Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35493
Назва: Автоматизація технологічного процесу дозування і фасування сипучих харчових продуктів на базі автоматів серії М1 (комплексна тема)
Інші назви: Automation of technological process of dosing and packing of loose food products on the basis of automatic machines of the M1 series (complex theme)
Автори: Верешморті, Іван Іванович
Котобей, Андрій Андрійович
Vereshmorti, Ivan
Kotobei, Andrii
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв
Бібліографічний опис: Верешморті І. І., Котобей А. А. Автоматизація технологічного процесу дозування і фасування сипучих харчових продуктів на базі автоматів серії М1 (комплексна тема) : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю «151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / І. І. Верешморті, А. А. Котобей. – Тернопіль : ТНТУ, 2021. — 94 с.
Bibliographic description: Vereshmorti I.I., Kotobei A.A., Automation of technological process of dosing and packing of loose food products on the basis of automatic machines of the M1 series (complex theme) : qualifying work of the bachelor's on a specialtya "151 – automation and computer-integrated technologies" / I.I. Vereshmorti, A.A. Kotobei. – Ternopil : TNTU, 2021. – 94.
Дата публікації: 24-чер-2021
Дата подання: 21-чер-2021
Дата внесення: 23-чер-2021
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв
Установа захисту: ЕК №21, 2021 р.
Науковий керівник: Козбур, Ігор Романович
Kozbur, Ihor
Члени комітету: Стухляк, Петро Данилович
Stukhliak, Petro
УДК: 621.798
Теми: автоматизація
дозування
фасування
упаковка
сипучі харчові продукти
автомат фасування
система керування
automation
dosing
packing
loose foodstuff
automatic packing
control system
Діапазон сторінок: 1-94
Кінцева сторінка: 94
Короткий огляд (реферат): В даній кваліфікаційній роботі автоматизовано технологічний процес об’ємно-вагового дозування і фасування сипучих харчових продуктів з контролем ваги та вологості на базі автомату , який призначений для фасування в пакети з поліетиленової плівки легко-сипучих, помірно-пильних продуктів типу круп. Розробка призначена для модернізації експлуатаційних параметів автомата, а також для покращення його виробничих характеристик.. Автомат призначений для фасування в пакети з поліетиленової плівки легко-сипучих, помірно-пильних продуктів типу круп. Тип автомата - вертикальний, лінійний безперервної дії. Продуктивність теоретична (Вт), уп/хв (в залежності від властивостей продукту і поліетиленової плівки) при фасуванні дозами 0,5 кг – 55, при фасуванні дозами 1,0 кг – 45. Коефіцієнт використання теоретичної продуктивності, К – 80. Регулювання продуктивності – безступінчасте. Спосіб дозування - об’ємний неперервний. Об’єм доз, см3 - . Маса наповненого пакету, кг -0,5; 1,0. Точність дозування, при фасуванні круп ±1%, при фасуванні інших продуктів ±2. Розміри пакета – довжина 140…250 мм, ширина 200 мм. В кваліфікаційній роботі розроблено механізми дозування, фасування та пакування у поліетиленову м’яку тару сипучих харчових продуктів. Спроектована система автоматичного управління автоматом з функціями контролю ваги дозування та вологості дозованого продукту.
In this qualification work the technological process of volume-weight dosing and packing of bulk food products with weight and humidity control on the basis of the automatic machine which is intended for packing in packages from a polyethylene film of easily loose, moderately saw products like groats is automated. The development is designed to upgrade the operating parameters of the machine, as well as to improve its production characteristics .. The automatic machine is intended for packing in packages from a polyethylene film of easily loose, moderately dusty products like groats. Type of machine - vertical, linear continuous action. Theoretical productivity (W), unitary enterprise / min (depending on properties of a product and a polyethylene film) at packing by doses of 0,5 kg - 55, at packing by doses of 1,0 kg - 45. Coefficient of use of theoretical productivity, K - 80. Regulation of productivity - stepless. Dosage method - volumetric continuous. Dose volume, cm3 -. Weight of the filled package, kg -0,5; 1.0. Dosing accuracy, at packing of groats ± 1%, at packing of other products ± 2. Package dimensions - length 140250 mm, width 200 mm. In the qualification work the mechanisms of dosing, packing and packing in polyethylene soft packaging of bulk foodstuffs are developed. The system of automatic control of the automatic machine with functions of control of weight of dosing and humidity of the dosed product is designed.
Опис: Робота виконана на кафедрі автоматизації технологічних процесів і виробництв факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України. Захист відбудеться «24» червня 2021 р. о 9.00 год. на засіданні екзаменаційної комісії №21 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя
Зміст: АНОТАЦІЯ 2 SUMMARY 3 ЗМІСТ 4 ВСТУП 6 1 АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 8 1.1 Устаткування для упакування продуктів борошномельної, круп'яної і комбікормової промисловості 8 1.2 Автомати для упакування продуктів у готові пакети 8 1.2.1 Автомат Т1-БРА для упакування борошна 8 1.2.2 Автомат А5-БПК-1Б для фасування й упакування крупи 11 1.3 Автомати для виготовлення пакетів та пакування в них харчових сипучих продуктів 14 1.3.1 Автомати А5-АПА-М і А5-АПА-М1 для упакування круп 14 1.3.2 Автомат М1-АРЖ для фасування й упакування круп 18 1.4 Устаткування для упакування сипучих продуктів 20 1.4.1 Машини для упакування в пакети з полімерної плівки. Фасовочно-пакувальний автомат АР5Ж 20 1.4.2 Автомат фасувально-упаковочний А5-АР5-Б 22 2 ПРОЄКТНА ЧАСТИНА 25 2.1 Вступна частина 25 2.2 Призначення і технічні характеристики автомату 25 2.3 Склад виробу 27 2.4 Конструкція і робота автомата 27 2.5 Опис електричної частини приводів автомата МІ-АРЖ 31 2.6 Робота пневмвтичної системи автомату МІ-АРЖ (схема МІ-АРЖ ПЗ) 34 2.7 Порядок монтажу автомату фасувально-пакувального 34 2.8 Підготовка до роботи автомату фасувально-пакувального 35 2.9 Регулювання і налагодження автомату фасувально-пакувального 36 2.10 Технічне обслуговування автомату фасувально-пакувального 37 2.11 Вибір, розрахунок та опис функціональної схеми головного мікропроцесорного комплекту системи керування 38 2.12 Розробка принципової електричної схеми головного мікропроцесорного комплекту системи керування друкованих плат та складальних креслень плат 40 2.12.1 Вибір керуючого елемента — мікропроцесора, обґрунтування вибору 40 2.12.2 Вибір елементів ОЗП та ПЗП, розрахунок необхідного об'єму пам'яті, опис основних характеристик, 43 2.12.3 Вибір елементів для організації системної шини, їх призначення і характеристики 46 2.12.4 Вибір пристроїв вводу/виводу, їх організація та призначення. 51 2.13 Блок контролю вологості та ваги. Контролер РІС 16С62 58 3.14 Вибір систем перетворення – передачі даних та їх узгодження з пристроями виводу системної магістралі. Цифрові системи керування і сполучні шини 63 2.15 РОЗРАХУНКОВА ЧАСТИНА 64 2.15.1 Розробка та розрахунок нестандартних елементів системи керування. Розробка формувача імпульсів 64 3 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 72 САПР І РОЗРОБКА ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ. 72 3.1 Розробка керуючих програм для системи керування. 72 3.1.1 Вимоги до керуючих програм. 72 3.1.2 Скидання і початкове встановлення. 72 3.1.3 Програма роботи системи керування. 73 3.1.5 Запуск програми користувача. Організація покрокового виконання програми. 74 3.1.6 Запис програми чи даних в ОЗП. 75 3.1.7 Запис програми в ПЗП. 76 3.1.8 Перевірка складу регістрів. 78 3.1.9 Перевірка складу пам’яті команд. 78 3.1.10 Передача і прийом даних через послідовний порт. 78 3.2 Алгоритм роботи підпрограм опитування датчиків 79 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 80 4.1 Правила безпеки при експлуатації системи керування та автоматичного контролю автомату пакування 80 4.2 Заходи по зниженню запиленості пакувального цеху. 81 4.3 Розрахунок заземлення 85 ВИСНОВОК 88 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ. 91 ДОДАТКИ 93
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35493
Власник авторського права: © Верешморті І.І., Котобей А.А., 2021
Перелік літератури: 1. Элементы приборов и устройств: Курсовое проектирование. Учебное пособие для студентов вузов в 2-х ч. / Н.П. Нестерова, А.П. Коваленко, О.Ф. Тищенко и др.; под редакцией О.Ф. Тищенко. – М.: Высш. школа, 1978. – 232с. 2. Справочник конструктора точного приборостроения. Г.А. Веркович, К.Н. Явленский. - Л.: Машиностроение. 1989. - 792 с. 3. Справочник материалов: учебник для вузов. Под общ. ред.Г.С.Писаренко. - Киев: Вища школа. 1979. - 696 с. 4. Измерительние преобразователи. Е.С. Полищук - Киев: Вища школа. 1981. - 296 с. 5. Курсовое проектирование деталей машин. С.А.Черновский, К.Н. Бабаев и др. М.: Машиностроение. 1987. - 116 с. 6. Анурьев В.И. Справочник конструктора - машиностроиеля. В 3-х т., - М.: Машиностроение. 1982. 576 с. 7. Детали машин. К.И. Заблонский. - К.: В. школа. 1985. - 518 с. 8. Павлище В. Т. Основи конструювання та розрахунок деталей машин. –К.: Вища шк., 1993.-556с. 9. А. К. Плюснин, В. И. Ерданов, Л.П. Пин. Проэктирование механических передач приборов .-М.: Высшая шк.,1967.-346с. 10. Анурьев В. И. Справочник конструктора-машиностроителя: В 3-х т. –5-е изд., перераб. и доп. –М.: Машиностроение, 1979.-557с. 11. Справочник конструктора точного приборостроения /Под. ред. К.Н.Явлинского, -П.: Машиностроение, 1989.-789с. 12. Основні вимоги до оформлення текстової і графічної частин дипломних і курсових проектів /А.В. Куцевич. ТДТУ,1998.-26с. 13. Консервация и упаковка машиностроительной продукции Коган З.А., Рыбаков Г.Д., М.:Машиностроение , 1973, 264 14. Машины-автоматы для упаковки пищевых продуктов.Справочник. Благодарский В.А., К.:Техніка , 1985, 230 15. Оборудование для укладки и упаковки штучных изделий в тару Бурляй Ю.В., Сухой Л.А., М.:Машиностроение , 1975, 280 16. Полимерная тара и упаковка Под ред. к.т.н. Генеля С.В., М.:Химия , 1980, 272 17. Применение полимерных пленок для упаковки мясопродуктов. Шишкина Н.Н., Назаров А.С., М.: Пищевая промышленность , 1965, 131 18. Современное оборудование для упаковки пищевых продуктов Под ред. канд. техн. наук Бурляя Ю.В. и Сухого Л.А., М.:Пищевая промышленность , 1978, 240 19. Справочник по полимерной упаковке Кривошей В.Н., Соломенко М.Г., Шредер В.Л., К.:Техніка , 1982, 232 20. Упаковка продукции машиностроения. Павлов А.Н., М.: Машиностроение , 1980, 208 21. Упаковка, транспортирование, хранение машин и оборудования. Павлов А.Н., Цыганова В.И., М.:Машиностроение , 1984, 152
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — Автоматизація та компʼютерно-інтегровані технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
7_Avtorska_Form_Верешморті Котобей.docАвторська довідка67 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
Vereshmorti Kotobey KAs-41.pdfКваліфікаційна робота бакалавра729,79 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора