Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29959
Назва: Розробка технології кисломолочних продуктів з вмістом йошти
Інші назви: Development of technology of dairy products with jostaberry
Автори: Мамедова, Еміне Енверівна
Mammadova E.E.
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Мамедова Е.Е. Розробка технології кисломолочних продуктів з вмістом йошти : дипломна робота магістра за спеціальністю „181 — харчові технології“/ Е.Е. Мамедова. — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 88 с.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 29-гру-2019
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль
Науковий керівник: Кухтин, Микола Дмитрович
Члени комітету: Зварич, Наталія Миколаївна
УДК: 664.8
Теми: 181
харчові технології
йогурт
йошта
органолептичні показники
санітарно-показові мікроорганізми
yogurt
yostaberry
organoleptic parameters
sanitary microbial organisms
Кількість сторінок: 88
Короткий огляд (реферат): Мамедова Е. Е. Розробка технології кисломолочних продуктів з вмістом йошти. – Рукопис. Дослідження на здобуття кваліфікації магістра з спеціальності 181 “Харчові технології”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2019. Магістерська кваліфікаційна робота присвячена розробці йогурту з йоштою, встановлено, що оптимальний вміст Розроблена технологія йогурту з новим ягідним наповнювачем – йоштою. Ключові слова: йогурт,йошта, мікробіологічні, фізико-хімічні, органолептичні показники, санітарно-показові мікроорганізми.
Mammadova E. E. Development of technology of dairy products with jostaberry. - The manuscript Master's qualification work is devoted to the development of yoghurt with yogurt that meets the standards of DSTU. Yogurt technology is developed with a new berry filler - jostaberry. Keywords: yogurt, yostaberry, microbiological, physicochemical, organoleptic parameters, sanitary microbial organisms.
Опис: Захист відбудеться 24 грудня 2019 р. о 14.00 годині на засіданні екзаменаційної комісії №17 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46000, м. Тернопіль, вул. Танцорова, 5, навчальний корпус №5, ауд. 14.
Зміст: Вступ Мета і завдання роботи 1. Огляд літератури 1.1. Класифікація кисломолочних напоїв 1.2. Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва кисломолочних продуктів з наповнювачами 1.2.1. Вимоги до молока незбираного 1.2.2. Вимоги до молока знежиреного 1.2.3. Вимоги до заквасок для кисломолочних напоїв 1.2.4. Вимоги до цукру-піску 1.2.5. Вимоги до фруктових та ягідних наповнювачів 1.2.6. Вимоги до вершків 1.3. Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів 1.4. Користь кисломолочних напоїв для організму людини. 1.5. Хімічний склад йошти 1.6. Переваги йошти перед іншими наповнювачами 2. Матеріали і методи досліджен 2.1. Визначення органолептичних показників 2.2. Дослідження змін фізико-хімічних показників йогурту з масовою часткою жиру 3,2% з різним відсотковим вмістом йошти під час зберігання протягом 15-ти діб. 2.3. Визначення молочнокислих мікроорганізмів 2.4. Визначення дріжджів і пліснявих грибів 2.5. Виявлення санітарно-показових мікроорганізмів . 3. Результати власних досліджень та їх обговорення 3.1. Характеристика органолептичних показників йогурту з різним вмістом йошти 3.2. Характеристика фізико-хімічних показників йогурту (м.ч.ж. 3,2%) з різним вмістом йошти 3.3. Характеристика мікробіологічних показників йогурту (м.ч.ж. 3,2%) з різним вмістом йошти 3.4. Опис технології виробництва йогурту з йоштою Висновки і пропозиції виробництву 4. Обґрунтування економічної ефективності 5. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 5.1. Заходи щодо захисту від ураження електричним струмом в цеху, що проектується. 5.2. Організація та забезпечення проведення невідкладних аварійно відновлювальних робіт під час локалізації та ліквідації аварій з небезпечними речовинами на підприємствах харчової промисловості 5.3. Вимоги техніки безпеки при монтажу світильника із лампами ДРЛ, ДНаТ та ін. 6. Екологія 6.1. Вплив екологічних продуктів на здоров’я людини 6.2. Значення молочних продуктів у здоровому харчуванні Список використаних джерел Додатки
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29959
Власник авторського права: © Мамедова Е.Е., 2019
Перелік літератури: 1. Barney. D; Hummer. K Currants, Gooseberries, and Jostaberries: A Guide for Growers, Marketers, and Researchers in North America: CRC Press, 2005. 253 c. 2. J Clin The biological activity of a flavonoid (vitamin “p”) compound. Lakeland: Invest, 1951. 400 с. 3. R. Early The technology of dairy products. Newport Shropshire: Blackie academic & Profesional, 2nd edition. 1998. 426 с. 4. Горбатова К.К. Биохимия молока и молочных продуктов: учебное издание, 3-е изд, перераб. и доп., СПб: ГИОРД, 2003. 320 с. 5. Губергриц А.Я., Линевский Ю.В. Лечебное питание.: справ. пособие - 3-е изд, перераб. и доп. Київ: Вища шк., Головное изд-во, 1989. 398 с. 6. ДСТУ 3662-97 Молоко коров'яче незбиране. Вимоги при закупівлі [Чинний від 1996-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 1996. 2 с.; 7. ДСТУ 2661:2010. Молоко коров’яче питне [Чинний від 2011-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2010. 10 с. 8. ДСТУ 7355:2013 Молоко, молочні продукти та закваски. Метод визначання кількості біфідобактерій [Чинний від 2014-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2013. 2 с. 9. ДСТУ 2316-93 (ГОСТ 21-94) Цукор-пісок. Технічні умови [Чинний від 1993-12-27]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 1993. 7 с. 10. ДСТУ 4900:2007 Джеми. Загальні технічні умови. [Чинний від 1993- 12-27]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 1993. 7 с. 11. ДСТУ 6072:2009 Повидло. Загальні технічні умови . [Чинний від 2007-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 7 с. 12. Зубар Н. М. Основи фізфології та гігієни харчування: підручник, К.: Центр учбової літератури, 2010. 336 с. 13. Коваленко В.Н Лекарственные препараты, К.: От субстанции к лекарству. под ред. Черных В.П., Х: 2005. 53с. 14. Литвиненко В.И. Природные флавоноиды: Научное пособие Х.: ХФІ, 1995. 105 с. 15. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання, К.: Вища освіта, 2006. 351 с. 16. Поліщук Г.Є., Грек О. В., Скороченко Т. А. Технологія молочних продуктів: Підручник К.: НУХТ, 2013. 502 с 17. Ромоданова В.В. Методи контролю продкції в галузі: Курс лекцій, К. НУХТ, 2013. 25 с. 18. Сирохман І.В., Задорожний І.М., Пономарьов П.Х. Товарознавство продовольчих товарів: Підручник. 4-е вид, переробл. і доп., К.: Лібра, 2007. 600 с. 19. Смоляр В.И. Рациональное питание, К.: Наук. думка, 1991. 356 с. 20. Смоляр В.И. Оздоровительное питание, К.: Здоров’я, 1999. 180 с. 21. Смоляр В.И. Фізфології та гігієни харчування: підруч. для студ. технол. спец. з напряму «Харчова технологія та інженерія», К.: Здоров’я , 2000. 355 с. 22. Анализ физико-химических показателей кисломолочных продуктов зб. наук. ст./ редкол.: Д. Б. Якупова. Уральск: Вид-во ЗКГУ, 2013. Вип. 127, 74 с. 23. Доронин А.Ф., Шендеров Б.А.. Функциональное питание. М.: Гранть, 2002. 295 с. 24. Зобкова З.С., Фурсова Т.П. Особенности технологии йогурта// Молочная промышленность, К.: Рема-Принт, 2006. 52 с. 25. Йогурты: чего в них більше – пользы или вреда? [Електронний ресурс]/ Росконтроль, 2014 URL: https://roscontrol.com/journal/tests/yogurti-chego-vnih-bolshe-polzi-ili-vreda/#popup [дата звернення 19.06.2014] 26. Кравців Р.Й., Хоменко В.І., Островський Я.Ю., Гачак Ю.Р., Якубчак О.М. Молоко і молочні продукти: Посібник для студ. і викладачів вищих навч. закл. ІІІ-ІV рівнів акредитації із спец. 7.130.201 «Зооінженерія» та як навч. посіб. для закл. освіти І-ІІ рівнів акредитації, Л.: ЛА «Піраміда», 2001. 310 с. 27. Конь И.Я. Йогурты: пищевая ценность и физиологическая роль // Организация питания, О.:ОГУ, 2005. 72 с. 28. Крусь Г.Н., Шалыгина А.М., Волокитина З.В. Методы исследования молока и молочных продуктов: Учеб. для студ. вузов, обучающ. по спец «Технология молока и молочных продуктов», М.: Колос, 2000. 368 с. 29. Тамим А., Робинсон К. Йогурты и другие кисломолочные продукты: научные основы и технология: пер. с англ., 2-е изд. СПб.: Профессия, 2003. 700 с. 30. Иванов Ю. Г. Кисломолочная продукція, С.: Русич, 2006. 512 с. 31. Домарецький В. А., Шиян П.Л., Калакура М.М. Загальні технології харчових виробництв: навч. пос., К : Університет «Україна», 2010. 814 с. 32. Лавренов В.К. Молоко и здоровье: Учебник, М.: АСТ, 2009. 224 с. 33. Саркитов Н.Д. Плодовые и ягодные растения. М., 2003 34. Машковский М.Д. Лекарственные средства, М., 2002 35. Користь і шкода яблук: кому можна, а кому не можна їсти цей фрукт [Електронний ресурс]/ Сьогодні Lifestyle., 2017. URL: https://ukr.segodnya.ua/lifestyle/food_wellness/polza-i-vred-yablok-komu-mozhno-akomu-nelzya-est-etot-frukt-1052850.html [дата звернення 4.09.2017] 36. Як жити далі. Вчені розвінчали міф про користь червоного вина для серця [Електронний ресурс]/ NVUA, 2019. URL: https://nv.ua/ukr/health/nutrition/chervone-vino-chi-pravda-shcho-vono-korisne-dlyasercya-50017163.html [дата звернення 27.08.2019] 37. Користь та шкода чорниці для організму людини [Електронний ресурс]/ YizhaInfo, 2015 https://www.yizhainfo.pp.ua/%EF%BB%BFkorist-ta-shkodachornici-dlya-organizmu-lyudini/[дата звернення 16.07.2015] 38. Полуниця – користь та шкода [Електронний ресурс]/ Медфонд: здоровий спосіб життя, 2019. URL: https://medfond.com/korysniprodukty/polunicya-korist-ta-shkoda.html [дата звернення 11.03.2019] 39. Банани: користь та шкода для здоров’я [Електронний ресурс]/ Сьогодні Lifestyle., 2019. URL: https://ukr.segodnya.ua/lifestyle/wellness/banany-polza-i-vreddlya-zdorovya-1095321.html [дата звернення 31.05.2019] 40. Персики при діабеті: - корисні чи шкідливі? [Електронний ресурс]/ Лікувати, 2016. URL: http://likuvaty.in.ua/persyky-pry-diabeti-korysni-chyshkidlyvi.html [дата звернення 15.11.2016] 41. Павлюк Р. Ю. Технологія оздоровчих харчових продуктів: Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт для студентів спеціальност і 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології переробки рослинної і молочної сировини для підприємств харчового бізнесу», - Харків, 2017 42. Абрикос – користь та шкода [Електронний ресурс]/ Медфонд., 2017. URL: https://medfond.com/korysni-produkty/abrikos-korist-ta-shkoda.html [дата звернення 13.09.2017] 43. Ананас: користь та шкода [Електронний ресурс]/ Здорові., 2016. URL: https://zdorovi.in.ua/ananas-koryst-ta-shkoda/ [дата звернення 04.11.2016] 44. Користь та шкода черешні, калорійність [Електронний ресурс]/ Woman’s world., 2019 URL: https://w2w.com.ua/korist-i-shkoda-chereshni-dliazdorovia-kaloriinist/ [дата звернення 10.05.2019] 45. Користь та шкода черешні, калорійність [Електронний ресурс]/ Медфонд., 2017. URL: https://medfond.com/korysni-produkty/vishnya-korist-tashkoda.html [дата звернення 14.09.2017] 46. Користь і шкода манго: кому можна, а кому не можна їсти цей фрукт [Електронний ресурс]/ Сьогодні Lifestyle., 2017. URL: https://ukr.segodnya.ua/lifestyle/food_wellness/komu-mozhno-a-komu-nelzya-estmango-otvet-uchenyh-1095749.html [дата звернення 04.12.2017] 47. Маракуя: корисні властивості та протипоказання Користь та шкода черешні, калорійність [Електронний ресурс]/ Woman’s world., 2019 URL: https://w2w.com.ua/marakyiia-korisni-vlastivosti-protipokazannia-foto/ [дата звернення 11.05.2019] 48. Ківі: користь та шкода для оранізму [Електронний ресурс]/ Сьогодні Lifestyle., 2017. URL: https://ukr.segodnya.ua/lifestyle/food/kivi-polza-i-vred-fruktadlya-organizma-1092721.html [дата звернення 12.12.2017] 49. Сливи: користь та шкода [Електронний ресурс]/ Медфонд., 2017. URL: https://medfond.com/korysni-produkty/slivi-korist-ta-shkoda.html [дата звернення 23.09.2017] 50. Користь та шкода лайму, калорійність [Електронний ресурс]/ Woman’s world., 2019 URL: https://w2w.com.ua/laim-korist-i-shkoda-skladkaloriinist/ [дата звернення 11.05.2019] 51. Користь апельсинів [Електронний ресурс]/ Медфонд., 2017. URL: https://medfond.com/korysni-produkty/korist-apelsiniv.html [дата звернення 24.09.2017] 52. Одарченко А.М. «Товарознавство молочних товарів», - Харків, 2007 р. -15 с. 53. Дубініна А. А. Характеристика пігментного комплексу столового буряку та закономірності змін його кольору зб. наук. ст., Х.: вид-во ХДУХТ, 2013. 43 с. 54. Еко-харчування: 16 простих кроків до здоровя та свідомого життя [Електронний ресурс]/ Танько А., Велика Епоха., 2016. URL: https://www.epochtimes.com.ua/zdorovyi-sposib-zhyttya/eko-harchuvannya-16- prostyh-krokiv-do-zdorovya-ta-svidomogo-zhyttya-122070 (дата звернення: 16.03.2016) 55. Що таке органічні продукти? [Електронний ресурс]/ Федерація органічного руху України, К., 2005. URL: http://organic.com.ua/organichni-produkti/ 56. Heart attack [Електронний ресурс]/ Matthew Solanї, Harvard Men’s Health Watch, 2019 URL: https://www.health.harvard.edu/blog/author/msolan [дата звернення: 13.11.2019] 57. Молочні продукти: користь і шкода [Електронний ресурс]/ Бірюкова І.К., 2019 URL: https://tsn.ua/lady/zdorovye/zdorovyi-obraz-zhizni/molochni-produktikorist-i-shkoda-518523.html [дата звернення: 06.08.2019] 58. Чи зможуть натуральні антибіотики здолати резистентні бактерії? Танько А., Велика Епоха., 2015. URL: https://www.epochtimes.com.ua/zdorovyi sposib-zhyttya/chy-mozhut-naturalni-antybiotyky-zdolaty-rezystentni-bakteriyi-121570 (дата звернення: 23.12.2015) 59. Желібо Є. П., Заверуха Н. М., Зацарний В. В. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів освіти України IIV рівнів акредитації/ за ред. /Є. П. Желібо, і В.М. Пічі. – Львів: Піча Ю.В., К.: "Каравела", Львів: ―Новий Світ., 2002. – 328 с 60. Атаманчук П.С., Мендерецький В.В. Безпека життєдіяльності (теоретичні основи), Навчальний посібник, Каменець-Подільський: Центр навчальної літератури, 2017. 273 с. 61. .Атаманчук П.С., Мендерецький В.В., Панчук О.П., Чорна О.Г. Інтегрований курс безпеки життєдіяльності (теоретичні основи): Навч. посіб. - Кам'янець-Подільський: Буйницький О .А. ,2009 . - 200 с 62. Про затвердження Статуту дій у надзвичайних ситуаціях органів управління та підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту та Статуту дій органів управління та підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту під час гасіння пожеж від 26.04.2018. № 340 Законодавство України. 63. Ю.Ф. Стаценко Методичні рекомендації з дисципліни Безпека життєдіяльності для студентів очної і заочної форми навчання? ДДАУ, Дніпропетровськ, 2013. – 56 c/ 64. Е.Є.Стрежекуров Охороні праці в галузі. Конспект лекцій. Дніпроджерзинськ: Дніпродзержинський державний технічний університет. 2013. 48 с. 65. Ткачук К. Н., Халімовський М. О., Зацарний В. В. та ін. Основи охорони праці: Підручник. – 2-ге вид., допов. і перероб. – К.: Основа, 2006. – 444 с 66. . Справочная книга по светотехнике / Под ред. Ю.Б.Айзенберга. - 3-е изд., перераб. и доп. - М. : Знак, 2006. - 972 с. 67. Освітлення промислових об’єктів: Навч. посібник / Укл. Говоров П.П., Пилипчук Р.В., Токань А.І. та ін.– Тернопіль: Джура, 2008. – 388 с. 68. Кроль Ц.Е., Мясоедова Е.И., Терешкевич С.Г. Качество промышленного освещения .-М.:Энергоатомиздат,1991 .-224 с. 69. . Оболенцев Ю.Б., Гиндин Э.Л. Электрическое освещение общепромышленных помещений .-М.:Энергоатомиздат,1990 .-112 с. 70. Азалиев В.В., Варсанофьева Г.Д., Кроль Ц.Е. Эксплуатация осветительных установок промышленных предприятий .-М.:Энергоатомиздат, 1984.-160 с. 71. ДСТУ 4343:2004 Йогурти. Загальні технічні умови [Чинний від 2005– 10–01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2005. 15 с. 72. ГОСТ 3624-92 Молоко и молочные продукты. Титриметрические методы определения кислотности. [Чинний від 1994–01–01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 1992. 10 с. 73. ДСТУ IDF 117B:2003 Йогурт. Визначення кількості характерних мікроорганізмів. Метод підрахунку колоній за температури 37 °С. [Чинний від 2005-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2005. 4 с. 74. ГОСТ 10444.12-88 Продукти харчові. Метод визначення дріжджів і пліснявих грибів. [Чинний від 1990–01–01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 1990. 4 с. 75. ГОСТ 30347-97. Молоко и молочные продукты. Методы определения Staphylococcus aureus. [Чинний від 1998-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 1998. 5 с. 76. ДСТУ IDF 93А:2003 Молоко і молочні продукти. Визначення сальмонел. [Чинний від 2005-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2005. 5 с. 77. ГОСТ 31659-2012 (ISO 6579:2002) Продукты пищевые. Метод выявления бактерий рода Salmonella. [Чинний від 2013-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2013. 7 с. 78. ДСТУ 7140:2009 Молоко та молочні продукти. Метод підраховування кількості колі форм та кишкової палички (e Coli) за допомогою пластин. [Чинний від 2012-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2011. 5 с. 79. Ленинджер А. Основы биохимии: Т. 3. Пер. с англ. / А. Ленинджер – М. : Мир, 1985. – 350 с. 80. Крусь Г.И. Методы исследования молока и молочных продуктов / Г.Н. Крусь, А.М. Шалыгина, З.В. Волокитина: Под общ. ред. А.М. Шалыгиной. М. : Колос, 2000. – 368 с. 81. Мацелюх Н. П., Максименко І. А. Історія економіки та економічної думки. Політична економія. Мікроекономіка. Макроекономіка- 2-е изд., перероб. та доп. - К. : ЦУЛ, 2014. 382. 82. Обґрунтування доцільності застосування порошку топінамбуру в технології йогурту [Електронний ресурс]/Морозова Н.Б., НУХТ, 2014 URL: https://studfile.net/preview/5194391/ 83. Оцiнка економiчної ефективностi впровадження iнновацiйних розробок в галузi тваринництва [Електронний ресурсДовгій Ю. Ю., ЖНАУ, 2014 URLhttp://eprints.zu.edu.ua/11918/1/10.pdf 84. Ткаль Т. К. Технохимический контроль на предприятиях молочной про-мышленности/ Ткаль Т. К – М.: Агропромиздат, 1990. 192 с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplomna Mamedova.pdfДипломна робота2,9 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Aref Mamedova.pdfАвтореферат351,59 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора