Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33735
Назва: Удосконалення роботи шнекового преса для технічного казеїну із дослідженням процесу відтиску
Інші назви: Improvement of industrial casein screw extruder operation including the study of the extruding process
Автори: Шок, Дмитро Петрович
Shok, Dmytro
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Шок Д. П. Удосконалення роботи шнекового преса для технічного казеїну із дослідженням процесу відтиску : дипломна робота магістра за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“ / Д. П. Шок. — Тернопіль : ТНТУ, 2020. — 60 с.
Дата публікації: гру-2020
Дата подання: гру-2020
Дата внесення: 29-гру-2020
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Кравець, Олег Ігорович
Члени комітету: Кухтин, Микола Дмитрович
УДК: 637
Теми: 133
галузеве машинобудування
відтиск
зневоднення
казеїн
сироватка
компресійні властивості
extruding
dehydration
casein
whey
compression properties
Короткий огляд (реферат): Робота присвячена зниженню енергоємності процесу виробництва технічного казеїну за рахунок вдосконалення роботи шнекового преса. В роботі подано результати досліджень компресійно-фільтраційних властивостей технічного казеїну та того як вони змінюються в процесі оброблення в шнековому пресі. На основі вказаних досліджень запропоновано раціональні значення тиску процесу відтиску, що забезпечує більш повне відведення молочної сироватки. Запропоновано відповідні математичні вирази, які дозволяють прогнозувати зміну компресійних властивостей казеїну при його відтиску.
Опис: Захист відбувся 22 грудня 2020р. о 13.00 годині на засіданні екзаменаційної комісії №18
Зміст: Анотація. Вступ 1. Огляд процесу виробництва казеїну та шляхів підвищення ефективності його сушіння. 1.1. сучасний стан галузі виробництва казеїну. 1.2. Огляд основних технологічних процесів, сировини і її характеристик при виробництві казеїну. 1.3. Екологічний ефект від виробництва казеїну. 1.4. Аналіз шляхів підвищення ефективності зневоднення казеїну. 1.5. Аналіз вихідної інформації. 1.6. Техніко-економічне обґрунтування. 1.7. Мета та основні задачі . 2. Розроблення методики дослідження. 3. Дослідження процесу зневоднення казеїну в шнековому пресі. 3.1. Теоретичні аспекти процесу зневоднення молочно-білкових згустків. 3.2. Результати досліджень компресійно-фільтраційних властивостей казеїну. 3.3. Результати досліджень оптимального тиску при зневодненні білкових згустків. 3.4. Дослідження граничного напруження зсуву казеїну. 4. Розрахунок вдосконаленого шнекового преса та визначення економічного ефекту від впровадження запропонованих заходів. 4.1. Розрахунок вдосконаленого преса . 4.1.1. Загальний розрахунок продуктивності. 4.1.2. Кінематичний розрахунок основних вузлів шнекового преса. 4.2. Визначення економічного ефекту від впровадження запропонованих заходів. 4.3. Висновки до розділу 5. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. 5.1 Охорона праці. 5.2. Заходи з безпеки в надзвичайних ситуаціях. Загальні висновки. Перелік посилань
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33735
Власник авторського права: © Шок Дмитро Петрович, 2020
Перелік літератури: 1. Кравець О.І. Дослідженням процесу відтиску технічного казеїну / О.І. Кравець, Д.П. Шок // зб. тез доп. ІХ Міжн. наук.-техн. конф. молодих учених та студентів «Актуальні задачі сучасних технологій», 25-26 лист. 2020 р. Тернопіль : ТНТУ, 2020. С. 163.
2. Промышленная переработка вторичного молочного сырья / А.Г. Храмцов, К.К. Полянский, С.В. Василисин, П.Г. Нестеренко. – Воронеж: Изд-во ВГУ, 1986. – 138с. 3. Власенко В.В. Технологія виробництва і переробки молока та молочних продуктів / В.В. Власенко, М.І. Машкін, П.П. Бігун – Вінниця: ГІПАНІС, – 2000. – 306с. 4. Технология молока и молочных продуктов : учебник для вузов / Г. Н. Крусь [и др.] ; под ред. А. М. Шалыгиной. – М.: КолосС, 2004. – 455с. 5. Павлюк Р.Ю. Інноваційні технології функціональних тонізуючих напоїв та дресінгів з використанням молочної сироватки та наноструктурованого плодоовочевого пюре / Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, А.А. Берестова, Т.В. Крячко, В.В. Лавриненко. // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій». – 2010. – № 38. – Том 2. – С.239-244. 6. А.Ф. Зябрев. Переработка сыворотки – путь к созданию эффективного молочного производства / Зябрев А.Ф., Кравцова Т.А., Горячий Н.В., Сидоркин И.А. // Переработка молока. – 2011. – №8. – С.10-11 7. Євпланов А.П. Доход вместо штрафа [Електронний ресурс]: Российская Бизнес-газета. – 2010. – №771 (38). – Режим доступу: http://www.rg.ru/2010/10/12/syvorotka.html 8. Кравченко Э.Ф. Экологические и экономические аспекты переработки молочной сыворотки. / Э.Ф. Кравченко // Молочная промышленность. – 2006. – №6. – С.20-21.
9. Кравець О.І. Відділення білкової дисперсної фази від сироватки як шлях економії сировини та підвищення екологічної безпеки / О.І. Кравець, М.М. Шинкарик // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. – 2011. – №8. – С.13-16.
10. Храмцов А. Г. Рациональная переработка и использование белково-углеводного молочного сырья / А. Г. Храмцов, П. Г. Нестеренко – М.: Молочная промышленность, 1998. – 105с. 11. Дослідження компресійно-фільтраційних характеристик сирів з підплавлення сирної маси / Шинкарик М., Єресько Г, Формазюк Л., Ворощук В. // Наукові праці українського державного університету харчових технологій. – 2003. – №10 С. 111-114. 12. Шинкарик М.М. Дослідження компресійно-фільтраційних характеристик білкової дисперсної фази / М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. – 2012. – №1(15). – С.476-484. 13. Сеньо П.С. Теорія ймовірностей та математична статистика: підручник. / П.С. Сеньо – К.: Знання, 2007. – 556с. 14. Кармелюк Г. І. Теорія ймовірностей та математична статистика: посібник з розв’язування задач. / Г. І. Кармелюк – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 576с. 15. Шенк Х. Теория инженерного эксперимента. – М.: Мир, 1972. – 332с. 16. Гусак А. А. Справочник по высшей математике / А. А. Гусак, Г. М. Гусак, 17. Е. А. Бричикова. – Минск.: ТетраСистемс, 2009. – 640с. 18. Исаев Н.Н. Прессование дисперсных продуктов с заданной степенью осадки . Изв. вузов. – Пищевая технология. – 1977. – №5 – 102с. 19. Shirato M.A. et. al. Calculation of consolidation period in expression operation. Engng Japan, 1974. T.13. – №4. – P.229. 20. Raghavan G.S.V. Physical and hydraulic characteristics in compacted clay soils / G.S.V. Raghavan, E. McKyes // Journal of Terramechanics. – 1983. – V. 19, № 4. – P. 235-242. 21. Shirato M.A. et. al. Calculation of consolidation period in expression operation. Engng Japan, 1974. T.13. – №4. – P.229. 22. Raghavan G.S.V. Physical and hydraulic characteristics in compacted clay soils / G.S.V. Raghavan, E. McKyes // Journal of Terramechanics. – 1983. – V. 19, № 4. – P. 235-242
Шинкарик М.М. Дослідження компресійно-фільтраційних характеристик білкової дисперсної фази / М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. – 2012. – №1(15). – С.476-484.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:133 — галузеве машинобудування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtorska_Шок.pdfАвторська довідка237,88 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Shok_D.P._MOm-61.pdfДипломна робота1,06 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора