Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38208
Назва: Проєкт цеху з виробництва масла функціонального призначення з організацією переробки маслянки потужністю 26 т молока за зміну
Інші назви: Workshop project of functional purpose butter production with buttermilk processing of 26 t of milk processing capacity per shift
Автори: Зварич, Антоніна Олегівна
Zvarych, Antonina
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Зварич А.О. Проєкт цеху з виробництва масла функціонального призначення з організацією переробки маслянки потужністю 26 т молока за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А.О. Зварич. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 55 с.
Bibliographic description: Zvarych A.O. Workshop project of functional purpose butter production with buttermilk processing of 26 t of milk processing capacity per shift: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / A.O. Zvarych. — Ternopil : TNTU, 2022. — 55 p.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 26-чер-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Члени комітету: Вітенько, Тетяна Миколаївна
Vitenko, Tetyana
УДК: 637.234
Теми: масло вершкове
напій з маслянки ферментований
перетворення високожирних вершків
butter
fermented buttermilk drink
high-fat cream converting
Кількість сторінок: 55
Короткий огляд (реферат): В роботі висвітлено технологію виробництва масла. Функціональні продукти цінуються за біологічно активні речовини в складі, які добре впливають на організм. Функціональність забезпечують додаванням кріопорошків з рослин, що містять мікронутрієнти. Технологічна частина присвячена розрахункам, повʼязаним з проєктуванням цеху, а також опису технології асортименту. В розділі подано технохімічний контроль за виготовленням масла і нормативні характеристики продукту. Виробництво проводиться методом перетворення високожирних вершків, що забезпечує безперервність процесів на якісному технологічному обладнанні. У техніко-економічному обґрунтуванні обирається потенційне місто для підприємства, характеризується асортимент і канали реалізації. Третій розділ присвячений питанням охорони праці.
The work highlights the technology of butter production. Functional products are valued for biologically active substances in the composition that have a good effect on the body. Functionality is provided by the addition of plants cryopowders which contain micronutrients. The technological part is devoted to calculations related to the shop designing, and also a description of the range technology. The section presents technochemical control of butter production and regulatory characteristics of the product. Production is carried out by the method of conversion of the high-fat cream, which ensures the continuity of processes on high-quality technological equipment In the feasibility study, a potential city is selected for the enterprise, the range and sales channels are also characterized. The third section is devoted to labor protection issues.
Зміст: Вступ.......... 1 Технологічна частина........... 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту..... 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів........ 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини.............. 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок...... 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів.......... 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів....... 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів................. 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту......... 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту........ 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту......... 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту....... 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання............. 1.5 Підбір технологічного обладнання............ 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень.......... 2 Техніко-економічне обґрунтування................... 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці................ Список використаних літературних джерел.........
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38208
Власник авторського права: © Зварич А.О., 2022
Перелік літератури: 1. Практикум з технології молока та молочних продуктів : навч. посіб. / О. В. Грек, Н. М. Ющенко, Т. Г. Осьмак та ін. ; Мво освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2015. – 431 с. 2. Рашевська Т. О. Технологія молока і молочних продуктів. Розділ Технологія вершкового масла. К.:НУХТ 50 c. 3. Горбатова К. К. Биохимия молока и молочных продуктов : учебник / К. К. Горбатова. – 3-е изд., перераб. и доп. – Санктпетербург : Гиорд, 2003. – 320 с. 4. Вышемирский Ф. А. За что ценят масло и как его потребляют/ Ф. А. Вышемирский. Сыроделие и маслоделие. 2007. No2. С. 40-42. 5. Горбатова К. К. Химия и физика молока и молочных продуктов : учебник / К. К. Горбатова, П. И. Гунькова ; под ред. К. К. Горбатова. – Санкт-Петербург: Гиорд, 2012. – 336 с. 6. Грек О. В. Молокопереробка. Інновації : підручник / О. В. Грек, О. О. Красуля; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2017. – 390 с. 7. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с 8. Технологія галузі: Метод. вказівки до практичних занять, курсового та дипломного проектування “Розрахунок вершкового масла та спредів” для студ. спец. 6.091700 “Технологія зберігання, консервування та переробки молока” напряму підготовки “Харчова технологія та інженерія” всіх форм навчання / Уклад.: Н. М.Ющенко, О. В.Кочубей, Т. О.Рашевська. К.: НУХТ, 2006. 38 с. 9. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. К.: НУХТ, 2013. 343 с. 53 10. Грек О. В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник / О. В. Грек, Г. Є. Поліщук, О. О. Онопрійчук ; МОН молоді та спорту України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2011. – 210 с. 11. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 12. Кочубей-Литвиненко, О. В. Технологія отримання та первинного оброблення молока : підручник / О. В. КочубейЛитвиненко, Н. М. Ющенко ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 211 с. 13. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. [На заміну РСТ УССР 1326-88; чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2017. — 14 с. 14. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. Том 2. Масло коровье и комбинированое / Л. И. Степанова. СПб.: ГИОРД, 2003. 336 с. 15. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с. 16.Пат. 31220 Україна А 23С 15/16. Спосіб збагачення вершкового масла / Українець А.І, Рашевська Т.О., Махоніна М.Ю., Шпачук Л.В.; заявник НУХТ; заявл. 25.12. 2007; опубл. 25.03.08, бюл. No 6 . 17. ДСТУ 4399-2005. Масло вершкове. Технічні умови. Офіц. вид. Вперше (зі скасуванням ГОСТ 37-91); чинний від 28.04.2005. К.: Держспоживстандарт України, 2006. 15 с. 18. ТУ У 02070938-009-98 Масло вершкове з пектином, інуліном і кріопорошками рослинними харчовими. 19. ТУ У 15.5-19492247-004-2003 Напої кисломолочні. 54 20. Молоко та молочні продукти: Нормат. документи: Довід. /За ред. В.Л.Іванова. – Л.: НІЦ Леонорм, 2000. – У 3-х т. – 402 с. 21. Ромаданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторный практикум по технохимическому контролю предприятий молочной промышленности. - К.: УДУХТ, 1997.-102 с. 22. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19. 23. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с. 24. Ростроса Н. К., Мордвинцева П. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности: Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов. – М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с 25. Закарпатська область [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу https://uk.wikipedia.org/wiki/Закарпатська_область. 26. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с. 27. Мохняк С.М. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: вид. НУ ,,Львівська політехніка”, 2009. 264 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Zvarych.docАвторська довідка48,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Zvarych.pdfДипломна робота785,36 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора