Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41654
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorМалюта, Людмила Ярославівна-
dc.contributor.advisorMalіuta, Lіudmуla-
dc.contributor.authorДавкшо, Іванна Віталіївна-
dc.contributor.authorDavksho, Ivanna-
dc.date.accessioned2023-06-21T14:47:23Z-
dc.date.available2023-06-21T14:47:23Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationДавкшо І.В. Удосконалення діяльності підприємства ресторанного бізнесу в сучасних умовах господарювання (на прикладі бару-ресторану «Graf Palace»): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / І.В. Давкшо. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 68 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41654-
dc.description.abstractкваліфікаційна робота бакалавра: 68 сторінок, 2 рисунка, 25 таблиць, 50 літературних джерел. Предмет дослідження - виробничо-господарська діяльність підприємства ресторанного бізнесу. Об'єкт дослідження - підприємство у сфері ресторанного бізнесу бар-ресторан «Graf Palace». Метою роботи є дослідження різних напрямів діяльності підприємства ресторанного бізнесу та вироблення рекомендацій щодо її покращення в сьогоднішніх умовах господарювання. Методи дослідження − спостереження, порівняння, групування, аналіз і синтез, табличний. У роботі досліджено специфіку та особливості надання послуг підприємницьких структур сфери громадського харчування, досліджено сучасний ринок надання ресторанних послуг та перспективи його розвитку в Україні; здійснено аналізування системи менеджменту виробничо-господарської діяльності бару-ресторану «Graf Palace» та представлено аналіз середовища ведення бізнесу досліджуваного закладу на основі використання інструментарію PEST та SWOT-аналізу; запропоновано шляхи покращення виробничо-господарської діяльності підприємства на основі проєкту створення у його структурі чайного салону, проведено розрахунок показників ефективності даного проєкту.uk_UA
dc.description.abstractBachelor's thesis: 68 pages, 2 figures, 25 tables, 50 references. The subject of the study is the production and economic activity of the restaurant business enterprise. The object of the study is an enterprise in the field of restaurant business, bar-restaurant "Graf Palace". The purpose of the work is to research various areas of activity of the restaurant business enterprise and to develop recommendations for its improvement in today's economic conditions. Research methods - observation, comparison, grouping, analysis and synthesis, tabular The work examines the specifics and peculiarities of the provision of services by entrepreneurial structures in the field of public catering, examines the modern market for the provision of restaurant services and the prospects for its development in Ukraine; the analysis of the management system of the production and economic activity of the bar-restaurant "Graf Palace" was carried out and the analysis of the business environment of the researched institution was presented based on the use of PEST and SWOT analysis tools; ways of improving the production and economic activity of the enterprise on the basis of the project of creating a tea salon in its structure were proposed, and the efficiency indicators of this project were calculated.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП.…8 ДІЯЛЬНІСТЬ ТА РОЗВИТОК СУЧАСНИХ ПІДПРИЄМСТВ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ У СФЕРІ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ 1.1. Специфіка та особливості надання послуг підприємницьких структур сфери громадського харчування...10 1.2. Аналіз сучасного ринку надання ресторанних послуг та перспективи його розвитку в Україні...19 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗУВАННЯ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ВИРОБНИЧО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ БАРУ-РЕСТОРАНУ «GRAF PALACE» 2.1. Загальна характеристика управлінської діяльності та системи кадрового забезпечення бару-ресторану «Graf Palace»…27 2.2. Аналіз середовища ведення бізнесу досліджуваного закладу та формування перспектив забезпечення його розвитку...36 РОЗДІЛ 3 УДОСКОНАЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ДОСЛІДЖУВАНОГО ПІДПРИЄМСТВА НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ ЙОГО РОЗВИТКУ 3.1. Обґрунтування створення комплексного закладу надання послуг на базі бару-ресторану «Graf Palace»…..42 3.2. Планування основних показників ефективності виробництва та надання послуг комплексного закладу «Graf Palace»…..45 3.3. Визначення показників ефективності інноваційного проєкту створення комплексного закладу «Graf Palace»….52 РОЗДІЛ 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ…. 4.1. Служба охорони праці запропонованого комплексного закладу «Graf Palace»…...55 4.2. Заходи з охорони праці у виробничих приміщеннях проектованого комплексного закладу ресторанного господарства та вимоги щодо техніки безпеки ...57 ВИСНОВКИ...60 БІБЛІОГРАФІЯ….64uk_UA
