Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38663
Назва: Удосконалення системи менеджменту підприємства ресторанного типу (на прикладі кафе-бару «Росинка»)
Інші назви: Improvement of management system of a restaurant-type enterprise (café-bar “Rosynka” as a case study)
Автори: Яремко, Діана Богданівна
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Яремко Д.Б. Удосконалення системи менеджменту підприємства ресторанного типу (на прикладі кафе-бару «Росинка»): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / Д.Б. Яремко . — Тернопіль: ТНТУ, 2022. — 75 с.
Дата публікації: чер-2022
Дата подання: чер-2022
Дата внесення: 23-сер-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Андрушків, Богдан Миколайович
Теми: менеджмент
функції менеджменту
ресторанний бізнес
конкурентоспроможність
управління
management
management functions
restaurant business
competitiveness
management
Короткий огляд (реферат): Яремко Д.Б. Удосконалення системи менеджменту підприємства ресторанного типу (на прикладі кафе-бару «Росинка»). Кваліфікаційна робота бакалавра: 75 сторінок, 8 рисунків, 23 таблиці, 48 літературних джерел. Предмет дослідження − система менеджменту підприємства ресторанного типу та основні її підсистеми та функції. Об'єкт дослідження − заклад ресторанного типу – кафе-бар «Росинка». Метою роботи є дослідження та удосконалення системи менеджменту підприємства ресторанного типу. Методи дослідження − спостереження, порівняння, групування, аналіз і синтез, графічний, табличний. У роботі проведено дослідження економічної сутності, мети і завдань менеджменту підприємств ресторанного бізнесу; розглянуто основні функції менеджменту та обґрунтовано необхідність формування ефективної його системи для підприємства ресторанного типу; проаналізовано систему організації обслуговування та менеджменту кафе-бару «Росинка»; розглянуто характеристики меню, матеріально-технічної бази та робочих місць для приготування страв закладу; здійснено аналіз ефективності використання трудових ресурсів та ключових показників виробничо-господарської діяльності досліджуваного підприємства; обґрунтовано комплексно-цільову програму реформування системи менеджменту закладу та його організаційної структури; запропоновано проект створення кондитерського цеху у структурі управління досліджуваного підприємства та розроблено його меню.
Yaremko D.B. Improvement of management system of a restaurant-type enterprise (café-bar “Rosynka” as a case study). Bachelor's thesis: 75 pages, 8 figures, 23 tables, 48 references. Subject of research − restaurant management system of the restaurant type and its main subsystems and functions. The object of study is a restaurant-type institution - cafe-bar "Rosinka". The aim of the work is to study and improve the management system of a restaurant-type enterprise. Research methods − observation, comparison, grouping, analysis and synthesis, graphical, tabular. The study of the economic essence, goals and objectives of the management of the restaurant business; the main functions of management are considered and the necessity of formation of its effective system for the restaurant-type enterprise is substantiated; the system of organization of service and management of cafe-bar "Rosinka" is analyzed; the characteristics of the menu, material and technical base and jobs for cooking of the institution are considered; the analysis of efficiency of use of labor resources and key indicators of production and economic activity of the investigated enterprise is carried out; the complex-target program of reforming the management system of the institution and its organizational structure is substantiated; the project of creation of confectionery shop in structure of management of the investigated enterprise is offered and its menu is developed.
Зміст: РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО ТИПУ...9 1.1. Сутність, мета і завдання менеджменту підприємства ресторанного бізнесу...9 1.2. Основні функції менеджменту підприємства ресторанного типу...14 1.3. Формування системи менеджменту сучасних підприємств ресторанного господарства....20 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗУВАННЯ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ВИРОБНИЧО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ КАФЕ-БАРУ «РОСИНКА»…..25 2.1. Загальна характеристика організації обслуговування та управлінської діяльності кафе-бару «Росинка»….25 2.2. Характеристика меню, матеріально-технічної бази та робочих місць для приготування страв закладу….29 2.3. Аналізування ефективності використання трудових ресурсів та ключових показників виробничо-господарської діяльності кафе-бару «Росинка»….35 РОЗДІЛ 3 УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО ТИПУ КАФЕ-БАРУ «РОСИНКА»….45 3.1. Комплексно-цільова програма реформування системи менеджменту кафе-бару «Росинка» та його організаційної структури...45 3.2. Обґрунтування проекту створення кондитерського цеху та окремої зали даного спрямування у структурі кафе-бару «Росинка»…52 РОЗДІЛ 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 4.1. Стан охорони праці на досліджуваному підприємстві кафе-барі «Росинка»…..64 4.2. Забезпечення гігієни та санітарії праці у кафе-барі «Росинка»….65 ВИСНОВКИ...68 БІБЛІОГРАФІЯ...71
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38663
Власник авторського права: © Яремко Д.Б., 2022
Перелік літератури: 1. Закон України “Про безпечність та якість харчових продуктів” від 23 грудня 1997 р. № 771/97-ВР // Відомості Верховної Ради України, 1998. № 19. Ст. 98. 2. Закон України “Про власність” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 20. Ст. 249. 3. Закон України “Про конкуренцію” // Відомості Верховної Ради України, 1997. № 36. Ст. 167. 4. Закон України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2003. № 31-32. Ст. 263. 5. Закон України “Про інвестиційну діяльність” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 47. Ст. 646 (поточна редакція від 18.12.2018). 6. Закон України “Про інноваційну діяльність” // Відомості Верховної Ради України, 2002. № 36. Ст. 266 (поточна редакція від 05.12.2012). 7. Закон України “Про охорону навколишнього середовища” // Відомості Верховної Ради України, 1991. № 41. Ст. 546. 8. Закон України “Про підприємництво” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 14. Ст. 168 (втратив чинність, окрім ст. 4). 9. Закон України “Про підприємства” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991. № 24. Ст. 272. 10. Закон України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2004. № 9. Ст. 79. 11. Господарський кодекс України // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2003. № 18, № 19-20, № 21-22. Ст. 144 (із змінами та доповненнями).12. Цивільний кодекс України. Постатейний коментар у двох частинах. Частина 1. За заг.ред. А. С. Довгерта та Н. С. Кузнецової. К.: Юстиніан, 2005. 695 с. 13. Агафонова Л. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання: навч. посібник для студ. вищ. навч. закладів. Київський ун-т туризму, економіки і права. Київ: «Знання України», 2002. 351 с. 14. Андрушків Б. М. Харів П. С, Кирич Н.Б. Економіка підприємства: навч. посібник. Тернопіль: ТІСІТ, 2010. 312 с. 15. Андрушків Б. М., Кузьмін О. Є.. Основи менеджменту: методичні положення та приклади, механізми: друге вид., перероб. і доп. Тернопіль: Лілея, 2007. 292 с. 16. Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства: навч. посібник. К.: Центр учбової літератури; Фірма “Інкос”, 2007. 280 с. 17. Байлик С.І. Готельне та ресторанне господарство. Обладнання. Євроремонт. Експлуатація. К.: Дакор; Вира-Р, 2003. 334 с. 18. Байлик С.И. Гостиничное хозяйство: проблемы, перспективы, сертификация: уч. пособие. К.: Альтер-пресс, 2007. 305 с. 19. Банько В.Г. Будівлі, споруди та обладнання туристських комплексів: навч. посібник. К.: Дакор, 2008. 328 с. 20. Бачевський Б.Є., Заблодська І.В., Решетняк О.О. Потенціал і розвиток підприємства: навч. посібник. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с. 21. Бичківський Р. Управління якістю: навч. посібник. Л.:ДУ «Львівська політехніка», 2000. 329 с. 22. Бopщeвський П., Сичeвський М. Хapчoвa пpoмислoвість Укpaїни: сучaсні тeндeнції тa пepспeктиви poзвитку. Eкoнoмікa Укpaїни. 2013. № 8. С.45-49.23. Ванієва А. Р. Методичні засади економічної оцінки виробничо- ресурсного потенціалу господарської діяльності. Агросвіт. 2013. № 9. С. 50-53. 24. Вакуленко А. В. Управління якістю продукції. Стандартизація та сертифікація : навч. посібник. К.: КНЕУ, 2008. 197 с. 25. Василенко В. А. Теорія і практика управлінських рішень: навч. посібник. Київ: ЦУЛ, 2012. 420 с. 26. Василенко В. О. Антикризове управління підприємством: навч. посібник, вид. 2-ге, виправл. і доп. К.: Центр навчальної літератури, 2008. 504 с. 27. Гaввa В. Н. Пoтeнціaл підпpиємствa: фopмувaння і oцінкa: нaвч. Посібник. К.: Цeнтp нaвчaльнoї літepaтуpи, 2006. 224 с. 28. Герасимчук В. Г. Розвиток підприємництва: діагностика, стратегія, ефективність.К.: Вища школа, 2012. 205 с. 29. Гріфін Р., Яцура В. Основи менеджменту: підручник. Л.: Бак, 2006. 624с. 30. Грузинов В. П., Грибов В. Д. Экономика предприятия: учеб. пособие. М. : Финансы и статистика, 2012. 208 с. 31. Дерлоу Дес. Ключові управлінські рішення. Технологія прийняття рішень: пер. з англ. К.: Всесвіт, Наукова думка, 2009. 242 с. 32. Дорохін В. О., Герман Н. Б., Шеляков О. П. Теплове обладнання підприємств харчування: підручник. Полтава: РВВПУСКУ, 2004. 583 с. 33. Дейниченко Г.В., Ефимова В.А., Постнов Г.М. Оборудование предрпятий питання: справочник. Х.: ДП “Мир техники и технологии”, 2005. 456с. 34. ДСТУ ISO 9001-2001. Системи управління якістю. Вимоги. – К.: Держстандарт України, 2001. 35. ДСТУ ISO 9000-2001. Системи управління якістю. Основні положення та словник. К.: Держстандарт України, 2001.36. ДСТУ ISO 9004-2001. Системи управління якістю. Настанови щодо поліпшення діяльності. К.: Держстандарт України, 2001. 37. Должанський І. З. Управління потенціалом підприємства. навч. посібник. К.: Ценр навчальної літератури, 2011. 362 с. 38. Іванова I. В. Менеджмент підприємства: практикум: навч. посібник. К.: Київ, нац. торг.-екон. ун-т, 2010. 247 с. 39. Іванова І. В. Менеджер – професійний керівник: навч. посібник. К.: Київ. нац. торг.-екон.ун-т, 2008. 207 с. 40. Жарко І.В. Менеджмент підприємств ресторанного господарства Навчальний посібник. Харків, 2008. 267 с. URL: https://lib.sale/restoran-gostinica-menedjment/meta-zavdannya-menedjmentu-restorannogo.html 41. Коротков Е.М. Менеджмент: навч. посібник. 2014. URL: https://stud.com.ua/58342/menedzhment/formuvannya_sistemi_menedzhmentu#26 42. Менеджмент ресторану. URL: https://www.freepapers.ru/68/ menedzhment-restoranu 43. Моргулець О. Б. Менеджмент у сфері послуг: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. К.: Центр учб. л-ри, 2012. URL: https://pidru4niki.com/13670306/menedzhment/skladovi_sistemi_menedzhmentu_pidpriyemstva_sferi_obslugovuvannya 44. Ляпина И.Ю. Организация и технология ресторанного обслуживания: учебник. М. 2006. 207 с. 45. Проектування закладів ресторанного господарства: навч. посібник для вищ. навч. закладів за заг.ред. А. А. Мазаракі, 2-ге вид., переробл. та допов. К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2010. 340 с. 46. Тарасенко І. І. Процеси та апарати харчових виробництв: навч. посібник. К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2002. 267с. 47. Ткачова С.С. Ткаченко О.П. Менеджмент підприємств ресторанного господарства: Навч. посібник / Харк. держ. університетхарчування та торгівлі. Харків, 2009. URL: https://docplayer.net/61535222-Menedzhment-pidpriiemstv-restorannogo-gospodarstva.html 48. Устаткування закладів ресторанного господарства: навч. посібник для студ. вищих навч. закладів за заг. ред. І. О. Конвісера. К.: КНТЕУ, 2005. 324 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Yaremko D_B_2022.pdf1,05 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Яремко.docx21,09 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора