Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41930
Назва: Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 28 тон за зміну
Інші назви: Workshop project of whole milk products production of 28 t capacity per shift
Автори: Мізьолик, Анастасія Юріївна
Mizolyk, Anastasiia
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Мізьолик А. Ю. Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 28 тон за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А. Ю. Мізьолик. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 56 с.
Bibliographic description: Mizolyk A.Yu. Workshop project of whole milk products production of 28 t capacity per shift : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / A.Yu. Mizolyk. — Ternopil : TNTU, 2023. — 56 p.
Дата публікації: чер-2023
Дата подання: чер-2023
Дата внесення: 27-чер-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Члени комітету: Шинкарук, Оксана Юріївна
Shynkaruk, Oksana
УДК: 637.1
Теми: молочний продукт
молоко питне
нормалізоване молоко
кефір
біойогурт
технологія
технологічний контроль
milk product
market milk
standardized milk
kefir
bioyogurt,
fermentation
normalization
separation
technological control
Кількість сторінок: 56
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційну роботу виконано з метою розроблення цеху з виробництва незбираномолочних продуктів, зокрема двох видів питного молока, в тому числі з какао; йогурту з додаванням чорносмородинового сиропу; кефіру вітамінізованого (з вітаміном С). Пояснювальна записка містить три розділи. У першому зроблено обґрунтування технологічних процесів, виконано розрахунки сировини, а також відповідних компонентів, необхідних згідно рецептури. Розглянуто питання контролю за виробництвом продуктів молочної промисловості, необхідності дотримання санітарно-гігієнічного стану обладнання. Здійснено розрахунок продуктивності та підбір обладнання, яке буде розміщене у проектованому цеху. Саме для цього також пораховано площі приміщень основного та допоміжного призначення. У другому розділі здійснено техніко-економічне обґрунтування. Третій розділ містить питання щодо управління та нагляду в Україні за безпекою життєдіяльності та шляхи зменшення негативного впливу на життя людини. Список використаних джерел подано в кінці роботи.
The qualification work was carried out with the aim of developing a workshop for the production of whole milk products, in particular two types of market milk, including cocoa; yogurt with the addition of blackcurrant syrup; vitaminized kefir (with vitamin C). The explanatory note contains three sections. In the first one, the substantiation of the technological processes was made, performed the calculations of the raw materials, as well as the corresponding components required according to the recipe. Considered the issue of control over the production of dairy products and the need to observe the sanitary and hygienic condition of the equipment. Carried out the calculation of productivity and the selection of equipment that will be placed in the designed workshop. Also calculated the areas of the main and auxiliary premises. In the second section carried out the technical and economic justification. The third section contains issues related to the management and supervision of life safety in Ukraine and ways to reduce the negative impact on human life. The list of used sources is provided at the end of the work.
Зміст: Вступ ..5 1 Технологічна частина …6 Продуктові розрахунок виробництва незбираномолочних продуктів ...6 Відомості для розрахунку продуктів ... 6 Схема напрямів технологічної переробки сировини ....7 Розрахунок продуктів …9 Результати розрахунку продуктів …14 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів …15 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ....15 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..17 Опис технології виробництва незбираномолочних продуктів запроєктованого асортименту ...23 Нормативні характеристики готових незбираномолочних продуктів …27 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва незбираномолочних продуктів обраного асортименту ...29 Санітарно-гігієнічне оброблення технологічного обладнання ...34 Підбір обладнання ...35 Розрахунок площі приміщень виробничого і допоміжного призначення ….42 2 Техніко-економічне обґрунтування ...46 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці …50 Список використаних літературних джерел ....55
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41930
Власник авторського права: © Мізьолик А.Ю., 2023
Перелік літератури: 1. Відомчі норми технологічного проектування підприємств по переробці молока. Мінсільгосппрод України ВНТП-АПК-24.06. К. – 2006. – 105 с.
2. Вимоги до безпечності та якості молока та молочних продуктів: поетапні перехідні періоди відтерміновано. [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://milkua.info/uk/post/vimogi-do-bezpecnosti-ta-akosti-moloka-ta-molocnih-produktiv-poetapni-perehidni-periodi-vidterminovano
3. ДСТУ 4343:2004 «Йогурт. Загальні технічні умови».
4. ДСТУ 4417:2005 «Кефір. Технічні умови».
5. ДСТУ 2661:2010. «Молоко коров’яче питне. Технічні умови».
6. ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови».
7. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв. – Київ: Фірма «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. – 344 с.
8. Жидецький В.Ц., Джигирей В.С., Мельников О.В. Основи охорони праці. – Львів: Афіша, 2000. 350 с.
9. Машкін М.І., Париш Н.М., Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351.
10. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» / Уклад.: Крупа О.М., Сторож Л.А., Дацишин К.Є. – Т.: ТНТУ, 2021. – 60 с.
11. Мохняк С.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: вид. НУ ,,Львівська політехніка”, 2009. 264 с.
12. Павлоцька Л.Ф., Дуденко Н.В., Цихановська І.В., Лазарєва Т.А., Александров О.В., Коваленко В.О., Скуріхіна Л.А., Євлаш В.В. Нутриціологія. Частина 1. Загальна нутриціологія. Навчальний посібник. – Харків: УІПА, 2012. – 371 с.
13. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. – К.: НУТХ, 2013. – 394 С.
14. Поліщук Г. Є., Грек О. В., Скорченко Т. А. та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. – К. НУХТ, 2013. – 502 с.
15. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості.: Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.
16. Скорченко Т.А., Поліщук Г.Є., Грек О.В., Кочубей О.В. Технологія незбираномолочних продуктів. / за редакцією Скорченко Т.А. Навчальний посібник. – Вінниця: Нова Книга, 2005 – 264.
17. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : Довідник / О.М. Скарбовійчук, О.В. Кочубей-Литвиненко, О.А. Чернюшок, В.Г. Федоров. – К.: НУХТ, 2012. – 311.
18. Чагаровський О.П. Хімія молочної сировини: навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / О.П. Чагаровський, Н.А. Ткаченко, Т.А. Лисогор. – Одеса : «Сімекс-прінт», 2013. 268 с.
19. Чим відрізняються кефір та йогурт? [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://www.iprovit-shop.com.ua/blog/cim-vidriznautsa-kefir-ta-jogurt.
20. Яремко З.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Видавничий центр ЛНУ ім. І. Франка, 2005. 301 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мізьолик_авторська_довідка.docx53,09 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити
КР_Мізьолик А..pdf3,23 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора