітність приватного акціонерного товариства туристично-готельний комплекс "Дністер". URL: https://clarity-project.info/edr/13828634/finances?current_year=2021uk_UA
dc.relation.references34. Скочиляс С.М. Економічні механізми планування інноваційної діяльності підприємств. Економіка і суспільство. 2018. №15. URL: https://economyandsociety.in.ua/journals/15_ukr/70.pdfuk_UA
dc.relation.references35. Владимир О. Об’єктивна необхідність фінансування інновацій у готельно-ресторанному бізнесі. Проблеми та перспективи розвитку підприємництва: Матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції. Харків: ХНАДУ, 2016. Том 1. С. 179-180. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/39074uk_UA
dc.relation.references36. Владимир О. Еволюція дизайну об’єктів готельно-ресторанного бізнесу: від функціонального до системного підходу. Деміург: ідеї, технології, перспективи дизайну, 2021. Т.4. Вип.1. С. 45-58. URL: http://demiurge.knukim.edu.ua/article/view/236119/234764uk_UA
dc.relation.references37. Писаренко Т. В., Кваша Т. К., Карлюк Г. В., Лях Л. В. Інноваційна діяльність та її вплив на економічний̆ розвиток в Україні : монографія. Київ : УкрІНТЕІ, 2015. 116 с.uk_UA
dc.relation.references38. Кравець О. Інноваційні впровадження та їх вплив на підприємства готельного господарства. Інноваційні процеси і їх вплив на ефективність діяльності підприємства: збірник виступів учасників XIII науково-практичної конференції студентів вищих навчальних закладів Укоопспілки. Київ: НМЦ «Укоопосвіта», 2016. Частина 1. 184 с. С.140-143. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/kravec.htmuk_UA
dc.relation.references39. Саненко Л.І. Принципи впровадження інноваційних технологій в готелях та їх переваги. Науковий простір Європи – 2010: матеріали конференції. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/sanenko.htmuk_UA
dc.relation.references40. Борисова О.В. Тенденції інноваційного розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2012. Вип. 1(2). С. 331–338.uk_UA
dc.relation.references41. Бородіна В.В. Ресторанно-готельний бізнес: Облік, податки, маркетинг, менеджмент : навч. посібник. М. : Книжковий світ, 2003. 165 с.uk_UA
dc.relation.references42. Ведмідь Н.І., Мельниченко С.В. Вдосконалення управління маркетинговими комунікаціями туристичних підприємств. Вісник ДІТБ. 2021.№ 5. С. 107-112.uk_UA
dc.relation.references43. Головко О.М., Камнов Н.С., Махлинець С.С. Організація готельного господарства : навч. посіб. К. : Кондор, 2011. 410 с.uk_UA
dc.relation.references44. Декалюк О. В. Методичні підходи до стратегічного управління готельно-ресторанним бізнесом. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2019. № 2(2). С. 261-264.uk_UA
dc.relation.references45. Завідна Л.Д. Стратегічне управління розвитком підприємства готельного господарства. Науковий вісник Херсонського державного університету. Випуск 23. Частина 2. 2019. С.8-12.uk_UA
dc.relation.references46. Захарченко Ю.І., Занора В.О. Стратегічне управління: узагальнення різновидів стратегій підприємств готельно-ресторанного господарства. Східна Європа: економіка, бізнес та управління. 2018. №5. URL: http://www.easterneurope-ebm.in.ua/5-2018-ukruk_UA
dc.relation.references47. Пуцентейло П.Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва: навчальний посібник. К.: Центр учбової літератури, 2019. 344 с.uk_UA
dc.relation.references48. Смирнов Є.М. Методичний підхід до кількісного обґрунтування стратегії управління конкурентоспроможністю торгівельного підприємства. Торгівля і ринок України: зб. наук. пр. 2020. Вип.30. Т.2. С.181-190.uk_UA
dc.relation.references49. Савченко О.В. CRM-системи готельно-ресторанних підприємств та погляди на оцінку їх ефективності. URL: http://elar.khmnu.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/5557/1/31.pdfuk_UA
dc.relation.references50. Устаткування закладів ресторанного господарства: навч. посіб. для студ. вищих навч. закл., які навчаються за спеціальністю “Технологія харчування”. К.: КНТЕУ, 2005. 256 с.uk_UA
dc.relation.references51. Черевко О.І., Малюк Л.П., Дейниченко Г.В. Збірник нормативних документів державного регулювання у сфері готельно-ресторанного бізнесу. Харків: ПКФ “Фавор ЛТД”, 2013. 402 с.uk_UA
dc.relation.references52. Яремко З.М., Тимошук С.В., Третяк О.І. Охорона праці: навч. посіб. Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2010. 234с.uk_UA
dc.relation.references53. CRM – это стратегия вашего бизнеса. URL: https://www.education.ua/blog/5775/uk_UA
dc.relation.references54. CRM системи: рейтинг найпопулярніших рішень в Україні. URL: https://lightspider.net/top-5-crm-dlya-biznesa-v-ukraine/uk_UA
dc.relation.references55. CRM–стратегія та її місце в управлінні компанією. URL: https://forinsurer.com/public/03/02/17/290uk_UA
dc.relation.references56. Drucker P. Management Challenges for the 21st Century. KM-Books", 2020. 240 p.uk_UA
dc.relation.references57. Yang M. Innovation and research in education. London: Routledge and Kegan Paul, 1965.184 p.uk_UA
dc.relation.references58. Schumpeter Y. Theorie de Involution Economique, Recherches sur le Profil, le Credit, I'lnteret et le Cycle de la Conjoncture. Librairie Dailoz. Paris, 1985. 82 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Savchuk K_S_2023.pdf1 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Савчук.docx21,76 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора