Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/32964

Назва: Довговічність елементів крила транспортного літака із зміцненими функціональними отворами
Автори: Ясній, Петро Володимирович
Гладьо, Сергій Володимирович
Ясній, Володимир Петрович
Семенець, Олександр Іванович
Бібліографічний опис: Довговічність елементів крила транспортного літака зі зміцненими функціональними отворами: монографія / Ясній П.В., Гладьо С.В., Ясній В.П., Семенець О.І. – Тернопіль: Вид-во ТНТУ, 2020. – 126 с.
Bibliographic description: Durability of wing elements of a transport aircraft with reinforced functional holes: Monograph / Yasniy P.V., Glado S.V., Iasnii V.P., Semenets O.I. – Ternopil: TNTU Publishing House, 2020. – 126 p.
Дата публікації: 22-жов-2020
Дата внесення: 26-лис-2020
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Вид-во ТНТУ
УДК: 539.4:629.7
Короткий огляд (реферат): Монографія стосується дослідження впливу холодного розширення отворів на довговічність силових елементів крила літака на стадії зародження і розвитку тріщин. Встановлено, що за рахунок дорнування можна у 7–10 разів підвищити довговічність до зародження втомної тріщини пластин з отворами. З використанням методу скінчених елементів досліджено вплив натягу дорнування функціональних отворів на залишковий напружений стан, а також циклічного пружно-пластичного деформування пластин зі зміцненими функціональними отворами різного діаметра на розподіл розмаху, максимальних та мінімальних напружень в їх околі. Обґрунтований критерій циклічної міцності силових конструктивних елементів зі зміцненими функціональними отворами – розмах локальних напружень на поверхні отвору з боку входу дорна з урахуванням залишкових напружень. Призначена для наукових та інженерно-технічних працівників, а також аспірантів і студентів, які спеціалізуються в галузі прогнозування і продовження ресурсу та забезпечення надійної експлуатації елементів конструкцій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/32964
ISBN: 978-966-305-110-9
Тип вмісту: Monograph
Розташовується у зібраннях:Монографії Яснія П. В.
Наукові публікації працівників кафедри інжинірингу машинобудівних технологій



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора