Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40763
Назва: Опорний конспект лекцій з дисципліни «Правове середовище ведення бізнесу» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти усіх форм навчання за освітньо-професійною програмою «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
Автори: Левицький, Віталій Орестович
Бібліографічний опис: Опорний конспект лекцій з дисципліни «Правове середовище ведення бізнесу» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти усіх форм навчання за освітньо-професійною програмою «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» / Укладач: В.О. Левицький. Тернопіль, ТНТУ ім. І. Пулюя. 82 с.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 4-бер-2023
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль: ТНТУ ім. І. Пулюя
Короткий огляд (реферат): Опорний конспект лекцій призначено для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти усіх форм навчання за освітньо-професійною програмою «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Опорний конспект лекцій виходить зі специфіки завдань, що поставлені сучасними вимогами перед курсом «Правове середовище ведення бізнесу». Ці завдання вимагають розуміння правових основ ведення бізнесу для соціально-економічного розвитку суспільства. Формування сучасного наукового уявлення про підприємництво стає вкрай необхідним для фахівців з економіки, які працюють у різних сферах суспільного життя. Матеріали опорного конспекту лекцій з дисципліни «Правове середовище ведення бізнесу» мають забезпечити володіння системою основних знань, термінів та понять з правового ведення бізнесу на рівні їх тлумачення та застосування у підприємницькій та правовій діяльності. Опорний конспект лекцій має на меті зорієнтувати в процесі підготовки важливих тем курсу «Правове середовище ведення бізнесу», сприяти використанню матеріалу в усіх сферах підприємництва. Цінним є те, що запропоновані навчальні лекції, контрольні запитання до них сприяють адекватному і швидкому сприйманню, розумінню та запам’ятовуванню складного та мінливого матеріалу з курсу, націлюють на активізацію інтелектуальної діяльності студентів.
Зміст: ЗМІСТ Передмова…………………………………………………………………………….3 Тема 1. Загальна характеристика правового середовища ведення бізнесу………4 Тема 2. Організація безпеки бізнесу………………………………………………..9 Тема 3. Правовий статус підприємств…………………………………………….16 Тема 4. Правове регулювання відносин власності в Україні.…………………...24 Тема 5. Господарсько-договірні зобов’язання……………………………………28 Тема 6. Господарсько-правова відповідальність…………………………………34 Тема 7. Правове регулювання банкрутства ……………………………………...39 Тема 8. Правовий захист прав і законних інтересів суб’єктів господарювання 44 Тема 9. Правові засади обмеження монополізму в економіці України ………..50 Тема 10. Правове регулювання зовнішньоекономічної діяльності ……………55 Тема 11. Правове регулювання банківської діяльності та кредитно-розрахункових відносин……………………………………….……….62 Тема 12. Правові основи біржової діяльності в Україні…………………………68 Термінологічний словник………………………………………………………….72 Орієнтовні питання на екзамен…………………………………………………....78 Методи контролю…………………………………………………….……………79 Критерії оцінювання результатів навчання студентів…………………………...79 Перелік рекомендованої літератури………………………………...…………….80
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40763
Тип вмісту: Course of lectures
Розташовується у зібраннях:Навчальні матеріали кафедри економіки та фінансів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Правове середовище ведення бізнесу_Конспект лекцій.docx5,34 MBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора