Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43190
Назва: Інноваційні технології у готельному господарстві (на прикладі ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер»)
Інші назви: Innovative technologies in hotel business (PJSC “Tourist-hotel” complex “Dnister” as a case study)
Автори: Дячун, Михайло Романович
Dyachun, Mykhailo
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Дячун М. Р. Інноваційні технології у готельному господарстві (на прикладі ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер») : Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / М. Р. Дячун. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 102 с.
Дата публікації: гру-2023
Дата подання: гру-2023
Дата внесення: 29-гру-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Малюта, Людмила Ярославівна
Maliuta, Liudmyla
УДК: 658.64
Теми: інновації
інноваційна діяльність
інноваційний проєкт
інноваційні процеси
сучасні інформаційні системи
ринок готельних послуг
innovations
innovative activity
innovative project
innovative processes
modern information systems
hotel services market
Діапазон сторінок: 1-102
Короткий огляд (реферат): Дячун М.Р. Інноваційні технології у готельному господарстві (на прикладі ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер») Кваліфікаційна робота магістра (102 с., 19 рис., 22 табл., 60 літ. джерело) за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. Тернопіль, 202 2023 У даній кваліфікаційній роботроботі магістра розглянуто пропозиції щодо можливостей упровадження інноваційних технологій для підприємства готельного типу - ПрАТ ТГК «Дністер». У роботі досліджено теоретичні аспекти управління інноваційною діяльністю підприємств індустрії гостинності, розглянуто питання оптимізації бізнес-процесів на підприємствах готельного бізнесу; здійснено аналізування інноваційної діяльності підприємства готельного типу ПрАТ ТГК «Дністер», його основних техніко-економічних показників, дано оцінку зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства на основі використання PEST- та SWOT-аналізу; запропоновано використання інноваційної інформаційно-управлінської системи у діяльності підприємства та інноваційний проєкт створення дитячої ігрової кімнати у його структурі. Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми упровадження інноваційних технологій для підприємства готельного типу ПрАТ ТГК «Дністер» і можуть бути використані ним у процесі удосконалення його діяльності на майбутній період.
Dyachun M.R. Innovative technologies in hotel business (PJSC “Tourist hotel” complex “Dnister” as a case study) Qualification work of the master (102 p., 19 fig., 22 tabl., 60 lit. sources) on a specialty 241 "Hotel and restaurant business". Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University. Faculty of Economics and Management. Ternopil, 2023. In this master's qualification work, proposals on the possibilities of introducing innovative technologies for a hotel-type enterprise - PJSC “Tourist-hotel” complex “Dnister” are considered. The paper examines theoretical aspects of management of innovative activities of hospitality industry enterprises, considers the issue of business process optimization at hotel business enterprises; an analysis of the innovative activity of the hotel-type enterprise of PJSC TGK "Dniester", its main technical and economic indicators was carried out, an assessment of the external and internal environment of the enterprise was given based on the use of PEST and SWOT analysis; the use of an innovative information management system in the enterprise's activities and an innovative project of creating a children's playroom in its structure are proposed. Practical significance of the work. The results of the conducted research create a basis for further research and a practical solution to the problem of the introduction of innovative technologies for the hotel-type enterprise PJSC TGK "Dniester" and can be used by it in the process of improving its activities for the future period.
Зміст: ВСТУП 8 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ 1.1. Стан і тенденції розвитку готельного бізнесу у національному та світовому масштабах 1.2. Об’єктивна необхідність активізації інноваційної діяльності підприємств індустрії гостинності 1.3. Оптимізація бізнес процесів на підприємствах готельного бізнесу як основний напрямок їх інноваційного розвитку розвитку Висновки до розділу 1 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ГОТЕЛЬНОГО ТИПУ ПрАТ ТГК «ДНІСТЕР» 2.1. Загальна характеристика об’єкту дослідження ПрАТ «Туристично-готельного комплексу «Дністер» 2.2. Аналізування основних техніко-економічних показників діяльності підприємства 2.3. Оцінка зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства на основі використання PEST- та SWOT-аналізу Висновки до розділу 2 РОЗДІЛ 3. НАПРЯМИ ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПРАТ «ТГК « ДНІСТЕР» 3.1. Використання інноваційної інформаційно управлінської системи у діяльності туристично готельного комплексу комплексу 3.2. Інноваційний проєкт створення дитячої ігрової кімнати у структурі ПрАТ «ТГК «Дністер» 3.3. Інвестиційні вкладення та реалізація інноваційного проєкту створення дитячої ігрової кімнати у ПрАТ «ТГК «Дністер» Висновки до розділу 3 РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 4.1. Організація та управління охороною праці досліджуваного підприємства 4.2. Удосконалення системи охорони праці ПрАТ «ТГК «Дністер» 4.3. Безпека в надзвичайних ситуаціях для ПрАТ «ТГК «Дністер» ВИСНОВКИ БІБІЛІОГРАФІЯ ДОДАТКИ
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43190
Власник авторського права: © Дячун М.Р., 2023
Перелік літератури: 1. Закон України “Про конкуренцію” // Відомості Верховної Ради України, 1997. № 36. Ст. 167.
2. Закон України “Про інноваційну діяльність” // Відомості Верховної Ради України, 2002. № 36. Ст. 266 (поточна редакція від 05.12.2012).
3. Білоус С. В., Красько А. Б., Безручко Л. С. Підвищення конкурентних переваг готельно ресторанних та туристичних підприємств за допомогою методів менеджменту. Економіка та суспільство . 2021. № 23. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/162/156
4 . Вовк І.П. Вовк Ю.Я. П роблеми і перспективи розвитку готельного бізнесу в У країні Матеріали V ІІ Міжнародної науково технічної конференції молодих учених та студентів. Актуальні задачі сучасних технологій Тернопіль 28 29 листопада ), Тергопіль: 2018. С. 142
5. В ислоух С.П., Ярмошенко О.В. І нтелектуалізація прийняття рішень при проектуванні технологічних процесів з використанням експертних систем Матеріали V Міжнарод ної науково технічної конференції молодих учених та студентів. Актуальні задачі сучасних технологій Тернопіль 17 18 листопада 201 8 Те рнопіль , 2018.С. 358-360.
6. Галасюк К.А. Готельні ланцюги в сучасній індустрії гостинності. Науковий вісник ОНЕУ. 2012. №21(173). С.127-135.
7. Головко О. Організація готельного господарства: навч. посіб.; М во осв іти і науки України, Мукачівський державний університет. К.: Кондор, 201 1. 408 с.
8. Гриненко В. В. Управління та удосконалення бізнес процесів Харк ів. нац. ун т міськ. госп ва ім. О. М. Бекетова. Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2018.147 с.
9. Давидова О. Ю., Писаревський І. М. Сучасний стан та перспективи розвит ку г отельного бізнесу в Україні. Збірник наукових праць ХДУХТ "Економічна стратегія і перспективи розви тку сфери торгівлі та послуг ". 2018. Випуск 2 (8), частина 2. 215-219.
10. Денисенко М. П. Інноваційний розвиток суспільства на основі інтелектуального капіталу. Наукові записки. Економіка. 2013. Вип. 23. С. 15-19.
11. Дзюбіна А. В. Розкриття змісту поняття “інноваційний потенціал” та визначення його складових // Вісник НУ “Львівська політехніка”. 2012. № 628: Проблеми економіки та управління. С. 72-77.
12. Денисенко Л. О., Шацька С. Є. Концептуальні засади класифікації бізнес-процесів, як основи формування бізнес-системи організації. Е фективна економіка. № 11, 2012. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1558
13. Загородна О., Серединська В. Бізнес процеси підприємства: сутність та класифікація. URL : http://sophus.at.ua/publ/2016_12_14_kampodilsk/sekcija
14. Замула О. О., Пітя В. С. Інноваційний менеджмент: консп. лекц. Харків: НТУ “ХПІ” 2012. 80 с.
15. Іванова Л. О. Оцінка маркетингових можливостей підприємств готельного господарства в окремих регіонах України Щорічник наукових праць, вип. ХІ V. Львів: НАН України ІРД, 2013. С. 230 242.
16 . Ільченко Н. Б. Механізм управління біз нес процесами на підприємстві оптової торгівлі. Бізнес Інформ. 2018. № 6. С. 224 230.
17. Ілляшенко С. М. Інноваційні процеси в економіці. Порівняльний аналіз формальних методів генерації ідей інновацій // Механізм регулювання економіки. 2012. № 3. С. 66-76.
18. Ілляшенко С. М., Біловодська О. А. Управління інноваційним розвитком промислових підприємств: монограф. Суми: Університетська книга, 2010. 281 с.
19. Йохна М. А., Стадник В. В. Економіка і організація інноваційної діяльності: навч. посіб. К: Видавничий центр “Академія”, 2011. 400 с.
20 . Клепікова О. А. Сучасні технології моделювання бізнес процесів підприємства. Наукові праці Донецького національного технічного університе ту. Сер. "Економічна". 2014. № 4. С. 257-263.
21. Козир С.В., Слєсарєв В.В. Хом’як Т.В. Моделювання та реінжиніринг бізнес процесів: підручн. М во освіти і наук и України ; Нац. техн. ун-т «Дніпровська політехніка». Дніпро: НТУ «ДП», 2022. 162 с.
22. Колос І. В. Реінжи ні ринг бізнес процесів торговельних підприємств: теоретичний аспект // Сталий розвиток економіки. 2012. № 5. С. 299.
23 . Косій Т. М. Сучасний стан розвитку гот ельного господарства України Матеріали ІІІ міжнародної науково практичної конференції "Індустрія гостинності в країнах Європи". 4-6 грудня 2018 р. Сімферополь: ВіТроПринт, 2018. С.152-154.
24. Круль Г. Я. Основи готельної справи: навч. посіб. М во освіти і науки України, Ч ернівецький нац. ун т ім. Юрія Федьковича. К.: Центр учбової літератури, 2011. 367 с.
25. Кузнецова Н. М. Основи економіки готельного та ресторанного господарства. К.: Інститут туризму, 1997. 176 с.
26. Лисенко О. А. Класифікація бізнес-процесів підприємств: теоретичні аспекти. URL: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/9488/1/15.pdf
27. Малюта Л.Я., Кузь Т.І., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Вип. 4 (71). С. 85-91.
28 . Малюта Л. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства : навч. посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2016. 232 с.
29. Малюта Л. Я., Мельник Л.М., Погайдак О.Б. Концептуальна модель управління інноваціями: орієнтація на ринок // «Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування. 2015. Випуск 2 ( 72). С. 139-145.
30 . Малюта Л., Федишин І. Вплив криз на розвиток туристичног о бізнесу. Електронне наукове фахове видання "Соціально економічні проблеми і держава". 2020. Вип.1 (22). С. 36-47.
31. Мельник Л.М., Паляниця В. А. До програми розвитку туризму в післякризовий період // Матеріали Міжнародної науково практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах». Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. С.30-32.
32. Мальська М. П., Пандяк І. Р. Готельний бізнес: теорія та практика: підруч. М-во освіти і науки України, Львівський нац. ун-т ім. І. Франка. К.: Центр учбової літератури, 2012. 470 с.
33 . Маначинська Ю.А. Готельне г осподарство України: проблеми та перспективи функціонування в сучасних умовах кризової економічної ситуації. Вісник Чернівецького торговельно економічного інституту. 2009. Вип. 2. С. 217-222.
34 . Морозова О., Морозов О. Індустрія гостинності: перспективи її розвитку в Україні. Приазовський економічний вісник. 2020. Вип. 2(19). С. 50-58.
35. Мунін Г. Б., Роглєв Х. Й. Управління сучасним готельним комплексом: навч. посіб. К.: Ліра. К, 2005. 520 с.
36. Особливості застосування теорії графів при моделюванні бізнес процесів. URL: https://cyberleninka. u а article/n/prikladne zastosuvannya teoriyi grafiv u riznih sferah zhittya suspilstva ta okremoyi osobistosti/viewer
37. Офіційний сайт підприємства ПрАТ «Туристично готельний комплекс «Дністер» (Premier Hotel Dnister). URL https://dnister hotel.phnr.com/
38. Петренко Н., Терещук Н., Новак Л. Проектування системи управління якістю послуг готельно ресторанного господарства: аспект стандартизації. Економіка та суспільство. 2022. № 35. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1084/1041
39. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Інновац ійний потенціал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 31. С. 100-105.
40. Статистичний щорічник України за 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 р.р. URL: https://ukrstat.gov.ua/druk/publicat/kat_u
41. Статистичний Львівської області за 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 р.р. Головне управління статистики у Львівській області, 2021. URL: https://www.lv.ukrstat.gov.ua/ukr/publ/2022/2021.pdf
42. Стадник В.В., Йохна М.А. Страте гічне управління інноваційним розвитком підприємства. Хмельницький: ХНУ, 2010. 320 с.
43. Стойко І.І. Індустрія туризму: проблеми і перспективи відновлення та оновлення готельного бізнесу після пандемії коронавірусу // Соціально економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 221- 233. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories pdf/2021/21siippk.pdf
44. Стойко І. І. Управління інноваціями: навч.-метод. посіб Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016 .
45. Стручок В.С. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» . Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. URL : https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196
46. Смоляр Л. Г., Здрилюк Л. А. Управління бізнес процесами у сфері технологічних інновацій готельного підприємства . Ефективна економіка № 12, 2013. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=2599
47. Фінансова звітність приватного акціонерного товариства туристично- готельний комплекс "Дністер". URL : https://clarity project.info/edr/13828634/finances?current_year=202 2
48. Чорнобай Л. І., Дума О. І. Бізнес процеси підприємства: класифікація та структурно ієрархічна модель. Економічний аналіз: зб. наук. праць. Тернопільський національний економічний університет; редкол.: В. А. Дерій (голов. ред.) та ін. Тернопіль: Видавничо-поліграфічний центр Тернопільського національного економічного університету “Економічна думка”, 2015. Том 22. № 2. С. 171-182.
49. Чухрай Н. І. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства. Львів: НУ “Львівська політехніка”, 2012. 340 с.
50. Шиманська К., Остапенко Я. Стан діяльності підприємств готельного господарства в Україні та особливості: обліково-контрольний аспект. Вісник ЖДТУ: Економіка, управління та адміністрування. 2014. Вип. 1(67). С. 59-67.
51. Яремко З.М. Тимошук С.В., Третяк О.І. Охорона праці: навч. посіб. Львів : Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка , 2010. 234 с.
52. Camagni R., Capello R. Regional Innovati on Patterns and the EU Regional Policy Reform: Towards Smart Innovation Policies // Paper presented at the 52 ERSA Conference in Bratislava. 21–24 August 2012.
53. Chesbrough, H. Open Innovation. The New Imperative for Creating and Profitingfrom Technology
54. Commercialization of Government – Funded Research: Background report. Organization for Economic Cooperation and Development: DSTI/STP/TIP (98) 12.
55. Drucker P. Management Challenges for the 21st Century . KM-"Books", 2020. 240 p.
56. Yang M. Innovation and research in education. London: Routledge and Kegan Paul, 1965.184 p.
57. Schumpeter Y . Theorie de Involution Economique, Recherches sur le Profil, le Credit, I'lnteret et le Cycle de la Conjoncture. Librairie Dailoz. Paris, 1985. 82 p.
58. Twiss B.C. Managing technological innovation: 2 nd Edition. Longman. London. 1980, 240 pp.
59. Economics. URL: https://library.tou.edu.kz/fulltext/buuk/b3263.pdf
60 . Vovk, I. P., Vovk, Y. Y. Development of family leisure activities in the hotel and restaurant businesses: Psychological and pedagogical aspects of animation activity. Economics, Management and Sustainability № 2(1) 2017. 67-75 р.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Dyachun M_R_2023.pdf2,17 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Дячун.doc40,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора