Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35360
Registre complet de metadades
Camp DCValorLengua/Idioma
dc.contributor.advisorМашлій, Галина Богданівна-
dc.contributor.advisorMashlii, Halyna-
dc.contributor.authorБулат, Олеся Миколаївна-
dc.contributor.authorBulat, Olesia-
dc.date.accessioned2021-06-16T18:44:04Z-
dc.date.available2021-06-16T18:44:04Z-
dc.date.issued2021-06-16-
dc.date.submitted2021-06-07-
dc.identifier.citationБулат О. М. Удосконалення операційної діяльності підприємства, на прикладі ПрАТ «ТерА» : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю 073 «Менеджмент» / О. М. Булат. - Тернопіль : ТНТУ, 2021. - 65 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35360-
dc.descriptionПрАТ «ТерА» у 2020 році забезпечило збільшення чистого доходу від реалізації продукції на 1517 тис. грн., або на 3,5%. Собівартість реалізованої продукції зростала меншими темпами – на 0,6%, або на 301 тис. грн., проте через перевищення її суми величини виручки від реалізації фінансовий результатом роботи був валовий збиток, який у 2019 році складав 4822 тис. грн., а у 2020 році зменшився на 1216 тис. грн., або на 25,2%, що є позитивним. Суми адміністративних витрат та витрат на збут у 2020 році зросли порівняно з попереднім роком, а сума інших операційних витрат – скоротилася. Протягом досліджуваного періодоу інші операційні доходи підприємства збільшилися на 138 тис. грн., або на 0,8%. Фінансовим результатом від операційної діяльності підприємства у 2019 році був збиток у сумі 122 тис. грн., а у 2020 році – прибуток величиною 184 тис. грн., що такоє позитивно характеризує результати операційної діяльності ПрАТ «ТерА». На підприємстві також спостерігалося скорочення середньоспискової чисельності працівників, що було викликано необхідністю економії витрат на оплату праці у непростій фінансовій ситуації, в якій перебувало підприємство у 2019 році. У процесі виробництва кондитерських виробів на окремих фазах утворюються відходи у вигляді сировини, напівфабрикатів і готових виробів, у процесі збуту - зворотні відходи. На ПАТ «ТерА» необхідною є розробка заходів щодо виявлення резервів підвищення ефективності виробництва, скорочення браку, використання частини харчових відходів у кондитерському виробництві повторно. З цією метою доцільно закупити обладнання для отримання крихти, яка утворюється із зворотних відходів цукрового та затяжного печива. Дані відходи можуть бути використані для виробництва та оздоблення кондитерських виробів. Рецептурами дозволяється заміна сировини у затвердженій рецептурі відповідно до вказівок щодо взаємозамінності сировини згідно з національними стандартами України при збереженні органолептичних і фізико-хімічних показників виробів. При виробництві печива допускається додавання зворотних відходів у кількості, що становить не більше 5% від маси борошна. Вважаємо за доцільне ВАТ „ТерА” вирішити завдання розробки та виготовлення харчового продукту з хорошими споживчими і лікувальними властивостями, що дасть можливість: досягнути розширення асортименту кондитерських виробів, що виробляються підприємством; надання лікувальної дії на організм людини в цілому і конкретно на шлунково-кишковий тракт; профілактичної дії і попередження захворювань шлунку; зміцнення імунітету; попередження утворення ракових клітин; зниження споживання лікарських препаратів. Таким продуктом, на нашу думку, є кондитерські вироби з додаванням порошку топінамбуру із вмістом інуліну.uk_UA
dc.description.abstractПредмет дослідження - дослідження напрямків вдосконалення операційної діяльності ПрАТ «ТерА». Об'єкт дослідження – операційна діяльність ПрАТ «ТерА». Метою роботи є розроблення практичних рекомендацій щодо удосконалення операційної діяльності підприємства ПрАТ «ТерА». Методи дослідження: методи аналізу, деталізації, синтезу, порівняння, метод системного підходу. Розроблено рекомендації щодо впровадження технології безвідходного виробництва шляхом переробки відходів кондитерських виробів ПрАТ «ТерА», запропоновано напрями підвищення ефективності операційної діяльності підприємства шляхом розширення асортименту його продукції. Результати роботи впроваджені у діяльність ПрАТ «ТерА».uk_UA
dc.description.abstractSubject of investigation: research of directions of improvement of operational activity of PJSC «TerA». The object of investigation: operational activities of PJSC «TerA». The aim of the work is the development of practical recommendations for improving the operational activities of PJSC «TerA». The methods of investigation: methods of analysis, detailing, synthesis, comparison, method of system approach. Recommendations for the introduction of waste-free production technology by processing confectionery waste of PJSC «TerA» have been developed, the directions of increase of efficiency of operational activity of the enterprise by expansion of the range of its production are offered. The results of the work are implemented in the activities of PJSC «TerA».uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ОПЕРАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ 1.1 Сутнісна характеристика операційної діяльності підприємства 1.2 Підходи до оцінювання та напрями забезпечення зростання ефективності операційної діяльності підприємства РОЗДІЛ 2 Аналіз операційної діяльності ПрАТ «ТерА» 2.1 Загальна характеристика діяльності підприємства 2.2 Аналіз особливостей операційної діяльності підприємства та її результатів РОЗДІЛ 3 Напрями покращення операційної діяльності ПрАТ «ТерА» 3.1 Заходи щодо переробки відходів кондитерських виробів підприємства 3.2 Напрями підвищення ефективності операційної діяльності ПрАТ «ТерА» шляхом розширення асортименту його продукції Висновки і пропозиції Список використаних джерел Додаткиuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectопераційна діяльність підприємстваuk_UA
dc.subjectоцінка результатів операційної діяльності підприємстваuk_UA
dc.subjectпоказники ефективності операційної діяльностіuk_UA
dc.subjectкондитерська галузьuk_UA
dc.subjectoperational activity of the enterpriseuk_UA
dc.subjectevaluation of the results of operational activity of the enterpriseuk_UA
dc.subjectindicators of efficiency of operational activityuk_UA
dc.subjectconfectionery industryuk_UA
dc.titleУдосконалення операційної діяльності підприємства, на прикладі ПрАТ «ТерА»uk_UA
dc.title.alternativeImproving the operational activities of the enterprise, on the example of PJSC «TerA»uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Булат Олеся Миколаївна, 2021uk_UA
dc.contributor.committeeMemberВладимир, Ольга Михайлівна-
dc.contributor.committeeMemberVladymyr, Olha-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.5.012.1uk_UA
dc.relation.references1. Соснін О.С. Виробничий і операційний менеджмент/ О.С. Соснін, В.В.Казарцев: Навч. посібник. К.: Вид-во Європ. ун-ту, 2007. 147 с. 2. Іванова В.Й. Операційний менеджмент у системі управління організацією: навч. посібник/ В.Й.Іванова, О.М. Тімонін, К.В. Лавріна. – Харків: ХНЕУ, 2011. 160 с. 3. Костецький Ю.М. Сфери менеджменту. URL: http://libfor.com/index.php?newsid=994. 4. Капінос Г. І. Операційний менеджмент [текст]: Навч. посіб/ К. : «Центр учбової літератури», 2013. 352 с. 5. Драгун Л.Н. Проект создания системы управления эффективностью производства: формулировка цели, выбор критерия. Економіка: проблеми теорії та практики. Дніпропетровськ: Наука і освіта, 2000. Вип. 22. С.14-19. 6. Шморгун Л.Г. Менеджмент організацій / Л.Г. Шморгун. URL: http://westudents.com.ua/glavy/44820-61-ponyattya-sistemi-upravlnnya-virobnitstvom-operatsyniy-menedjment.html. 7. Белінський П. І. Менеджмент виробництва та операцій: підручник / П.І.Белінський. Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича. К.: Центр навчальної літератури, 2005. 623 с. 8. Козловський В. Організація виробництва: Практикум для студ. спец. "Менеджмент організацій". Вінницький національний технічний ун-т. — 2-ге вид. доп. та перероб. Вінниця: ВНТУ, 2005. 154с 9. Пилипенко С. Виробничий менеджмент: Конспект лекцій. - Харківський національний економічний ун-т. Х. : ХНЕУ, 2006. 280с. 10. Пасічник В. Г. Організація виробництва: навчально-методичний комплекс для студентів економічних спеціальностей усіх форм навчання / В. Г. Пасічник, О. В. Акіліна; Ін-т муніципального менеджменту та бізнесу. К.: Центр навчальної літератури, 2005. 293 с. 11. Плоткін Я. Д. Виробничий менеджмент: Навч. посібник, зб. вправ /Я.Д. Плоткін, І.Н. Пащенко. - Державний ун-т "Львівська політехніка"; Інститут підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів. Л.,2009. 257с. 12. Севостьянова С. Виробничий менеджмент: Навч. посіб. — Донецьк : ТОВ "Юго-Восток, Лтд", 2002. 341с. 13. Василенко В. О. Виробничий (операційний) менеджмент: Навчальний посібник/ За редакцією В. О. Василенка. Київ: ЦУЛ, 2003. 532с. 14. Макаренко М.В. Производственный менеджмент: Учеб. пособие для вузов/ М.В. Макаренко, О.М. Махалина. М.: «Издательство ПРИОР», 2008. 384с. 15. Гевко І.Б. Операційний менеджмент: Навчальний посібник. К.: Кондор, 2005 р. 228 с. 16. Козловский В.А. Производственный и операционный менеджмент. Практикум. СПб: «Специальная литература», 2004. 216 с. 17. Чейз Ричард Б., Зквилайн Николас Д., Якобс Роберш Ф. Производственный и операционный менеджмент, 8-е издание/ Пер. англ. – М.: Издательский дом «Вильямс», 2001. – 704 с. 18. Мартинюк В. А. Методи покращення системи виробничого менеджменту на підприємстві. URL: http://intkonf.org/martinyuk-v-a-metodi-pokraschennya-sistemi-virobnichogo-menedzhmenta-na-pidpriemstvi/ 19. Гэлловэй Л. Операционный менеджмент. СПб: Питер, 2001. 320 с. 20. Балабанова Л.В. Маркетинг: Підручник/Л.В. Балабанова. -2-ге вид., перероб. і доп. К.: Знання-Прес, 2004. 645с. 21. Бернес В., Хивранек П. Руководство по оценке эффективности инвестиций. М.: ИНФРА-М, 2005. 65 с. 22. Бланк И.А. Инвестиционний менеджмент. –К.: МП "Итем" Лтд, 2005. 234с. 23. Бойчик І.М. Економіка підприємства. Навчальний посібник. – К.: Атіка, 2002. 480 с. 24. Валуев С.А., Игнатьева А.В. Организационный менеджмент. М., 2003. 25. Соснін О.С, Казарцев В.В. Виробничий і операційний менеджмент: Навч. посібник. К.: Вид-во Європ. ун-ту, 2002. 147 с.uk_UA
dc.identifier.citationenBulat O.М. Improving the operational activities of the enterprise, on the example of PJSC «TerA»: bachelor degree thesis on speciality 073 “Management”/ O.M. Bulat. - Ternopil: TNTU. - 65 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Apareix a les col·leccions:073 — Менеджмент (бакалаври)

Arxius per aquest ítem:
Arxiu Descripció MidaFormat 
Авторська довідка Булат О.М.docx.pdfАвторська довідка234,21 kBAdobe PDFVeure/Obrir
Дипломна робота Булат О.М..pdfКваліфікаційна робота бакалавра1,21 MBAdobe PDFVeure/Obrir


Els ítems de DSpace es troben protegits per copyright, amb tots els drets reservats, sempre i quan no s’indiqui el contrari.

Eines d'Administrador