Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44056
Назва: Удосконалення механізму використання сучасних управлінських інновацій на підприємстві ресторанного господарства (на прикладі ресторану “Галич”)
Інші назви: Improvement of the mechanism of using modern management innovations in the enterprise of the restaurant economy (on the example of the restaurant “Halych”)
Автори: Гошко, Арсен Юрійович
Goshko, Arsen
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Гошко А. Ю. Удосконалення механізму використання сучасних управлінських інновацій на підприємстві ресторанного господарства (на прикладі ресторану “Галич”) : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / А. Ю. Гошко. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 104 с.
Дата публікації: гру-2023
Дата подання: гру-2023
Дата внесення: 25-січ-2024
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Паляниця, Віктор Анатолійович
Palyanitsa, Victor
УДК: 005.591
Теми: інновація
інноваційний процес
інноваційний менеджмент
управління
управлінська інновація
сервіс
клієнт
споживач
ресторанний бізнес
ресторанне господарство
ресторан
ресторанний заклад
громадське харчування
innovation
innovation process
innovation management
management
managerial innovation
service
client
consumer
restaurant business
restaurant economy
restaurant
restaurant establishment
catering
Діапазон сторінок: 1-104
Короткий огляд (реферат): Гошко А. Ю. Удосконалення механізму використання сучасних управлінських інновацій на підприємстві ресторанного господарства (на прикладі ресторану “Галич'’) Кваліфікаційна робота магістра (104 с., 20 рис., 26 табл., 57 літ. джерел) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. - Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. - Тернопіль, 2023. Дана кваліфікаційна робота магістра присвячена обґрунтуванню теоретичних положень, розробленню науково-методичних і практичних рекомендацій з пошуку ефективних напрямів використання сучасних управлінських інновацій та функціонування підприємства ресторанного господарства. У розрізі обраної теми було розглянуто теоретичні засади визначення механізму використання сучасних управлінських інновацій на підприємстві ресторанного господарства; досліджено сучасні управлінські інновації ресторану “Галич”; рекомендовано удосконалення механізму використання сучасних управлінських інновацій у ресторані “Галич”. Практичне значення одержаних результатів. У процесі дослідження представлено рекомендовано розроблення проекту впровадження інформаційної системи для ресторанного закладу, а також надано практичні рекомендації щодо розроблення та впровадження комплекту внутрішньої звітності на підприємстві громадського харчування, що приведе до пришвидшення використання сучасних управлінських інновацій, а також матиме позитивний вплив на функціонування та рівень інноваційного розвитку даного підприємства сфери ресторанного господарства. Практичне значення результатів полягає також у визначенні теоретичних положень та формуванні висновків, викладених у роботі, що дозволяють розширити та систематизувати знання у галузі сучасних управлінських інновацій у ресторанній діяльності.
Goshko A. Yu. Improvement of the mechanism of using modern management innovations in the enterprise of the restaurant economy (on the example of the restaurant “Halych”). Master’s qualification work (104 p., 20 fig., 26 table, 57 letter of sources) in specialty 241 “Hotel and restaurant business”. - Temopil National Technical University named after Ivan Pulyuy. Faculty of Economics and Management. - Temopil, 2023. This master's qualification work is devoted to the substantiation of theoretical provisions, the development of scientific-methodical and practical recommendations for the search for effective directions for the use of modem management innovations and the functioning of the restaurant business. In the context of the chosen topic, the theoretical principles of determining the mechanism of using modem management innovations at the restaurant business were considered; modem management innovations of the restaurant “Halych” were investigated; improvement of the mechanism of using modem management innovations in the restaurant “Halych” is recommended. Practical significance of the obtained results. In the research process, the recommended development of a project for the implementation of an information system for a restaurant is presented, as well as practical recommendations are given for the development and implementation of a set of internal reporting at a catering enterprise, which will lead to the acceleration of the use of modem management innovations, and will also have a positive effect on the functioning and level of innovation development of this enterprise in the restaurant industry. The practical significance of the results also lies in the determination of theoretical provisions and the formation of conclusions presented in the work, which allow expanding and systematizing knowledge in the field of modem management innovations in restaurant activity.
Зміст: ЗМІСТ ВСТУП 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ВИЗНАЧЕННЯ МЕХАНІЗМУ ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ УПРАВЛІНСЬКИХ ІННОВАЦІЙ НА ПІДПРИЄМСТВІ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 1.1. Проблеми наукового забезпечення управлінських інновацій у ресторанному господарстві 1.2. Сучасні інноваційні підходи до оцінювання професійних компетенцій працівників організації ресторанного бізнесу 2. ДОСЛІДЖЕННЯ СУЧАСНИХ УПРАВЛІНСЬКИХ ІННОВАЦІЙ РЕСТОРАНУ “ГАЛИЧ” 2.1. Загальна характеристика управління інноваційною діяльністю ресторанного закладу 2.2. Забезпечення управлінських процесів у ресторані “Галич” 2.3. Аналізування фінансових ресурсів ресторанного закладу 3. УДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМУ ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ УПРАВЛІНСЬКИХ ІННОВАЦІЙ У РЕСТОРАНІ “ГАЛИЧ” 3.1. Проект впровадження інформаційної системи для ресторанного закладу 3.2. Розроблення та впровадження комплекту внутрішньої звітності на підприємстві громадського харчування 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 4.1. Охорона праці 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях ВИСНОВКИ БІБЛІОГРАФІЯ ДОДАТКИ
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44056
Власник авторського права: © Гошко А.Ю., 2023
Перелік літератури: 1. Абесінова О. К. Аналіз мотиваційної структури вибуття персоналу та його вплив на управління плинністю кадрів підприємства. // Ефективна економіка. 2013. № 12
2. Андрушків Б. М., Малюта Л. Я., Мельник Л. М. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства. Тернопіль: ТНТУ, 2010. 230 с.
3. Андрушків Б. М. Особливості підвищення професійного рівня кадрів готельно-ресторанного бізнесу та соціальне страхування працюючих в умовах євроінтеграційних перетворень. Б. М. Андрушків, Н. Б. Кирич, О. Б. Погайдак, С. М. Співак, Р. П. Шерстюк // Вісн. економічної науки України: Наук, журн., 2017. 2017. №2 (33). Київ. С. 3-6.
4. Архіпова В. В. Ресторанна справа: асортимент, технологія і управління якістю продукції в сучасному ресторані / В. В. Архіпов, Т. В. Іванников, А. В. Архіпов. К.: Центр учбової літератури, 2007. 382 с.
5. Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства: навч. посіб., 3-тє вид. К.: Центр учбової літератури, 2016. 280 с.
6. Архіпов В. В., Русавська В. А. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства. К.: Центр учбової літератури, 2009. 342 с.
7. Банько В. Г. Будівлі, споруди, обладнання туристичних комплексів та їх експлуатація: навч. посіб. К.: Центр інформаційних технологій. 2006. 292 с.
8. Богач А. О., Самодай В. П. Основні аспекти розвитку ресторанного господарства // Стан і перспективи сучасного туризму: матеріали І Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, 22-23 листопада 2012 року. Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Сумський державний педагогічний університет ім. А. С. Макаренка, Інститут фізичної культури. Суми: Університетська книга, 2012. С. 3-9.
9. Василенко В. О., Шматько В. Г. Інноваційний менеджмент: навч. посіб. К: ЦУЛ, Фенікс, 2011. 440 с.
10. Войчак А. В. Маркетинговий менеджмент: навч.-метод. посіб. для самост. вивчення дисципліни. Київський національний економічний ун-т. К.: КНЕУ, 2000. 237 с. 40.
11. ГавваВ. Н. Потенціал підприємства: формування і оцінка: навч. посіб. К.: Центр навчальної літератури, 2006. 224 с.
12. Гошко А. Ю., Солтис М. В., Паляниця В. А. Сучасне становище підприємств готельно-ресторанної сфери // Матеріали II Міжнародної науково- практичної конференції “Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства” (10 листопада 2023 p.). Запоріжжя: НУ “Запорізька політехніка”, 2023. 1268 с. С. 844-848.
13. Давидова О. Особливості застосування інновацій у розвиток туристичної галузі України. Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Економіка. 2015. № 7 (172). С. 65-69.
14. Денисенко М. П. Інноваційний розвиток суспільства на основі інтелектуального капіталу. Наукові записки. Економіка. 2013. Вип. 23. С. 15-19.
15. Дзюбіна А. В. Розкриття змісту поняття “інноваційний потенціал” та визначення його складових // Вісник НУ “Львівська політехніка”. 2012. № 628: Проблеми економіки та управління. С. 72-77.
16. Долгопол О. О. Формування організаторських умінь майбутніх молодших спеціалістів сфери ресторанного обслуговування у процесі професійної підготовки у коледжі: автореф. дис. ... канд. пед. наук: спец. 13.00.04 “Теорія та методика професійної освіти”. МОН України, Українська інженерно-педагогічна академія. X., 2014. 20 с.
17. Драпушко Р. Г. Туристичний потенціал України: стан, проблеми та перспективи розвитку. К.: Ін-т законодавчих передбачень і правової експертизи, 2007. 148 с.
18. Жарко В. Є., Панченко К. Г., Іваник Н. М., Островська Г. Й. Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності // VIII Всеукраїнська науково- практична конференція пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М. Г.Чумаченка: “Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування”. 28 березня 2019 р. Тернопіль: ТНТУ. С. 30-31. URL: http: //el artu. tntu.edu.ua/handl e/lib/28209?locale=j a.
19. Замула О. О., Пітя В. C. Інноваційний менеджмент: консп. лекц. Харків: НТУ “ХПГ 2012. 80 с.
20. Ілляшенко С. М. Інноваційні процеси в економіці. Порівняльний аналіз формальних методів генерації ідей інновацій // Механізм регулювання економіки. 2012. № 3. С. 66-76.
21. Ілляшенко С. М., Біловодська О. А. Управління інноваційним розвитком промислових підприємств: монограф. Суми: Університетська книга, 2010. 281 с.
22. Йохна М. А., Стадник В. В. Економіка і організація інноваційної діяльності: навч. посіб. К: Видавничий центр “Академія”, 2011. 400 с.
23. Касьяненко В. О. Зарубіжний досвід управління інноваційним потенціалом економіки та можливості його використання в Україні // Маркетинг і менеджмент інновацій. 2011. №4. Т. II. С. 200-204.
24. Колот А. М. Соціально-трудова сфера: стан відносин, нові виклики, тенденції розвитку: монографія. Київ: КНЕУ, 2010. 251 с.
25. Колот А., Григорович С. Соціально-трудові аспекти забезпечення стійкого розвитку національної економіки. Україна: аспекти праці. 2006. № 4. С. 8-15.
26. Кравченко М. О. Кадрова складова інноваційного потенціалу промислових підприємств // НТУУ “КІП”. Маркетинг в Україні, 2011. №1 (7). - С. 36-39.
27. Купчак Б. Ф. Напрями активізації інноваційних процесів у сфері малого підприємництва. Науковий вісник НЛТУ України. 2014. Вип. 10 С. 239- 244.
28. Левицька І. В. Проблеми інвестиційно-інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості // Бізнес Інформ, 2012. С. 147-150.
29. Любіцева О.О. Ринок туристичних послуг (геопросторові аспекти). 3- тє вид., переробл., доп. К.: Альтерпрес, 2005. 436 с.
30. Найдюк В. Інновації в системі управління підприємствами ресторанного господарства // Сталий розвиток економіки. 2012. № 2. С. 228- 233.
31. Найдюк В. Сутність та передумови інноваційного розвитку підприємств // Маркетинг і менеджмент інновацій. 2013. № 3. С. 251-263.
32. Нечаюк Л. I., Нечаюк Н. О. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент. К.: Центр учбової літератури, 2009. 344 с.
33. Марущак Т. Управління підприємствами ресторанного господарства різних форм господарювання К., 2002. 320с.
34. Мостова Л. М., Новікова О.В. Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства: навч. посіб. К.: Лipa-K, 2010. 388 с.
35. Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства: підруч. для вищ. навч. закл. За ред. П’ятницької Н. О. 2-ге вид. перероб. та допов. К.: Центр учбової літератури, 2011. 584 с.
36. Островська Г. Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу. Навчальний посібник. Тернопіль: Підручники і посібники, 2018. 268 с.
37. Островська Г. Й. Особливості стратегічного управління персоналом підприємства. VI Міжнародна науково-практична конференція Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні. 2023. С. 319-322.
38. Ощипок І. М. Розвиток закладів ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій. Підприємництво і торгівля. 2017. Вип. 21. С. 101-105. URL: http://nbuv.com.ua./UJRN/Тогg_2017_21_20
39. Пересічний М. І. Технологія продукції ресторанного господарства: Опорний конспект лекцій. II частина. К., 2011. 182 с.
40. Поплавська А. В. Національно-культурні традиції харчування в сучасних ресторанах: URL https://joumal- knukim. com. ua/index. php/culturology/article/do wnload/60/226
41. Прохорова В. В. Формування антикризовоїфінансової стратегії в системі антикризового фінансового управління підприємствами. Сучасні проблеми соціально-економічного розвитку регіонів: монограф. Дніпропетровськ: ІМА-прес 2010. 436 с.
42. Пуцентайло П. Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва: навч. посіб. К.: Центр навч л-ри, 2007. 344 с.
43. Романенко О. О., Яворська О. Г. Клієнтський капітал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності Одеської області. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 28 (2). С. 10-15.
44. Савченко В.Ф., Стойка С.О. Роль держави у розвитку туристичної індустрії України. Науковий вісник ЧДІЕУ. 2013. №1(17). С. 9-15.
45. Самодай В. П., Кравченко А. І. Організація ресторанної справи: навч. посіб. Суми: Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2015. 424 с.
46. Саух І. Оцінка наукових підходів до трактування сутності стратегії підприємства та її змістовні характеристики. Соціально-економічні проблеми і держава. 2016. Вип. 1 (14). С. 145-151.
47. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Інноваційний потенціал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Причорноморські економічні студії. 2018. 2018. Вип. 31. С. 100-105.
48. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Метасоціальна складова капіталів підприємств сфери туризму: людський, соціальний та клієнтський капітали. Вісник КрНУ імені Михайла Остроградського. 2018. Вип. 2 (109). Ч. 1. С. 112- 118.
49. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії // Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1 (28). С. 66- 78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdf.
50. Управління інноваційною діяльністю. Книга 1. / За заг. ред. АндрушківаБ.М. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 334 с.
51. Управління інноваційною діяльністю: магістерський курс. Підруч. / Колектив авторів: Андрушків Б.М., Стойко І.І., Шерстюк Р.П. , Владимир О.М., Дудкін П.Д., Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Паляниця В.А., Федишин І.Б. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 1146 с. URL: http: //elartu. tntu. edu.ua/handle/123456789/17920
52. Шендрик А. М., Самодай В. П. Шляхи популяризації кейтерингових послуг в Україні // Сучасні проблеми фізичного виховання і спорту школярів і студентів України: матеріали XI Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених з міжнар. участю, (Суми, 28-29 квіт. 2011 p.): у 2-х т. М-во освіти і науки, молоді та спорту України. Суми: СумДПУ ім. А. С. Макаренка, 2011. С. 238-241.
53. Шерстюк P., Мельник JL, Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення / Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції: колективна монографія. ФОПШпакВ.Б., 2021. 351 с. С. 307-318.
54. Шерстюк P., Островська Г. Підвищення рівня інтелектуалізації праці персоналу індустрії гостинності в умовах новітньої управлінської парадигми, сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності: 36. тез доп. IV Міжнар. науково-практ. конф. (12 жовт. 2023 p., м. Львів), м. Львів, 12 жовт. 2023 р. Львів, 2023. С. 322-326.
55. Шерстюк P., Стойко І., Паляниця В. Організаційна культура управління: адхократія, компетентність і лідерство [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 1 (26). С. 37-45. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf72022/22srpkil.pdf.
56. Федак В.І. Гостинність як технологічний елемент готельного та ресторанного обслуговування: тези допов. Міжн. наук.-практ. конф. “Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг”. 18 жовтня 2012 p., м. Харків. Ч. 1. С. 277-278.
57. Язіна В.А. Теоретичні та методичні засади управління готельно- ресторанним господарством України в умовах глобалізації економіки. Управління соціально-економічним розвитком держави, регіону, підприємства: матеріали II Міжнародної наук.-практ. інтернет-конференції (01 листопада - 01 грудня 2014 року). Полтава: видавець ФОП Мирон І.А., 2014. С. 60-62.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Гошко.doc49,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplom_Goshko A_Yu_2023.pdf2,42 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора