Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38194
Назва: Проєкт цеху з виробництва ферментованих напоїв потужністю переробки молока 30 т за зміну
Інші назви: Workshop project of fermented drinks production of 30 t of milk processing capacity per shift
Автори: Вишнівецька, Юлія Юріївна
Vyshnivetska, Julia
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Вишнівецька Ю.Ю. Проєкт цеху з виробництва ферментованих напоїв потужністю переробки молока 30 т за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Ю.Ю. Вишнівецька. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 51 с.
Bibliographic description: Vyshnivetska J.Yu. Workshop project of fermented drinks production of 30 t of milk processing capacity per shift bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / J.Yu. Vyshnivetska. — Ternopil : TNTU, 2022. — 55 p.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 25-чер-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Кравченюк, Христина Юріївна
Kravcheniuk, Khrystyna
Члени комітету: Стадник, Ігор Ярославович
Stadnyk, Igor
УДК: 637.133.3:637.136
Теми: простокваша
кисломолочний напій
кефірний продукт
кисломолочний напій
plain yogurt
sour milk drink
kefir product
sour milk drink
Кількість сторінок: 55
Короткий огляд (реферат): Сучасні технології кисломолочних виробів передбачають в основі використання молока незбираного, ароматизаторів, барвників, стабілізуючих систем, а також різного спектра наповнювачів. Поживність кисломолочних продуктів зумовлена біохімічними властивостями, а саме, молочнокислим та спиртовим бродінням, що характеризуються високим вмістом молочної кислоти, ароматичних речовин, етилового спирту, розчинних форм азоту та великою кількістю вітамінів. В результаті молочнокислого і спиртового бродіння вміст основних вітамінів підвищується. Тому рекомендується регулярно вживати кисломолочні продукти для зміцнення нервової та імунної систем. Завданням проєкту передбачається виробництво ряду ферментованих напоїв: ✓ простокваші цитрусової; ✓ кисломолочного напою «Вільніс»; ✓ кефірного продукту; ✓ кисломолочного напою «Тан». У першому розділі проєкту, подані розрахунки, описується організація процесів виробництва асортименту, вимоги до якості сировини для виробництва, опис загальних технологій кисломолочних напоїв резервуарним способом, нормативні характеристики продукції. Обладнання, яке використовується на підприємстві підвищить продуктивність, покращить якісні показники даних виробів. Другий розділ присвячений проведенню техніко-економічного обґрунтування, та обране перспективне місто для будівництва. В останньому розділі висвітлено питання безпеки життєдіяльності.
Modern technologies of fermented milk products include the use of whole milk, flavors, dyes, stabilizing systems, as well as a variety of fillers. The nutritional value of fermented milk products is due to biochemical properties, namely, lactic acid and alcoholic fermentation, characterized by high content of lactic acid, aromatic substances, ethyl alcohol, soluble forms of nitrogen and a large number of vitamins. As a result of lactic acid and alcohol fermentation, the content of essential vitamins increases. Therefore, it is recommended to regularly consume fermented milk products to strengthen the nervous and immune systems. The task of the project is to produce a number of fermented beverages: ✓ citrus curd; ✓ sour milk drink "Vilnius"; ✓ kefir product; ✓ sour milk drink "Tan". The first section of the project, the calculations are presented, describes the organization of production processes of the range, requirements for the quality of raw materials for production, a description of general technologies of sour milk drinks by tank method, regulatory characteristics of products. The equipment used at the enterprise will increase productivity, improve the quality of these products. The second section is devoted to the feasibility study, and selected promising city for construction. The last section covers the issue of life safety.
Зміст: Вступ........... 1 Технологічна частина........... 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту... 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів....... 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини.... 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок. 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів............ 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів..........1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів................ 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту......... 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту........... 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту............ 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту.......... 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання.................... 1.5 Підбір технологічного обладнання........... 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень....... 2 Техніко-економічне обґрунтування................. 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці................ Список використаних літературних джерел...............
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38194
Власник авторського права: © Вишнівецька Ю.Ю., 2022
Перелік літератури: 1. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с. 2. Товарознавство молочних товарів: навч. посібник / А. Б. Рудавська, Г. В. Дейниченко, В. М. Козлов, Г. І. Дюкарева. – Київ : Професіонал, 2004. – 312 с. 3. Горбатова К. К. Химия и физика молока и молочных продуктов: учебник / К. К. Горбатова, П. И. Гунькова ; под ред. К. К. Горбатова. – Санкт-Петербург : Гиорд, 2012. – 336 с. 4. Грек О. В. Молокопереробка. Інновації : підручник / О. В. Грек, О. О. Красуля; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2017. – 390 с. 5. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; МОН України ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012. – 311 с. 6. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с. 7. Степанова Л.И. Справочник технолога молочного производства. Технологии и рецептуры. Том 1. Цельномолочные продукты СПб: ГИОРД, 1999. — 384 с. 8. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 9. Крусь Т. Н., Хромцев А.Г. Технология молока и молочных продуктов. - М.: Колос, 2004. 50 10. Твердохлеб Г. В. Технология молока и молочних продуктов. Учебник для вузов./, З. Х. Дилонян. Под ред. Е. М. Соколовой. - М.: Агропромиздат, 1991.- 463с. 11. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с. 12. Молоко та молочні продукти: Нормат. документи: Довід. /За ред. В.Л.Іванова. – Л.: НІЦ Леонорм, 2000. – У 3-х т. – 402 с. 13. Ромаданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторный практикум по технохимическому контролю предприятий молочной промышленности. - К.: УДУХТ, 1997.-102 с. 14. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 19. 15. Ростроса Н. К., Мордвинцева П. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности: Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов. – М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с. 16. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с. 17. Відомчі норми технологічного проектування підприємств по переробці молока. Мінсільгосппрод України ВНТП-АПК-24.06. К. – 2006. – 105 с. 18. Купчик М.П., Гандзюк М.П., Степанець І.Ф. та ін. Основи охорони праці.– К.: Основа, 2000. 416 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Vyshnivetska.docАвторська довідка54 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Vyshnivetska.pdfДипломна робота718,76 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора