Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35404
Record completo di tutti i metadati
Campo DCValoreLingua
dc.contributor.advisorСтухляк, Петро Данилович-
dc.contributor.advisorStukhlyak, Petro-
dc.contributor.authorБойцун, Денис Андріан Володимирович-
dc.contributor.authorBoitsun, Denys-
dc.date.accessioned2021-06-21T15:54:36Z-
dc.date.available2021-06-21T15:54:36Z-
dc.date.issued2021-06-22-
dc.identifier.citationБойцун Д.А. В. Розробка автоматизованої системи керування виробництвом коротких макаронних виробів : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“ / Д.А. В. Бойцун. — Тернопіль : ТНТУ, 2021. — 53 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35404-
dc.descriptionРоботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 22 червня 2021 р. о 09 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 23 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 403uk_UA
dc.description.abstractБойцун А. Розробка автоматизованої системи керування виробництвом коротких макаронних виробів. 151 – автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2021. Проведено аналіз сучасних технологій і техніки для виробництва макаронів і розглянуті теоретичні основи виробництва. У роботі наведені характеристики основної і додаткової сировини, готового виробу і вимоги якості до них. Детально розглянуто технологічні схеми і обрана технологія, що відповідає сучасному рівню макаронного виробництва і гарантує випуск високоякісної продукції. Це забезпечується шляхом введення додаткової кількості спеціальних добавок на стадії виробництва. Проведено розрахунки рецептур, витрат сировини, потужності підприємства. Здійснено вибір сучасного обладнання для виробництва, на основі яких вибрано основне і допоміжне обладнання, що відповідає сучасним вимогам для виробництва макаронних виробів. Запропоновані схеми технохімічного контролю дозволяє контролювати процес виробництва. Для поліпшення умов праці була запропонована функціональна схема автоматизації виробничих процесів. Розроблено автоматизовану систему керування технологічним процесом для виробництва короткорізаних макаронних виробів.uk_UA
dc.description.abstractBoitsun D. Development of an automatic control system of short macaroni products making. - Ivan Puliuyi Ternopil National Technical University. - Ternopil, 2021. The analysis of modern technologies and equipment for pasta production is carried out and the theoretical bases of production are considered. The paper presents the characteristics of the main and additional raw materials, finished product and quality requirements for them. Technological schemes are considered in detail and the chosen technology corresponds to a modern level of macaroni production and guarantees release of high-quality production. This is ensured by introducing an additional number of special additives at the production stage. Calculations of recipes, consumption of raw materials, capacity of the enterprise are carried out. The choice of modern equipment for production was made, on the basis of which the main and auxiliary equipment that meets modern requirements for the production of pasta was selected. The proposed schemes of technochemical control allows to control the production process. To improve working conditions, a functional scheme of automation of production processes was proposed. An automated process control system for the production of short-cut pasta has been developed.-
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП 5 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 8 1.1. Аналіз ринку та обґрунтування вибору асортименту на основі маркетингових досліджень 8 1.2. Обгрунтування потужності і вибір ліній по цеху 9 2. ПРОЄКТНА ЧАСТИНА 14 2.1. Складання і розрахунок рецептур 14 2.2. Розрахунок кількості води для замішування тіста 14 2.3. Вибір температури тіста для оптимізації виробництва 15 2.4. Розрахунок витрати борошна і добавок 18 2.5 Розрахунок площі складу зберігання борошна 20 3 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 26 3.1. Опис технологічної схеми 26 3.2. Технохімічний контроль виробництва 30 3.2 Розробка автоматизованої системи для виробництва макаронних виробів 31 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ХОРОНИ ПРАЦІ 41 4.1 Організація охорони праці при роботі з системою управління 41 4.2 Електробезпека 43 7.3 Розрахунок заземлення 46 ВИСНОВКИ 49 БІБЛІОГРАФІЯ 50uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопіль, ТНТУuk_UA
dc.subjectмакаронні виробиuk_UA
dc.subjectтемператураuk_UA
dc.subjectконтрольuk_UA
dc.subjectавтоматизаціяuk_UA
dc.subjectборошноuk_UA
dc.subjectpastauk_UA
dc.subjectcontroluk_UA
dc.subjecttemperatureuk_UA
dc.subjectautomationuk_UA
dc.subjectflouruk_UA
dc.titleРозробка автоматизованої системи керування виробництвом коротких макаронних виробівuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of an automatic control system of short macaroni products makinguk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Бойцун Д.А.В., 2021uk_UA
dc.contributor.committeeMemberФедорів, Петро Степанович-
dc.contributor.committeeMemberFedoriv, Petro-
dc.coverage.placenameТернопіль, ТНТУuk_UA
dc.format.pages53-
dc.subject.udc641.5uk_UA
dc.relation.references1. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с. 2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 2. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с. 3. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с. 4. Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с. 5. Товароведение зерномучных и кондитерских товаров. / Н.А.Смирнова, Л.А.Надеждина. - М.: Высшая школа, 2000. – 241 с. 6. Рынок макаронных изделий. / Л.Р.Гусева. - Хлебопеченья России. – 2000. - №2.- С.13.-14. 7. Современное производство макаронных изделий/ К.П.Гранкин. - Хлебопечение России - 2006. - N5. - С. 32-33. 8. Технология пищевых производств./ Л.П. Ковальская, И.С. Шуб, Г.М. Менькина и др., под ред. А.П. Ковальской. – М.: Колос. – 1999. – 752с. 9. Технологическое оборудование макаронных предприятий./ Буров Л.А., Медведев Г.М. – М. Пищ. промышленность, 1980. – 246 с. 10. Оборудование и автоматизация перерабатывающих производств./ Курочкин А.А., Шабурова Г.В., Гордеев А.С., Завражников А.И. – М.: КолосС . – 2007. – 571с., ил. 11. Технология и оборудование макаронного производства./ Медведев Г.М.– М.: 1984. – 280 с. 12. Процессы и аппараты пищевой технологии./ Г.Д. Кавецкий, Б.В.Васильев. – М.: Колос, 1999. – 551с. 13. Машины и аппараты пищевых производств./ Антипов С.Т., Кретов И.Т., Остриков А.Н., Панфилов В.А., Ураков О.А. – Москва: «Высшая школа» 2001, Т.1.– 703 стр. 14. Производство сырых макаронных изделий длительного хранения./ Медведев Г.М., Васильев М.Г. - М.: ЦНИИТЭИМин. хлебопродукта СССР, 1993. – 24с. 15. Оборудование предприятий макаронной промышленности./ Чернов М.Е. - М.: ВО Агропромиздат, 2008. - 321 с. 16. Технологическое проектирование макаронных предприятий: учебное пособие./ Н.И. Вандакурова. – Кемерово-2005.-88 с. 17. Проектирование макаронных фабрик: учебное пособие для вузов./ Л.А. Буров. – М,: Изд-во Дели, 1972, – 288 с. 18. Упаковка сыпучих продуктов. / М.Е.Чернов – М.: ДеЛи, 2000. – 245 с. 19. Обогащение витаминами продуктов питания – путь сохранения здоровья населения /. Логинова М.Я. Хлебопечение России. – 2003. - №6 - С.15. 20. Проектирование механических передач: учебно-справочное пособие для вузов / С.А. Чернавский [и др.].- 5-е изд., перераб.- М.: Машиностроение, 2004.- 560 с. 21. Ремонт, монтаж и обслуживание пищевого оборудования. / П.Г. Котлозаогланиан – М.: ВО Агропромиздат, 1999. – 289 с. 22. Автоматические приборы, регуляторы и вычислительные системы: справочник / под. ред. Кошарского Б.Д.- Л.: Машиностроение, 2006.- 488 с. 23. Строительное проектирование химических предприятий: учеб. пособие / В. А. Макаревич. – М.: Высшая школа, 2007. – 208 с. 24. Автоматизация производственных процессов в химической промышленности / В.А. Гоубятников, В.В. Шувалов. – М.: Химия. – 352 с. 25. Техника чтения схем автоматического управления и технологического контроля / А.С. Клюев и др. – М.: Энергоиздат, 1991. – 432 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, кафедра комп'ютерно-інтегрованих технологійuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
È visualizzato nelle collezioni:151 — Автоматизація та компʼютерно-інтегровані технології, 174 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка (бакалаври)

File in questo documento:
File Descrizione DimensioniFormato 
Avtorska_Boitsun_D._A._2021.pdfАвторська довідка553,07 kBAdobe PDFVisualizza/apri
Kvalifikatsiina_robota_Boitsun_D._A._2021.pdfКваліфікаційна робота бакалавра1,77 MBAdobe PDFVisualizza/apri


Tutti i documenti archiviati in DSpace sono protetti da copyright. Tutti i diritti riservati.

Strumenti di amministrazione