Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44086
Назва: Формування та розвиток ринку готельно-ресторанних послуг в Україні (на прикладі ПрАТ «Тернопіль-Готель»)
Інші назви: Formation and development of the market of hotel and restaurant services in Ukraine (on the example of "Ternopil-Hotel")
Автори: Іваник, Наталія Михайлівна
Ivanyk, Nataliia
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Іваник Н.М. Формування та розвиток ринку готельно-ресторанних послуг в Україні (на прикладі ПрАТ «Тернопіль-Готель»): дипломна робота бакалавра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / Н.М. Іваник — Тернопіль: ТНТУ, 2022. — 70 с.
Дата публікації: чер-2022
Дата подання: чер-2022
Дата внесення: 26-січ-2024
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дудкін, Павло Дмитрович
Dudkin, Pavlo
Теми: готель
формування та розвиток ринку
інноваційні заходи розвитку
ресурси
технології
фінансові показники
hotel
market formation and development
innovative development measures
resources
technologies
financial indicators
Діапазон сторінок: 1-70
Короткий огляд (реферат): Іваник Н.М. Формування та розвиток ринку готельно-ресторанних послуг в Україні (на прикладі ПрАТ «Тернопіль-Готель»). Кваліфікаційна робота бакалавра ( 70 с., 8 рис., 11 табл., 42 літ. джерел) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2022. Дана кваліфікаційна робота присвячена розгляду питань забезпечення ефективного формування та розвитку ринку готельно рестораних послуг в Україні в умовах його функціонування. У процесі дослідження розглянуто питання щодо особливостей формування та функціонування ринку готельно-ресторанної сфери країни. У роботі проаналізовано організаційно-управлінську та фінансову діяльність ПрАТ «Тернопіль-Готель». Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми забезпечення ефективного формування та розвитку підприємства готельно-ресторанного бізнесу.
Ivanyk N.M. Formation and development of the market of hotel and restaurant services in Ukraine (on the example of "Ternopil-Hotel"). Qualifying work of the bachelor (70 p., 8 fig., 11 tab., 42 lit.) on a specialty 241 “Hotel-restaurant business”. – Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2022. This qualification work is devoted to the issues of ensuring the effective formation and development of the market of hotel and restaurant services in Ukraine in the conditions of its functioning. In the course of the research the question of the peculiarities of the formation and functioning of the market of hotel and restaurant sphere of the country is considered. The paper analyzes the organizational, managerial and financial activities of "Ternopil-Hotel". Practical significance of the work. The results of the study provide a basis for further research and practical solutions to the problem of ensuring the effective formation and development of the hotel and restaurant business.
Зміст: ЗМІСТ ВСТУП .................................................................................................................. 8 РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ РИНКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ ПОСЛУГ .......................................................... 11 1.1. Економічна сутність діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу .................................................................................................................. 11 1.2. Основні фактори впливу на функціонування ринку готельно-ресторанних послуг ................................................................................................................... 15 1.3. Сучасні тенденції функціонування і розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні ................................................................................................. 20 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ РИНКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ ПОСЛУГ НА ПРИКЛАДІ ПрАТ ГОТЕЛЬ ТЕРНОПІЛЬ ........................................................ 28 2.1. Характеристика готельного закладу "Тернопіль-Готель" .......................... 28 2.2. Аналізування фінансових результатів діяльності ПрАТ Готель Тернопіль ............................................................................................................. 32 2.3. Коефіцієнтний аналіз рентабельності підприємства .................................. 38 РОЗДІЛ 3 ПРОЄКТНІ ПРОПОЗИЦІЇ УДОСКОНАЛЕННЯ РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ ПОСЛУГ .......................................................... 43 3.1. Проблематика та перспективи інноваційної діяльності готельного бізнесу України ................................................................................................................ 43 3.2Розробка інновації для удосконалення діяльності готельного підприємства 46 3.3 Заходи щодо підвищення фінансового результату від операційної діяльності та підвищення рентабельності досліджуваного підприємства ....... 52 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ56 4.1. Організація проведення інструктажів з питань охорони праці ................ 56 4.2. Пожежна безпека .......................................................................................... 59 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ ......................................................................... 63 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ........................................................... 67 ДОДАТКИ
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/44086
Власник авторського права: © Іваник Н.М., 2022
Перелік літератури: 1. Байлик С.И. Гостиничное хозяйство. Организация, управление, обслуживание: [учеб. пособие] / С.И. Байлик. К.: Дакор, 2008. 288 с.
2. Бойко М.Г. Організація готельного господарства: [підручник] / М.Г. Бойко, Л.М. Гопкало. К.: КНТЕУ, 2006. 448 с.
3. Гоблик-Маркович Н.М. Теоретичні засади регіонального ринку готельно-ресторанного бізнесу / Н.М. Гоблик-Маркович, А.В. Грянило:. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/goblyk3.htm.
4. Головко О.М. Організація готельного господарства: [навч. посібник] / О.М. Головко, Н.С. Кампов, С.С. Махлинець. К.: Кондор-Видавництво, 2012. 338 с.
5. Калєнік К.В. Сучасні моделі управління багатофункціональним туристично-готельним комплексом / К.В. Калєнік, В.І. Федак:. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/kalenik.htm.
6. Корнілевська М.О. Управління готельним бізнесом та тенденції його розвитку / М.О. Корнілевська:. Режим досупу: https://tourlib.net/statti_ukr/kornilevska.htm.
7. Маначинська Ю.А. Сутність і специфіка готельних послуг, класифікація засобів розміщення туристів / Маначинська Ю.А. // Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. 2010. Вип.4. С.211-217.
8. Пуцентейло П.Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва: [навч. посібник] / П.Р. Пуцентейло. К.: Центр учбової літератури, 2007. 344 с.
9. Саак А.Э. Менеджмент в индустрии гостеприимства (гостиницы и рестораны): [учеб. пособие] / А.Э. Саак, М.В, Якименко. СПб.: Питер, 2007. 432 с.
10. Лупич О.О. Формування конкурентоспроможного готельного господарства регіону: дис. ... канд. екон. наук (докт. філософії): 08.00.05. —Ужгород: 2017. — 285 с.
11. Кушнірук Г.В. Резерви підвищення прибутковості туристичних підприємств // Туристичний, готельний і ресторанний бізнес: інновації та тренди. — 2016. — № 1. — С. 45—47.
12. Кацемир Я.В. Влияния качественного обслуживания на развитие туристической отрасли // Вісник Хмельницького національного університету. — 2015. — № 3. — С. 86—89.
13. Комліченко О.О. Фактори розвитку туристичної галузі // Науковий вісник Херсонського державного університету. — 2014. — № 8. — С. 75—79.
14. Матвийчук Л.Ю. Развитие гостиничного хозяйства в Украине // Туризм и гостеприимство. — 2016. — № 2. — С. 8—11.
15. Довгаль Д.В., Данько Н.І. Розвиток готельно-ресторанного та санаторно-курортного комплексу як складова інтенсифікації економіки України // Вісник Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. — 2013. — № 1042. — С. 115—118.
16. Пітак В.В., Коваленко Л.П. Фактори розвитку туристичної індустрії України // Розвиток сталого туризму: виклики і можливості для туристичного та готельно-ресторанного бізнесу. — 2017. — № 1. — С. 148—151.
17. Євдокименко В.К. Регіональна політика розвитку туризму. Методологія формування, механізм реалізації. Інт регіон. Дослідж. НАН України. Чернівці, 1995. 118 с.
18. Усік С.П. Аналіз ринку готельних послуг України / С.П. Усік [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.rusnauka.com/34_VPEK_2018/Economist/6_120118.doc.htm.
19. Кількість суб’єктів господарювання за видами економічної діяльності у 2018 році // Державна служба статистики України [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua
20. Скібіцький О.М. Організація бізнесу: менеджмент підприємницької діяльності: [навч. посіб.] / [О.М. Скібіцький, В.В. Матвєєв, Л.І. Скібіцька] К.: ЦНЛ, 2006. 408 c. .
21. http://www.ukrstat.gov.ua – офіційний вебсайт Державної служби статистики України.
22. Діяльність підприємств сфери послуг: [статистичний бюлетень]. К.: ДССУ, 2018.88 с.
23. Даніалі Ф. Дослідження загальних тенденцій ринку ресторанного господарства України. Економіка промисловості. 2012. № 3–4. С. 31–32.
24. Посохов І. Сучасний стан і структура європейського ринку готельних послуг. Сучасні тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу: міжнародний та національний досвід: колективна монографія / за заг. ред. А.Ю. Парфіненка. Х.: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2017. с. 74 – 88.
25. Офіційний сайт Subway [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.subway.com/en-us.
26. Офіційний сайт МакДонадз Україна. [Електронний ресурс]. – Режим доступу http://www.mcdonalds.ua.
27. https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/14038383/
28. Тютюнник Ю.М. Фінансовий аналіз: навч. посібник. Частина ІІ; 2-ге вид., перероб. і доп. Полтава: РВВ ПДАА, 2014. 394 с.
29. Федорченко В.К., Мініч І.М. Готельне господарство: основні показники, оцінка якості послуг. – К.,2000. – 298 с.
30. Роглєв Х.Й. Основи готельного менеджменту. Навчальний посібник. - К.: Кондор, 2005. - 408 с.
31. Конференц-сервіс: Зал 2. Готель «Галичина» : веб-сайт. URL: http://hotelhalychyna.com/halls/room-2.html.
32. Конференц-сервіс: Зал 2. Готель «Галичина» : веб-сайт. URL: http://hotelhalychyna.com/halls/room-3.html.
33. Кава брейк. Готель «Галичина» : веб-сайт. URL: http://hotelhalychyna.com/coffee_break.html.
34. http://www.hotelhalychyna.com/
35. Буряк П.Ю, Римар М.В., Бець М.Т. Фінансово-економічний аналіз : підручник ; за заг. ред. П.Ю. Буряка, М.В. Римара. Київ: ВД «Професіонал», 2004. 528 с.
36. Грабовецький Б.Є. Економічний аналіз. Київ : Центр учбової літератури, 2009. 256 с.
37. Бутинець Ф.Ф., Чижевська Л.В., Береза С.Л. Бухгалтерський облік. Житомир : ЖІТІ, 2000. 672 с.
38. Тютюнник Ю.М., Дорогань-Писаренко Л.О., Тютюнник С.В. Фінансовий аналіз : навч. посіб. Полтава : Видавництво ПП «Астрая», 2020. 434 с.
39. Школьник І.О., Боярко І.М., Дейнека О.В. та ін. Фінансовий аналіз навчальний посібник / За заг. ред. Школьник І.О. Київ : Центр учбової літератури, 2016. 368 с.
40. Данько H. І. Оцінка економічної ефективності інвестицій у готельний бізнес / H. І. Данько, В. П. Новіков // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. – 2017. – Міжнародні відносини. Економіка. Країнознавство. Туризм; Вип. 6. – С. 153–160.
41. Берещак В. Як COVID-19 змінить готельний бізнес в Україні [Електронний ресурс] / В. Берещак // The Page. – 2020. – Режим доступу: https://thepage.ua/ua/exclusive/ sho-stanetsya-z-gotelyami-cherez-koronavirus.
42. Стратегія інноваційного розвитку України на період до 2030 року [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://www.businesslaw.org.ua/strategiya-innovaciinogo-rozvutku-ukrai
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Ivanyk N_M_2022.pdf2,11 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Іваник.doc54 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора