Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43190
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorМалюта, Людмила Ярославівна-
dc.contributor.advisorMaliuta, Liudmyla-
dc.contributor.authorДячун, Михайло Романович-
dc.contributor.authorDyachun, Mykhailo-
dc.date.accessioned2023-12-29T23:16:05Z-
dc.date.available2023-12-29T23:16:05Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.date.submitted2023-12-
dc.identifier.citationДячун М. Р. Інноваційні технології у готельному господарстві (на прикладі ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер») : Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / М. Р. Дячун. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 102 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43190-
dc.description.abstractДячун М.Р. Інноваційні технології у готельному господарстві (на прикладі ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер») Кваліфікаційна робота магістра (102 с., 19 рис., 22 табл., 60 літ. джерело) за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. Тернопіль, 202 2023 У даній кваліфікаційній роботроботі магістра розглянуто пропозиції щодо можливостей упровадження інноваційних технологій для підприємства готельного типу - ПрАТ ТГК «Дністер». У роботі досліджено теоретичні аспекти управління інноваційною діяльністю підприємств індустрії гостинності, розглянуто питання оптимізації бізнес-процесів на підприємствах готельного бізнесу; здійснено аналізування інноваційної діяльності підприємства готельного типу ПрАТ ТГК «Дністер», його основних техніко-економічних показників, дано оцінку зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства на основі використання PEST- та SWOT-аналізу; запропоновано використання інноваційної інформаційно-управлінської системи у діяльності підприємства та інноваційний проєкт створення дитячої ігрової кімнати у його структурі. Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми упровадження інноваційних технологій для підприємства готельного типу ПрАТ ТГК «Дністер» і можуть бути використані ним у процесі удосконалення його діяльності на майбутній період.uk_UA
dc.description.abstractDyachun M.R. Innovative technologies in hotel business (PJSC “Tourist hotel” complex “Dnister” as a case study) Qualification work of the master (102 p., 19 fig., 22 tabl., 60 lit. sources) on a specialty 241 "Hotel and restaurant business". Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University. Faculty of Economics and Management. Ternopil, 2023. In this master's qualification work, proposals on the possibilities of introducing innovative technologies for a hotel-type enterprise - PJSC “Tourist-hotel” complex “Dnister” are considered. The paper examines theoretical aspects of management of innovative activities of hospitality industry enterprises, considers the issue of business process optimization at hotel business enterprises; an analysis of the innovative activity of the hotel-type enterprise of PJSC TGK "Dniester", its main technical and economic indicators was carried out, an assessment of the external and internal environment of the enterprise was given based on the use of PEST and SWOT analysis; the use of an innovative information management system in the enterprise's activities and an innovative project of creating a children's playroom in its structure are proposed. Practical significance of the work. The results of the conducted research create a basis for further research and a practical solution to the problem of the introduction of innovative technologies for the hotel-type enterprise PJSC TGK "Dniester" and can be used by it in the process of improving its activities for the future period.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 8 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ 1.1. Стан і тенденції розвитку готельного бізнесу у національному та світовому масштабах 1.2. Об’єктивна необхідність активізації інноваційної діяльності підприємств індустрії гостинності 1.3. Оптимізація бізнес процесів на підприємствах готельного бізнесу як основний напрямок їх інноваційного розвитку розвитку Висновки до розділу 1 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ГОТЕЛЬНОГО ТИПУ ПрАТ ТГК «ДНІСТЕР» 2.1. Загальна характеристика об’єкту дослідження ПрАТ «Туристично-готельного комплексу «Дністер» 2.2. Аналізування основних техніко-економічних показників діяльності підприємства 2.3. Оцінка зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства на основі використання PEST- та SWOT-аналізу Висновки до розділу 2 РОЗДІЛ 3. НАПРЯМИ ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПРАТ «ТГК « ДНІСТЕР» 3.1. Використання інноваційної інформаційно управлінської системи у діяльності туристично готельного комплексу комплексу 3.2. Інноваційний проєкт створення дитячої ігрової кімнати у структурі ПрАТ «ТГК «Дністер» 3.3. Інвестиційні вкладення та реалізація інноваційного проєкту створення дитячої ігрової кімнати у ПрАТ «ТГК «Дністер» Висновки до розділу 3 РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 4.1. Організація та управління охороною праці досліджуваного підприємства 4.2. Удосконалення системи охорони праці ПрАТ «ТГК «Дністер» 4.3. Безпека в надзвичайних ситуаціях для ПрАТ «ТГК «Дністер» ВИСНОВКИ БІБІЛІОГРАФІЯ ДОДАТКИuk_UA
dc.format.extent1-102-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectінноваціїuk_UA
dc.subjectінноваційна діяльністьuk_UA
dc.subjectінноваційний проєктuk_UA
dc.subjectінноваційні процесиuk_UA
dc.subjectсучасні інформаційні системиuk_UA
dc.subjectринок готельних послугuk_UA
dc.subjectinnovationsuk_UA
dc.subjectinnovative activityuk_UA
dc.subjectinnovative projectuk_UA
dc.subjectinnovative processesuk_UA
dc.subjectmodern information systemsuk_UA
dc.subjecthotel services marketuk_UA
dc.titleІнноваційні технології у готельному господарстві (на прикладі ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер»)uk_UA
dc.title.alternativeInnovative technologies in hotel business (PJSC “Tourist-hotel” complex “Dnister” as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Дячун М.Р., 2023uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.64uk_UA
dc.relation.references1. Закон України “Про конкуренцію” // Відомості Верховної Ради України, 1997. № 36. Ст. 167.uk_UA
dc.relation.references2. Закон України “Про інноваційну діяльність” // Відомості Верховної Ради України, 2002. № 36. Ст. 266 (поточна редакція від 05.12.2012).uk_UA
dc.relation.references3. Білоус С. В., Красько А. Б., Безручко Л. С. Підвищення конкурентних переваг готельно ресторанних та туристичних підприємств за допомогою методів менеджменту. Економіка та суспільство . 2021. № 23. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/162/156uk_UA
dc.relation.references4 . Вовк І.П. Вовк Ю.Я. П роблеми і перспективи розвитку готельного бізнесу в У країні Матеріали V ІІ Міжнародної науково технічної конференції молодих учених та студентів. Актуальні задачі сучасних технологій Тернопіль 28 29 листопада ), Тергопіль: 2018. С. 142uk_UA
dc.relation.references5. В ислоух С.П., Ярмошенко О.В. І нтелектуалізація прийняття рішень при проектуванні технологічних процесів з використанням експертних систем Матеріали V Міжнарод ної науково технічної конференції молодих учених та студентів. Актуальні задачі сучасних технологій Тернопіль 17 18 листопада 201 8 Те рнопіль , 2018.С. 358-360.uk_UA
dc.relation.references6. Галасюк К.А. Готельні ланцюги в сучасній індустрії гостинності. Науковий вісник ОНЕУ. 2012. №21(173). С.127-135.uk_UA
dc.relation.references7. Головко О. Організація готельного господарства: навч. посіб.; М во осв іти і науки України, Мукачівський державний університет. К.: Кондор, 201 1. 408 с.uk_UA
dc.relation.references8. Гриненко В. В. Управління та удосконалення бізнес процесів Харк ів. нац. ун т міськ. госп ва ім. О. М. Бекетова. Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2018.147 с.uk_UA
dc.relation.references9. Давидова О. Ю., Писаревський І. М. Сучасний стан та перспективи розвит ку г отельного бізнесу в Україні. Збірник наукових праць ХДУХТ "Економічна стратегія і перспективи розви тку сфери торгівлі та послуг ". 2018. Випуск 2 (8), частина 2. 215-219.uk_UA
dc.relation.references10. Денисенко М. П. Інноваційний розвиток суспільства на основі інтелектуального капіталу. Наукові записки. Економіка. 2013. Вип. 23. С. 15-19.uk_UA
dc.relation.references11. Дзюбіна А. В. Розкриття змісту поняття “інноваційний потенціал” та визначення його складових // Вісник НУ “Львівська політехніка”. 2012. № 628: Проблеми економіки та управління. С. 72-77.uk_UA
dc.relation.references12. Денисенко Л. О., Шацька С. Є. Концептуальні засади класифікації бізнес-процесів, як основи формування бізнес-системи організації. Е фективна економіка. № 11, 2012. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1558uk_UA
dc.relation.references13. Загородна О., Серединська В. Бізнес процеси підприємства: сутність та класифікація. URL : http://sophus.at.ua/publ/2016_12_14_kampodilsk/sekcijauk_UA
dc.relation.references14. Замула О. О., Пітя В. С. Інноваційний менеджмент: консп. лекц. Харків: НТУ “ХПІ” 2012. 80 с.uk_UA
dc.relation.references15. Іванова Л. О. Оцінка маркетингових можливостей підприємств готельного господарства в окремих регіонах України Щорічник наукових праць, вип. ХІ V. Львів: НАН України ІРД, 2013. С. 230 242.uk_UA
dc.relation.references16 . Ільченко Н. Б. Механізм управління біз нес процесами на підприємстві оптової торгівлі. Бізнес Інформ. 2018. № 6. С. 224 230.uk_UA
dc.relation.references17. Ілляшенко С. М. Інноваційні процеси в економіці. Порівняльний аналіз формальних методів генерації ідей інновацій // Механізм регулювання економіки. 2012. № 3. С. 66-76.uk_UA
dc.relation.references18. Ілляшенко С. М., Біловодська О. А. Управління інноваційним розвитком промислових підприємств: монограф. Суми: Університетська книга, 2010. 281 с.uk_UA
dc.relation.references19. Йохна М. А., Стадник В. В. Економіка і організація інноваційної діяльності: навч. посіб. К: Видавничий центр “Академія”, 2011. 400 с.uk_UA
dc.relation.references20 . Клепікова О. А. Сучасні технології моделювання бізнес процесів підприємства. Наукові праці Донецького національного технічного університе ту. Сер. "Економічна". 2014. № 4. С. 257-263.uk_UA
dc.relation.references21. Козир С.В., Слєсарєв В.В. Хом’як Т.В. Моделювання та реінжиніринг бізнес процесів: підручн. М во освіти і наук и України ; Нац. техн. ун-т «Дніпровська політехніка». Дніпро: НТУ «ДП», 2022. 162 с.uk_UA
dc.relation.references22. Колос І. В. Реінжи ні ринг бізнес процесів торговельних підприємств: теоретичний аспект // Сталий розвиток економіки. 2012. № 5. С. 299.uk_UA
dc.relation.references23 . Косій Т. М. Сучасний стан розвитку гот ельного господарства України Матеріали ІІІ міжнародної науково практичної конференції "Індустрія гостинності в країнах Європи". 4-6 грудня 2018 р. Сімферополь: ВіТроПринт, 2018. С.152-154.uk_UA
dc.relation.references24. Круль Г. Я. Основи готельної справи: навч. посіб. М во освіти і науки України, Ч ернівецький нац. ун т ім. Юрія Федьковича. К.: Центр учбової літератури, 2011. 367 с.uk_UA
dc.relation.references25. Кузнецова Н. М. Основи економіки готельного та ресторанного господарства. К.: Інститут туризму, 1997. 176 с.uk_UA
dc.relation.references26. Лисенко О. А. Класифікація бізнес-процесів підприємств: теоретичні аспекти. URL: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/9488/1/15.pdfuk_UA
dc.relation.references27. Малюта Л.Я., Кузь Т.І., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Вип. 4 (71). С. 85-91.uk_UA
dc.relation.references28 . Малюта Л. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства : навч. посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2016. 232 с.uk_UA
dc.relation.references29. Малюта Л. Я., Мельник Л.М., Погайдак О.Б. Концептуальна модель управління інноваціями: орієнтація на ринок // «Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування. 2015. Випуск 2 ( 72). С. 139-145.uk_UA
dc.relation.references30 . Малюта Л., Федишин І. Вплив криз на розвиток туристичног о бізнесу. Електронне наукове фахове видання "Соціально економічні проблеми і держава". 2020. Вип.1 (22). С. 36-47.uk_UA
dc.relation.references31. Мельник Л.М., Паляниця В. А. До програми розвитку туризму в післякризовий період // Матеріали Міжнародної науково практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах». Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. С.30-32.uk_UA
dc.relation.references32. Мальська М. П., Пандяк І. Р. Готельний бізнес: теорія та практика: підруч. М-во освіти і науки України, Львівський нац. ун-т ім. І. Франка. К.: Центр учбової літератури, 2012. 470 с.uk_UA
dc.relation.references33 . Маначинська Ю.А. Готельне г осподарство України: проблеми та перспективи функціонування в сучасних умовах кризової економічної ситуації. Вісник Чернівецького торговельно економічного інституту. 2009. Вип. 2. С. 217-222.uk_UA
dc.relation.references34 . Морозова О., Морозов О. Індустрія гостинності: перспективи її розвитку в Україні. Приазовський економічний вісник. 2020. Вип. 2(19). С. 50-58.uk_UA
dc.relation.references35. Мунін Г. Б., Роглєв Х. Й. Управління сучасним готельним комплексом: навч. посіб. К.: Ліра. К, 2005. 520 с.uk_UA
dc.relation.references36. Особливості застосування теорії графів при моделюванні бізнес процесів. URL: https://cyberleninka. u а article/n/prikladne zastosuvannya teoriyi grafiv u riznih sferah zhittya suspilstva ta okremoyi osobistosti/vieweruk_UA
dc.relation.references37. Офіційний сайт підприємства ПрАТ «Туристично готельний комплекс «Дністер» (Premier Hotel Dnister). URL https://dnister hotel.phnr.com/uk_UA
dc.relation.references38. Петренко Н., Терещук Н., Новак Л. Проектування системи управління якістю послуг готельно ресторанного господарства: аспект стандартизації. Економіка та суспільство. 2022. № 35. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1084/1041uk_UA
dc.relation.references39. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Інновац ійний потенціал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 31. С. 100-105.uk_UA
dc.relation.references40. Статистичний щорічник України за 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 р.р. URL: https://ukrstat.gov.ua/druk/publicat/kat_uuk_UA
dc.relation.references41. Статистичний Львівської області за 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 р.р. Головне управління статистики у Львівській області, 2021. URL: https://www.lv.ukrstat.gov.ua/ukr/publ/2022/2021.pdfuk_UA
dc.relation.references42. Стадник В.В., Йохна М.А. Страте гічне управління інноваційним розвитком підприємства. Хмельницький: ХНУ, 2010. 320 с.uk_UA
dc.relation.references43. Стойко І.І. Індустрія туризму: проблеми і перспективи відновлення та оновлення готельного бізнесу після пандемії коронавірусу // Соціально економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 221- 233. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories pdf/2021/21siippk.pdfuk_UA
dc.relation.references44. Стойко І. І. Управління інноваціями: навч.-метод. посіб Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016 .uk_UA
dc.relation.references45. Стручок В.С. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» . Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. URL : https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196uk_UA
dc.relation.references46. Смоляр Л. Г., Здрилюк Л. А. Управління бізнес процесами у сфері технологічних інновацій готельного підприємства . Ефективна економіка № 12, 2013. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=2599uk_UA
dc.relation.references47. Фінансова звітність приватного акціонерного товариства туристично- готельний комплекс "Дністер". URL : https://clarity project.info/edr/13828634/finances?current_year=202 2uk_UA
dc.relation.references48. Чорнобай Л. І., Дума О. І. Бізнес процеси підприємства: класифікація та структурно ієрархічна модель. Економічний аналіз: зб. наук. праць. Тернопільський національний економічний університет; редкол.: В. А. Дерій (голов. ред.) та ін. Тернопіль: Видавничо-поліграфічний центр Тернопільського національного економічного університету “Економічна думка”, 2015. Том 22. № 2. С. 171-182.uk_UA
dc.relation.references49. Чухрай Н. І. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства. Львів: НУ “Львівська політехніка”, 2012. 340 с.uk_UA
dc.relation.references50. Шиманська К., Остапенко Я. Стан діяльності підприємств готельного господарства в Україні та особливості: обліково-контрольний аспект. Вісник ЖДТУ: Економіка, управління та адміністрування. 2014. Вип. 1(67). С. 59-67.uk_UA
dc.relation.references51. Яремко З.М. Тимошук С.В., Третяк О.І. Охорона праці: навч. посіб. Львів : Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка , 2010. 234 с.uk_UA
dc.relation.references52. Camagni R., Capello R. Regional Innovati on Patterns and the EU Regional Policy Reform: Towards Smart Innovation Policies // Paper presented at the 52 ERSA Conference in Bratislava. 21–24 August 2012.uk_UA
dc.relation.references53. Chesbrough, H. Open Innovation. The New Imperative for Creating and Profitingfrom Technologyuk_UA
dc.relation.references54. Commercialization of Government – Funded Research: Background report. Organization for Economic Cooperation and Development: DSTI/STP/TIP (98) 12.uk_UA
dc.relation.references55. Drucker P. Management Challenges for the 21st Century . KM-"Books", 2020. 240 p.uk_UA
dc.relation.references56. Yang M. Innovation and research in education. London: Routledge and Kegan Paul, 1965.184 p.uk_UA
dc.relation.references57. Schumpeter Y . Theorie de Involution Economique, Recherches sur le Profil, le Credit, I'lnteret et le Cycle de la Conjoncture. Librairie Dailoz. Paris, 1985. 82 p.uk_UA
dc.relation.references58. Twiss B.C. Managing technological innovation: 2 nd Edition. Longman. London. 1980, 240 pp.uk_UA
dc.relation.references59. Economics. URL: https://library.tou.edu.kz/fulltext/buuk/b3263.pdfuk_UA
dc.relation.references60 . Vovk, I. P., Vovk, Y. Y. Development of family leisure activities in the hotel and restaurant businesses: Psychological and pedagogical aspects of animation activity. Economics, Management and Sustainability № 2(1) 2017. 67-75 р.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Dyachun M_R_2023.pdf2,17 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Дячун.doc40,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора