Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41930
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorМізьолик, Анастасія Юріївна-
dc.contributor.authorMizolyk, Anastasiia-
dc.date.accessioned2023-06-27T20:24:24Z-
dc.date.available2023-06-27T20:24:24Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.date.submitted2023-06-
dc.identifier.citationМізьолик А. Ю. Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 28 тон за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А. Ю. Мізьолик. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41930-
dc.description.abstractКваліфікаційну роботу виконано з метою розроблення цеху з виробництва незбираномолочних продуктів, зокрема двох видів питного молока, в тому числі з какао; йогурту з додаванням чорносмородинового сиропу; кефіру вітамінізованого (з вітаміном С). Пояснювальна записка містить три розділи. У першому зроблено обґрунтування технологічних процесів, виконано розрахунки сировини, а також відповідних компонентів, необхідних згідно рецептури. Розглянуто питання контролю за виробництвом продуктів молочної промисловості, необхідності дотримання санітарно-гігієнічного стану обладнання. Здійснено розрахунок продуктивності та підбір обладнання, яке буде розміщене у проектованому цеху. Саме для цього також пораховано площі приміщень основного та допоміжного призначення. У другому розділі здійснено техніко-економічне обґрунтування. Третій розділ містить питання щодо управління та нагляду в Україні за безпекою життєдіяльності та шляхи зменшення негативного впливу на життя людини. Список використаних джерел подано в кінці роботи.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification work was carried out with the aim of developing a workshop for the production of whole milk products, in particular two types of market milk, including cocoa; yogurt with the addition of blackcurrant syrup; vitaminized kefir (with vitamin C). The explanatory note contains three sections. In the first one, the substantiation of the technological processes was made, performed the calculations of the raw materials, as well as the corresponding components required according to the recipe. Considered the issue of control over the production of dairy products and the need to observe the sanitary and hygienic condition of the equipment. Carried out the calculation of productivity and the selection of equipment that will be placed in the designed workshop. Also calculated the areas of the main and auxiliary premises. In the second section carried out the technical and economic justification. The third section contains issues related to the management and supervision of life safety in Ukraine and ways to reduce the negative impact on human life. The list of used sources is provided at the end of the work.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ ..5 1 Технологічна частина …6 Продуктові розрахунок виробництва незбираномолочних продуктів ...6 Відомості для розрахунку продуктів ... 6 Схема напрямів технологічної переробки сировини ....7 Розрахунок продуктів …9 Результати розрахунку продуктів …14 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів …15 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів ....15 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту ..17 Опис технології виробництва незбираномолочних продуктів запроєктованого асортименту ...23 Нормативні характеристики готових незбираномолочних продуктів …27 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва незбираномолочних продуктів обраного асортименту ...29 Санітарно-гігієнічне оброблення технологічного обладнання ...34 Підбір обладнання ...35 Розрахунок площі приміщень виробничого і допоміжного призначення ….42 2 Техніко-економічне обґрунтування ...46 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці …50 Список використаних літературних джерел ....55uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмолочний продуктuk_UA
dc.subjectмолоко питнеuk_UA
dc.subjectнормалізоване молокоuk_UA
dc.subjectкефірuk_UA
dc.subjectбіойогуртuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectтехнологічний контрольuk_UA
dc.subjectmilk productuk_UA
dc.subjectmarket milkuk_UA
dc.subjectstandardized milkuk_UA
dc.subjectkefiruk_UA
dc.subjectbioyogurt,uk_UA
dc.subjectfermentationuk_UA
dc.subjectnormalizationuk_UA
dc.subjectseparationuk_UA
dc.subjecttechnological controluk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 28 тон за змінуuk_UA
dc.title.alternativeWorkshop project of whole milk products production of 28 t capacity per shiftuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Мізьолик А.Ю., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberШинкарук, Оксана Юріївна-
dc.contributor.committeeMemberShynkaruk, Oksana-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages56-
dc.subject.udc637.1uk_UA
dc.relation.references1. Відомчі норми технологічного проектування підприємств по переробці молока. Мінсільгосппрод України ВНТП-АПК-24.06. К. – 2006. – 105 с.uk_UA
dc.relation.references2. Вимоги до безпечності та якості молока та молочних продуктів: поетапні перехідні періоди відтерміновано. [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://milkua.info/uk/post/vimogi-do-bezpecnosti-ta-akosti-moloka-ta-molocnih-produktiv-poetapni-perehidni-periodi-vidterminovanouk_UA
dc.relation.references3. ДСТУ 4343:2004 «Йогурт. Загальні технічні умови».uk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 4417:2005 «Кефір. Технічні умови».uk_UA
dc.relation.references5. ДСТУ 2661:2010. «Молоко коров’яче питне. Технічні умови».uk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови».uk_UA
dc.relation.references7. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв. – Київ: Фірма «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. – 344 с.uk_UA
dc.relation.references8. Жидецький В.Ц., Джигирей В.С., Мельников О.В. Основи охорони праці. – Львів: Афіша, 2000. 350 с.uk_UA
dc.relation.references9. Машкін М.І., Париш Н.М., Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351.uk_UA
dc.relation.references10. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» / Уклад.: Крупа О.М., Сторож Л.А., Дацишин К.Є. – Т.: ТНТУ, 2021. – 60 с.uk_UA
dc.relation.references11. Мохняк С.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: вид. НУ ,,Львівська політехніка”, 2009. 264 с.uk_UA
dc.relation.references12. Павлоцька Л.Ф., Дуденко Н.В., Цихановська І.В., Лазарєва Т.А., Александров О.В., Коваленко В.О., Скуріхіна Л.А., Євлаш В.В. Нутриціологія. Частина 1. Загальна нутриціологія. Навчальний посібник. – Харків: УІПА, 2012. – 371 с.uk_UA
dc.relation.references13. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. – К.: НУТХ, 2013. – 394 С.uk_UA
dc.relation.references14. Поліщук Г. Є., Грек О. В., Скорченко Т. А. та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. – К. НУХТ, 2013. – 502 с.uk_UA
dc.relation.references15. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості.: Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.uk_UA
dc.relation.references16. Скорченко Т.А., Поліщук Г.Є., Грек О.В., Кочубей О.В. Технологія незбираномолочних продуктів. / за редакцією Скорченко Т.А. Навчальний посібник. – Вінниця: Нова Книга, 2005 – 264.uk_UA
dc.relation.references17. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : Довідник / О.М. Скарбовійчук, О.В. Кочубей-Литвиненко, О.А. Чернюшок, В.Г. Федоров. – К.: НУХТ, 2012. – 311.uk_UA
dc.relation.references18. Чагаровський О.П. Хімія молочної сировини: навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / О.П. Чагаровський, Н.А. Ткаченко, Т.А. Лисогор. – Одеса : «Сімекс-прінт», 2013. 268 с.uk_UA
dc.relation.references19. Чим відрізняються кефір та йогурт? [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://www.iprovit-shop.com.ua/blog/cim-vidriznautsa-kefir-ta-jogurt.uk_UA
dc.relation.references20. Яремко З.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Видавничий центр ЛНУ ім. І. Франка, 2005. 301 с.uk_UA
dc.identifier.citationenMizolyk A.Yu. Workshop project of whole milk products production of 28 t capacity per shift : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / A.Yu. Mizolyk. — Ternopil : TNTU, 2023. — 56 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мізьолик_авторська_довідка.docx53,09 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити
КР_Мізьолик А..pdf3,23 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора