Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44015
Назва: Удосконалення вузла подрібнення кутера К-120-F
Інші назви: Enhancement of the shredding unit of the cutter model K-120-F
Автори: Саварин, Станіслав Ігорович
Savaryn, Stanislav
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Саварин С. І. Удосконалення вузла подрібнення кутера К-120-F : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“ / С. І. Саварин. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 91 с.
Дата публікації: гру-2023
Дата подання: гру-2023
Дата внесення: 23-січ-2024
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Стадник, Ігор Ярославович
Теми: 133
галузеве машинобудування
кутер
подрібнення
Діапазон сторінок: 91
Короткий огляд (реферат): Тема дипломної роботи: Удосконалення вузла подрібнення кутера К-120-F Розорахунково-пояснювальна записка дипломної роботи складається із вступу, шести розділів, висновків, переліку посилань і специфікації. Загальним об’ємом сторінок друкованого тексту, вміщує рисунків. У вступі обгруновані основні напрямки розвитку мясопереробної промисловості та розкрито властивості сировини та методи її подрібнення. Аналіз сучасного обладнання для різання мясопродуктів, вибір і обґрунтування основних напрямків дослідженнн процесую 2. Розроблення нових проектно-технологічних і технічних рішень по вдосконаленню процесу різання. У загально-технічній частині проаналізовано вихідну інформацію щодо подрібнення та машини, що адаптовані для сучасного швидкісного методу різання, дроблення мяса. Відзначено, що при використанні старих ножів на головках їх кріплення, є ряд суттєвих недоліків і які не відповідають сучасним вимогам. Насамперед тому, що в кутері К-120-F частково збалансована дія робочих і гальмівних елементів (дискретність дії, зазор), відсутнє регулювання режиму різання та інше. Проаналізовані основні технологічні процеси, сформульована мета і задачі дипломної роботи. У розділах роботи розкрито суть модернізації, наведено фізичне моделювання конструктивних параметрів ножів на головці їх кріплення, поведено комплекс розрахунків надійності і довговічності деталкй. У конструкторській частині проведені основні конструкторські розрахунки нагнітального вузла ножів. Третій й четвертий розділи розкриваються розрахунки визначення впливу конструктивних факторів на роботу модернізованого вузла – форми ножів та їх кількості. Графічна частина представлена двома аркушами формату А1 на яких приведено загальний вигляд, кінематику та дослідні дані-математичне моделювання і графіки.
Опис: Розорахунково-пояснювальна записка дипломної роботи складається із вступу, шести розділів, висновків, переліку посилань і специфікації. Загальним об’ємом сторінок друкованого тексту, вміщує рисунків. У вступі обгруновані основні напрямки розвитку мясопереробної промисловості та розкрито властивості сировини та методи її подрібнення. Аналіз сучасного обладнання для різання мясопродуктів, вибір і обґрунтування основних напрямків дослідженнн процесую 2. Розроблення нових проектно-технологічних і технічних рішень по вдосконаленню процесу різання. У загально-технічній частині проаналізовано вихідну інформацію щодо подрібнення та машини, що адаптовані для сучасного швидкісного методу різання, дроблення мяса. Відзначено, що при використанні старих ножів на головках їх кріплення, є ряд суттєвих недоліків і які не відповідають сучасним вимогам. Насамперед тому, що в кутері К-120-F частково збалансована дія робочих і гальмівних елементів (дискретність дії, зазор), відсутнє регулювання режиму різання та інше. Проаналізовані основні технологічні процеси, сформульована мета і задачі дипломної роботи.
Зміст: РОЗГЛЯД КОНСТРУКЦІЇ ОСНОВНОГО ОБЛАДНАННЯ, ВУЗЛІВ ТА ПРИНЦИПУ ДІЇ МАШИН ДЛЯ ПОДРІБНЕННЯ М‘ЯСА 1.1. Характеристика вхідного матеріалу і технологічні операцій переробки м'ясної сировини 1.2 Особливості технологічного процесу подрібнення м'яса 1.3. Обладнання тонкого подрібнення періодичної дії 1.4. Обладнання для тонкого подрібнення безперервної дії 1.5 Висновки та основні завдання дослідження РОЗДІЛ 2. Постановка задачі щодо конструктивних рішень модернізації вузла різання 2.1 Важливі аспекти для інтенсифікації процесу подрібнення м'яса 2.1.1. Вибір об‘єктів досліджень 2.2. Методика розрахунку параметрів вовчків та кутерів 2.2.1. Використання програмного комплексу 2.3. Обґрунтування вибору технології та машинно-апаратурної схеми лінії виробництва варених ковбас 2.3.1 Будова та принцип роботи обладнання 2.3.2. Обґрунтування удосконалення кутера 2.4. Вибір конструкційних матеріалів 2.5. Техніко-економічне обгрунтування РОЗДІЛ 3.ДОСЛІДЖЕННЯ КОНСТРУКТИВНИХ І КІНЕМАТИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ РОБОТИ КУТЕРА 3.1. Технологічний розрахунок 3.2. Конструктивний розрахунок 3.3. Кінематичний розрахунок кутера 3.4. Розрахунок на міцність й жорсткість 3.5. Розрахунок ножової головки 4 РОЗДІЛ. ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ОПТИМАЛЬНИХ ПАРАМЕТРІВ ОБРОБЛЕННЯ М‘ЯСОПРОДУКТІВ НА КУТЕРІ 4.1. Експериментальні дослідження та обробка їх результатів 4.2. Розробка математичної моделі та результати моделювання 4.2.1. Визначення об‘ємний розподіл тиску в чаші кутера в зоні роботи ножів 4.2.2. Визначення розподілу швидкості руху мяса у чаші кутера в зоні роботи ножів 4.2.3. Визначення енергетичні втрати через турбулентні процеси та тертя 4.3 Вплив геометричних параметрів різального інструменту на споживану потужність РОЗДІЛ 5. ОХОРОНИ ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ПРАЦІ 5.1. Методи профілактики травматизму та профзахворювань 8.2. Захист від ураження електричним струмом 8.3.Вентиляція 8.4.Шум та вібрація 8.5. Розробка схеми і заходів захисту безаварійної роботи мясного цеху Висновки Список літератури Специфікація
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44015
Власник авторського права: © Саварин С.І., 2023
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:133 — галузеве машинобудування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Cavarun_S.I._MOm-61.pdf1,87 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора