Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/4770

Назва: Кульковий дорн для дорнування внутрішніх частково-циліндричних осьових канавок
Інші назви: Ball mandrel for mandrelling internal partially cylindrical axial grooves
Шаровой дорн для дорнования внутренних частично-цилиндрических осевых канавок
Автори: Дзюра, Володимир Олексійович
Кривий, Петро Дмитрович
Dziura, Volodymyr Oleksiiovych
Kryvyi, Petro Dmytrovych
Дзюра, Владимир Алексеевич
Кривой, Петр Дмитриевич
Бібліографічний опис: Патент 64376 UA, МПК B21C 37/30. Кульковий дорн для дорнування внутрішніх частково-циліндричних осьових канавок [Текст] / Дзюра Володимир Олексійович, Кривий Петро Дмитрович (Україна) - опубл. 10.11.2011.
Patent 64376 UA, MPK B21C 37/30. Ball mandrel for mandrelling internal partially cylindrical axial grooves [Text] / Kryvyi Petro Dmytrovych, Dziura Volodymyr Oleksiiovych (Ukraine) - publ. 10.11.2011.
Патент 64376 UA, МПК B21C 37/30. Шаровой дорн для дорнования внутренних частично-цилиндрических осевых канавок [Текст] / Кривой Петр Дмитриевич, Дзюра Владимир Алексеевич (Украина) - опубл. 10.11.2011.
Дата публікації: 10-лис-2011
Дата внесення: 25-вер-2014
Теми: B21C 37/30
остаточна обробка труб, наприклад калібрування, полірування
Короткий огляд (реферат): Кульковий дорн для дорнування внутрішніх частково-циліндричних осьових канавок, який виконаний у вигляді циліндричної оправки з хвостовиком, на яку встановлений пустотілий циліндричний сепаратор, на периферії якого, у поперечному перерізі рівномірно по колу, виконано наскрізні циліндричні отвори в кількості, рівній кількості деформувальних елементів, рівномірно розміщених по колу, деформувальних елементів та елементів кріплення, який відрізняється тим, що циліндрична оправка складається із співвісних трьох ступенів: правого - найбільшого діаметра, центрального - середнього діаметра, і лівого - хвостовика інструменту, виконаного найменшого діаметра, на центральному ступені виконані симетрично розміщені по колу канавки, кількість яких рівна кількості канавок оброблюваної деталі, а сліди частково-циліндричних поверхонь канавок в площині, проведеній перпендикулярно повздовжній осі оправки, являють собою менші частини половин кіл діаметром, рівним діаметру деформувальних елементів, і твірна повздовжньої частково-циліндричної канавки в повздовжньому напрямку, що проходить через вісь оправки, нахилена під певним кутом α до повздовжньої осі оправки, а в повздовжньому перерізі на сепараторі виконано ряд отворів, віддаль між якими рівна , де h - підйом на зуб дорна, і в ці отвори встановлені деформувальні елементи, і різниця між віддалями першої і останньої найбільш віддаленої від першої кульок, виміряна в перпендикулярному напрямі по відношенню до повздовжньої осі оправки, рівна половині величини натягу, причому повздовжні осі канавок і сепаратора є співвісними, а на зовнішню поверхню сепаратора встановлені пластини, в яких співвісно з отворами сепаратора виконані наскрізні отвори, причому отвори у пластинах під деформувальні елементи для виключення можливості їх випадання виконані із зворотною конусністю, і з лівого торця сепаратор підпружинений пружиною і затиснутий гайкою.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/4770
Інші ідентифікатори: 64376
Власник авторського права: ® Дзюра Володимир Олексійович, Кривий Петро Дмитрович
Тип вмісту: Other
Розташовується у зібраннях:2011



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.