Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35240
Назва: | Навчальний посібник щодо проходження практик бакалаврами спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» спеціалізації «Обладнання переробних і харчових виробництв» |
Автори: | Ворощук, Віктор Ярославович Шинкарик, Марія Миколаївна Лясота, Оксана Михайлівна Кравець, Олег Ігорович |
Приналежність: | ТНТУ |
Бібліографічний опис: | Ворощук В. Я. Навчальний посібник щодо проходження практик бакалаврами спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» спеціалізації «Обладнання переробних і харчових виробництв» / В. Я. Ворощук, М. М. Шинкарик, О. М. Лясота, О. І. Кравець // ТНТУ ім. Івана Пулюя. – Тернопіль, ТНТУ. – 2017. – 48 с. |
Дата публікації: | 2017 |
Дата подання: | 3-чер-2021 |
Дата внесення: | 3-чер-2021 |
Видавництво: | ТНТУ |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | ТНТУ |
Теми: | Галузеве машинобудування Обладнання |
Діапазон сторінок: | 48 |
Короткий огляд (реферат): | Важливими умовами прискорення науково-технічного прогресу на підприємствах харчової промисловості є зростання продуктивності праці, підвищення ефективності та інтенсифікація виробництва, покращення якості продукції. Першочергове значення при цьому має використання прогресивних високопродуктивних технологій процесів, які забезпечують високу якість продуктів, ефективне застосування сучасних автоматизованих і автоматичних потокових ліній, технологічного обладнання і машин з програмним керуванням, електронних обчислювальних машин та іншої нової техніки. Використання прогресивних форм організації й економіки виробничих процесів також направлене на вирішення головних завдань: підвищення ефективності виробництва і якості продукції. Особливу увагу слід приділяти якості технологічного обладнання, надійності, довговічності й економічності в експлуатації, зменшенню матеріало- та енергомісткості машин, що створює додаткові умови не лише для вдосконаллення їх конструкції, але й для технології виготовлення та експлуатації. У вирішенні цих завдань беруть активну участь інженерно-технічні працівники й керівники виробництва, підготовка яких здійснюється у вищих навчальних закладах, у тому числі й за спеціальністю 133 "Галузеве машинобудування". При підготовці висококваліфікованих інженерних кадрів чільне місце відводиться самостійній творчій роботі студентів – виконанню індивідуальних завдань, курсових робіт і проектів. Вирішення завдань підготовки висококваліфікованих фахівців вимагає закріплення набутих у вищому навчальному закладі теоретичних знань шляхом одержання практичних навичок роботи на підприємстві, в установі, організації. З цією метою студенти проходять практику. Практика студентів є невід'ємною складовою частиною процесу підготовки висококваліфікованих фахівців. Для її проведення мають бути створені умови, що забезпечують не лише закріплення отриманих студентами теоретичних знань із спеціальних дисциплін, а й набуття ними практичних навичок. При укладанні методичних рекомендацій використовувались: 1. «Положення пр. проведення практик студентів вищих навчальних закладів України» затверджено наказом МОУ № 93 від 08.04. 1993р. 2.“Методичних рекомендацій по складанню програм практики студентів вищих навчальних закладів України”, Міністерства освіти України від 14.02.96 р. № 3.1-5/97 р. |
Зміст: | 1. Загальні положення 4 2. Організація практики 5 3. Захист звіту та критерії оцінювання проходження виробничої практики студентів 7 4. Вимоги до оформлення звітної документації 9 5. Ознайомча практика 14 5.1. Мета і завдання практики 14 5.2. Зміст практики 14 6. Виробнича практика 17 6.1. Мета і завдання практики 17 6.2. Зміст практики 18 6.3. Індивідуальні завдання 22 7. Технологічна практика 23 7.1. Мета і завдання практики 23 7.2. Зміст практики 23 7.3. Індивідуальні завдання 27 8. Стажування з фаху 27 8.1. Мета і завдання практики 27 8.2. Зміст практики 28 8.3. Індивідуальні завдання 33 Додатки 34 Додаток А. Титульна сторінка звіту 34 Рекомендована література 35 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35240 |
Власник авторського права: | © В.Я. Ворощук, М.М. Шинкарик, О.М. Лясота, О.І. Кравець, 2017 |
Перелік літератури: | Малежик І.Ф. Процеси та апарати харчових виробництв / І. Ф. Малежик. – К.: НУХТ, 2003. – 400 с. Процеси та апарати харчових виробництв /А.М. Поперечний , О.І. Черевко ,В.Б. Гаркуша, Н.В. Кирпиченко.– К.: ЦУЛ, 2007.– 304с. Закалов О.В. Проектування підприємств харчової промисловості; навчальний посібник / О.В. Закалов, І.О. Закалов.– Тернопіль: Видавництво ТДТУ, 2007.– 262 с. Мирончук В.Г. Обладнання підприємств переробної та харчової промисловості: підручник / В.Г. Мирончук. – Вінниця: Нова книга, 2007.– 648 c. Кулінченко В.Р. Випарювання і випарні апарати у розрахунках і конструюванні: навчальний посібник /В.Р. Кулінченко, В.Г. Мирончук.– К.: Кондор,2006 .–392 с. Гулий І.С. Обладнання підприємств переробної і харчової промисловості /І.С. Гулий. – Вінниця: Нова книга, 2001. – 575 c. Дейниченко Г.В. Оборудование предприятий питания. Ч.1 / Г.В. Дейниченко, В.А. Ефимова, Г.М. Постнов.–Харьков.: Мир техники и технологий, 2002. – 256 с. Дейниченко Г.В. Оборудование предприятий питания. Ч.2 / Г.В. Дейниченко, В.А. Ефимова, Г.М. Постнов.–Харьков.: Мир техники и технологий, 2003. – 380 с. Дейниченко Г.В. Оборудование предприятий питания. Ч.3 / Г.В. Дейниченко, В.А. Ефимова, Г.М. Постнов.–Харьков.: Мир техники и технологий, 2005. – 456 с. Дипломне проектування / Г.В. Дейниченко, О.І. Черевко, Н.О. Власова, І.Г. Дейнека. – Луганськ: Видавництво СНУ ім. В. Даля, 2004. – 256 с. БогомоловО.В. Курсове та дипломне проектування обладнання переробних і харчових підприємств / О.В. Богомолов, П.В. Гурський, В.П. Богомолова. – Х.: Еспада, 2005. – 432 c. Мирончук В.Г. Розрахунки обладнання підприємств переробної і харчової промисловості: навчальний посібник / В.Г. Мирончук, Л.О. Орлов, А.І. Українець. та ін. – Вінниця: Нова книга, 2004.– 288 c. Баришев О.І. Механізація вантажнорозвантажувальних, транспортних та складських робіт / О.І. Баришев, О.В. Закалов, Ю.В. Жидков.– Донецьк: Норд–Прес, 2007 .– 467 с. Закалов О.В. Визначення критеріїв надійності механізмів машин / О.В. Закалов, А.І. Бортник. – Тернопіль : SAMStudio, 2004 .– 60с. Дацишин О.В. Машини та обладнання переробних виробництв / О.В. Дацишин, А.І. Ткачук, Д.С. Чубов. – К.: Вища освіта, 2005.– 159 c. Закалов О.В. Триботехніка і підвищення надійності машин / О.В. Закалов.– Тернопіль : ТДТУ імені Івана Пулюя, 2000.– 360 с. Закалов О.В. Розрахунок типових робочих органів технологічного обладнання харчових виробництв / О.В. Закалов, А.І. Бортник.– Тернопіль : Видавництво ТДТУ, 2005.– 105 с. Механічні процеси і обладнання переробного та харчового виробництва / П.С. Берник, З.А. Стоцько, І.П. Паламарчук, І.А. Зозуляк.– Львів: Видавництво НУ „Львівська політехніка”, 2004. – 336 c. Технологічне обладнання для переробки продукції тваринництва: навчальний посібник / О.В. Гвоздєв, Ф.Ю. Ялпачик, Ю.П. Рогач, Л.М. Кюрчева. – Суми: Довкілля, 2004. – 420 c. Закалов О.В. Технологічне обладнання харчових виробництв; посібник до лабораторних, практичних і самостійних робіт для студентів денної, заочної й екстернатної форм навчання спеціальності 7.090221 "Обладнання переробних і харчових виробництв" / О.В. Закалов, В.Я. Ворощук.– Тернопіль: Видавництво ТДТУ, 2004 .– 196 с. Закалов О.В. Основи тертя і зношування в машинах: навчальний посібник / О.В. Закалов, І.О. Закалов.– Тернопіль : Видавництво ТДТУ, 2009 .– 93 с. Закалов О.В. Мембранна техніка: навчальний посібник.– Тернопіль: Видавництво ТДТУ, 2009.– 90 с. |
Тип вмісту: | Handbook |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні матеріали кафедри обладнання харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Посібник_Практика_133.pdf | 958,14 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора