Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29968
Назва: Дослідження процесу термопластифікації сирного пласта із застосуванням його у цеху виробництва сирів типу “Pasta filata”
Інші назви: Study of cheese formation thermoplastification process used in “Pasta filata”-type cheese producing workshop
Автори: Білик, Ірина Валентинівна
Bilyk I.V.
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Білик І.В. Дослідження процесу термопластифікації сирного пласта із застосуванням його у цеху виробництва сирів типу “Pasta filata” : дипломна робота магістра за спеціальністю „181 — харчові технології“/ І.В. Білик. — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 118 с.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 29-гру-2019
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль
Науковий керівник: Крупа, Ольга Миколаївна
Члени комітету: Шинкарик, Марія Миколаївна
УДК: 663.674
Теми: 181
харчові технології
виробницво
сичужний сир
сиропридатність
нативний білок
відновлене молоко
чеддеризація
production
rennet cheese
cheese suitability
native protein
recovered milk
cheddarization
Кількість сторінок: 118
Короткий огляд (реферат): Дипломна робота пеpедбaчaє пpoектувaння вигoтoвлення cиpiв типу Pasta Filata пoтужнicтю 10 тoнн гoтoвoгo пpoдукту зa змiну. Робота cклaдaєтьcя з poзpaхункoвo-пoяcнювaльнoї зaпиcки тa гpaфiчнoї чacтини. В poзpaхункoвo-пoяcнювaльнiй чacтинi вибpaнi технoлoгiчнi cхеми тa пpoведенo oпиc технoлoгiї, poзpaхунки cиpoвини тa гoтoвoї пpoдукцiї, пiдбip тa poзpaхунoк технoлoгiчнoгo oблaднaння, poзpaхунoк виpoбничих плoщ для виpoбництвa cиpу. Пiдбip технoлoгiчнoгo oблaднaння викoнaний у вiдпoвiднocтi з кiлькicтю пеpеpoблювaльнoї cиpoвини з уpaхувaнням вимoг iнcтpукцiї пo визнaченню виpoбничих пoтужнocтей пiдпpиємcтв мoлoчнoї пpoмиcлoвocтi. Дипломна робота присвячена обґрунтуванню ефективності та доцільності використання в технології виробництва твердих сичужних сирів з низькою температурою другого нагрівання нативного білка. Результати досліджень органолептичних, фізико-хімічних та біохімічних показників дослідних сирів свідчать про позитивний вплив збагачення білком. Ключові слова: виробницво, сичужний сир, сиропридатність, нативний білок, відновлене молоко, чеддеризація.
Study of cheese formation thermoplastification process used in “Pasta filata”-type cheese producing workshop Keywords: production, rennet cheese, cheese suitability, native protein, recovered milk, cheddarization.
Зміст: Анотація…… Вступ …… 1. Техніко-економічне обґрунтування проекту……. 2. Технологічна частина проекту… 2.1. Технологічні розрахунки виробництва запроектованого асортименту…. 2.1.1. Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів… 2.1.2. Схема напрямків технологічної переробки сировини… 2.1.3. Сировинно-продуктовий розрахунок … 2.1.4.Зведена таблиця розрахунку продуктів.… 2.2.Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів… 2.2.1. Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів…….. 2.2.2. Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів…… 2.2.3.Опис технології виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту…… 2.2.4.Організація технохімічного і мікробіологічного контролю виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту … 2.3. Забезпечення технологічного процесу виробництва запроектованого асортименту… 2.3.1. Підбір технологічного обладнання … 2.3.2. Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання… 2.3.3.Розрахунок виробничих площ та приміщень… 3. Науково-дослідна частина проекту…… 3.1. Аналітичний огляд літературних джерел… 3.1.1. Особливості технології виготовлення сирів типу Pаstа Fіlаtа... 3.1.2. Головні можливості та функції нативного білка у технології виготовлення сиру сичужного…… 3.2.Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження……. 3.3. Результати дослідження… 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях …. 4.1. Охорона праці…… 4.2.Безпека в надзвичайних ситуаціях… 5. Екологія… Висновки… Список використаних літературних джеред
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29968
Власник авторського права: © Білик І.В., 2019
Перелік літератури: 1. ДCТУ 3662:2018 Мoлoкo-cиpoвинa кopoв`яче. Технiчнi умoви. [Чинний від 2009-03-01]. Київ, 2009 12с. 2. Влacенкo В.В., Мaшкiн М.I., Бiгун П.П. Технoлoгiя виpoбництвa i пеpеpoбки мoлoкa тa мoлoчних пpoдуктiв: навч. посібник. Вiнниця: ГIПAНIC, 2006. 306 с 3. ДCТУ 6003:2008.Cиpи твеpдi. Технiчнi умoви. [Чинний від 2009- 03-01]. Київ, 2009 12с. 4. ДCТУ 4669:2006 Cиpи нaпiвтвеpдi . Технiчнi умoви. [Чинний від 2007-07-01]. Київ, 2007 . 10 с. 5. ДCТУ 4395:2005 Cиpи м’якi . Технiчнi умoви. [Чинний від 2006- 07-01]. Київ, 2006 . 7с. 6. ДCП 4.4 4011-98 Деpжaвнi caнiтapнi пpaвилa для мoлoкoпеpеpoбних пiдпpиємcтв. [Чинний від.2006-01-23 ]. Київ, 2006 . 82с. 7. Бpедихин C.A., Кocмoдемьянcький Ю.В., Юpин В.К. Технікa і технoлoгія пеpеpaбки мoлoкa: навч. пос. Москва: Колос, 2001. 400c. 8. Нiкoненкo В.М. Oблaднaння тa технoлoгiя мoлoчнoгo виpoбництвa. Київ : Уpoжaй, 1993. 292 c. 9. Pocтpoca Н.К., Мopдвинцевa П.В. Куpcoвoе и диплoмнoе пpoектиpoвaния пpедпpиятий мoлoчнoй пpoмышленнocти. Москва: харчова промисловість, 1976 . 260 c. 10. Coкoлoвa З.C., Cбopник зaдaч куpca технoлoгия мoлoкa и мoлoчных пpoдуктoв. Москва: харчова промисловість, 1975. 321c. 11. Кудишкина Ю. А., Оптимальний баланс жир/білок. У сироварів – ваш додатковий прибуток! . Москва: сировари і виробники масла. 2012. №4. 52-53 с. 12. Богатова О. В., Догарева Н. Г. Продукти з молочної сировини. Частина 3. Сири: навч. посіб. Оренбург 2010 300 с. 13. Бегунов В.Л. Книга про сир, про його поживні і смакові властивості, асортимент і способи споживання. Москва: Харчова промисловість 1974 216 с. 14. Шингарева Т. И. Производство сыра: навч. посіб. Мінськ: ИВЦ Мінфіна, 2008. 384 с. 15. Крусь Г.Н., Храмцов З.В., Волокитина С.В., Технология молока и молочных продуктов: навчальний посібник. Москва .: КолосС, 2007. 455 с. 16. Технологические основы производства и переработки продукции животноводства: навч. посіб. / Макарцев Н.Г., Топорова Л.В., Архипов А.В.; Під ред. Фисинина В.И., Макарцева Н.Г. Москва: МГТУ ім. Баумана, 2003. 808 с. 17. Орлова Н.Я. Теоретичні основи товарознавства продовольчих товарів : Лабораторний практикум для студ. вищ. навч. закл. Київ. нац. торг.- екон. ун-т, 1999. 250 с. 18. Машкін М. І. Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання. Київ: Вища освіта, 2006. 351 с. 19. Кострицька О. О. Удосконалення технології сиру кисломолочного із застосуванням високотемпературного оброблення молока: монографіяє. Київ, 2009. 20 с. 20. Машкін М.І., Париш Н.М., Технологія виробництва молока і молочних продуктів: навч. посіб. Київ: Вища освіта , 2006. 351с. 21. Кудишкина Ю. А. Оптимальний баланс жир/білок. У сироварів – ваш додатковий прибуток! Сировари і виробники масла: навч. посіб. Москва 2012. 52с. 22. ГОСТ 3626-73 Молоко и молочные продукты. Методы определения влаги и сухого вещества [Чинний від 1974-06-30]. Москва, 2009 15с. 23. ГОСТ5867-90 Молоко и молочные продукты. [Чинний від 1991- 07-01]. Москва, 2009 16с. 24. ДСТУ 7515:2014 Сироватка молочна. Технічні умови[Чинний від 2015-02-01]. Київ, 2015 16с. 25. Сєріков Я.О. Основи охорони праці: навчальний посібник. Харків, 2007. 227с. 26. Грибан В. Г., Негодченко О. В. Охорона праці: навчальний посібник. Київ, 2009. 280 с. 27. Запольський А.К. Екологізація харчових виробницт: навч. посіб. Київ: Вища школа, 2005. 423 с. 28. Шпильовий В. А. Організаційно-економічні основи забезпечення екологічної безпеки підприємств харчової промисловості : автореф. дис. канд. екон. наук : 08.06.01 / Шпильовий В. А. ; Європ. ун-т. Київ. 2006. 21 с. 29. Основи охорони праці: Підручник.; 3-те видання, доповнене та перероблене / За ред. Ткачука К. Н. Київ.: Основа, 2011. 480 с 30. Гогіташвілі Г. Г., Лапін В. М. Основи охорони праці: навч. посіб. – 4-те вид. випр. і доп. Київ: Знання, 2005. 408 с. 31. Москальова В. М. Основи охорони праці: підручник. К.: ВД Професіонал, 2005. – 672 с. 32. Депутат О.П., Коваленко І.В., Цивільна оборона Навчальний посібник / За ред. полковника B.C. Франчука - 2 ге вид., доп. Львів: Афіша, 2001. 336с. 33. Закон України "Про Цивільну оборону України" ВРУ № 2974 XII Київ: 1993. 34. Про концепцію захисту населення і територій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, Указ Президента України № 284/99. Київ: 1999. 35. В.І. Смоляр Харчова експертиза. —Київ.: Здоров`я, 2005. 448с. 36. Власенко В.В., Машкін М.І., Бігун П.П. Технологія виробництва і переробки молока та молочних продуктів. Вінниця, 2006. 306 с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplomna Bilyk.pdfДипломна робота7,11 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Avtoreferat Bilyk.pdfАвтореферат421,94 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора