Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38646
Назва: Логістичні підходи в організації постачання та управління запасами підприємства ресторанного типу (на прикладі ТОВ «Україна» ресторан)
Інші назви: Logistic approaches in supply maintenance and stock management of a restaurant-type enterprise (LLC restaurant “Ukraine” as a case study)
Автори: Бевх, Христина Василівна
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Бевх Х.В. Логістичні підходи в організації постачання та управління запасами підприємства ресторанного типу (на прикладі ТОВ «Україна» ресторан): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / Х.В. Бевх — Тернопіль: ТНТУ, 2022. — 62 с.
Дата публікації: чер-2022
Дата подання: чер-2022
Дата внесення: 23-сер-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Андрушків, Богдан Миколайович
Теми: логістика
менеджмент
оптимізація
постачання
запаси
складування
logistics
management
optimization
supply
stocks
warehousing
Короткий огляд (реферат): Бевх Х.В. Логістичні підходи в організації постачання та управління запасами підприємства ресторанного типу (на прикладі ТОВ «Україна» ресторан). Кваліфікаційна робота бакалавра: 62 сторінки, 4 рисунки, 12 таблиць, 2 додатка, 45 літературних джерел. Предмет дослідження − теоретичні та прикладні аспекти впровадження ефективної системи логістичного управління в діяльність сучасних підприємств. Об'єкт дослідження − підприємство ресторанного типу – ТОВ “Україна” ресторан. Метою роботи є дослідження та впровадження у практику сучасних логістичних підходів в організації постачання та управління запасами вітчизняних підприємств з метою покращення їх виробничо-господарської діяльності. Методи дослідження − монографічний, спостереження, порівняння, групування, аналіз і синтез, графічний, табличний. У роботі досліджено суть, мету та завдання функціональних підсистем логістики - постачання та управління запасами підприємств; здійснено порівняльний аналіз зарубіжних та вітчизняних джерел щодо вивчення особливостей організації постачання та зберігання запасів у ресторанних закладах; проведено аналіз системи логістичного менеджменту, виробничо-господарської та фінансової діяльності досліджуваного підприємства: розроблено пропозиції щодо удосконалення організації постачання, управління запасами та складування вітчизняних підприємств ресторанного бізнесу. Результати дослідження рекомендовано до впровадження в діяльність підприємства ресторанного типу – ТОВ “Україна” ресторан.
Bevh H.V. Logistic approaches in supply maintenance and stock management of a restaurant-type enterprise (LLC restaurant “Ukraine” as a case study). Bachelor's thesis: 62 pages, 4 figures, 12 tables, 2 appendices, 45 references. Subject of research − theoretical and applied aspects of introduction of effective system of logistic management in activity of modern enterprises. Object of research − restaurant-type enterprise − Ukraine Restaurant LLC. The aim of the work is to study and implement modern logistics approaches in the organization of supply and inventory management of domestic enterprises in order to improve their production and economic activities. Research methods − monographic, observation, comparison, grouping, analysis and synthesis, graphic, tabular. The essence, purpose and tasks of functional subsystems of logistics - supply and management of stocks of enterprises are investigated in the work; a comparative analysis of foreign and domestic sources to study the peculiarities of the organization of supply and storage of stocks in restaurants; the analysis of the system of logistic management, production-economic and financial activity of the researched enterprise is carried out: the offers on improvement of the organization of supply, management of stocks and warehousing of domestic enterprises of restaurant business are developed. The results of the study are recommended for implementation in the restaurant-type enterprise - LLC "Ukraine" restaurant.
Зміст: ВСТУП... РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОСТАЧАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ ЗАПАСАМИ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО ТИПУ…… 1.1. Суть, мета та завдання логістики постачання на підприємствах ресторанного типу…. 1.2. Особливості організації постачання у ресторанних закладах надання послуг 1.3. Система управління запасами на підприємствах ресторанного господарства…. РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗУВАННЯ ВИРОБНИЧО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ТА ФІНАНСОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ “УКРАЇНА” РЕСТОРАН…. 2.1. Загальна характеристика системи управління та логістичного менеджменту ТОВ “Україна” ресторан на ринку надання послуг…. 2.2. Аналізування основних показників виробничо-господарської та фінансової діяльності ТОВ “Україна” ресторан…. РОЗДІЛ 3 УДОСКОНАЛЕННЯ ЛОГІСТИЧНИХ ПІДХОДІВ В ОРГАНІЗАЦІЇ ПОСТАЧАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ ЗАПАСАМИ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО ТИПУ…. 3.1. Формування заходів із забезпечення ефективної системи логістичного постачання ресторанних закладів…. 3.2. Удосконалення системи складського господарства та управління запасами ТОВ “Україна” ресторан…. РОЗДІЛ 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ…. 4.1. Безпека життєдіяльності: поняття безпеки та небезпеки в діяльності ТОВ “Україна” ресторан»…. 4.2. Організація охорони праці на підприємстві ТОВ “Україна” ресторан…. ВИСНОВКИ…. БІБЛІОГРАФІЯ….
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38646
Власник авторського права: © Бевх Х.В., 2022
Перелік літератури: 1. Амітан В. Н., Ларіна P. P., Пілюшенко В. Л. Логістизація процесів в організаційно-економічних системах : монографія. Донецьк: Юго-Восток, 2003. 72 с. 2. Архіпов В.В. Організація ресторанного господарства. К.: Центр учбової літератури. Фірма «Інкос». 2007. 280 с. 3. Борисова О.В. Тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2012. Вип. 1(2). С. 331–338. 4. Бородіна В.В. Ресторанно-готельний бізнес: Облік, податки, маркетинг, менеджмент : навч. посібник. К : Книжковий світ, 2003. 165 с. 5. Боярська М.О. Аналіз стратегії розвитку підприємства. Вісник Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського. 2017. № 5. С. 306–310. 6. Ведмідь Н.І., Мельниченко С.В. Вдосконалення управління маркетинговими комунікаціями туристичних підприємств. Вісник ДІТБ. 2021. № 5. С. 107-112. 7. Гросул В.А. Особливості формування конкурентних стратегій підприємств ресторанного господарства. URL: http://www.economy-confer.com.ua/full-article/2336/ (дата звернення до ресурсу 21.10.2021 року) 8. Балабанов Л. В., Германчук А. М. Комерційна діяльність: маркетинг і логістика: навч. посібник. К.: ВД “Професіонал”, 2004. 288 с. 9. Бауэрсокс Д. Дж., Клосс Д. Дж. Логистика: интегрированная цепь поставок. К.:Вид.“Олімп-Бізнес”, 2001. 458 с. 10. Бутрин А. О. Службы логистики на предприятии. Логистика. 2003. № 3. С. 13–14. 11. Бушер Д. Эффективность логистики. НИИМС, 1988. 262 с. 12. Вівчар О. І. Концептуалізація сучасних поглядів на поняття логістики. Галицький економічний вісник. 2008. № 2 (17). С. 106–111. 13. Войнаренко М. П. Управління матеріально-технічним забезпеченням (менеджмент постачальницько-збутових процесів): Навчальний посібник. Хмельницький: ХДУ, 2003. Ч. 1. 111 с. 14. Гаджинский A. M. Логистика: учебник. М.: Маркетинг, 1998. 228 с. 15. Гетьман О. О. Логістична функція маркетинг-контролінгу в управлінні господарською діяльністю. Регіональні перспективи. 2001. № 5–6 (18–19). С. 181–183. 16. Глогусь О. Логістика: навч. посібник для студентів екон. Спеціальностей. Тернопіль: Економічна думка. 1998. 234 с. 17. Джонсон Дж.С., Вуд Д Ф., Вордлоу Д. Л., Мэрфи П. Р Современная логистика. 7-е издание: пер. с англ. Издательський дом “Вильямс”, 2002. 624 с. 18. Діброва Т.Г. Маркетингова політика комунікацій: стратегії, вітчизняна практика: навч. посіб. Київ: «ВД «Професіонал», 2018. 320 с. 19. Жарко І.В. Менеджмент підприємств ресторанного господарства : навч. посібник. Харків, 2008. 267 с. 20. Загорський В. С. Іноваційна стратегія підприємства та напрями її реалізації в умовах ринку. Регіональні перспективи. 2000. №2–3. С. 12. 21. Завідна Л.Д. Стратегічне управління розвитком підприємства готельного господарства. Науковий вісник Херсонського державного університету. Випуск 23. Частина 2. 2019. С.8-12. 22. Захарченко Ю.І., Занора В.О. Стратегічне управління: узагальнення різновидів стратегій підприємств готельно-ресторанного господарства. Східна Європа: економіка, бізнес та управління. 2018. №5. URL: http://www.easterneurope-ebm.in.ua/5-2018-ukr (дата звернення: 10.11.2021). 23. Зубар Н.М., Григорак М. Ю. Логістика у ресторанному господарстві: навч. посібник. К.: Центр учбової літератури. 2010. 312 с. 24. Кальченко А.Г. Логістика : навч. посібник. К.: КНЕУ, 2006. 467 с. 25. Крикавський С.В. Логістика. Основи теорії : підручник. 2-ге вид., допов. і переробл. Л.: Вид-во НУ «Львів, політехніка»; «Інтелект-Захід», 2006. 456 с.26. Кристофер М. Логистика и управление цепочками поставок. СПб. : Питер, 2004. 316 с. 27. Ковтун О.І. Стратегія підприємства : навч. посібн.. 2-ге вид. Львів: «Новий Світ -2000», 2006. 388 с. 28. Левченко Т.П., Баранова А.Ю. Экономические основы управления организациями индустрии гостеприимства. Проблемы современной экономики. 2020. № 2. С. 421–125. 29. Мальська М.П., Пандяк І.Г. Готельний бізнес: теорія та практика: навч. посібн. К.: Центр навч. літ-ри, 2012. 472 с. 30. Малюга Л.М., Загороднюк О.В. Конкурентоспроможність підприємств ресторанного бізнесу. Східна Європа: економіка, бізнес та управління. 2020. Випуск 2 (25). С. 241 – 248. 31. Окландер М. А., Хромов О. П. Промислова логістика: навч. посіб. К.: Центр навчальної літератури, 2004. 222 с. 32. Окландер М. А. Логістична система підприємства: монографія. Одеса: Астропрінт, 2004. 312 с. 33. Паладин Ю. И. Логистика: учеб. пособие. Академия гражданской авиации. 2001. 65 с. 34. Пономарьова Ю. В. Логістика: навчальний посібник. К.: Центр навчальної літератури, 2003. 192 с. 35. Пономарьова Ю.В. Логістика : навч. посібник. К. : Центр навч. л-ри, 2005. 328 с. 36. Пуцентейло П.Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва: навчальний посібник. К.: Центр учбової літератури, 2019. 344с. 37. Сергеев В.И. Корпоративная логистика: 300 ответов на вопросы профессионалов. ИНФРА-М, 2004. 976 с. 38. Сумець А.М. Логистика: Теория, ситуации, практические задания : учеб. пособие. К.: Хай-Тек Пресс, 2008. 320 с.39. Синяева И. М., Романенкова О. Н., Земляк С. В., Синяев В. В. Коммерческая деятельность: учебник для бакалавров. Издательство Юрайт, 2014. 506 с. 40. Сіренко І. В. Теоретичні аспекти виробничої логістики. К.: Науковий світ, 2001. 127 с. 41. Смиричинський В. В., Смиричинський А. В. Основи логістичного менеджменту. Тернопіль: Економічна думка, 2008. 239 с. 42. Транспортна логістика. За заг. ред. Данько М. І., Бутько Т. В., Котенко А. М. та ін. X.: Укр.ДАЗТ, 2004. 157 с. 43. Уотерс Д. Логистика. Управление цепью поставок : пер. с англ. ЮНИТИ-ДАНА, 2003. 503 с. 44. Управління складським господарством підприємства. Одеська національна академія харчових технологій. URL: https://studfile.net/preview/5152092/page:9/#14 45. Шапиро Дж. Моделирование цепи поставок : пер. с англ. ЮНИТИ-ДАНА, 2006. 720 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Bevh H_V_2022.pdf807,64 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Бевх.docx21,25 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора