Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/20913
Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.authorНагорняк, Галина-
dc.contributor.authorМалюта, Людмила-
dc.contributor.authorМельник, Лілія Миколаївна-
dc.contributor.authorШерстюк, Роман-
dc.date.accessioned2017-06-07T08:01:29Z-
dc.date.available2017-06-07T08:01:29Z-
dc.date.issued2017-05-31-
dc.date.submitted2017-03-
dc.identifier.citationНагорняк Г. Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті [Електронний ресурс]/ Галина Нагорняк, Людмила Малюта, Лілія Мельник, Роман Шерстюк//Соціально-економічні проблеми і держава. — 2017. — Вип. 1(16). — С. 148-158. — Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.en_US
dc.identifier.issn2223-3822-
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/20913-
dc.descriptionSupplementary data associated with this article can be found, in the online version, at http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.en_US
dc.description.abstractУ статті обґрунтовано доцільність визначення організаційно-економічних засад розвитку інноваційних процесів у вітчизняних закладах готельно-ресторанного господарства. Розкрито роль впровадження інновацій на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу. Здійснено процедуру визначення організаційно-економічного механізму розвитку інноваційних процесів закладів зазначеної сфери. На основі здійсненого дослідження також визначено пріоритетні напрями інноваційного розвитку, активізації інноваційних процесів, чинники впровадження інноваційних технологій у вітчизняних закладах готельно-ресторанного господарства.en_US
dc.description.abstractВ статье обоснована целесообразность определения организационно-экономических основ развития инновационных процессов в отечественных заведениях гостинично-ресторанного хозяйства. Раскрыта роль внедрения инноваций на предприятиях гостинично-ресторанного бизнеса. Осуществлена процедура определения организационно-экономического механизма развития инновационных процессов заведений указанной сферы. На основе проведенного исследования также определены приоритетные направления инновационного развития, активизации инновационных процессов, факторы внедрения инновационных технологий в отечественных заведениях гостинично-ресторанного хозяйства.en_US
dc.description.abstractThe paper discloses the expediency to determine the organizational and economic principles of innovation development processes in national institutions of hotel and catering business. There were disclosed the role of innovation in enterprises of hotel and restaurant business. In the article has been done procedure for determining the organizational and economic mechanism of innovative development processes of enterprises in these areas. On the basis of the studies also there have been identified the priority of innovation development areas, activation of innovative processes, and factors of innovative technologies implementation in local enterprises of hotel and restaurant business.en_US
dc.description.sponsorshipThe authors received no direct funding for this research.en_US
dc.format.extent148-158-
dc.language.isouken_US
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя та Академія соціального управління (Україна)en_US
dc.relation.ispartofseries;15-
dc.relation.urihttp://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdfen_US
dc.relation.urihttp://libr.rv.ua/ua/virt/78/en_US
dc.relation.urihttp://www.hotelline.ruen_US
dc.relation.urihttp://prohotelia.com.ua/en_US
dc.relation.urihttp://poglyad.com/blog/4/437/en_US
dc.subjectінноваціїen_US
dc.subjectрозвитокen_US
dc.subjectінноваційна діяльністьen_US
dc.subjectготельно-ресторанний бізнесen_US
dc.subjectготельно-ресторанне господарствоen_US
dc.subjectінновації у готельно-ресторанному бізнесіen_US
dc.subjectінноваційний потенціалen_US
dc.subjectактивізаціяen_US
dc.subjectінформаційні технологіїen_US
dc.subjectінноваційний процесen_US
dc.subjectинновацииen_US
dc.subjectинновационный потенциалen_US
dc.subjectинновационная деятельностьen_US
dc.subjectгостинично-ресторанный бизнесen_US
dc.subjectгостинично-ресторанное хозяйствоen_US
dc.subjectинновации в гостинично-ресторанном бизнесеen_US
dc.subjectразвитиеen_US
dc.subjectактивизацияen_US
dc.subjectинформационные технологииen_US
dc.subjectинновационный процессen_US
dc.subjectinnovationen_US
dc.subjectdevelopmenten_US
dc.subjecthotels and restaurant businessen_US
dc.subjecthotel and restaurant managementen_US
dc.subjectinnovation potentialen_US
dc.subjectactivationen_US
dc.subjectinformation technologyen_US
dc.subjectinnovation activityen_US
dc.subjectinnovation processen_US
dc.titleОрганізаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контекстіen_US
dc.title.alternativeОрганизационно-экономические основы развития инновационного процесса отечественных заведений гостинично-ресторанной сферы в туристическом контекстеen_US
dc.title.alternativeOrganizational and economic principles of innovative development processes of national hotel and restaurant business structures in the tourism contexten_US
dc.title.alternativeOrhanizatsiino-ekonomichni zasady rozvytku innovatsiinoho protsesu vitchyznianykh zakladiv hotelno-restorannoi sfery v turystychnomu kontekstien_US
dc.typeArticleen_US
dc.rights.holderЕлектронне наукове фахове видання «Соціально-економічні проблеми і держава»en_US
dc.coverage.placenameТернопільen_US
dc.format.pages11-
dc.subject.udc339.137.2en_US
dc.relation.references1. Борисова О.В. Механізм реалізації інноваційної політики підприємств ресторанного господарства / О.В. Борисова // Соціально-економічні реформи у контексті інвестиційного вибору України : V міжнар. наук.-практ. конф., 15–16 травня 2008 р.: зб. наук. пр: у 3 т. – Дніпропетровськ : ПДАБА, 2008. – Т. 3. – С. 8–12.en_US
dc.relation.references2. Бузько І.Р. Стратегічне управління інвестиціями та інноваційна діяльність підприємства: [монограф.] / І.Р. Бузько, О.В. Вартанова, Г.О. Голубенко. – Луганськ: СНУ ім. В. Даля, 2012. – 176 с.en_US
dc.relation.references3. Готельно-ресторанний бізнес як основна складова туристичної індустрії [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://libr.rv.ua/ua/virt/78/en_US
dc.relation.references4. Жукова Т. Инновации в гостиничном бизнесе [Электронный ресурс] / Т. Жукова // Отель. – 2009. – Режим доступа : http://www.hotelline.ru.en_US
dc.relation.references5. П’ятницька Г.Т. Менеджмент ресторанного господарства: [навч. посіб.] / Г.Т. П’ятницька. – К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2008. – 373 с.en_US
dc.relation.references6. Портал гостиничного и ресторанного бизнеса [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://prohotelia.com.ua/en_US
dc.relation.references7. Ринок ресторанного бізнесу України. [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://poglyad.com/blog/4/437/en_US
dc.relation.references8. Шаповалова О.М. Інноваційна діяльність, як основа підвищення конкурентоспроможності готельного господарства / О.М. Шаповалова // Вісник Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. – 2013. – № 16. – С. 224–228.en_US
dc.relation.referencesen1. Borysova O.V. (2008) The mechanism of innovation policy realization of enterprise in the restaurant sphere. Socio-economic reforms in the context of investment choices Ukraine: V Intern. nauk. and practical. Conf., May 15-16, 2008.: Coll. Science. PR: 3 t. – Dnipropetrovsk: PSABA, Vol 3, p. 8-12.en_US
dc.relation.referencesen2. Buzko I.R Vartanova, O.V, Golubenko G.A. (2012). Strategic investment management and enterprise innovation activity [monographs.], Lugansk: EUNU. Dal, 176 p.en_US
dc.relation.referencesen3. Hotel and restaurant business as a major component of the tourism industry [Electronic resource]. – Access: http://libr.rv.ua/ua/virt/78/.en_US
dc.relation.referencesen4. Zhukov T. (2009). Innovations of the hotel business. [Electronic resource]. – Access mode: <http: //www.hotelline.ru>.en_US
dc.relation.referencesen5. Piatnytska G.T. (2008). Management of restaurant business [teach. guidances.], Kyiv. Nat. Torh.-econ. University Press, 373 p.en_US
dc.relation.referencesen6. The portal of hotel and restaurant business [Electronic resource]. – Access: http://prohotelia.com.ua.en_US
dc.relation.referencesen7. Market restaurant business in Ukraine. [Electronic resource]. – Access: http://poglyad.com/blog/4/437.en_US
dc.relation.referencesen8. Shapovalov A. (2013). Innovative activity as the basis for improving the competitiveness of the hotel industry, Journal of East Ukrainian National University of Vladimir Dal., № 16, p. 224-228.en_US
dc.identifier.citationenNahorniak, H., Maluta, L., Melnyk, L. & Sherstiuk, R. (2017). Orhanizatsiino-ekonomichni zasady rozvytku innovatsiinoho protsesu vitchyznianykh zakladiv hotelno-restorannoi sfery v turystychnomu konteksti [Organizational and economic principles of innovative development processes of national hotel and restaurant business structures in the tourism context]. Socio-Economic Problems and the State. 16 (1), 148-158. http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.en_US
dc.subject.jelL83en_US
dc.subject.jelO30en_US
dc.subject.jelZ32en_US
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна e-mail: galinka2005_08@mail.ru к.т.н., доцент кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництваen_US
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна e-mail: luda_mal@ukr.net к.е.н., доцент кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництваen_US
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна e-mail: liliana.mel0512@gmail.com к.е.н., доцент кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництваen_US
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна e-mail:romsher85@gmail.com к.е.н., докторант кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництваen_US
dc.citation.journalTitleЕлектронне наукове фахове видання "Соціально-економічні проблеми і держава"-
dc.citation.issue1(16)-
dc.citation.spage148-
dc.citation.epage158-
dc.coverage.countryUAen_US
Vyskytuje se v kolekcích:Журнал „Соціально-економічні проблеми і держава“, 2017, Випуск 1(16)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
17nhsvtk.pdfOrhanizatsiinoekonomichni zasady rozvytku innovatsiinoho protsesu vitchyznianykh zakladiv hotelno-restorannoi sfery v turystychnomu konteksti955,52 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
002_contents_2017_1_16.pdfContent767,08 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tytul_2017_1_16.pdfTytul834,42 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.