Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36513
Назва: Зовнішні загрози, як індикатори технологічних змін в світовій економіці до шляху цифровізації всіх процесів
Автори: Ціх, Галина Володимирівна
Гарматій, Наталія Михайлівна
Гарматій, Сергій
Бібліографічний опис: Г.В. Ціх .Зовнішні загрози, як індикатори технологічних змін в світовій економіці до шляху цифровізації всіх процесів / Г.В. Ціх, Н.М.Гарматій, С.В. Гарматій/ Тези доповідей ІІ міжнародної науково-практичної конференції молодих учених та студентів «Цифрова економіка як фактор інновацій та сталого розвитку суспільства» / Тернопіль: ТНТУ ім.І.Пулюя 2021. – 19-21 с.
Дата публікації: 2-гру-2021
Дата подання: гру-2021
Дата внесення: 19-гру-2021
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет ім. І.Пулюя (м. Тернопіль, 11 листопада 2020 р.), 2020. – 146с.
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ ім.І.Пулюя.Міжнародна науково-практична конференція «Цифрова економіка як фактор інноваційного та сталого розвитку суспільства» 11 листопада 2020 року, м.Тернопіль .
УДК: УДК 336.58
Теми: пандемія
зовнішні загрози
динаміка ВВП
програма Уряду щодо заходів по усуненні ризиків пандемії
Короткий огляд (реферат): Багато відомих світових та вітчизняних науковців досліджували довгі хвилі коливань в економіці (35-50 років), такі як Й. Шумпетер, М.Туган-Барановський, Кондратьєв, Колдор. А також слід відмітити дослідження коливань довгих хвиль в економіці Є.Слуцького, теорія досліджень впливу кризових явищ глобального масштабу, якнайкраще пояснює ситуацію яка зараз відбувається як в світовій економіці, так і в національній.
Опис: Теорія імпульсного підходу до коливань в економіці в довготривалих періодах, ґрунтується на його працях . Згідно з підходом "імпульс — розповсюдження", економіка стикається із великою кількістю імпульсів, які дають поштовх циклічним коливанням. Поширення цих коливань за допомогою дії мультиплікатора та акселератора повинно мати затухаючий характер. Але, оскільки подібних імпульсів багато, то економічна система, відчуваючи постійні зовнішні поштовхи (наукові відкриття, зміна політичних сил, що прийшли до влади, різкі зміни відносних цін на ті чи інші блага, війни та революції тощо), опиняється в ситуації, що характеризується постійними циклічними коливаннями різної сили та тривалості. Таким чином, поштовхом до виникнення циклічних коливань виступають зовнішні причини, а механізми їхнього розповсюдження описуються внутрішніми факторами[2].
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36513
Власник авторського права: Ціх Г.В; ГарматйН.М.; Гарматій С.В.
Перелік літератури: 1.Державна програма стимулювання економіки для подолання негативних наслідків,спричинених обмежувальними заходами щодо запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на 2020—2022 роки 2. Р.М. Рогатинський, Н. М. Гарматій ./ Дослідження циклічності розвитку економіки України та прогнозного вектору майбутніх станів ВВП ІУ Міжнародна науково-методична конференція «Форум молодих економістів-кібернетиків „Моделювання економіки: проблеми, тенденції, досвід “».Львів. 2015р.С.57-58. 3. Офіційний вісник України, 2019 р., № 53, ст.1832
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Зібрання статей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
збірник_конф_15.12.2021.pdfЗОВНІШНІ ЗАГРОЗИ, ЯК ІНДИКАТОРИ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ЗМІН В СВІТОВІЙ ЕКОНОМІЦІ ДО ШЛЯХУ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ВСІХ ПРОЦЕСІВ8,15 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.