dc.format.extent1-68-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectбарuk_UA
dc.subjectресторанuk_UA
dc.subjectкомплексний закладuk_UA
dc.subjectчайний салонuk_UA
dc.subjectвитратиuk_UA
dc.subjectдоходиuk_UA
dc.subjectприбутокuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectbaruk_UA
dc.subjectrestaurantuk_UA
dc.subjectcomplex establishmentuk_UA
dc.subjecttea salonuk_UA
dc.subjectexpensesuk_UA
dc.subjectincomeuk_UA
dc.subjectprofituk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.titleУдосконалення діяльності підприємства ресторанного бізнесу в сучасних умовах господарювання (на прикладі бару-ресторану «Graf Palace»)uk_UA
dc.title.alternativeImprovement of restaurant business establishment activity under present economic conditions (bar-restaurant “Graf Palace” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Давкшо І.В., 2023uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.references1. Закон України “Про безпечність та якість харчових продуктів” від 23 грудня 1997 р. № 771/97-ВР // Відомості Верховної Ради України, 1998. № 19. Ст. 98.uk_UA
dc.relation.references2. Закон України “Про власність” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 20. Ст. 249.uk_UA
dc.relation.references3. Закон України “Про конкуренцію” // Відомості Верховної Ради України, 1997. № 36. Ст. 167.uk_UA
dc.relation.references4. Закон України «Про інвестиційну діяльність в Україні» // Відомості Верховної Ради. 1991. № 47.uk_UA
dc.relation.references5. Закон України “Про інноваційну діяльність” // Відомості Верховної Ради України, 2002. № 36. Ст. 266 (поточна редакція від 05.12.2012).uk_UA
dc.relation.references6. Закон України “Про охорону навколишнього середовища” // Відомості Верховної Ради України, 1991. № 41. Ст. 546.uk_UA
dc.relation.references7. Закон України “Про підприємництво” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991, № 14. Ст. 168 (втратив чинність, окрім ст. 4).uk_UA
dc.relation.references8. Закон України “Про підприємства” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991, № 24. Ст. 272.uk_UA
dc.relation.references9. Агафонова Л. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання: навч. посібник для студ. вищ. навч. закладів. Київський ун-т туризму, економіки і права. Київ: «Знання України», 2002. 351 с.uk_UA
dc.relation.references10. Андрушків Б., Кирич Н., Погайдак О., Ратинський В., Шерстюк Р. Діджитал-інструментарій відродження сервісної інфраструктури в умовах об’єднання територіальних громад у повоєнний період наблизить економіку України до європейських стандартів // МММТЕС, 22-23 листопада 2022 року. Т.: ФОП Паляниця В. А., 2022. С. 151–156.uk_UA
dc.relation.references11. Андрушків Б. М., Кузьмін О. Є. Основи менеджменту: методичні положення та приклади, механізми: друге вид., перероб. і доп. Тернопіль: Лілея, 2007. 292 с.uk_UA
dc.relation.references12. Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства: навч. посібник. К.: Центр учбової літератури; Фірма “Інкос”, 2007. 280 с.uk_UA
dc.relation.references13. Антошкова Н. А. Аналіз сучасного ринку ресторанних послуг в Україні // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення» (м. Львів, 18–19 червня 2020 р.). Львів, 2020. С. 203–205. URL: https://tourlib. net/statti_ukr/antoshkova.htmuk_UA
dc.relation.references14. Балацька Н. Ю. Ресторанний бізнес в умовах пандемії коронавірусу: проблеми та напрями трансформації моделей розвитку. Інфраструктура ринку. 2020. Вип. 42. С. 117–122.uk_UA
dc.relation.references15. Байлик С.І. Готельне та ресторанне господарство. Обладнання. Євроремонт. Експлуатація. К.: Дакор; Вира-Р, 2003. 334 с.uk_UA
dc.relation.references16. Бачевський Б.Є., Заблодська І.В., Решетняк О.О. Потенціал і розвиток підприємства: навч. посібник. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с.-
dc.relation.references17. Борисова О.В. Тенденції інноваційного розвитку готельно- ресторанного бізнесу в Україні. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2012. Вип. 1(2). С. 331–338.uk_UA
dc.relation.references18. Василенко В. А. Теорія і практика управлінських рішень: навч. посібник. Київ: ЦУЛ, 2012. 420 с.uk_UA
dc.relation.references19. Готельно-ресторанний бізнес: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Лідія Нечаюк, Наталія Нечаюк. – 3-тє вид. К. : Центр учбової літератури, 2009. 343 с.uk_UA
dc.relation.references20. Дейниченко Г.В., Ефимова В.А., Постнов Г.М. Оборудование предрпятий питання: справочник. Х.: ДП “Мир техники и технологии”, 2005. 456с.uk_UA
dc.relation.references21. Дерлоу Дес. Ключові управлінські рішення. Технологія прийняття рішень: пер. з англ. К.: Всесвіт, Наукова думка, 2009. 242 с.uk_UA
dc.relation.references22. Дорохін В. О., Герман Н. Б., Шеляков О. П. Теплове обладнання підприємств харчування: підручник. Полтава: РВВПУСКУ, 2004. 583 с.uk_UA
dc.relation.references23. ДСТУ ISO 9001-2001. Системи управління якістю. Вимоги. К.: Держстандарт України, 2001.uk_UA
dc.relation.references24. ДСТУ ISO 9000-2001. Системи управління якістю. Основні положення та словник. К.: Держстандарт України, 2001.uk_UA
dc.relation.references25. ДСТУ ISO 9004-2001. Системи управління якістю. Настанови щодо поліпшення діяльності. К.: Держстандарт України, 2001.uk_UA
dc.relation.references26. Державна служба статистики України. URL: http:// ukrstat.gov.ua/uk_UA
dc.relation.references27. Державний інфо-сервіс Start Business Challenge. URL: https://sbc.regulation.gov.ua/uk_UA
dc.relation.references28. Іванова І. В. Менеджер – професійний керівник: навч. посібник. К.: Київ. нац. торг.-екон.ун-т, 2008. 207 с.uk_UA
dc.relation.references29. Короткий словник-довідник термінів з менеджменту туристичної діяльності : довідкове видання / За наук. ред. О. В. Бардінова. Полтава : Сімон, 2019. 155 с.uk_UA
dc.relation.references30. Коронавирус: как украинские рестораторы ведут бизнес в условиях пандемии. URL: https://www. restorator.ua/post/coronavirus-how-ukrainianrestaurateurs-do-business-in-a-pandemicuk_UA
dc.relation.references31. Кучечук Л. В. Види та особливості ефективної Інтернет-реклами закладів ресторанного бізнесу // Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації : тези доповідей VІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернетконф. (м. Київ, 8–9 квітня 2021 р.). Київ, 2021. С. 50–54.uk_UA
dc.relation.references32. Кучечук Л. В., Подлепіна П. О. Аналіз сучасного стану ресторанного господарства України та перспективи його розвитку в умовах пандемії Сovid-19. Бізнес-інформ, 2021. URL: http://www.business-inform.net/export_pdf/businessinform-2021-9_0-pages-139_144.pdfuk_UA
dc.relation.references33. Коротков Е.М. Менеджмент: навч. посібник. 2014. URL: https://stud.com.ua/58342/menedzhment/formuvannya_sistemi_menedzhmentu#26uk_UA
dc.relation.references34. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Вип. 3 (64). С.174-184.uk_UA
dc.relation.references35. Малюта Л.Я. Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Шерстюк Р.П. Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті. Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С.148-158.uk_UA
dc.relation.references36. Малюта Л.Я., Нагорняк Г.С., Шерстюк Р.П. Дослідження впливу управлінських чинників на рівень конкурентоспроможності вітчизняних закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу на сучасному етапі. Економіка і управління. 2016. №3 (71). С. 77-86.uk_UA
dc.relation.references37. Мальська М.П. Гаталяк О.М. Ганич Н.М. Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика): підручник. К.: ЦУЛ, 2013. 346 с.uk_UA
dc.relation.references38. Мальська М.П. Туристичний бізнес: теорія та практика: підручник.-2- ге вид. перероб. та доповнене. К.: Центр учбової літератури, 2012. 456 с.uk_UA
dc.relation.references39. Менеджмент ресторану. URL: https://www.freepapers.ru/68/ menedzhment-restoranuuk_UA
dc.relation.references40. Моргулець О. Б. Менеджмент у сфері послуг: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. К.: Центр учб. л-ри, 2012. URL: https://pidru4niki.com/13670306/menedzhment/skladovi_sistemi_menedzhmentu_pi dpriyemstva_sferi_obslugovuvannyauk_UA
dc.relation.references41. Проектування закладів ресторанного господарства: навч. посібник для вищ. навч. закладів за заг.ред. А. А. Мазаракі, 2-ге вид., переробл. та допов. К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2010. 340 с.uk_UA
dc.relation.references42. Пуцентейло П.Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва: навчальний посібник. К.: Центр учбової літератури, 2019. 344 с.uk_UA
dc.relation.references43. Ресторанный бизнес. Выживание в эпоху COVID / BizRating. 28.07.2021. URL: https://bizrating.com. ua/20/articles/1328/index.htmluk_UA
dc.relation.references44. Ткаченко О.П. Менеджмент підприємств ресторанного господарства: навч. посібник / Харк. держ. університет харчування та торгівлі. Харків, 2009. URL: https://docplayer.net/61535222-Menedzhment-pidpriiemstv-restorannogogospodarstva.htmluk_UA
dc.relation.references45. Устаткування закладів ресторанного господарства: навч. посібник для студ. вищих навч. закладів за заг. ред. І. О. Конвісера. К.: КНТЕУ, 2005. 324 с.uk_UA
dc.relation.references46. Яремко З.М., Тимошук С.В., Третяк О.І. Охорона праці: навч. посіб. Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2010. 234с.uk_UA
dc.relation.references47. Kotler, Philip Marketing. Armstrong, 2015 URL: https://scholar.google.com.ua/scholar?q=Kotler,+Philip+Marketinguk_UA
dc.relation.references48. Koppelmann, Udo. Marketing: Einführung in Entscgeidugsprobleme des Absatzes und der Beschaffung. Düsseldorf : Werner-Verlag, 1991. 156 S.uk_UA
dc.relation.references49. Schwarz, Christian. Marketing 2000: Perspektiven zwischen Theorie und Praxis. Wiesbaden : Gabler, 1989. 394 S.uk_UA
dc.relation.references50. Stan Rapp Thomas L. Collins. Maxi-Marketing. Amazon's Book Store. 2018. URL: https://www.google.com/search?q=42.+Stan+Rapp+Thomas+L.+Collins.+Maxi-Marketinuk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Davksho I_V_2023.pdf1,77 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Давкшо.docx21,36 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора