Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29684
Назва: Розробка та дослідження автоматизованого ультразвукового пристрою для вимірювання температури та жирності молока
Інші назви: Development and research of an automated ultrasonic device for measuring the temperature and fat content of milk
Автори: Лавренюк, Тетяна Петрівна
Lavreniuk, Tetiana
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя
Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв
Бібліографічний опис: Лавренюк Т.П., Розробка та дослідження автоматизованого ультразвукового пристрою для вимірювання температури та жирності молока: дипломна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/ Т.П. Лавренюк .— Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 108с.
Дата публікації: 16-гру-2019
Дата подання: 16-гру-2019
Дата внесення: 23-гру-2019
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв
Установа захисту: ЕК №43, 2019 р.
Науковий керівник: Трембач, Ростислав Богданович
Trembach, Rostyslav
Члени комітету: Добротвор, Ігор Григорович
Dobrotvor, Ihor
УДК: 621.2
Теми: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
молоко
ультразвук
температура
мікроконтролер
milk
ultrasound
temperature
microcontroller
Кількість сторінок: 108
Діапазон сторінок: 1-108
Короткий огляд (реферат): Лавренюк Т.П. Розробка та дослідження автоматизованого ультразвукового пристрою для вимірювання температури та жирності молока. 151. «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019. Розроблено систему контролю якості молока ультразвуком дозволяє з необхідною точністю проводити експрес аналіз, що не вимагає значних затрат часу та великої кількості параметрів. Розроблена ультразвукова мікроконтролера система для вимірювання температури та жирності молока активується при підключенні системи до джерела живлення. Тривалість зняття показників та обрахунку результатів займає одну секунду з кінцевою похибкою не більше ±0,005%.
Lavreniuk T. Development and research of an automated ultrasonic device for measuring the temperature and fat content of milk. 151. "Automation and Computer-Integrated Technologies." - Ternopil Ivan Pulyuy National Technical University. - Ternopil, 2019. The developed system of milk quality control by ultrasound allows to perform rapid analysis with the necessary accuracy, which does not require considerable time and a large number of parameters. The ultrasonic microcontroller system for measuring the temperature and fat content of milk is activated when the system is connected to a power source. The duration of data capture and calculation takes one second with a final error of no more than ± 0.005%.
Опис: Робота виконана на кафедрі автоматизації технологічних процесів і виробництв факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України. Захист відбудеться «24» грудня 2019 р. о 8.00год. на засіданні екзаменаційної комісії №43 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя
Зміст: ВСТУП 1 АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 1.1 Аналіз методів вимірювання температури рідини 1.2 Методи вимірювання жирності молока 2 НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 3 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 4 КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 4.1 Структурна схема вимірювань температури та жирності 4.2 Вибір вузлів мікроконтролерної системи 4.3 Розробка електричної принципової схеми пристрою 5 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 5.1 Програмне забезпечення мікроконтролера 5.2 Розрахунок показників надійності програмної системи 6 ОБГРУНТУВАННЯ ЕКОНОМЧІНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ 6.1 Розрахунок витрат на розробку підсистеми 6.2 Визначення експлуатаційних витрат 6.3 Розрахунок ціни споживання проектного рішення 6.4 Визначення показників економічної ефективності 7 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 7.1 Аналіз небезпечних і шкідливих факторів 7.2 Розробка заходів з охорони праці 7.3 Пожежна безпека 7.4 Безпека життєдіяльності 8 ЕКОЛОГІЯ 8.1 Актуальність охорони навколишнього середовища 8.2 Заходи щодо зниження рівня скидання забруднюючих речовин в навколишнє середовище і вплив викидів на здоров'ї людини ВИСНОВКИ ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ Додаток А. Лістинг програми
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29684
Власник авторського права: © Лавренюк Т.П., 2019
Перелік літератури: 1. 123D Circuits AutoDesk [Електронний ресурс]: Electronics from beginner to pro - Режим доступу: https://123d.circuits.io/.
2. Arduino[Електронний ресурс]: Arduino офінійний сайт - Режим доступу: http://www.arduino.cc/.
3. Fritzing [Електронний ресурс]: Fritzing офінійний сайт - Режим доступу: http://fritzing.org/ .
4. LiquidCrystal [Електронний ресурс]: Arduino офінійний сайт - Режим доступу: http://www.arduino.cc/en/Tutorial/LiquidCrystal .
5. Transfer Multisort Elektronik - Электронные компоненты [Електронний ресурс]: TEM - Режим доступу: http://www.tme.eu/ru/katalog/
6. Tutorial: Basic 16x2 LCD with Arduino [Електронний ресурс]: Garagelab - Режим доступу: http://garagelab.com/profiles/blogs/tutorial-basic-16x2-lcd-with-arduino .
7. Библиотеки для работы с Arduino [Електронний ресурс]: Arduino проекты - Режим доступу: http://arduino-project.net/biblioteki-arduino/.
8. Брусиловский Л.П., Вайнберг А.Я. Приборы технологического контроля в молочной промышленности: Справочник. – 2-е изд. – М.: Агропромиздат, 1990. – 288 с.
9. Викторов И.А. Физические основы применения ультразвуковых волн Рэлея и Лэмба в технике.- М.: 1966. - 169с
10. Голямина И.П. Ультразвук. – М.: Советская энциклопедия, 1979. - 400с.
11. Комп’ютерна схемотехніка: Навчальний посібник / М.П. Бабич, І.А. Жуков, Ю.П.Колонтаєвський та ін. – К.: „МК-Прес”,2004. – 412 с.
12. Крусь Г.Н., Шалыгина А.М.,Волокитина З.В. Методы исследования молока и молочных продуктов. – М.: Колос,2002 – 368 с. 13. Кургенев П.В. Молоко и молочные продукты. – М.: Агропромиздат, 1994. – 186 с. 14. Майер В.В. Простые опыты с ультразвуком 1978. - 161с. 15. Методичні вказівки до написання розділу “Охорона праці” в дипломних проектах з освітньо-кваліфікаційного рівня “Спеціаліст” для спеціальності 7.091501-Комп’ютерні системи та мережі / Г.В. Сапожник, Н.М.Васильків. - Тернопіль: ТАНГ, 2004. – 24 с. 16. Методичні рекомендації до виконання дипломного проекту з освітньо-кваліфікаційного рівня “Спеціаліст”. Спеціальність «Комп’ютерні системи та мережі» / О.М. Березький, Р.Б.Трембач, Л.О.Дубчак, Г.М. Мельник / Під ред. О.М. Березького. Тернопіль: ТНЕУ, 2013.–62 с. 17. Муравьев В.В., Зуев Л.Б., Комаров К.Л. Скорость звука. – Новосибирск: Наука, 2001. – 198 с. 18. Подключение датчика температуры DS18B20 к Arduino [Електронний ресурс]: Arduino-project - Режим доступу: http://arduino-project.net/podklyuchenie-ds18b20-arduino/. 19. Поширення ультразвуку [Електронний ресурс]: Depot - Режим доступу: http://depot.in.ua/poshyrennja-ultrazvuku . 20. Программирование Ардуино [Електронний ресурс]: Аппаратная платформа Arduino - Режим доступу: http://arduino.ru/Reference. 21. Степанова Л.И. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. – Т.1. – СПб.: ГИОРД, 2003. – 384 с. 22. Ультразвуковой датчик измерения расстояния HC-SR04 [Електронний ресурс]: GraftDuino - Режим доступу: http://robocraft.ru/blog/electronics/772.html . 23. Хартов В.Я. Микроконтролеры AVR. - 2007. - 242с. 24. Швидкість звуку у рідинах [Електронний ресурс]: Wiki TNTU - Режим доступу: http://wiki.tntu.edu.ua/Швидкість_звуку_у_рідинах 25. Экспертиза молока и молочных продуктов. Качество и безопасность: Учеб. пособ. / Дунченко Н.И., Храмцов А.Г. и др. – Новосибирск: Сиб. унив. изд., 2007. – 477 с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Diplom_Lavteniuk.pdf1,17 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Avtoreferat_Lavreniuk.pdf83,79 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора